-
το νεο τευχος ..... http://www.rrmagazine.gr/
υ.γ. Οταν θελει να γραψει ο για αγωνιστικα θεματα ...... κενταει ο π......ς !
-
Ποσο δισκολο θα ειναι η ομοσπονδια ή ο οποιοσδηποτε οργανωτης, να φτιαξει κατι αντιστοιχο για τα ελληνικα πρωταθληματα?
-
Και γιατί να το κάνει ρε Άλεξ δηλαδή; Τι θα κερδίσει;
-
Οι κάτοχοι μόνιμου σένσορα που πλήρωσαν 280 ευρώ για αυτόν θα συνεχίσουν να θεωρούνται κάτοχοι μόνιμου σένσορα, όπως έγινε προχθές, ή αυτό θα αλλάξει και στο μέλλον θα τους ζητηθεί να πληρώσουν, όπως άφησε κάποιος να υποννοηθεί; Θα παρακαλούσα όποιον γνωρίζει τι από τα δύο ισχύει να ενημερώσει πριν τις δηλώσεις συμμετοχής για τον επόμενο αγώνα.
Αν ισχύει το πρώτο, ουδέν πρόβλημα. Αν ισχύει το δεύτερο, το ζήτημα εμπίπτει σε βασικούς κανόνες δικαίου και ηθικής και θα αντιμετωπιστεί δεόντος. -
Πολυ σωστη παρατηρηση , δεν πιστευω οτι θα αλλαξει το καθεστος στους αγορασμενους γιατι θα πρεπει να αποζημιωθουν λογικα
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Πολυ σωστη παρατηρηση , δεν πιστευω οτι θα αλλαξει το καθεστος στους αγορασμενους γιατι θα πρεπει να αποζημιωθουν λογικαΕυχαριστώ για την λογική απάντηση. Ελπίζω να σκεφτούν και άλλοι έτσι.
-
ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ RALLY SPRINT ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Ο προγραμματισμένος αγώνας RALLY SPRINT της ΛΕΣΧΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ 4Χ4 ΝΑΥΠΛΙΟΥ για τις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2014 λόγω των εκλογών και του νομικού κολλήματος που προκύπτει από το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα Αθλητισμός του Δήμου Άργους Μυκηνών .
Μετά από την απόφαση της Ο.Μ.Α.Ε - ΕΠΑ , ο αγώνας θα γίνει στις
6-7 Δεκεμβρίου 2014.ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ............................. μεσιε Mathiee oute sto forum ayta
-
Απ'οτι φαινεται εχουμε να δουμε πολλα , και να ακουσουμε πολλα, και να μαθουμε να μην εκπλησομαστε σε οτι συμβαινει η θα συμβει με το κυνηγι της εξουσιας του αθληματος !
Εχουν αρχισει οι εμπειροι γραφειοσουλατσαδοροι να ριχνουν ψευδη μηνυματα σε λεσχες που ετοιμαζοντε να κανουν αγωνες ,δηθεν δεν συμφωνει ο ταδε (μελος της προσωρινης ομαε) για τον τροπο η ολο τον αγωνα σας , η μπραβο καλα τον σχεδιασατε , αλλα οι κακοι δεν τον εγκρινουν και εμεις που ειμαστε διπλα σας θα το διευθετησουμε το θεμα ... και αλλα εκλεκτα σκουλικιαρικα που χαφτουν οσοι δεν ειναι ηδη υποψιασμενοι στο που μπορουν να φτασουν καποιοι ....για να μην χασουν την !
Ειναι στιγμες που σκεπτομαι οτι καλυτερα ειναι καποιος αγωνιζομενος να μην εχει καμια σχεση με τα κοινα του αθληματος , να μην μαθαινει τα ετσι ωστε οταν συναντα αυτες τις φατσες με τα κενα σκαλπς , να μην του ..........Ειμαστε τραγικος λαος , κι απ'την αλλη , ακους παντου οτι ολα τα κανουν γιατι αγαπανε αυτο το αθλημα !πολυ αισθημα ρε φιλε ...........
-
Αρχική
29 Μάιος 2014
12η Ανάβαση Κύμης: Απόφαση αγωνοδικών
Συνημμένα θα βρείτε την απόφαση των ΑγωνοδικώνΣυνημμένα
• Απόφαση Αφωνοδικών
ΑΦΩΝΟΙ οντως , γιατι μετα απο τοοοοσα χρονια ..............εγινε το ?
