-
Τι να έρθω βρε; Το εστιατόριο της Βιέννης που διαφήμισε ο kon5 με το σνίτσελ σαν πίστα χορού, φτιαγμένο -λέει- με λάδι που αλλάζει κάθε 4 φορές, το έχει 12 ευρώ. Στο Γκάζι τόσο έχει μια μπριτζόλα με κατεψυγμένα λαχανικά γαρνιτούρα. Και το εισόδημα των Αυστριακών είναι πολλαπλάσιο από το ελληνικό, το ίδιο και το γενικότερο κόστος ζωής.
-
Επιμένω στο θέμα εστιατόρια. Έχω συγγενείς και φίλους που είναι άλλοδαποί(όχι μετανάστες). Σε εστιατόριο που ΔΕΝ είναι self-service, πληρώνεις περισσότερα από ότι σε ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ελληνικό. Κυρίως πιάτο με κάτω από 10€, δεν υπάρχει. Δεν μιλάω για καταγώγια. Σε ελληνικό εστιατόριο με 20€ το κεφάλι τρως τον περίδρομο. Εκεί απλά τα βασικά. Αν και έχω δει και κάτι τιμές σε εστιατόρια στην Αθήνα που μου έφυγε ο τάκος
π.χ. στη Βιέννη. Βιεννέζικο σνίτσελ κοστίζει το λιγότερο 12€ η μερίδα. Το έχω βρει και 10€(μέσω ενός φίλου Βιεννέζου), αλλά χωρίς τραπεζομάντηλο, με λερωμένα μαχαιροπήρουνα, παλιά έπιπλα, και γενικά μέτριας αισθητικής. Είναι όμως παραδοσιακό αυστριακό εστιατόριο(δεν είδα ούτε έναν Έλληνα ). Μου το περιέγραψε ότι είναι αντίστοιχο με τα δικά μας συνοικιακά ταβερνάκια.
-
ταβερνείο στα περίχωρα Αιδηψού 8 άτομα 3 κιλά παϊδάκια ΑΨΟΓΑ, καλαμάκια (σουβλάκια ντε) ΑΨΟΓΑ πατάτες τζατζίκια κρασιά και ιστορίες 15€/άτομο για μέχρι σκασμού ο καθένας. τα θυμάμαι και
-
Ρε τίγρη, στο еindhoven, για ένα μέτριο εστιατόριο, χωρίς απολύτως τπτ ιδιαίτερο από άποψη γεύσης, με μπύρα και γλυκό στο τέλος θα σηκωθείς με 30€ στο νερό, και εγώ τουλάχιστον δεν χορταίνω.
Στο μόνο που χορταίνω είναι στο κινέζικο που έχει μπουφέ όσο φας με 25 χωρίς ποτό,
Στην Πάτρα που είχα κατέβει για γιορτές, με 15 το άτομο σκάσαμε στο φαί.
-
Κατσιμίδι πριν 5 χρόνια, μπριζόλα μουσκαρίσια έτσι κι έτσι, μπιφτέκι τυπικό, 1 πατάτες, χωριάτικη, 1 μπύρα, 40 ευρώ. Μέσα στα πεύκα όμως (και τον τσίγκο).
