-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
επίσης απίιιιιστευτες τιμές και ποσότητα στο Ταλίν(έχει πολύ πράμα απο τσ ντες λαιβ, αξίζει)
λέει για εκδρομή; μου περνάει απ το μυαλο τελευταια
-
Άκουσα ότι έχει καλές μερίδες και τιμές στο Νovosibirsk.
-
μονοήμερη, άντε μια διανυκτέρευση.
είναι χωριό για τα Ελληνικά δεδομένα, κάτι ανάμεσα σε Γιάννενα και Πάτρα
το καλό είναι οτι μπορείς να πας Ελσίνκι σε ελάχιστο χρόνο με το πλοίο, νομίζω οτι είναι γύρω στο 2ωρο (αν θυμάμαι καλά) οπότε συνολικά αξίζει να κουβαληθείς μέχρι εκεί πάνω (και Αγία Πετρούπολη πρέπει να είναι within range, αλλά δεν είμαι σίγουρος δεν έχω πάει)edit @manosk
έχει κάτι κομμάτια! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άκουσα ότι έχει καλές μερίδες και τιμές στο Νovosibirsk..
Επιβεβαιώνω.
Στο Νόβγκοροντ από την άλλη ήταν άθλια εντελώς, κάτι καταψυγμένα μπιζέλια μας τάιζαν με φρέσκια όμως σόλα σοβιετικής μπότας.
Στην Αγία Πετρούπολη από την άλλη ήταν τέλεια.
-
Για οσους συγκρινουν διαφορα εστιατορια ανα την Ευρωπη και αναφερουν κοστος να θυμαστε οτι φθηνο και καλο δεν πανε μαζι. Μια βολτα στο τοπικο σουπερμαρκετ καντε να δειτε ποσο κανουν τα κρεατα ποιοτητας και θα σας διαφωτισει.
Μετα απο 15 σχεδον χρονια επισκεψεων σε διαφορα εστιατορια σε διαφορες χωρες βρισκω τα σπιτικα φαγητα που φτιαχνει η οικογενεια μου ή φιλοι πολυ καλυτερα και σε πολλες περιτπωσεις κοστιζουν περισσοτερα σε υλικα απο αυτο που πληρωνεις σε ενα φθηνο εστιατοριο (
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Και δεν είναι αρνίσιο όπως ωφείλει ένα σνίτσελ στη ΒιεννηΑυτό που το έχεις δει γραμμένο?
Το Σνίτσελ Βιεννουά όπως το λένε οι Έλληνες ή Wiener Schnitzel οι Αυστριακοί, φτιάχνεται παραδοσιακά μόνο από μοσχαρίσιο κρέας. Αν δεν είναι απο μοσχάρι δεν μπορεί να ονομαστεί Wienner Scnitzel διότι αποτελεί προστατευόμενη ονομασία.
Κάποιοι το φτιάχνουν και απο χοιρινό κρέας, αλλά δεν μπορούν να το αναγράψουν ως Wienner Scnitzel. -
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Και δεν είναι αρνίσιο όπως ωφείλει ένα σνίτσελ στη Βιεννη
Αυτό που το έχεις δει γραμμένο?
Το Σνίτσελ Βιεννουά όπως το λένε οι Έλληνες ή Wiener Schnitzel οι Αυστριακοί, φτιάχνεται παραδοσιακά μόνο από μοσχαρίσιο κρέας. Αν δεν είναι απο μοσχάρι δεν μπορεί να ονομαστεί Wienner Scnitzel διότι αποτελεί προστατευόμενη ονομασία.
Κάποιοι το φτιάχνουν και απο χοιρινό κρέας, αλλά δεν μπορούν να το αναγράψουν ως Wienner Scnitzel.Έχεις δίκιο . Θυμόμουνα απλά τη συζήτηση με τον Αυστριακό μου φίλο στα Αγγλικά... Ε, παρά το proficiency, υστερώ στην ορολογία των κρεάτων
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αν είναι δυνατόν να παίρνεις ως μέτρο σύκρισης το κίτσενΕγώ πάντως ούτε και στο φτηνό Βερολίνο δεν βρήκα τις προαναφερθείσες τιμές με μερίδες σαν το Nurburgring
Κοίτα ωραίο περιβάλλον είναι, ωραία θέα έχει ίσως από τις καλλίτερες έχοντας στα πόδια σου όλη την παλιά παραλία, θάλασσα και το παοκτσίδικο λ. πύργο, συνεπώς από κει και πέρα περίμενα καλό φαγητό και σχετικά καλές τιμές κάτι που δεν υπάρχει.
