-
Έχω δυο απορίες: 1ον. Αποκλείεται να έχει απλά χαλάσει ο καταλύτης;
2ον. Πως αλλάζεις το αβάνς σε αμάξι με ψεκασμό; Δεν είναι αυτόματα μεταβαλλόμενο από τον εγκέφαλο συναρτήσει φορτίου, στροφών κ.λπ.; -
Η διαρροή υποπίεσης είναι αρκετή για να κάνει το μίγμα πολύ φτωχό στο ρελαντί (όπου ο αέρας της εισαγωγής είναι λίγος) αλλά μόλις πατήσεις το γκάζι δεν έχει μεγάλη σημασία - γι αυτό το κανονικό χρώμα στα μπουζί δεν μπορεί να αποκλείσει το πολύ φτωχό μίγμα στο ρελαντί.
Την επόμενη φορά που θα ρυθμίσεις βαλβίδες ζήτησε από τον μηχανικό σου να βάλει σημάδι στην τροχαλία του στροφάλου για το 0 στις μοίρες.
Ίσως έχει λάθος σημάδι η τροχαλία (ή χρησιμοποιείς πιστόλι που ρυθμίζεται και είναι λάθος) και έτσι έχεις πολύ περισσότερο αβάνς από όσο πρέπει.
Πιράκια με 100άρα βενζίνη και κομμένο αβάνς.
Πολύ αβάνς = υψηλοί υδρογονάνθρακες.@ harlek
και στο δικό μου (σιβικ 95) μπορώ να ρυθμίσω βασικό αβάνς. Σε άλλα αμάξια δεν μπορείς. -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Έχω δυο απορίες: 1ον. Αποκλείεται να έχει απλά χαλάσει ο καταλύτης;
2ον. Πως αλλάζεις το αβάνς σε αμάξι με ψεκασμό; Δεν είναι αυτόματα μεταβαλλόμενο από τον εγκέφαλο συναρτήσει φορτίου, στροφών κ.λπ.;Καταλύτη δοκίμασα καινούριο [ εμπορίου ] και ειχα τις ίδιες τιμές στούς hc.
Στα πρώτα καταλυτικά μπορούσες να ρυθμίσεις το avans πειράζοντας το διανομέα και απο μια βίδα που υπήρχε στην εισαγωγή μπορούσες να αυξομειώσεις τις στροφές του ρελαντί. [Δεν έμπλεξες φαίνεται με μοντέλα του 93/94/95]. -
Ο χρήστης corolla xli έγραψε:
Στα πρώτα καταλυτικά μπορούσες να ρυθμίσεις το avans πειράζοντας το διανομέα και απο μια βίδα που υπήρχε στην εισαγωγή μπορούσες να αυξομειώσεις τις στροφές του ρελαντί. [Δεν έμπλεξες φαίνεται με μοντέλα του 93/94/95].
'Έμπλεξα' με καταλυτικό Sunny N14 με το ηλεκτρονικό καρμπιρατέρ. Αυτό έχει όντως βίδα ρελαντί, έχει και μια βίδα για να ρυθμίζεις το μονοξείδιο (στο συνεργείο με καυσανάλυση). Βίδα ρελαντί είχε και το επόμενο Sunny με τον ψεκασμό.
Το πείραγμα του διανομέα όμως δεν το ήξερα. Αν και το συγκεκριμένο αμάξι δεν έχει διανομέα με την έννοια των πλατίνων, αλλά έναν αισθητήρα θέσης στο τέλος του ενός εκκεντροφόρου που ενημερώνει τον εγκέφαλο για τις θέσεις των κυλίνδρων. Υποθέτω το ίδιο ισχύει και για το Κορόλα.Σορρυ για το
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η διαρροή υποπίεσης είναι αρκετή για να κάνει το μίγμα πολύ φτωχό στο ρελαντί (όπου ο αέρας της εισαγωγής είναι λίγος) αλλά μόλις πατήσεις το γκάζι δεν έχει μεγάλη σημασία - γι αυτό το κανονικό χρώμα στα μπουζί δεν μπορεί να αποκλείσει το πολύ φτωχό μίγμα στο ρελαντί.Την επόμενη φορά που θα ρυθμίσεις βαλβίδες ζήτησε από τον μηχανικό σου να βάλει σημάδι στην τροχαλία του στροφάλου για το 0 στις μοίρες.