Πάντως θα δεχθώ, φυσικά, τα σχόλια ατόμων που έχουν ζήσει στας Ευρώπας και δεν είναι απλοί επισκέπτες. Προσωπικά πάντως το περί 'σκασμού' επιχείρημα δεν με ενδιαφέρει, προτιμώ να φάω σωστά μαγειρεμένο και ποιοτικό φαγητό κι ας μην είναι πάρα πολύ. Αν συνδυάζεται με αρκετή ποσότητα, ακόμα καλύτερα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τι να έρθω βρε; Το εστιατόριο της Βιέννης που διαφήμισε ο kon5 με το σνίτσελ σαν πίστα χορού, φτιαγμένο -λέει- με λάδι που αλλάζει κάθε 4 φορές, το έχει 12 ευρώ. Στο Γκάζι τόσο έχει μια μπριτζόλα με κατεψυγμένα λαχανικά γαρνιτούρα. Και το εισόδημα των Αυστριακών είναι πολλαπλάσιο από το ελληνικό, το ίδιο και το γενικότερο κόστος ζωής.Επειδή το έχω φάει και εγώ, σου λέω ότι είναι σε πάχος τσιπς. Και δεν είναι αρνίσιο όπως ωφείλει ένα σνίτσελ στη Βιεννη
-
επειδή σε πιάσανε κότσο σε ένα εστιατόριο, μες στον τσίγκο, δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να βρεις εύκολα να φας καλα και φτηνά στην ελλάδα
Εδώ το φτηνό είναι ΜΟΝΟ το κεμπάπ στον αχμέτ.Απλά αυτό που λείπει απ την ελλάδα είναι τα καλά γκουρμέ εστιατόρια, τα οποία έχεις κατα κόρον έξω, αλλά στα οποία τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να τρώω συχνά.
την διαφορά την καταλαβαίνετε ή να την εξηγήσουμε κι άλλο
στα μόνα μέρη που είχα ευχαριστηθεί απλό φαγητό και σε τιμές ξεφτίλας ήταν στην Σλοβακία και στην Πολωνία
-
Έχουν αρνιά στη Βιέννη; Εγώ τρώω μόνο ντόπιο.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
, στο еindhoven,
Στην Πάτρα που είχα κατέβει για γιορτές, με 15 το άτομο σκάσαμε στο φαί.Το ίδιο είναι το eindhoven και η Πάτρα ρε συ?
Το ίδιο Σαλλλόνικα με Βιέννη και Λονδίνο και παρίσια κλπ. Είμαι σε πολύ premium πόλη και δεν το ήξερα
Νταξ έχει η η σαλλλονίκη εστιατόρια σοβαρά πάμε και στα ανέκδοταΆλλο πο@τσες και άλλο βούρτσες βέβαια είπαμε και τα 2 δόντια βουρτσίζουν
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάντως θα δεχθώ, φυσικά, τα σχόλια ατόμων που έχουν ζήσει στας Ευρώπας και δεν είναι απλοί επισκέπτες. Προσωπικά πάντως το περί 'σκασμού' επιχείρημα δεν με ενδιαφέρει, προτιμώ να φάω σωστά μαγειρεμένο και ποιοτικό φαγητό κι ας μην είναι πάρα πολύ. Αν συνδυάζεται με αρκετή ποσότητα, ακόμα καλύτερα.
Οι ντόπιοι γνωρίζουν και προτιμάνε τέτοια εστιατόρια. Φυσικά όλα εξαρτώνται από την κουλτούρα της κάθε χώρας. Αλλο Γαλλία που το εστιατόριο και το φαγητό γενικότερα αποτελούν κομμάτι της κοινωνικής ζωής και άλλο η Ολλανδία. Φυσικά παίζει ρόλο και το μέσο εισόδημα. Στην Ελβετία όλα είναι ακριβά, παρόλα αυτά και πάλι υπάρχουν οι φτηνές λύσεις με καλή ποιότητα αρκεί να ξέρεις που πάς.
Τα γκουρμέ κλπ είναι μια κατηγορία μόνα τους και οι τιμές τους μπορεί να είναι απο αστρονομίκες έως προσιτές αναλόγως με την τοποθεσία τα αστέρια που έχουν, το αν μαγειρεύει ο σέφ που τα έχει ή απλά επιμελείται του καταλόγου κτλ κτλ.
@Κωνσταντίνο
Τι εννοείς σοβαρά εστιατόρια, πώς το ορίζεις ακριβώς; -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
, στο еindhoven,
Στην Πάτρα που είχα κατέβει για γιορτές, με 15 το άτομο σκάσαμε στο φαί.Το ίδιο είναι το eindhoven και η Πάτρα ρε συ?