Μόλυβος δεν μου αρέσει η περιοχή όχι για να βγω για να πάω να φάω, θέλω να έχω θέα.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αν είναι δυνατόν να παίρνεις ως μέτρο σύκρισης το κίτσεν
Εγώ πάντως ούτε και στο φτηνό Βερολίνο δεν βρήκα τις προαναφερθείσες τιμές με μερίδες σαν το Nurburgring
Κοίτα ωραίο περιβάλλον είναι, ωραία θέα έχει ίσως από τις καλλίτερες έχοντας στα πόδια σου όλη την παλιά παραλία, θάλασσα και το παοκτσίδικο λ. πύργο, συνεπώς από κει και πέρα περίμενα καλό φαγητό και σχετικά καλές τιμές κάτι που δεν υπάρχει.
Μόλυβος δεν μου αρέσει η περιοχή όχι για να βγω για να πάω να φάω, θέλω να έχω θέα.
Μπορείς να φας θέα τότε ρε Κωνσταντίνε. Είναι αυτό που λέμε φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο
-
ε τί να κάνω ρε φίλε. Μια στις τόσες θέλω να τρώω σε ωραίο περιβάλλον και όχι σε μπουντρούμια, θέλω ενίοτε να τρώω και με καλή θέα, που εντάσσεται στα πλαίσια του περιβάλλοντος του μαγαζιού. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
ε τί να κάνω ρε φίλε. Μια στις τόσες θέλω να τρώω σε ωραίο περιβάλλον και όχι σε μπουντρούμια, θέλω ενίοτε να τρώω και με καλή θέα, που εντάσσεται στα πλαίσια του περιβάλλοντος του μαγαζιού. Το ένα δεν αποκλείει το άλλοΆσχετο:
Δεν πρόλαβα να φάω στο Figlmüller που είχες πεί αλλά έφαγα στο Bettelstudent που μου πρότεινε ο ξεναγός. Κορυφαίο φαγητό σε εξευτελιστικές τιμές. Στην Ελλάδα δεν τρως τόσο καλό φαγητό σε αυτήν την τιμή... -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
ε τί να κάνω ρε φίλε. Μια στις τόσες θέλω να τρώω σε ωραίο περιβάλλον και όχι σε μπουντρούμια, θέλω ενίοτε να τρώω και με καλή θέα, που εντάσσεται στα πλαίσια του περιβάλλοντος του μαγαζιού. Το ένα δεν αποκλείει το άλλοKαι καλό φαγητό και καλή θέα και φτηνό δε γίνεται ρε μάστορα
Εκτός και αν μου πεις ότι βρήκες εστιατόρια με θέα τον πύργο του άιφελ, μπριζόλα μεγέθους γαμήλιας τούρτας και τιμή 10 ε/άτομο, οπότε θα αρχίσω να τρώω ένα ένα τα κουμπάκια του πληκτρολογίου μου
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ε τί να κάνω ρε φίλε. Μια στις τόσες θέλω να τρώω σε ωραίο περιβάλλον και όχι σε μπουντρούμια, θέλω ενίοτε να τρώω και με καλή θέα, που εντάσσεται στα πλαίσια του περιβάλλοντος του μαγαζιού. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο
Kαι καλό φαγητό και καλή θέα και φτηνό δε γίνεται ρε μάστορα
Δεν μίλησε κανείς για τιμές μαμά τερέζα. Είπαμε για λογικές τιμές. Όχι φίλε εδώ μας έχουν μάθει να μην υπάρχει λογικός συσχετισμός μεταξύ αυτών των δύο.
Δεν ξέρω για τον παρίσι αλλά σε γερμανία σε μερικές πόλεις που γύρισα και 2 σε αυστρία και δη τις πιο γνωστές έφαγα με ωραία θέα καλά φαγητά σε λογικές τιμές.
Πάντα συγκριτικά σκεπτόμενος. -
Τι λετε για Σμύρνη;
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=94895&cid=4 -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τι λετε για Σμύρνη;
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=94895&cid=4Τουρκία?
Δεν τους αφήνω ούτε φράγκο... -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Παιδιά για εστιατόρια δεν μιλάμε? Αν είναι να πιάσουμε ταβέρνες και γυράδικα ξέρω εξαιρετικά μέρη που τρώω και γλύφω και τα δάχτυλά μου.Για εστιατόρια μιλάω, καλά όχι σούπερ πρίμιουμ αλλά καλά και σε τοποθεσία. Για πείτε μου τέτοια στη Θεσ/νίκη που μπορώ να φάω με καλές τιμές.
ρχ8 έχεις έρθει σε αυτά τα μαγαζιά που ανέφερα? Γιατί είναι από τα μαγαζιά που θεωρούνται καλά ψιλο πρίμιουμ δλδ.
