-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
Και η πλάκα είναι πως του χρόνου θα αυξήσουν και πάλι τα τεκμήρια κατά 70 μέχρι 200% και έτσι θα κάνουν κάθε χρόνο εάν δεν σηκωθούμε κάποτε από τον καναπέ. 5.200 ευρώ τεκμήριο για ένα 1400αράκι; Αφού πλέον το αμάξι το έχει ο κόσμος μόνο για να πηγαίνει στο χωριό του τις γιορτές ενώ και για σέρβις δεν γίνεται λόγος. Κάθε 4 χρόνια σέρβις και άμα. Που τα βρήκαν τα 5.200 ευρώ τεκμήριο διαβίωσης για ένα 1400αράκι;
Και το άλλο; Τι σημαίνει τεκμήριο 4.000 ΓΙΑ ΜΕΧΡΙ 1.200 κ.ε.; Γιατί το 800αράκι το Ματίζ να έχει το ίδιο τεκμήριο με το Jetta 1.2tsi?
ξερουν οι πολιτικοι μας ταγοι!!!!...
ειναι φιλοι μας στην τροϊκα...μας αγαπανε....το παμε ρε παιδια... το οτι αντιπροσωπευουν κοστος χρησης ειναι προσχημα. Αμα τα καταργησουν θα καταργησουν και το αφορολογητο και θα ειναι το ιδιο.
-
Μια επισήμανση μόνο πριν αρχίσει η σχετική συνθηματολογία για χούνταΤΜ
Μάθετε μπαλίτσα...
ΥΓ: Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στις μαχόμενες απεργούσες εφορίες που έφυγαν πιο νωρίς για να μην πέσουν στο χαμό του 3μέρου.
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Και η πλάκα είναι πως του χρόνου θα αυξήσουν και πάλι τα τεκμήρια κατά 70 μέχρι 200% και έτσι θα κάνουν κάθε χρόνο εάν δεν σηκωθούμε κάποτε από τον καναπέ. 5.200 ευρώ τεκμήριο για ένα 1400αράκι; Αφού πλέον το αμάξι το έχει ο κόσμος μόνο για να πηγαίνει στο χωριό του τις γιορτές ενώ και για σέρβις δεν γίνεται λόγος. Κάθε 4 χρόνια σέρβις και άμα. Που τα βρήκαν τα 5.200 ευρώ τεκμήριο διαβίωσης για ένα 1400αράκι;
Και το άλλο; Τι σημαίνει τεκμήριο 4.000 ΓΙΑ ΜΕΧΡΙ 1.200 κ.ε.; Γιατί το 800αράκι το Ματίζ να έχει το ίδιο τεκμήριο με το Jetta 1.2tsi?
ξερουν οι πολιτικοι μας ταγοι!!!!...
ειναι φιλοι μας στην τροϊκα...μας αγαπανε....το παμε ρε παιδια... το οτι αντιπροσωπευουν κοστος χρησης ειναι προσχημα. Αμα τα καταργησουν θα καταργησουν και το αφορολογητο και θα ειναι το ιδιο.
Γιατί θα είναι το ίδιο φίλε μου;
Ο άνεργος (ή όποιος άλλος) που δεν έχει εισόδημα δεν θα πλήρωνε τίποτε, ενώ τώρα θα πληρώσει χιλιάδες αν έχει την 'ατυχία' να έχει ένα σπίτι και ένα μικρό αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
...ενώ τώρα θα πληρώσει χιλιάδες αν έχει την 'ατυχία' να έχει ένα σπίτι και ένα μικρό αυτοκίνητο....αν δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει.
-
ενώ τώρα θα πληρώσει χιλιάδες
Χιλιάδες;
Εγώ έχω υπόψη μου ότι απλά φορολογείσαι για μεγαλύτερης κλίμακας εισόδημα.
Υπάρχει κάποιο penalty αν το εισόδημα σου δεν καλύπτει το τεκμήριο περιουσίας; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Χιλιάδες;
Μη σου πω εκατομμύρια...
-
Χιλιάδες;
Εγώ έχω υπόψη μου ότι απλά φορολογείσαι για μεγαλύτερης κλίμακας εισόδημα.