η λογο της παραβατικης βενζινας που χτυπιοταν ο συναθλητης τοοοοσα χρονια ?
http://www.omae-epa.gr/sites/www.omae-e ... ulou_0.pdf
-
Aν δεν εχετε ξεφυλλισει το ιντερνετικο περιοδικο των ελληνικων αγωνων αυτου του μηνα .......χανετε !
Ειδικο θεμα αναλυτικο περι hans , για ολους μας !
Ιαβερικο οπως παντα αρθρο , μοντελιστικο σπεσιαλ , και οι αγωνες **με τις φωτογραφιες **, του μηνα που περασε (αυτο για τους αγωνιζομενους που το μονο που τους ενδιαφερει ....ειναι να δουν το τους φωτο) !
Και ο διαγωνισμος ΦΛΑΤ-ΑΟΥΤ ! -
θεωροντας οτι στο 'και αλλα' του τιτλου περιλαμβανεται και το - πικρο - χιουμορ.....
Τοτε που δεν περναγαν με γκρεϊντερ τις ειδικές.....
-
Aπο εδω το πας απο εκει το φερνεις στο 4χ4 καταληγεις ωραια καταργουντε τα γκρειντερ στην Αφρικη , το Σαφαρι και το Μπανταμα , διαλεξε ................
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Aπο εδω το πας απο εκει το φερνεις στο 4χ4 καταληγεις ωραια καταργουντε τα γκρειντερ στην Αφρικη , το Σαφαρι και το Μπανταμα , διαλεξε ................Κυριε Χρηστο ( αν και δεν γνωριζόμαστε, μου επιτρεπετε?) το 4χ4 εχει την ουσια του 'τα καταφερα σε αγνωστες συνθηκες' - αν και αυτο πανε να το χαλασουν μετατρεποντας το σε σπριντ διαρκειας ( γιατι ποτε δε καταλαβα αφου ΥΠΑΡΧΕΙ κατηγορια 4χ4 εκει).
Απο κει και περα ως θιασιωτης 'του δρομου της γκαμηλας' προφανως και τα σημερινα χωματινα δεν θα επιβιωναν ενα ταρζαν και μετα μια βοξιτες στο καπακι ( τις 'καλες' βερσιον και των 2 εννοω ) αλλα σαφως και... η ανανκοινωση προ ( δε θυμαμαι ποσων ) ετων ' εβρεξε μη πατησετε/πατε γρηγορα στις δοκιμες και τις χαλασετε' ε... ακουγεται καπως....
καταλαβαίνετε τι εννοω...
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Απο κει και περα ως θιασιωτης 'του δρομου της γκαμηλας' προφανως και τα σημερινα χωματινα δεν θα επιβιωναν ενα ταρζαν και μετα μια βοξιτες στο καπακι
Αν έχεις την καλοσύνη εξήγησε γιατί δε θα επιβίωνε ένα αυτοκίνητο με Reiger, Ohlins, φουλ ράψιμο, πλήμνες, top-mount με unibal και σωληνωτά ψαλίδια εκεί που επιβίωναν τα σχεδόν νορμάλ αγωνιστικά εκείνης της εποχής, αν κινούνταν με τον ίδιο αργό ρυθμό με εκείνα, γιατί δεν το καταλαβαίνω. Επισημαίνω και πάλι, ότι η σύγκριση θα πρέπει να γίνει με τους ίδιους πολύ αργούς ρυθμούς που κινούνταν τότε και όχι με τους σημερινούς όπου όλες οι ειδικές είναι σπριντ.
Φυσικά δε μιλάμε για τα WRC. Εκεί δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να κάνει σύγκριση ανάμεσα στα σημερινά τανκς που κόβουν στα δύο ολόκληρους βράχους με τα κακόμοιρα GrB και GrA τα οποία θα διαλύονταν αν δοκίμαζαν να κατέβουν έστω και με 20% μικρότερη μέση ωριαία ειδικές όπως το Γυμνό.
-
( τελειως φιλικά ΠΑΝΤΑ - γιατι δε γνωριζόμαστε και το πληκτρολογιο παρεξηγησιμο )
η ευκολη απαντηση θα ηταν 'τοτε αφηστε τα γκρειντερ στην ακρη'
σοβαρα τωρα, κανεις δε μπορει να ξερει μονο να υποθετει, μια κι εχω δει αρκετα πατζεροειδη με τις προδιαγραφες που υπονοεις μετα απο 2-3 αναλλογες διαδρομές να ΕΧΟΥΝ δυαλυσει κανα δυο απο τα 8 ολινς
προφανως βεβαια και δεν εννοω - θελω να υπαρχει κανενας... 3μετρος χαντακας αλλα ( αυτο που ελεγα ) να ειναι η ειδική 'στρωμενο χαλι' ειναι ( κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα ) η 'αλλη ακρη'.
