-
Για την περίοδο των Χριστουγέννων, αποφασίσαμε με την γυναίκα μου να πάμε κάπου στην Ευρώπη για 5-6 μέρες. Τα πακέτα που προσφέρουν τα ταξιδιωτικά γραφεία είναι τόσα πολλά, που πραγματικά χάνεσαι.Αν και έχω πάει σε κάμποσα μέρη στο εξωτερικό (Ν.Αφρική,Αυστραλία,Αμερική,Σιγκαπούρη κ.α.) δεν έχω πάει ποτέ Ευρώπη.
Όσοι έχετε πάει Ευρώπη, ποια χώρα/πόλη προτείνετε για ένα 5ήμερο/6ήμερο αεροπορικό ταξίδι την περίοδο των Χριστουγέννων? Έχετε κάποια συγκεκριμένη πρόταση που την έχετε κάνει και την προτείνετε? (Πχ πήγαινε σε αυτήν την πόλη, νοίκιασε αυτοκίνητο και δες τις τάδε γύρω περιοχές αλλά πρόσεξε το χ,y θέμα)
-
Για την περίοδο των Χριστουγέννων, αποφασίσαμε με την γυναίκα μου να πάμε κάπου στην Ευρώπη για 5-6 μέρες. Τα πακέτα που προσφέρουν τα ταξιδιωτικά γραφεία είναι τόσα πολλά, που πραγματικά χάνεσαι.Αν και έχω πάει σε κάμποσα μέρη στο εξωτερικό (Ν.Αφρική,Αυστραλία,Αμερική,Σιγκαπούρη κ.α.) δεν έχω πάει ποτέ Ευρώπη.
Όσοι έχετε πάει Ευρώπη, ποια χώρα/πόλη προτείνετε για ένα 5ήμερο/6ήμερο αεροπορικό ταξίδι την περίοδο των Χριστουγέννων? Έχετε κάποια συγκεκριμένη πρόταση που την έχετε κάνει και την προτείνετε? (Πχ πήγαινε σε αυτήν την πόλη, νοίκιασε αυτοκίνητο και δες τις τάδε γύρω περιοχές αλλά πρόσεξε το χ,y θέμα)
-
-
Έχει σημασία και τί τύπος είσαι, τι ζητάς/τε.
Αν θέλεις κοσμοπολίτικο περιβάλλον και χριστουγεννιάτικο νταβαντούρι οι περισσότερες κεντροευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι ό,τι πρέπει.
Αν θέλεις σκι τότε σε μέρος που να βγαίνεις από το ξενοδοχείο σου και να πηγαίνεις στην πίστα με τα σκι.
Αν θέλεις την ησυχία σου πήγαινε σε ένα μη κοσμικό ορεινό χωριό.... και δεν χρειάζεται να φύγεις οπό την Ελλάδα! -
Θα σου προτεινα Στρασβουργο .Μια πολη που συνδυαζει τα παντα .
Εχεις παρει μια γευση απο Γαλλια ,Γερμανια κ λουξεμβουργο .
Περισσοτερες λεπτομερειες αν σ'ενδιαφερει η προταση μου . -
Να πω, να πω?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Να πω, να πω?Να πεις, να πεις γιατί πρέπει να κάνω κρατήσεις από βδομάδα...
-
Βιέννη ή Βερολίνο
-
Τετοια μεταστροφη ως προς τις ταξιδιωτικες σου προτιμησεις
-
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
..Αν και έχω πάει σε κάμποσα μέρη στο εξωτερικό (Ν.Αφρική,Αυστραλία,Αμερική,Σιγκαπούρη κ.α.) δεν έχω πάει ποτέ Ευρώπη...Νσυτικός είσαι? Δεν εξηγείται αλλιώς, πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο...