Καλά εστιατόρια δλδ ρε Κωνσταντίνε, έξω σε τι τιμές τα βρίσκεις;
Γιατί εγώ ας πούμε στο Βερολίνο καλό εστιατόριο σε εξευτελιστικές τιμές (sub 30e) ΔΕΝ βρήκα.
Ναι εκπληκτικά φαγάδικα, γλυκούλια bistroκατάσταση κλπ κλπ με 10-15 βρήκα και είναι όντως πολύ ωραία και πολύ καλό φαγητό.
Αλλά ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ καλό (και όχι σούπερ πρίμιουμ) με τέτοιες τιμές όχι.
Εκτός κι αν βρήκες εσύ κανά menu dégustation με 8 ευρώ δλδΓράψε λίγο συγκεκριμένα τι θεωρείς καλή/φυσιολογική τιμή για ένα καλό αλλά όχι super premium εστιατόριο.
Εγώ ας πούμε το εντάσσω στα 30-50 ευρώ, και σε αυτές τις τιμές τα βρίσκω πάνω κάτω στις περισσότερες μεγάλες πόλεις που έχω επισκεφτεί (Ινδίας συμπεριλαμβανομένης ... άντε εκεί ήταν στα 25 ).Σ' αυτήν την κατηγορία μπορώ να σου βρώ αρκετά εστιατόρια στην Αθήνα (φυσικά και δεν ασχολούμαστε με club restaurants ) και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν αρκετά και στη Θεσ/νίκη, απ' όσο έχω δει (i.e. με έχουν πάει).
Σίγουρα στην Ελλάδα θα βρείς πολύ λιγότερα καλά εστιατόρια, όπως θα βρεις στο Λονδίνο ή στη ΝΥ και το Παρίσι, αλλά όχι ότι δεν υπάρχουν...
Να μου έλεγες ότι δεν βρίσκεις την πληθώρα top end εστιατορίων που υπάρχει έξω, ναι σίγουρα. Αλλά εκεί δεν μιλάμε για sub100 (στην καλύτερη περίπτωση) τιμές, και δεν νομίζω να αναφερόσουν σε αυτά εν πάσει περιπτώσει. -
Κων
Την Ελληνικη κουζινα την θεωρω απο τις καλυτερες του κοσμου ,το προβλημα ειναι οτι τα Ελλ . δηθεν καλα εστιατορια χρησιμοποιουν -λογω κοστους - δευτερα υλικα .
Οπως πολυ σωστα σου λεει ο Μjacob ,αν αγορασεις υλικα ποιοτητας ,το σπιτικο φαγητο σου ερχεται πιο ακριβο απο οτι ,να το φας σε ενα καλο εστιατοριο .Ο στοχος ειναι να αποφευγουμε τα δηθεν κ να επισκεπτομαστε τα καλα .
Ξερεις ποσο μας στοιχισε μια σαλατα στο σπιτι ,αν σου πω 20ευρω, μην τρομαξεις . -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Κων
Την Ελληνικη κουζινα την θεωρω απο τις καλυτερες του κοσμου ,το προβλημα ειναι οτι τα Ελλ . δηθεν καλα εστιατορια χρησιμοποιουν -λογω κοστους - δευτερα υλικα .
Οπως πολυ σωστα σου λεει ο Μjacob ,αν αγορασεις υλικα ποιοτητας ,το σπιτικο φαγητο σου ερχεται πιο ακριβο απο οτι ,να το φας σε ενα καλο εστιατοριο .Ο στοχος ειναι να αποφευγουμε τα δηθεν κ να επισκεπτομαστε τα καλα .
Ξερεις ποσο μας στοιχισε μια σαλατα στο σπιτι ,αν σου πω 20ευρω, μην τρομαξεις .Τί μέγεθος είχε η γαβάθα;;;
-
Μια πλουσια σαλατα ηταν την φαγαμε οι δυο μας κ ηταν ενα πληρες χορταστικο γευμα
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Μια πλουσια σαλατα ηταν την φαγαμε οι δυο μας κ ηταν ενα πληρες χορταστικο γευμαΕ, αυτό δεν ήταν προφανώς σαλάτα. Απλά θα είχε μέσα 2 ζαρβατικά και μερικά ντοματίνια για ξεκάρφωμα..
Σιχαίνομαι τις 'σαλάτες', που έχουν μέσα 2 κιλά τυρί, 1 κιλό κρέας(αλλαντικά-κοτόπουλα-ψάρια) και 1 λίτρο σως. Μπορεί να είναι νόστιμες, αλλά ξεφέυγουν από την έννοια 'Σαλάτα'.
Είναι βέβαια το καλύτερο άλλοθι για τις απανταχού φακλάνες... 'μια σαλατούλα έφαγα'...
Χριστουγεννιάτικη Εκδρομή στην Ευρώπη-Προτάσεις