-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
fogκοιτάζω τις φωτογραφίες σου από τη μηχανή-μπρελόκ...είναι υπερβολικά καλές! Σε βαθμό που δεν το πιστεύω! φυσικά και οι τρεις έχουν άφθονο φυσικό φως...Σε πιο δύσκολες συνθήκες τι καταφέρνει;
Η μηχανή είναι εντελώς της πλάκας. Σε κατάλληλες συνθήκες φωτός, χωρίς ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, βγάζει ανεκτές φωτογραφίες για το μέγεθος/δυνατότητες/αξίας της. Μιλάμε για 3MP και όλα fixed. Η επιλογή της έγινε γιατί ήθελα μια toy camera που να δίνει αποτελέσματα σε στυλ ψηφιακής lomo (χάλια φωτο δηλαδή), σαν παιχνίδι.
Έχει πολλούς περιορισμούς, πχ. όπως στα κινητά, μετά το κλικ θέλει να μείνει ακίνητη για να μην είναι φλου η φωτογραφία. Ο μεγαλύτερος χρόνος που έχει είναι 1/15sec, αν η φωτογραφία θέλει πιο αργό χρόνο απλά δεν τη βγάζει. Φυσικά δεν υπάρχει φλας, τρώει την AAA μπαταρία της γρήγορα και βέβαια το τι θα φαίνεται στο κάδρο είναι καθαρά κατά προσέγγυση/συνήθεια, μιας και ανάλογα την απόσταση, άλλο βλέπεις άλλο βγάζεις. Όμως έχει πλάκα και αν ξέρεις γιατί την έχεις (και δεν παραπονιέσαι για το WB ή για το Dynamic Range ) είναι καλή παρέα.
Είναι κάτι τύποι στο flickr που έχουν καλές φωτο από αυτή, πχ. αυτός εδώ έχει κάμποσες ενδιαφέρουσες. Ακόμα δεν έχω δοκιμάσει σε ανοιχτούς χώρους παρά μόνο στη γειτονιά μου αλλά άρχισα και γω να ανεβάζω εδώ, οπότε μπορείς να δεις μερικές. Αν είχε το κινητό μου μια κάμερα γύρω στα 3mp το πιθανότερο να χρησιμοποιούσα του κινητού, φαντάζομαι στα ίδια θα είναι.
-
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Όρθια??εξακολουθεί να επιτρέπεται το κάπνισμα στην Ολλανδία;
Για μερικους ,δεν χρειαζεται να φθασουν μεχρι το καπνισμα κ μονο που το σκεπτονται εχουν ολα τα συμπτωματα γιατι βλεπεις οι παρενεργειες βρισκονται στο μυαλο τους
-
τσάμπα μαστούρα λέμε
rocsta πολύ ποιητική σύνθεση
έπαιξες με κάποιο φίλτρο στο πισι να υποθέσω?
-
Αντί για μετατροπή σε Α/Μ έκανα μετατροπή σε aged newspaper, μ άρεσε πιο πολύ
-
όντως, το αποτέλεσμα δικαιώνει
-
όντως είναι πολύ όμορφη!
aged paper?
Στο photoshopείναι αυτό;
Δεν το γνωρίζω! -
Την εκτυπώνεις ασπρόμαυρη, την βουτάς σε καφέ ή τσάι, την στεγνώνεις.
Μετά την σκανάρεις και την κάνεις jpg.Τι λες μωρε;
-
Τώρα φτιάχνω καφέ (φίλτρου λογικά, έτσι?)
Ρε συ το aged paper είναι κάτι σαν το sepia? Αυτό ρωτάω
-
Πάνω κάτω ναι, απλά λίγο πιο σκούρο...
-
-
Γ@μώ τις κεραίες του Ελληνικού ορίζοντα...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γ@μώ τις κεραίες του Ελληνικού ορίζοντα...Ειναι φωτο 'αστικου χαρακτηρα'.. και μενω και στο πρωτο..
-
ο θύμιος είχε την καλοσύνη να παίξει λίγο με τα ασπρόμαυρά μου και να βελτιωθεί αρκετά
-
-
κάναμε κι εμείς μια πλάκα, την πήρε στα σοβαρά
-
-
Κεραίες ξανά...
Η συγκεκριμένη είναι τραβηγμένη με ISO 800. Νομίζω οτι η μηχανή μου παρουσιάζει πολύ καλή απόκριση θορύβου, δεδομένης της τιμής της βέβαια!
-
δεν φαίνεται ο θόρυβος σε τέτοια μικρή εικόνα. είναι πολύ ωραία αν και δε νομίζω να την χάλαγε 1 κλικ πιο φωτεινή
-
Και σε μεγάλο μέγεθος:
http://www.flickr.com/photos/thymios/33 ... 338931583/
δεν την ήθελα πιο φωτεινή. για την ακρίβεια ήθελα να φαίνεται σχεδόν αποκλειστικά ο ορίζοντας. Τα υπόλοιπα έλαχιστα
Πόσταρε δικές σου φωτογραφίες!Σχολιασμοί & κριτικές εντός...