-
Αν μάθει η Κυβέρνηση ότι εσύ θα τον δεχόσουν, θα σου στείλουν pm.
-
Εγώ παίδες δεν έχω χειρότερο.
Βλέπω εφιάλτες κάποια βράδια ότι ξυπνάω και έχω βρεθεί με έναν ουρανοξύστη.
Σου καταστραφεί όλη τη ζωή. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν μάθει η Κυβέρνηση ότι εσύ θα τον δεχόσουν, θα σου στείλουν pm.αφου θα ειναι δωρεα, κανενα προβλημα.
νομιζω οτι μπορω να αντεξω ψυχολογικα ενα τετοιο βαρος και ταυτοχρονα να ελαφρυνω καποιον που πιεζεται με την σκεψη οτι εχει εναν ουρανοξυστη και ειναι φτωχος. -
Ο χρήστης kotsifos έγραψε:
Αυτο ακριβως θα γινει...''το μεγαλο φαγοποτι Νο2'' Δεν θα μεινει οικογενεια με εξοχικο ή οικοπεδο ή χωραφι ή πες το οπως αλλιως θες...Μην αγχώνεσαι. Θα πάνε σε αλλες οικογένειες που είχαν καλύτερο κουμάντο ολα αυτά τα χρόνια και καταλαβαίνουν πως λειτουργεί η αγορά.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αφου θα ειναι δωρεα, κανενα προβλημα.
νομιζω οτι μπορω να αντεξω ψυχολογικα ενα τετοιο βαρος και ταυτοχρονα να ελαφρυνω καποιον που πιεζεται με την σκεψη οτι εχει εναν ουρανοξυστη και ειναι φτωχος.Θα χαρείς ιδιαιτέρως όταν θα σου έρθει ο ΦΜΑΠ και δεν έχεις ευρώ για να πληρώσεις.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
αφου θα ειναι δωρεα, κανενα προβλημα.
νομιζω οτι μπορω να αντεξω ψυχολογικα ενα τετοιο βαρος και ταυτοχρονα να ελαφρυνω καποιον που πιεζεται με την σκεψη οτι εχει εναν ουρανοξυστη και ειναι φτωχος.Θα χαρείς ιδιαιτέρως όταν θα σου έρθει ο ΦΜΑΠ και δεν έχεις ευρώ για να πληρώσεις.
Ναι αυτο λεω, χαρισε το μου εσυ και ασε με εμενα να πληρωνω τα χαρατσια. Win win σου λεω.
-
Η δωρεά δεν έχει και φόρο;;;..... που τον πληρώνει ο δωροδόχος!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η δωρεά δεν έχει και φόρο;;;..... που τον πληρώνει ο δωροδόχος!But of course. Θα καλοπεράσει λέμε!
-
Οταν φτασουμε στο πατο, ολα αυτα θα ειναι μηδαμινα στην αξια του ουρανοξύστη ( αξια που θα εχει λιγα χρόνια μετα). Το θεμα ειναι και τα μετρητα, τι μετρητα να ειναι? euro, dollars or poinds?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η δωρεά δεν έχει και φόρο;;;..... που τον πληρώνει ο δωροδόχος!
But of course. Θα καλοπεράσει λέμε!
λογια λογια λογια
δωσε εσυ και μην αγχωνεσαι για τετοια λεμε... -
Και πάει με βάση την αντικειμενική αξία και όχι την εμπορική.... Δηλαδή δεν πάει να μην το αγοράζει κανένας εγώ (το κράτος) λέω ότι κάνει τόσο, σε φορολογώ κάθε χρόνο όσο αποφασίζω κι αν ζοριστείς και θες να απαλλαγείς λεφτά δεν υπάρχουν κανένας δεν το αγοράζει και ακόμα κι αν κάποιος σου δώσει λίγα ή το χαρίσεις εγώ πάλι το ίδιο θα πάρω....
