-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εξαιρετικό το κολπάκι της σύγκρισης με τη Μ3, μόνο που δεν πιάνει καθώς οι γνώστες έχουν μια εικόνα για το εγγενές πρόβλημά της στο θέμα της αντοχής των φρένων, λόγω βάρους και -κυρίως- λόγω έλλειψης πολυ-πίστονων δαγκανων και λόγω αναλογικά μικρών φρένων. Μπορώ να κλέψω κι εγώ εκκλησίες με τέτοιου είδους συγκρίσεις. Πάμε παρακάτω. :rollΣυν του ότι τα Μέγαρα έχουν μ@λ@κισμένη χάραξη και στο κλειστό κομμάτι δεν έχει ανοιχτές καμπές για να κρυώνουν τα φρένα και ότι στη μεγάλη ευθεία μαζεύει ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Έπεσε στα χέρια μου το Drive που είχε το συγκριτικό Σιρόκκο/Φόκους/Μεγκάν/Κούπρα στην Κρήτη και γράφει στο τέλος οτι τα τακάκια στο 'ρόκκο παρουσίασαν κόπωση και από τα απανωτά φρεναρίσματα και από τη λειτουργία του xds. Και όλα αυτά σε ανηφορική διαδρομή, έτσι? Για όσους είχαν αντιρρήσεις περί της φθοράς που δημιουργούν στα φρένα τα ηλεκτρομπλοκέ...
Το cupra ειχε ηλεκτρομπλοκε? Ειπαν κατι για αυτο?
Μου φαινεται παραξενο παντως
Sent from my LG-P500
όχι...
μόνο το ρόκο έχει και είναι για τα μπάζα, για πέταμα μιλάμε... βεβαια το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει θεόστραβους δίσκους και καμμένα τακκάκια δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο... γιατί οι ιθύνοντες του κλ@σοφόρουμ έχουν την γνώση και την εμπειρία να ξέρουν ότι σε κανένα αυτοκινητο δεν μπορείς να κάψεις τα τακκάκια παρά μόνο στο ψιρόκο...
-
...τσάμπα ομιλείτε αδελφέ συνοδηγέ...
θα σας ανταπαντήσουν ότι το XDS έχει πιο επιθετική παρέμβαση/ χαρτογράφηση οπότε η οποιαδήποτε σύγκριση με το δικό σας άχρηστο, για πέταμα, αυτοκίνητο του μεγαλοαπατ... κατασκευαστή, παρότι ζυγίζει περί τα 220 παραπάνω και ουχί όσα λέτε, μιας που και τα δυο τα έχω ζυγίσει, δεν έχει πρόλβημα με το EDL που είναι ακριβώς το ίδιο πράμα και μάλιστα δουλεύει πιο συχνά στο ψιρόκο λόγο έλλειψης τετρακίνησης, αυτή που κάποτε θάβανε επειδή την είχαμε αλλά τώρα έγινε θεόσταλτη έναντι του μπροστινού συστήματος μετάδοσης του ψιρόκο...
καληνύχτα./
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
...Θα το ξαναπώ: έχει αναφερθεί στο παρελθόν σε περιοδικά και νετ για σκηνικά όπου το esp βγήκε off μετά από κάποια χιλιόμετρα στροφών υπό πίεση, για να προστατευτούν τα τακάκια. Ψάχνω να βρω το σχετικό λινκ και θα το παραθέσω. Το θυμάμαι καλά οτι το έχω διαβάσει, όταν θυμηθώ το πού, θα επανέλθω.σε πιστεύω ότι μπορεί αν το βρεις... εσύ με πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο αυτό, δηλαδή να βγάλεις off τα φρένα?
άμα είσαι κακός οδηγός το κάνεις με όποιο τετράτροχο οδηγείς, άσχετα με την ποιότητα των φρένων του... ακόμη και κατά λάθος έχει γίνει από χειρόφρενα παλιά σε μερικούς εδώ μέσα που τώρα το παίζουν αυθεντίες οδήγησης... (εμένα)
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Τα λεντάκια μπροστά έχουν αρχίσει και γίνονται η χαρά του γύφτου για τους Γερμανούς. -
220 εε? Πολυ βαρος..