Ίσως έχει λάθος σημάδι η τροχαλία (ή χρησιμοποιείς πιστόλι που ρυθμίζεται και είναι λάθος) και έτσι έχεις πολύ περισσότερο αβάνς από όσο πρέπει.
Πιράκια με 100άρα βενζίνη και κομμένο αβάνς.
Πολύ αβάνς = υψηλοί υδρογονάνθρακες.@ harlek
και στο δικό μου (σιβικ 95) μπορώ να ρυθμίσω βασικό αβάνς. Σε άλλα αμάξια δεν μπορείς.Για το χρώμα των μπουζί μάλλον έχεις δίκαιο γιατι το αυτ/το δουλεύει εκτός πόλης. Πιθανόν αν ήμουν συνέχεια στο σταμάτα/ξεκίνα [μποτιλιάρισμα ή μικρές διαδρομές] κατι να έδειχνε.
Οσο για τα παρακάτω που γράφεις με το αυτ/το ασχολούμαι μόνο εγώ [ μόνο ένα ανυψωτικό και ένας αναλυτής καυσαερίων χρειάζεται για να πω ότι έχω συνεργείο].
Και τα σημάδια τροχαλίας στροφάλου [ώς προς το μπλόκ του κινητήρα ] εχω ελέγξει και τα σημάδια χρονισμού [στροφαλοφόρου/εκκεντροφόρου ] και τον χρονισμό τον 2 γραναζιών που εμπλέκουν τους εκκεντροφόρους εισαγωγής/εξαγωγής και ολα είναι εντάξει.
Τα 2 πιστόλια χρονισμού που έχω είναι απλά.
Οσο έβαζα 100στάρα shell δεν ακουγόταν τίποτε μόλις άλλαξα βενζινάδικο κατέβασα το avans [μέχρι να έρθει η βενζίνη απο τα διυλιστήρια στην επαρχία ξεκινά 100στάρα και φτάνει 90άρα βοηθάνε λιγο και οι βενζινάδες και τελικά βάζουμε στο ρεζερβουάρ ενα μείγμα που ούτε ο θεός δεν ξέρει τι είναι].
Μέχρι το τέλος της εβδομάδος θα αλλάξω τα μπεκ αν δεν γίνει τίποτε θα αλλάξω την φλάντζα εισαγωγής κι αν πάλι δεν γίνει τίποτε βάψιμο βαθύ μπλέ και φούντο στο ποτάμι. -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Στα πρώτα καταλυτικά μπορούσες να ρυθμίσεις το avans πειράζοντας το διανομέα και απο μια βίδα που υπήρχε στην εισαγωγή μπορούσες να αυξομειώσεις τις στροφές του ρελαντί. [Δεν έμπλεξες φαίνεται με μοντέλα του 93/94/95].
'Έμπλεξα' με καταλυτικό Sunny N14 με το ηλεκτρονικό καρμπιρατέρ. Αυτό έχει όντως βίδα ρελαντί, έχει και μια βίδα για να ρυθμίζεις το μονοξείδιο (στο συνεργείο με καυσανάλυση). Βίδα ρελαντί είχε και το επόμενο Sunny με τον ψεκασμό.