Εξαρτάται τι θέλεις να δεις και να κάνεις. Πάντως φαντάζομαι ότι για να πηγαίνεις χριστούγεννα εφόσον δεν είναι αποκλειστικά θέμα αδειών, θα θες να δεις την κλασσική ευρωπαική μεγαλούπολη κατά προτίμηση χιονισμένη και σίγουρα στολισμένη. Αυτό θα το βρεις λίγο πολύ σε όλες τις ευρωπαικές μεγαλουπόλεις (ναι και στην Αθήνα, γιατί εμείς δηλαδή στο κατούρι πηγαδίσαμε?), απλά όσο πιο μεγάλη τόσο πιο εντυπωσιακή (Λονδίνο, Παρίσι) ενώ χωρίς να έχω πάει, το Βερολίνο φημίζεται για τη χριστουγενιάτικη εικόνα του.
Πάντως Ευρώπη χειμώνα έχει ΚΡΥΟ!!!!
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
..Αν και έχω πάει σε κάμποσα μέρη στο εξωτερικό (Ν.Αφρική,Αυστραλία,Αμερική,Σιγκαπούρη κ.α.) δεν έχω πάει ποτέ Ευρώπη...
Νσυτικός είσαι? Δεν εξηγείται αλλιώς, πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο...
Όχι δεν είμαι ναυτικός, απλά λόγω διάφορων περιστάσεων έχει τύχει να ταξιδέψω σε αυτούς τους -λιγότερο συνηθισμένους- προορισμούς αντί στην Ευρώπη.
Εξαρτάται τι θέλεις να δεις και να κάνεις. Πάντως φαντάζομαι ότι για να πηγαίνεις χριστούγεννα εφόσον δεν είναι αποκλειστικά θέμα αδειών, θα θες να δεις την κλασσική ευρωπαική μεγαλούπολη κατά προτίμηση χιονισμένη και σίγουρα στολισμένη.
Πάντως Ευρώπη χειμώνα έχει ΚΡΥΟ!!!!
Κυρίως θέλω να δω κάποια Ευρωπαϊκή πόλη η οποία να είναι όμορφη,γραφική και να έχει έντονο το κλίμα των Χριστουγέννων (κόσμο,ψώνια,αξιοθέατα και τα συναφή).
Παράλληλα θα ήθελα να επισκεφτώ και 1-2 χωριά που να είναι κοντά και να αξίζει να τα δει κανείς, νοικιάζοντας αυτοκίνητο. (Βέβαια χρονικά νομίζω ότι δεν προλαβαίνω, αλλά βλέποντας και κάνοντας εφόσον υπάρχει η δυνατότητα) -
Μιλάνο-Κόμο-Λουγκάνο-Βασιλεία-Βέρνη-Ζυρίχη-Νταβός-Λουκέρνη-Βερόνα
Η εκδρομή έγινε τα περυσινά Χριστούγεννα και ήταν απλά απόλαυση.
Συνδύασε πολλά και αξίζε.
Ότι συγκεκριμένο θες,πες. -
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Μιλάνο-Κόμο-Λουγκάνο-Βασιλεία-Βέρνη-Ζυρίχη-Νταβός-Λουκέρνη-ΒερόναΗ εκδρομή έγινε τα περυσινά Χριστούγεννα και ήταν απλά απόλαυση.
Ότι συγκεκριμένο θες,πες.Πόσες μέρες ήταν η συγκεκριμένη εκδρομή?
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Κυρίως θέλω να δω κάποια Ευρωπαϊκή πόλη η οποία να είναι όμορφη,γραφική και να έχει έντονο το κλίμα των Χριστουγέννων (κόσμο,ψώνια,αξιοθέατα και τα συναφή).Λοιπόν, πηγαίνεις Βιέννη που τα σπάει και από κει πετάγεσαι Βουδαπέστη (243 km) ή Μπρατισλάβα (79 km) ή σε 3 ώρες το πολύ είσαι στο καταπληκτικό Σάλτσμπουργκ (300 km) και είσαι υπέρτατος φίλε.
ΤΕΛΟΣ
Με γυναίκα θα πας? Αν ναι μετά από αυτό θα σου κάνει χαδάκια μέχρι το Πάσχα. Μετά βρες κάποιο άλλο ταξίδι
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Μιλάνο-Κόμο-Λουγκάνο-Βασιλεία-Βέρνη-Ζυρίχη-Νταβός-Λουκέρνη-ΒερόναΗ εκδρομή έγινε τα περυσινά Χριστούγεννα και ήταν απλά απόλαυση.