Sent from my LG-P500
-
220 εε? Πολυ βαρος..Sent from my LG-P500
και θα σου απαντήσουν ότι έχεις ή έχω παχύνει οπότε το επιχείρημα μας δεν στέκει...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
...Θα το ξαναπώ: έχει αναφερθεί στο παρελθόν σε περιοδικά και νετ για σκηνικά όπου το esp βγήκε off μετά από κάποια χιλιόμετρα στροφών υπό πίεση, για να προστατευτούν τα τακάκια. Ψάχνω να βρω το σχετικό λινκ και θα το παραθέσω. Το θυμάμαι καλά οτι το έχω διαβάσει, όταν θυμηθώ το πού, θα επανέλθω.
σε πιστεύω ότι μπορεί αν το βρεις... εσύ με πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο αυτό, δηλαδή να βγάλεις off τα φρένα?
άμα είσαι κακός οδηγός το κάνεις με όποιο τετράτροχο οδηγείς, άσχετα με την ποιότητα των φρένων του... ακόμη και κατά λάθος έχει γίνει από χειρόφρενα παλιά σε μερικούς εδώ μέσα που τώρα το παίζουν αυθεντίες οδήγησης... (εμένα)
Αναζητώντας στο google με τις λέξεις 'esp off φρένα υπερθέρμανση', εμφανίζεται σαν αποτέλεσμα μια σχετική συζήτηση στο swift club, μόνο που βαριέμαι να γραφτώ τώρα, να σου πω τη μαύρη μου αλήθεια.
Δε χρειάζεται να είσαι κακός οδηγός για να φέρεις τα φρένα στα όριά τους. Αρκεί να πας γρήγορα. Και βεβαίως θα έρθουν στα όρια τους με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, αλλά είναι πιο εύκολο να συμβεί αυτό όταν έχουν 2 δουλειές να κάνουν (φρενάρισμα ΚΑΙ xds/antispin/esp, πές το όπως θες), παρά όταν έχουν να κάνουν μόνο τη δουλειά για την οποία αρχικά φτιάχτηκαν.Έπεσε στα χέρια μου το Drive που είχε το συγκριτικό Σιρόκκο/Φόκους/Μεγκάν/Κούπρα στην Κρήτη και γράφει στο τέλος οτι τα τακάκια στο 'ρόκκο παρουσίασαν κόπωση και από τα απανωτά φρεναρίσματα και από τη λειτουργία του xds. Και όλα αυτά σε ανηφορική διαδρομή, έτσι? Για όσους είχαν αντιρρήσεις περί της φθοράς που δημιουργούν στα φρένα τα ηλεκτρομπλοκέ...
Το cupra ειχε ηλεκτρομπλοκε? Ειπαν κατι για αυτο?
Μου φαινεται παραξενο παντως
Sent from my LG-P500
όχι...
μόνο το ρόκο έχει και είναι για τα μπάζα, για πέταμα μιλάμε... βεβαια το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει θεόστραβους δίσκους και καμμένα τακκάκια δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο... γιατί οι ιθύνοντες του κλ@σοφόρουμ έχουν την γνώση και την εμπειρία να ξέρουν ότι σε κανένα αυτοκινητο δεν μπορείς να κάψεις τα τακκάκια παρά μόνο στο ψιρόκο...
Εσυ είδες τους θεόστραβους δίσκους ή εικάζεις? Και αν ειναι έτσι, γιατί αναφέρθηκε έτσι απλά η κόπωση, χωρίς να δικαιολογηθεί από τον δοκιμαστή οτι τα φρένα ήταν ήδη ταλαιπωρημένα?
...
τσάμπα ομιλείτε αδελφέ συνοδηγέ...
θα σας ανταπαντήσουν ότι το XDS έχει πιο επιθετική παρέμβαση/ χαρτογράφηση οπότε η οποιαδήποτε σύγκριση με το δικό σας άχρηστο, για πέταμα, αυτοκίνητο του μεγαλοαπατ... κατασκευαστή, παρότι ζυγίζει περί τα 220 παραπάνω και ουχί όσα λέτε, μιας που και τα δυο τα έχω ζυγίσει, δεν έχει πρόλβημα με το EDL που είναι ακριβώς το ίδιο πράμα και μάλιστα δουλεύει πιο συχνά στο ψιρόκο λόγο έλλειψης τετρακίνησης, αυτή που κάποτε θάβανε επειδή την είχαμε αλλά τώρα έγινε θεόσταλτη έναντι του μπροστινού συστήματος μετάδοσης του ψιρόκο...