Υπάρχει κάποιο penalty αν το εισόδημα σου δεν καλύπτει το τεκμήριο περιουσίας;Δλδ?
-
Δλδ έχω 17.000 ετήσιο εισόδημα και η περιουσία μου βγάζει τεκμήριο 20.000.
Θα φορολογηθώ σα να βγάζω 20.000 εισόδημα και όχι 17.Το χιλιάδες δεν κατάλαβα σε τι αντιστοιχεί.
-
Θα φορολογηθώ σα να βγάζω 20.000 εισόδημα και όχι 17.Το χιλιάδες δεν κατάλαβα σε τι αντιστοιχεί.
πλακα μας κανεις?
-
Μάλλον ξέρεις κάτι παραπάνω που μου διαφεύγει γιατί δεν έχω βρεθεί σε τέτοια θέση.
Αν δε σου κάνει κόπος μοιράσου μαζί μας τι ισχύει. -
κοιτα αμα εχεις καμια 10αρια σπιτια και καθονται τοτε τα τεκμηρια θα ειναι ζορικα.Γενικα αμα δεν εισαι μεγαλοσ φοροκλεφτης και δεν πουλησεις το σπιτι σου για να παρεις μια κορβετ, δεν θα σε γονατισουν τα τεκμηρια, υπαρχουν αλλα χειροτερα.Απλα κατι τσιμπανε και απο κει. Αλλος 300 αλλος 500 αλλος 1000 € κοκ. Φιλος (πωλητης σε μαντρα πολυτελων αυτοκιντηων) με Ζ3 1.8 και S2000 (το δευτερο μερικουσ μηνεσ κατοχης) πληρωσε 700€. Παιρνει καπου 1400/μηνα
-
με το παραδειγμα που εθεσες χοντρικα θα πληρωσεις 2000 ευρω παραπανω,συμφωνα με καποια παραδειγματα που ειδα στις ειδησεις.
Αν απολυσουν την γυναικα σου δλδ,ή σου γινει βαρβατη μειωση στη δουλεια,ή ακομα χειροτερα βρεθεις απολυμενος δεν θα μπορεις να καλυψεις ουτε το σπιτι των 70τμ στα Λιοσια.
Πολλοι θα εχουν προβλημα ακομα και χωρις να συμβει τιποτα απο τα παραπανω.Σου εδωσε ο πατερας σου σπιτι 120τμ στην Ηλιουπολη,εχεις 2λιτρο αξιας 4000-6000 ευρω,και εισαι με 10.000 ετησιες αποδοχες.Δεν μπορεις να τα καλυψεις. -
Δεν μπορεις να τα καλυψεις
Και; Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση...;
Εγώ είπα ότι δεν φορολογείσαι για 10.000 αλλά για 15-20-28.000 όσο αντιστοιχούν σε αυτά που σου άφησε ο πατέρας σου και πληρώνεις αντίστοιχο φόρο.
Το λάθος μου δεν κατάλαβα που είναι.
με το παραδειγμα που εθεσες χοντρικα θα πληρωσεις 2000 ευρω παραπανω
Θα φορολογηθείς για 2000 παραπάνω όχι θα πληρώσεις 2000 παραπάνω.
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
κοιτα αμα εχεις καμια 10αρια σπιτια και καθονται τοτε τα τεκμηρια θα ειναι ζορικα. Αλλα αυτο δε παιζει και πολυΜαικ το προβλημα δεν ειναι εαν εχεις 10 σπιτια,εδω μιλαμε οτι εαν απολυθεις δεν θα καλυπτεις τα τεκμηρια για το σπιτι των 80τμ και το 1600αρι ριμαδι 10ετιας.
-
Εγώ είπα ότι δεν φορολογείσαι για 10.000 αλλά για 15-20-28.000 όσο αντιστοιχούν σε αυτά που σου άφησε ο πατέρας σου και πληρώνεις αντίστοιχο φόρο.
θα πληρωσεις 2000 παραπανω.Εαν ηταν για μια πραξη στα χαρτια μονο δεν θα κουβεντιαζαμε τοσες σελιδες.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
με το παραδειγμα που εθεσες χοντρικα θα πληρωσεις 2000 ευρω παραπανω,συμφωνα με καποια παραδειγματα που ειδα στις ειδησεις.