Ότι συγκεκριμένο θες,πες.Καλή η πρόταση αλλά τα χλμ είναι αρκετά και οι μέρες λίγες
Ρώμη??? -
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Μιλάνο-Κόμο-Λουγκάνο-Βασιλεία-Βέρνη-Ζυρίχη-Νταβός-Λουκέρνη-Βερόνα
Η εκδρομή έγινε τα περυσινά Χριστούγεννα και ήταν απλά απόλαυση.
Ότι συγκεκριμένο θες,πες.Πόσες μέρες ήταν η συγκεκριμένη εκδρομή?
6 ημέρες ήταν.Η διαμονή περιελάμβανε τις 4 ημέρες διαμονή στην Ελβετία και 1 ημέρα στο Μιλάνο.Η άλλη
μέρα ήταν για όπου πήγαμε αλλά δεν διανυκτερεύσαμε.Οργανώθηκε απο εδώ ταξιδιωτικό γραφείο,οπότε το γεύμα των Χριστουγέννων έγινε σε ελληνόφωνο
εστιατόριο της Ζυρίχης Την Βασιλεία μπορούσες να την αλλάξεις με Λωζάννη,εαν επιθυμούσες.Οι διαδρομές στις Άλπεις για Νταβός,St Moritz ήταν απλά εκπληκτικές (οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά σε
κατασκευές δρόμων) και το μόνο που θα ήθελα ήταν ένα καλό αυτοκίνητο εκεί -
Με ενα καλο αυτοκινητο εκει θα ειχες καλες κλησεις λογω οχλησης των εξαιρετικων αγελαδων
Σοβαρα τωρα αν μπορεις να φυγεις καπου στις 21-22 θα ειναι καλα για να προλαβεις τις Χριστουγεννιατικες αγορες. Θα προτεινα κατι σε Χαιδελβεργη, Στρασβουργο, Κολμαρ αλλα επειδη θα αυτοβριστω, θα σου ελεγα να επιλεξεις Σαλτσμπουργκ ή καποιο θερετρο για σκι στην Ελβετια. -
Έχω αρχίσει να κλίνω προς το Βερολίνο, αλλά η γυναίκα θέλει Αυστρία.
Καμιά ιδέα/ακλόνητο επιχείρημα για να την 'ψήσω' για Βερολίνο? -
Και τα δύο είναι εξαιρετικά.
Το Βερολίνο έχει μια ατμόσφαιρα που δεν μπορώ να σου προσδιορίσω έχει και μέρη χλιδάτα έχει και μέρη στυλ ναβαρίνου Θεσ/νίκη, στο ανατολικό με γκράφιτι στους τοίχους και έτσι. Βλέπεις αντιθέσεις και μεταβολές πολλές. Βλέπεις τα πάντα να συμβιώνουν χωρίς πρόβλημα και ο ''γραβατωμένος'' και ο ''ράστας'' μπορεί να βρεθούν στο ίδιο μαγαζί χωρίς ο ένας να ενοχλείται από την παρουσία του άλλου. Πολύ ανεκτικότητα γενικά. Στολισμένο είναι πάρα πολύ ωραίο. Έχει και τρομερά μουσεία, να πάτε στης Περγάμου. Πύλη Βραδεμβούργου, κοινοβούλιο και γενικά η περιοχή εκεί. Ολυμπιακό στάδιο, KDW ,sony center, πύργος τηλεόρασηςΗ Βιέννη είναι αλλού. Βγαλμένη από παραμύθι. Κοσμοπολίτικη παντού σε όλα της. Ζεις ένα όνειρο. Πάρκα , πράσινο ατελείωτο, πολιτισμός, πρόσωπα που αποπνέουν πολιτισμό και κουλτούρα ανεπτυγμένη. Κούκλα. Αν πας Βιέννη πάρε αυτοκίνητο και πάτε να μείνετε ένα βράδυ salzburg 3 ώρες δρόμος. Τπτ για τους δρόμους που έχουν άσε που ένα mini road trip τα σπάει
Απο νυχτερινή ζωή και τα δύο μέρη πολύ μπροστά.
Χριστουγεννιάτικη Εκδρομή στην Ευρώπη-Προτάσεις