Θα έπρεπε να μπορεί κάποιος να το προσφέρει στο κράτος έναντι της αντικειμενικής που του έχει επιβάλλει, άντε μείον ένα 10-20%! Εκεί να δούμε τι χαμός θα γινόταν.... Μου λες ότι το σπιτάκι που κληρονόμησα κάνει 200.000 και με φορολογείς όσο θέλεις αλλά δεν νοικιάζεται και δεν πουλιέται ούτε με 100, πάρτο και δώσε μου 200-20%=160.000! Και βγάζεις και κέρδος 20% αφού το πληρώνεις κάτω από την αντικειμενική (που εσύ αποφάσισες).... -
Στο μεταξύ και ανεξαρτήτως τεκμηρίων-ΕΤΑΚ κλπ που θα συνεχίσω να πληρώνω, 2 διαμερισματάκια που έχω και τα νοίκιαζα τσάμπα, συναισθανόμενος τη 'φτώχεια' που έχει πέσει (3άρι/280€, γκαρσονιέρα 190€ στο κέντρο/καρακέντρο της Πάτρας και σε αξιοπρεπή κατάσταση), μετά τις συνεχείς καθυστερήσεις πληρωμής των ενοικίων (μονίμως η γκαρσονιέρα είναι 2 μήνες πίσω και το 3άρι 1μήνα και πάει για 2ο), μέσα στον Οκτώβριο θα τα ξενοικιάσω οριστικά και αμετάκλητα, εκτός και αν έρθουν όλοι στα ίσια τους τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το δικηγόρο.
Εγώ θα τη βγάζω πλέον με τόστ, αλλά και οι 'λοιποί' ... στα παγκάκια !Βέβαια, όλοι αυτοί οι 'τύποι' στηρίζονται στο ότι πάντα θα υπάρχουν αντίστοιχοι 'καμμένοι' ιδιοκτήτες, που θα πασχίζουν να ενοικιάσουν το διαμέρισμά τους, μήπως και ο επόμενος νοικάρης είναι συνεπέστερος.
Και ο λόγος που οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να το αφήσουν ξενοίκιαστο?
Αγόρασαν καινούριο άλλο διαμέρισμα, με δάνειο, το οποίο στηρίζονται να πληρώνουν απο το ενοίκιο του παλιού τους σπιτιού. Αμ δ'ε όμως ... !!!
Και οι κατ΄επάγγελμα φεσαδόροι, το ξέρουν καλά και ... το εκμεταλλεύονται ανάλογα.Ο σώζων εαυτόν, σωθήτω !!!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
...
Και οι κατ΄επάγγελμα φεσαδόροι, το ξέρουν καλά και ... το εκμεταλλεύονται ανάλογα. ..ετσι ακριβος και δυστυχος με πολλους αλλους διαφορετικους τροπους
-
Κ γω παθων... κ επειδη το δαγκωμα ειναι ηδη μεγαλο, θα πεσουνκ κλωτσιες στο τελος. καλο να βοηθας αυτους που δεν εχουν, αλλα δεν ειμαστε κ ερυθρος σταυρος...μας εχουν γ@μησει απ την καλοσυνη
-
Eνα προβλημα ειναι οτι οπως εσυ στηριζεσαι για την αποπληρωμη του δανειου στα ενοικια (που δεν ειναι απαραιτητα στανταρ εισοδημα γιατι αναλογως την περιπτωση μπορει να μεινει και για χρονο ξενοικιαστο αλλα τελοσπαντων), ετσι και αλλοι στηριζονται ειτε σε ενοικια αλλων διαμερισματων για να σου πληρωσουν το ενοικιο, ειτε σε χρωστουμενα απ'το κρατος ή απ'τον εργοδοτη (που μπορει να χρωστουν τοσο το κρατος οσο ο εργοδοτης για μηνες). Ειναι αλυσιδα. Κι αν ενας δεν πληρωνει/καθυστερει να πληρωσει, καταρρεει ολο το συστημα..
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Eνα προβλημα ειναι οτι οπως εσυ στηριζεσαι για την αποπληρωμη του δανειου στα ενοικια ...
Είναι η δεύτερη φορά ( νά η πρώτη ), που απευθύνεσαι σε λάθος άνθρωπο.
Και δεν σε κατηγορώ για αυτό, αλλά μου δημιουργείς 'τύψεις' για το ότι ανήκω τελικά στους ελάχιστους μ@λ@κες που συντηρούν το σύστημα, ώστε κάποιοι να δύνανται να ... αναπτύσσουν θεωρίες.