Το πείραγμα του διανομέα όμως δεν το ήξερα. Αν και το συγκεκριμένο αμάξι δεν έχει διανομέα με την έννοια των πλατίνων, αλλά έναν αισθητήρα θέσης στο τέλος του ενός εκκεντροφόρου που ενημερώνει τον εγκέφαλο για τις θέσεις των κυλίνδρων. Υποθέτω το ίδιο ισχύει και για το Κορόλα.Σορρυ για το
Το corolla που έχω είναι απο τα πρώτα καταλυτικά 16βάλβιδα. Ειχαν τα απολύτος απαραίτητα για να δουλέψουν σαν καταλυτικά γι αύτο πιστέυω δεν εβγαλαν προβλήματα.Παρ ολα τα χρόνια του και το ζόρισμα που έχει φάει το θεωρώ πολύ πιο αξιόπιστο απο πολλα καινούρια. Παντως και στα καινούρια βρήκαν τρόπο να αλλάζουν το avans. Σε ενα αγγλικό topic διάβασα οτι αλλάζουν λίγο την θέση του αισθητήρα στροφαλοφόρου και αυξομειώνουν το avans.
-
Φίλε 'Corolla Xli'
Σε ξέχασα!
Πολύ σωστά κατάλαβες για τον αισθητήρα Υποπίεσης (Μ.Α.Ρ.)
Υπάρχουν δύο λύσεις:- Καθαρισμός του, με ειδικό σπρέυ για ηλεκτρονικά και αέρα με πίεση.
- Αντικατάσταση του Μ.Α.Ρ.
Σε Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο κάνε το πρώτο, και εάν δεν δεις διόρθωση, τότε, πες τους να βάλουν καινούργιο Μ.Α.Ρ...σε περίπτωση όμως που ούτε το καινούργιο κάνει διόρθωση, να μήν το χρεωθείς.!!!
-
σημερα στο κλιο διαπιστωσα οτι καθως δουλευε ρελαντι η εξατμιση αραια και που πεταγε..εφτυνε ελαχιστα νερα. σαν σπρευ. μην φανταστειτε τπτ υπερβολικο. μηπως ξερετε αν ειναι φυσιολογικο αυτο?
ο δεικτης στροφομετρου παιζει μεταξυ 500 και 800σαλ. μαλλον απο την βρωμικη πεταλούδα λογω αυτου του πραγματος για τις ανθυμιασεις απ οτι ξερω που γυριζουν πισω. εχει να κανει σχεση με την το αναφερθεν προβλημα πανω? αυτο με την πεταλουδα αυξάνει την καταναλωση?
καρτα καυσαεριων εβγαλα πριν 2 μηνες και ηταν πολυ καλες οι μετρήσεις.
ευχαριστω.. -
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
σημερα στο κλιο διαπιστωσα οτι καθως δουλευε ρελαντι η εξατμιση αραια και που πεταγε..εφτυνε ελαχιστα νερα. σαν σπρευ. μην φανταστειτε τπτ υπερβολικο. μηπως ξερετε αν ειναι φυσιολογικο αυτο?ο δεικτης στροφομετρου παιζει μεταξυ 500 και 800σαλ. μαλλον απο την βρωμικη πεταλούδα λογω αυτου του πραγματος για τις ανθυμιασεις απ οτι ξερω που γυριζουν πισω. εχει να κανει σχεση με την το αναφερθεν προβλημα πανω? αυτο με την πεταλουδα αυξάνει την καταναλωση?
καρτα καυσαεριων εβγαλα πριν 2 μηνες και ηταν πολυ καλες οι μετρήσεις.
ευχαριστω..Υγρασια ειναι που εχει μαζευτει στην εξατμιση (συνηθως απο τις μικρες διαδρομες) ,αν κανεις καποια χλμ σε ανοιχτο δρομο θα φυγει μεχρι να ξαναμαζεψει.Την πεταλουδα να την καθαρισεις γιατι μπορει να σου σβησει η μηχανη εκει που δεν το περιμενεις.