Το ίδιο Σαλλλόνικα με Βιέννη και Λονδίνο και παρίσια κλπ. Είμαι σε πολύ premium πόλη και δεν το ήξερα
Νταξ έχει η η σαλλλονίκη εστιατόρια σοβαρά πάμε και στα ανέκδοταΆλλο πο@τσες και άλλο βούρτσες βέβαια είπαμε και τα 2 δόντια βουρτσίζουν
Αν εξαιρέσεις τα ενοίκια, έχω φάει σε εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη που ήταν πολύ πιο glamour από εστιατόρια στο Λονδίνο, που έχω πληρώσει τα διπλάσια. Για να φάω και τις αηδίες τους.
ΑΑΑ!!!! tip is not included..... πάρε και ένα +10% στην τιμή της απόδειξης(αν θέλεις)
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
, στο еindhoven,
ακριβώς το ίδιο
πόλη με 200κ πληθυσμό η καθε μία, τεχνικό πανεπιστήμιο, τεί κλπτί κόμπλεξ είναι αυτό ρε Κον πια
@ μάνος: το σκασμό απλά τον ανέφερα, γιατί όταν ΄πας σε ένα καθημερινό εστιατόριο έχεις απαίτηση να χορτάσεις, όχι να γευτείς τις εξαιρετικές γεύσεις.
άλλο το γκουρμέ και άλλο το καλομαγειρεμένο καθημερινό φαγητό -
, στο еindhoven,
ακριβώς το ίδιο
πόλη με 200κ πληθυσμό η καθε μία, τεχνικό πανεπιστήμιο, τεί κλπτί κόμπλεξ είναι αυτό ρε Κον πια
χαχα ποιό κόμπλεξ ρε . Κάθεσαι και μου συγκρίνεις χώρες φουλ ανεπτυγένες με την μπανανία Τρέμε νιου γιορκ και παρις από σαλόνικα και πάτρα
-
Παντως Αθήνα οι τιμες εχουν ξεφυγει..στα ταβερνακια θες 20€ το ατομο για να φας,δεν ειναι φυσιολογικο αυτο το πραγμα.
Στην Ελλαδα για να φας φτηνα πρεπει να πας σε χωρια της Β.Ελλαδας ξεχασμένα από τον Θεο.....το φτηνά και καλά είναι αλλη ιστορία..γιατι δεν θεωρω καλο να με ταϊζουν σε ενα μερο πιο βρωμικο απο χεστρα και με κρεατα που κανεις δεν ξερει απο που προέρχονται...ασε δε το 'ντοπιο κρασι',ιδανικο για αυτοχειρες και πρεζόνια -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
, στο еindhoven,
ακριβώς το ίδιο
χαχα ποιό κόμπλεξ ρε . Κάθεσαι και μου συγκρίνεις χώρες φουλ ανεπτυγένες με την μπανανία Τρέμε νιου γιορκ και παρις από σαλόνικα και πάτρα
καλό είναι κάποια στιγμή να αποβάλλεις αυτό το σύνδρομο και να καταλάβεις τί λέμε
δε σου συνέκρινα τα τρένα της ολλανδίας με της ελλάδας, σου συνέκρινα τα εστιατόρια.
Και μπορώ κάλλιστα να προχωρίσω παραπέρα και να σου πώ ότι στην τριτοκοσμική σλοβακία έχω φάει ακόμα καλύτερα. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Παντως Αθήνα οι τιμες εχουν ξεφυγει..στα ταβερνακια θες 20€ το ατομο για να φας,δεν ειναι φυσιολογικο αυτο το πραγμα.
Στην Ελλαδα για να φας φτηνα πρεπει να πας σε χωρια της Β.Ελλαδας ξεχασμένα από τον Θεο.....το φτηνά και καλά είναι αλλη ιστορία..γιατι δεν θεωρω καλο να με ταϊζουν σε ενα μερο πιο βρωμικο απο χεστρα και με κρεατα που κανεις δεν ξερει απο που προέρχονται...ασε δε το 'ντοπιο κρασι',ιδανικο για αυτοχειρες και πρεζόνιατίγρη, αθήνα ειλικρινά δεν ξέρω τί παίζει.