δε διαφωνω οτι μπορει να ειμαι 'λαθος' ή να μη μου προσφαιρει ως θεατης μια χωματινη ειδική τοσο ισιομεννη λες και 'αυριο' 'ως εχει ειναι ετοιμη για στρωσιμο με ασφαλτο'
(ΕΛΠΙΖΩ να σου εδωσα να καταλαβεις τι εννοω...)
-
( τελειως φιλικά ΠΑΝΤΑ - γιατι δε γνωριζόμαστε και το πληκτρολογιο παρεξηγησιμο )η ευκολη απαντηση θα ηταν 'τοτε αφηστε τα γκρειντερ στην ακρη'
σοβαρα τωρα, κανεις δε μπορει να ξερει μονο να υποθετει, μια κι εχω δει αρκετα πατζεροειδη με τις προδιαγραφες που υπονοεις μετα απο 2-3 αναλλογες διαδρομές να ΕΧΟΥΝ δυαλυσει κανα δυο απο τα 8 ολινς
προφανως βεβαια και δεν εννοω - θελω να υπαρχει κανενας... 3μετρος χαντακας αλλα ( αυτο που ελεγα ) να ειναι η ειδική 'στρωμενο χαλι' ειναι ( κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα ) η 'αλλη ακρη'.
δε διαφωνω οτι μπορει να ειμαι 'λαθος' ή να μη μου προσφαιρει ως θεατης μια χωματινη ειδική τοσο ισιομεννη λες και 'αυριο' 'ως εχει ειναι ετοιμη για στρωσιμο με ασφαλτο'
(ΕΛΠΙΖΩ να σου εδωσα να καταλαβεις τι εννοω...)
Το γκρέιντερ μπαίνει για τους εξής λόγους:
α) μείωση κόστους βλαβών για τους συμμετέχοντες
β) αύξηση οδηγικής ευχαρίστησης για τους συμμετέχοντες
γ) αύξηση θεάματος για τους θεατέςΤα δύο πρώτα είναι ευκολονόητα. Για το τρίτο πολλοί αρχαιολάγνοι θα πουν άλλα, όμως τυγχάνει να παρακολουθώ αγώνες από τη δεκαετία του '80. Αρχικά, στα Ακρόπολις το θέαμα στα σπαστήρια ήταν κακό, με εξαίρεση 2-3 μεγάλους κυρίως στην εποχή του GrA. Στην εποχή του GrB όλοι πήγαιναν βόλτα στα σπαστήρια, ακόμα και οι παγκόσμιοι.
Το ίδιο και χειρότερο ήταν και στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Εκεί, όταν έμπαιναν σπαστήρια, το θέαμα ήταν απελπιστικό. Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε ένα Ολύμπιο όπου η πανέξυπνη ΕΛΠΑ είχε βάλει τον Όσιο Μελέτη (αρχισπαστήρι). Το θέαμα ήταν άθλιο. Με εξαίρεση έναν, όλοι οι υπόλοιποι πήγαιναν με το ρυθμό που πάει η μαμά μου σούπερ-μάρκετ. Και πολύ καλά έκαναν. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν ανοησία.Όσον αφορά τα WRC, σήμερα μπορείς να κάτσεις στο κατηφορικό του Γυμνού που υστερεί, ως σπαστήρι, μόνο σε σχέση με τον Ταρζάν, τη Δρυμαία και τον Όσιο Μελέτη. Έκατσα πέρυσι. Οι δέκα πρώτοι προσφέρουν ΤΟ θέαμα. Οδήγηση με εξωφρενικές ταχύτητες, στο όριο ή και πάνω απ' αυτό. Για τα σημερινά WRC απλώς δεν υφίσταται η έννοια 'σπαστήρι'. Πριν το δω αναρωτιώμουν τι ήρθα να κάνω σ' αυτό το νταμάρι. Όταν είδα δεν πίστευα στα μάτια μου. Οποιαδήποτε σύγκριση με το παρελθόν είναι σαν να συγκρίνεις φούτσα με βούρτσα.