-
Είναι φυσιολογικό. Συμβαίνει κυρίως στα πρώτα λίγα λεπτά μετά την εκκίνηση. Αν κάνεις μικρές διαδρομές και δεν ζεσταίνεται καλά ολόκληρη η εξάτμιση μπορεί να το κάνει περισσότερο.
-
κανονι δηλ. το εργαλειο
ναι την πεταλουδα σκεφτομαι να την βγαλω να την καθαρισω μονος μου. εχω δει την διαδικασια.
ευχαριστω για τις απαντησεις σας
-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά
Ανανέωσα σήμερα την κάρτα καυσαερίων
H πρώτη του 2011 (20000 χλμ περίπου)
800 rpm co 0,011% hc 1,2 ppm
2500 rpm co 0,005% hc 3,2 ppm λ 1,021
Η τωρινή (40600 χλμ)
800 rpm co 0,006% hc 8,1 pmp
2500 rpm co 0,004% hc 8,7 ppm λ 1,027
Είναι λογική η αύξηση στους υδρογονάνθρακες; η μέτρηση έγινε στο ίδιο συνεργείο η διαφορά είναι
στην πρώτη ήταν με αλλαγή λαδιών (δεν ξέρω πόσο ζεστό ήτανε),
ενώ η τωρινή είναι με λάδια 10000 χλμ και αμάξι σχετικά ζεστό (25χλμ. με γύρω στα 90 χλμ μέση ταχύτητα)
Το αμάξι είναι το grande punto t-jet 120hp; -
ρε παιδιά και το δικό μου ένα ροβερ βγάζει πολυυυυυ αυξημένους υδρογονάνθρακες(σχεδόν δεκαπλάσιους του κανονικού!)στο ρελαντι
και βρωμάει ο τόπος...όταν έχω ανοιχτά τα παράθυρα,ιδίως αν είμαι σε ανηφόρα ή γενικώς πιέζεται το αμάξι σκυλοβρωμάειεπίσης τελευταία σβήνει στα κλα καθόυμενα όταν τρέχει(δυναμο?)
τέλος πάντων έτσι κι αλλιώς πάω για καινούριο(επιτέλους) σε λίγους μήνες,αλλά την απορία την είχα τις πταίει...το πρόβλημα τό είχα συνδέσει με ένα χτύπημα σοβαρό που είχα μπροστά πριν χρόνια,αλλά δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο...
στον υπολογιστή που το πέρασαν είδαν πως θέλει έναν αισθητήρα θερμοκρασίας....κατα τα αλλά μου βάλαν ένα υγρό στο ρεζερβουαρ...και τίποτα πέραν τούτου, δεν το φτιάξαν όσες φορες και αν πηγα,αν και προσπάθησαν οι άνθρωποι δεν εχω παραπονο
-
Ο χρήστης ELEAZAR έγραψε:
ρε παιδιά και το δικό μου ένα ροβερ βγάζει πολυυυυυ αυξημένους υδρογονάνθρακες(σχεδόν δεκαπλάσιους του κανονικού!)στο ρελαντι
και βρωμάει ο τόπος...όταν έχω ανοιχτά τα παράθυρα,ιδίως αν είμαι σε ανηφόρα ή γενικώς πιέζεται το αμάξι σκυλοβρωμάειεπίσης τελευταία σβήνει στα κλα καθόυμενα όταν τρέχει(δυναμο?)
τέλος πάντων έτσι κι αλλιώς πάω για καινούριο(επιτέλους) σε λίγους μήνες,αλλά την απορία την είχα τις πταίει...το πρόβλημα τό είχα συνδέσει με ένα χτύπημα σοβαρό που είχα μπροστά πριν χρόνια,αλλά δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο...