!/ Το σπίτι που αγόρασα πέρσι δεν το πήρα με δάνειο, άρα δεν περιμένω να πληρώσω με το ενοίκιο τη δόση. Αντίθετα, άφησα και 'ψιλά ' καβάντζα στην τράπεζα, ώστε άνετα να μπορεί να τα ... μοιράζει σε φτωχούς !
2/ Πληρώνω ενοίκιο παιδιού φοιτητή, και όλες οι αποδείξεις της τράπεζας γράφουν 30-31 του προηγουμένου ή (σπάνια) 1η του μηνός που 'τρέχει' το ενοίκιο, και ας την 'τρώω' απ΄τους ... ανήμπορους νοικάρηδές μου.Δεν είναι όλοι οι Ελληνες ίδιοι φίλε skye, ούτε κάνουν μπίζνες με τα λεφτά των άλλων.
ΥΓ: Η ενοικιαστρια (ΔΥ) της γκαρσονιέρας, σε τηλέφωνο που έκανα στη μητέρα της γιατί η ίδια δεν απάνταγε και νόμισα ότι άλλαξε νούμερο, ενημερώθηκα ότι είναι σε διακοπές και ίσως .. για αυτό δεν απαντάει . Εγώ εδώ, ... Αθήνα !
Τέσπα, υπομονή κάνω ....
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Δεν είναι όλοι οι Ελληνες ίδιοι φίλε skye, ούτε κάνουν μπίζνες με τα λεφτά των άλλων.
Τέσπα, υπομονή κάνω ....Μην αισθάνεσαι μόνος Δημήτρη. Υπάρχουν κι άλλοι μ@λ@κες εδώ (που τους χρωστάνε αλλά εκείνοι είναι εντάξει στις υποχρεώσεις ΤΟΥΣ)
-
Και ειδικά για κάποιους, δεν αμφιβάλλω καθόλου !
-
Eννοειται οτι δεν ειναι ολοι το ιδιο και δε χρειαζεται να νιωθεις ασχημα που εισαι απ'αυτους που εχουν την ικανοτητα να βρισκονται στη θεση να συντηρουν το συστημα και να καταφερνουν να μη χρωστουν. Απλα δεν ειναι ολοι λαμογια που ψαχνουν τις τρυπες του συστηματος να μας τη φερουν, σε εμας τους σωστους. Αυτο προσπαθω να σου πω. Αν κι εσενα σου κοψουν το μισθο ή αργησουν να σε πληρωσουν 5-6 μηνες, μπορει να αρχισεις να μην πληρωνεις διαφορα παγια εξοδα, αναγκαστικα (σιγουρα θα εχεις προβλεψει καποια περιθωρια για μια τετοια περιπτωση, αλλα σαφως αυτα δε μπορουν να ειναι απεριοριστα για τη συντριπτικη πλειοψηφια των ανθρωπων. Σκεψου οτι για καποιον που παιρνει 500 ευρω/μηνα και ζει σε μια γκαρσονιερα σαν αυτη που νοικιαζεις, ειναι φυσιολογικα ακομα μικροτερα). Υπαρχουν κι αυτοι που τους την εχουν φερει αλλα λαμογια και βρισκονται σε θεση να μη μπορουν να πληρωσουν τετοια εξοδα, οσο εμεις αναπτυσσουμε θεωριες απο τις ιδιοκτητες μεζονετες μας . Υπαρχουν αλλοι που βασιζονται στα 500 ευρω που παιρνουν το μηνα να πληρωσουν το ενοικιο, οποτε αν ο εργοδοτης δεν τους πληρωσει για 4-5 μηνες βρισκονται σε δεινη θεση (η παραιτηση με τετοια ανεργια δεν ειναι και πολυ καλη επιλογη μαλλον, δεδομενου οτι καλυτερα μια δουλεια που ψιλοπληρωνει απ'το καθολου). Το ιδιο λεμε, απλα απο αλλη οπτικη, οτι δηλαδη δεν ειναι ολοι το ιδιο.
-
παντως τα τεκμηρια τελος απο του χρονου
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012