-
Ok αντιληπτόν - και προφανώς σεβαστό - απλά έχουμε ''διαφορετική' οπτική... ( ισως εξηγεί γιατι προτιμώ το 4χ4 ) δε θεωρω χωματινο ραλλυ επιφανεια που θυμιζει υπερειδική τυπου autocross σε σταδιο ( καθ υπερβολη λιγο το παραδειγμα ) και πλεον υπαρχει αναγκη για μπαριερες ( σαφως και υπο των συνθηκων 'απαραιτητοτατες' και καλα κανουν και μπαινουν οπου χρειαζεται)
η 'αντοχη και διάρκεια' σε συναρτηση με το χρονο προφανως, θα επρεπε να εχει σε καποιο βαθμό παραπανω ( εδω αν θες ειναι η 'διαφορά' των αποψεων) βαρυτητα στο 'παιχνιδι'δε σου κρυβω οτι οδηγοντας τη δευτερη ειδική του ακροπολις μετα το τελος του αγωνα αναρωτιωμουν..... τι ηθελα το ΚΙΑ και δε πηρα το χαμηλωμενο μου ibiza
(τα wrc και δη τα εργοστασιακά δε τα 'βαζω στο παιχνιδι' μια και 'μετα απο καθε σκελος εχει αλλαχτει και η τελευταία βίδα με καινουργια' ναι εκει το 'κοστος ειναι αδιαφορο')
-
(τα wrc και δη τα εργοστασιακά δε τα 'βαζω στο παιχνιδι' μια και 'μετα απο καθε σκελος εχει αλλαχτει και η τελευταία βίδα με καινουργια' ναι εκει το 'κοστος ειναι αδιαφορο')Δεν ισχύει αυτό, τα εργοστασιακά WRC βγάζουν όλο το Ακρόπολις με 2 σετ αναρτήσεις (το φορεμένο + 1 ανταλλακτικό) και αντίστοιχα άλλα τέτοια εξαρτήματα (2 σετ υποπλαίσια, 2 σετ κρεμαγιέρες κτλ.). Αντίθετα 'τότε' τους περίμεναν τα service μετά από κάθε ειδική και άλλαζαν το μισό αυτοκίνητο.
-
Προφανως ετσι οπως ειναι τα οδοστρωματα σημερα.
Δε το δυατυπωσα αν θες σωστα με την εννοια οτι το 'εργοστασιακο' ειναι ως συνολο 'αλλου' ( εξελιξη κραματα κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π.) και δεν εχει νοημα να μπει στην - πολυ ευχαριστη - κουβεντα μας. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
τα εργοστασιακά WRC βγάζουν όλο το Ακρόπολις με 2 σετ αναρτήσεις (το φορεμένο + 1 ανταλλακτικό) και αντίστοιχα άλλα τέτοια εξαρτήματα (2 σετ υποπλαίσια, 2 σετ κρεμαγιέρες κτλ.). Αντίθετα 'τότε' τους περίμεναν τα service μετά από κάθε ειδική και άλλαζαν το μισό αυτοκίνητο.Και όχι μόνο στα WRC. Το ίδιο ισχύει για αρκετούς ιδιώτες. Αρχές δεκαετίας 1990 βρέθηκα να αλλάζω αναρτήσεις σε σέρβις ιδιωτικού τετρακίνητου γκρουπΝ σε ράλλυ Φθιώτιδος. Ήμασταν 2 αυτοκίνητα σέρβις που τρέχαμε με επικίνδυνους ρυθμούς γύρω-γύρω στη Φθιώτιδα. Το κάθε αυτοκίνητο με πλήρες σετ ανάρτησης και λοιπών παρελκόμενων. Δηλαδή υπήρχαν 3 σετ αναρτήσεων (ένα στο αυτοκίνητο, δύο στα σέρβις) για έναν αγώνα 120 χλμ.!!!!! Συνολικά αλλάχτηκαν 6 φορές οι αναρτήσεις για 10 ειδικές!!!!! Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και μετά τη φλατ Μακρυρράχη αλλάχτηκαν μπρος-πίσω γιατί, αν το αυτοκίνητο έμπαινε Ανάβρα με τόσο ζεστές αναρτήσεις, στη μέση της Ανάβρας θα είχαν γίνει ούζο.
Αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν σήμερα και ευτυχώς που δεν υπάρχουν γιατί τα κόστη θα ήταν τόσο υψηλά ώστε δε θα υπήρχαν πάνω από 5-6 συμμετοχές.edit. Δε θυμάμαι ποια χρονιά, νομίζω το 1990, η Τογιότα είχε φέρει 21 φορτηγά σέρβις!!! Σε κάθε φορτηγό είχαν ανταλλακτικά για ολόκληρο το αυτοκίνητο.
ελευθερη σκηνη .. σκεψεις , προτασεις ,και αλλα !