στον υπολογιστή που το πέρασαν είδαν πως θέλει έναν αισθητήρα θερμοκρασίας....κατα τα αλλά μου βάλαν ένα υγρό στο ρεζερβουαρ...και τίποτα πέραν τούτου δεν το φτιάξαν όσες φορες και αν πηγα,αν και προσπάθησαν οι άνθρωποι δεν εχω παραπονο
Αυξημένοι HC μόνον,με τις υπόλοιπες τιμές αερίων σε νορμάλ επίπεδα (βάση κατασκευαστή κι όχι....ΚΤΕΟ όπως αντιλαμβάνεται το συνεργειομάζωμα που βλέπει νούμερα και δεν ξέρει τι βλέπει) σημαίνει καύση λαδιού ή και νερού!!
Αυτό από μόνο του όμως δε λέει κάτι,μπορείς να μας δώσεις και τις υπόλοιπες τιμές σε ρελαντί και 2500rpm? -
όλες οι τιμες οι αλλες φυσιολογικες βασει ελεγχου τεχνικου σε γνωστη εταιρεια οδικης βοηθειας ...
αν τις βρω θα τις ανεβασω και αυτες
-
Ο χρήστης ELEAZAR έγραψε:
όλες οι τιμες οι αλλες φυσιολογικες βασει ελεγχου τεχνικου σε γνωστη εταιρεια οδικης βοηθειας ...αν τις βρω θα τις ανεβασω και αυτες
Ασε τι εννοούνε φυσιολογικές,φυσιολογικό είναι ένα CO 0,02 φυσιολογικό είναι κι ένα CO 0.10 αλλά υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στην καύση του κινητήρα.
-
αν εχει υδρογονανθρακες αυξημενους μονο στο ρελαντι συνηθως οφειλεται σε διαρροη στην εξατμιση η βρωμικη πεταλουδα γκαζιου
αν εχει αυξημενους υδρογονανθρακες και στο ρελνατι και στις 2.500 τοτε καις αντιψυκτικο
αν δεν καις ουτε λαδι ουτε νερο η εντονη μυρωδια απο καυσαερια οφειλεται λογω παλαιοτητας του καταλυτη που πρεπει να αντικατασταθει και βαζεις πακετο και ενα λ καινουριο για να μην τον καταστρεψεις για σιγουρια -
Γι αυτό άντρα μου ζητάμε και τις υπόλοιπες τιμές αερίων,γιατί αν υπάρχει πχ διαρροή από εξάτμιση έχει περίσεια Οξυγόνου κλπ κλπ.
-
θα πάω για τεχνικό έλεγχο και θα σας φέρω τις νέες τιμές...
μια διευκρίνηση το πρόβλημα εμφανίστηκε μετα απο τρακάρισμα πριν χρόνια μπροστά και επίσης και στο καπάκι βενζίνης(διπλή πρόσκρουση)..ότι και αν έπραξε ο μηχανικός μου δεν άλλαξε το ζήτημα*...τελευταία παρατηρήθηκαν και αυτοι οι αυξημένοι υδρογονάνθρακες,που μπορεί όμως να είναι κάτι άσχετο με το πρόβλημα,ίσως όμως και όχι...αφου οι αναθυμιάσεις έχουν ίδια οσμή...
επίσης σημαντικό..όταν κλείνεις παράθυρα και έχεις ανοιχτό κλιματιστικό ή καλοριφέρ δεν μυρίζει τίποτα...μονάχα στον δρόμο με ανοιχτά παράθυρα μπαίνει η μυρωδιά σαν βενζίνη.σαν καυσαέρια(μάλλον σαν καυσαέρια) και ιδίως όταν πιέζεται το αμάξι,σε ανηφόρες π.χ- αλλάξαμε όλα τα χτυπημένα μέρη μπροστά στο αμάξι,επίσης αλλάξαμε καπάκι!λαιμό,ακόμα και ρεζερβουάρ!τίποτα.
-
Αυτη τη βδομάδα είμαι free,εκτύπωσε τις μετρήσεις και να δω το αμάξι από κοντά.
προβλημα καυσαεριων