Αν απολυσουν την γυναικα σου δλδ,ή σου γινει βαρβατη μειωση στη δουλεια,ή ακομα χειροτερα βρεθεις απολυμενος δεν θα μπορεις να καλυψεις ουτε το σπιτι των 70τμ στα Λιοσια.Σόρι, αλλά λες αερολογίες.
Μίλα με νούμερα.
Πολλοι θα εχουν προβλημα ακομα και χωρις να συμβει τιποτα απο τα παραπανω.Σου εδωσε ο πατερας σου σπιτι 120τμ στην Ηλιουπολη,εχεις 2λιτρο αξιας 4000-6000 ευρω,και εισαι με 10.000 ετησιες αποδοχες.Δεν μπορεις να τα καλυψεις.
Ποιοί είναι αυτοί οι πατεράδες που μοιράζουν σπίτια 120τμ κιόλας, στην Ηλιούπολη συγκεκριμένα?
Κι αυτός που πήρε το σπίτι...πως πήρε 2λτ αμάξι με 10.000 ετήσιες αποδοχές, δηλαδή 715 ευρώ το μήνα?
Και πως με 715 ευρώ συντηρεί τέτοιο σπίτι και αυτοκίνητο?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
...ενώ τώρα θα πληρώσει χιλιάδες αν έχει την 'ατυχία' να έχει ένα σπίτι και ένα μικρό αυτοκίνητο.
...αν δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει.
Νίκο δεν μιλάμε για πόθεν έσχες, Λέμε δεν έχεις εισόδημα και το τεκμήριο λέει ό,τι έχεις. Το βλέπεις δίκαιο;
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
πλακα μας κανεις?
Στο παραπάνω παράδειγμα ο έξτρα φόρος λόγω τεκμηρίων είναι 769ευρώ...
Από aftertax.gr για το φορολογικό έτος 2012:
-
Φορολογητέο Εισόδημα 20000ευρώ (23952ευρώ μικτά συμπεριλαμβανομένου ΙΚΑ):
--- Φόρος Εισοδήματος 2420ευρώ
--- Έκτακτη Εισφορά 200ευρώ
--- Έκπτωση Φόρου (36)ευρώ
--- ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ 2584ευρώ -
Φορολογητέο Εισόδημα 17000ευρώ (20359ευρώ μικτά συμπεριλαμβανομένου ΙΚΑ):
--- Φόρος Εισοδήματος 1670ευρώ
--- Έκτακτη Εισφορά 170ευρώ
--- Έκπτωση Φόρου (25)ευρώ
--- ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ 1815ευρώ
Για να φτάσει ο έξτρα φόρος το επίπεδο των χιλιάδων (π.χ. 2000ευρώ) η διαφορά λόγω τεκμηρίων θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλη (π.χ. από 10927ευρώ φορολογητέα στα 20000ευρώ φορολογητέα)...
-
-
Τα τεκμήρια θα κλείσουν πολλά νοικοκυριά καθώς θα κληθούν να πληρώσουν τεκμαρτό εισόδημα άνθρωποι που δεν έχουν δουλειά και άλλοι που έχουν μεν αλλά ήδη δεν τα βγάζουν πέρα. Άνθρωπος που πήρε ένα αμάξι όταν είχε δουλειά και βρήκε σπίτι και εξοχικό έτοιμο (κληρονομιά) ουσιαστικά του λέει το αγαπητό κράτος ''πούλα τα δεν με νοιάζει''. Η μέρα που θα γίνει το big bang είναι μάλλον πάρα πολύ κοντά. Αυτό το πράγμα είναι σχιζοφρένεια. Χαρατσομανία. Αρπάχτε απ'όπου μπορείτε αδιακρίτως χωρίς καμία απολύτως έννοια αναλογικής φορολόγησης πραγματικού εισοδήματος.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
θα πληρωσεις 2000 παραπανω.Εαν ηταν για μια πραξη στα χαρτια μονο δεν θα κουβεντιαζαμε τοσες σελιδες.
Σωστά το γράφει ο eddie. Η εφορία λαμβάνει υπόψιν της όχι το εισόδημα που δηλώνεις, αλλά αυτό που προκύπτει από τα τεκμήρια.
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012