Σε φοιτητούπολεις πάντως δεν είναι δύσκολο να βρεις μια άκρη για ένα φτηνό και καλό πιάτο, αυτό λέμεΚαι σε καλά εστιατόρια, δεν ξέρω αλλά δεν μπορεί να είναι τόσο πίσω η Αθήνα.
Κανας κουτσάν δε μας λέει τη γνώμη του ? -
Πραγματικά kon5 δε γίνεται κουβέντα έτσι, μόνο κόμπλεξ μπορώ να χαρακτηρίζω τις κορώνες που επαναλαμβάνεις στις συγκρίσεις σου Ελλάδα - Ευρώπη...
Ε κι εντάξει έχουμε δει κι εμείς 2 πράγματα έξω από το χωριό μας και δεν κατουρηθήκαμε κιόλας...Οι συγκρίσεις σου γενικώς δεν έχουν και πολύ στέρεες βάσεις και εξαντλούνται σε ατάκες και 10 περιστατικά από 10 ταξίδια, θέλει κάτι παραπάνω για να στηρίξεις τέτοιους αφορισμούς. -
Προσωπικά, επιμένω ότι για το πως βλέπει το 95% των φορουμιτών το θέμα φαγητο, η Ελλάδα και οικονομικά και ποιοτικά τον υπερκαλύπτει.
Δεν νομίζω να απασχολούν πολλούς εδω μέσα οι ακρίδες με μέλι και σως μουστάρδας
-
, στο еindhoven,
ακριβώς το ίδιο
καλό είναι κάποια στιγμή να αποβάλλεις αυτό το σύνδρομο και να καταλάβεις τί λέμε
δε σου συνέκρινα τα τρένα της ολλανδίας με της ελλάδας, σου συνέκρινα τα εστιατόρια.
Και μπορώ κάλλιστα να προχωρίσω παραπέρα και να σου πώ ότι στην τριτοκοσμική σλοβακία έχω φάει ακόμα καλύτερα.Καλές οι συμβουλές περί συνδρόμων, αποβολών, κατανόησης της συζητήσεως που δεν κατανοώ ο δόλιος αλλά κράτα τες για το εαυτό σου φίλτατε εφόσον κρίνεις χαρακτήρες έτσι εύκολα και αρέσκεσαι να παρέχεις αφειδώς συμβουλές
Επί του θέματος: Το πόσο τιμολογεί ένα εστιατόριο το προσφερόμενο φαγητό έχει να κάνει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και με το πού βρίσκεται. Άλλη βαρύτητα ως πόλη σήμερα έχει η Βιέννη, το Παρίσι, η Πράγα, το Λονδίνιο η NY και άλλη η Αθήνα, και πόσο μάλλον η Θεσ/νίκη ή η Πάτρα και εδώ έγκειται η διαφορά. Όταν πας στο kitchen bar ή στο Daios και τρως παπά τη στιγμή που με τα ίδια και λιγότερα χρήματα έχω φάει καλλίτερα σε Βιέννη, Βερολίνο, Λονδίνο, Μόναχο, Σαλτζμπουργκ που έχουν πολύ περισσότερα να δείξουν από την πόλη που μένω εσύ το αποκαλείς κόμπλεξ. Ολ ραϊτ.
-
Σου συνέκρινα το еindhoven με την πάτρα και σου ξύπνησε το ευρωπαϊκό σου ένστικτο.
Αν εσύ έφαγες φόλα στο kitchen bar θα μου επιτρέψεις να πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλα μέρη στη Θεσ/κη για να φας φαί και όχι παπά
Χριστουγεννιάτικη Εκδρομή στην Ευρώπη-Προτάσεις