καληνύχτα./
Ακριβώς αυτό: λόγω έλλειψης τετρακίνησης το σύστημα δουλευει πιο συχνά στο Σιρόκκο και μοιραία κουράζει περισσότερο τα φρένα. Δεν έχω τίποτα να προσθέσω.
Α, ναι! Έχω κάτι να προσθέσω: αν θεωρείτε τον χώρο αυτό κλ@σοφορουμ, η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα αγαπητέ, δε σας εμποδίζει κανείς.
Καληνύχτα σας και εσάς και όνειρα γλυκά.
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
220 εε? Πολυ βαρος..
Sent from my LG-P500
και θα σου απαντήσουν ότι έχεις ή έχω παχύνει οπότε το επιχείρημα μας δεν στέκει...
Οχι εγω ειμαι σταθερα 90 αυτο δεν εχει αλλαξει εδω και χρονια
Αρα 1600 κιλακια μαζι με το αυτοκινητο
Sent from my LG-P500
-
Ρε συ Γιωργο το δικό σου έχει διπίστονες μπροστά? Νομίζω ότι έχει μονοπ. Την έχεις δει τη δαγκάνα βγαλμένη?
-
Ναι μονοπιστονη, λαθος μου
Sent from my LG-P500
-
**vellerefonti, πρόσεχε λίγο τις κουβέντες σου για τον χώρο που σε φιλοξενεί και τα μέλη του. [mod] **
-
Το EDL φρεναρει τον τροχο που σπιναρει και μεταφερει την ροπη στον αλλο τροχο.
Οταν καποιο φρενο υπερθερμανθει υπερβολικα, το EDL παυει να λειτουργει. Μολις το φρενο επανελθει σε νορμαλ θερμοκρασιες λειτουργει παλι. Τουλαχιστον αυτο διαβασα σε καποια συζητηση ενος ξενου φορουμ για την Audi (σε αντιστοιχη αναζητηση της ιδιας φρασης βρεθηκε σε manual αυτοκινητου της Seat).
Αρα ισως δεν ειναι το ESP που σταματαει να δουλευει αλλα αυτο, σε περιπτωσεις πιεσης.Οτι οταν δουλευει το συστημα η καταπονηση ειναι μεγαλυτερη γιατι φαινεται περιεργο; Το περιεργο θα ηταν να ελεγε καποιος οτι επειδη δουλευει περισσοτερο ο δισκος αρα αντεχει παραπανω.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Και πάλι, καμία σχέση το πώς επηρεάζονται τα φρένα από τα κακά λάστιχα σε περίπτωση φρεναρίσματος συγκριτικά με το πόσο επηρεάζονται σε περιπτώσεις antispin, xds κτλ. Αλλά και πάλι θεωρητικά μιλάμε, καθώς αν υπήρχε θέμα με τα λάστιχα, θα είχε αναφερθεί και -πίστεψέ με- δε θα ήταν ανταγωνιστικό το Σιρόκκο. Άρα άτοπο αυτό. Για τα τακάκια τώρα... πιστευεις οτι ένα σοβαρό περιοδικό θα δεχόταν να κάνει δοκιμή με τελειωμένα τακάκια και μια σοβαρή αντιπροσωπεία θα δεχόταν να δώσει το αμάξι της σε τέτοια κατάσταση? Πες οτι ψάχνεις για δικαιολογίες για να μην 'υποβαθμιστεί' το αγαπημένο σου αυτοκίνητο και άσε τα υπόλοιπα. Και μετά έλεγες τον Νίκο επίμονο...Και παλι, επηρεαζονται! Θες να κατσουμε να βγαλουμε ποσοστα? Ποσο περισσοτερο, ή λιγοτερο επηρεαζονται μονο με μετρια ελαστικα ή/και με την χρηση XDS (το αντισπιν ετσι κι αλλιως βγαινει απο τοτε που βγηκε το απλο scirocco).
Eτσι κι αλλιως, ακομα και ετσι να ειναι οπως λες, μπορει οντως να ηταν ολα οκ στο αυτοκινητο, την υποβαθμιση, ΕΣΥ την βλεπεις απο το συγκεκριμενο αρθρο που διαβασες...Αν το ειχες δει μονο στα Μεγαρα να γυρναει ολη μερα, θα καταλαβαινες περι τινος προκειται.Εξαιρετικό το κολπάκι της σύγκρισης με τη Μ3, μόνο που δεν πιάνει καθώς οι γνώστες έχουν μια εικόνα για το εγγενές πρόβλημά της στο θέμα της αντοχής των φρένων, λόγω βάρους και -κυρίως- λόγω έλλειψης πολυ-πίστονων δαγκανων και λόγω αναλογικά μικρών φρένων. Μπορώ να κλέψω κι εγώ εκκλησίες με τέτοιου είδους συγκρίσεις. Πάμε παρακάτω.
Πραγματικοτητα ειναι, το εχω δει με τα ματια μου.
Με τον ιδιο τροπο, και εσυ εδω δικαιολογεις, τα αδικαιολογητα (για ενα αυτοκινητο 3πλασιας τιμης!!!) ,
αλλα ουπς, , ειναι η Μ3 , μην πουμε κατι αρνητικο...
Βγαινουν off τα φρενα της μετα απο 5-10 γυρους πιεσης? Εγω αυτο ξερω...Θα το ξαναπώ: έχει αναφερθεί στο παρελθόν σε περιοδικά και νετ για σκηνικά όπου το esp βγήκε off μετά από κάποια χιλιόμετρα στροφών υπό πίεση, για να προστατευτούν τα τακάκια. Ψάχνω να βρω το σχετικό λινκ και θα το παραθέσω. Το θυμάμαι καλά οτι το έχω διαβάσει, όταν θυμηθώ το πού, θα επανέλθω.
Ok , δεν θα διαφωνησω γενικα σε αυτο.
Εχει να κανει ομως και με τους 'κυκλους' των γυρων που κανουν, γενικα οι εκαστοτε δοκιμαστες, και κατα ποσο προσεχουν/κρυωνουν κανουν γυρο cool off για τα φρενα ή οχι. (@Νikos! Η χαραξη της πιστας Νικο μου ΔΕΝ εχει να κανει στο Cool off των φρενων, εκτος αν δεν ξερει καποιος να κοβει με κατεβασμα ταχυτητας, λιγο πριν απο καθε στροφη. Επισης η μεγαλη ευθεια, δεν απαιτει να 180αρισεις, για να κρυωσουν τα φρενα, ουτε προκαλεις μποτιλιαρισμα, δοξα το θεο ειναι αρκετα φαρδια, μπορεις να κατσεις στην δεξια πλευρα...) Οχι γιατι δεν θα ξερουν, αλλα κυριως, γιατι ΔΕΝ ειναι δικα τους και γενικως, τα εχουν στα @ρχ@δι@ τους.
Συγκεκριμενα παντως αυτο που λες, εγινε ΚΑΙ στο fabia RS στο kartodromo.
Εβγαλαν την ασφαλεια του ESP, (βγαινει μαζι και το ABS), το αυτοκινητο 'εκανε τα δικα του', οπως μου ειπωθηκε, και καποια στιγμη, την ξαναβαλανε, γιατι δεν εκανε ετσι κι αλλιως καλυτερο χρονο...
Δεν καταλαβαινεις ενα πραγμα ομως, και στο αναφερω φιλικα χωρις ειρωνια. ΞΕΚΑΒΑΛΑ απο το vts (που ειναι ενα πολυ καλο hot-hatch, και αν το εχεις 'γαργαλησει' θα κερναει σιγουρα τσαι και σε πολλα μικρα γρηγορα, αλλα), οδηγησε υπο πιεση καποια συγχρονα γρηγορα αυτοκινητα με τετοια συτηματα, και θα δεις οτι τα ορια/αντοχες/περιθωρια ειναι ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ, σαφως ανωτερα παντου σε ολα τα επιπεδα, απο αυτα που ζεις γενικως στο δικο σου, οχι γιατι δεν ειναι γρηγορο/καλοστημενο, ή και με aftermarket ενισχυμενα υλικα τριβης, αν εχεις πχ, αλλα γιατι η τεχνολογια και ο ανταγωνισμος εχουν προχωρησει ΠΟΛΥ. -
Σαφώς και έχω βάλει στο χέρι και πιο σύγχρονα και ικανά και το συμπέρασμα μου στην τελική ήταν το εξής: οι νόμοι της φυσικής είναι ανίκητοι και σε αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση κανένα σύγχρονο μεγάλο gti. Ξέρεις τώρα, τριβή κτλ... Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για πάνω από 240-250 άλογα στους μπροστά τροχούς.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Το EDL φρεναρει τον τροχο που σπιναρει και μεταφερει την ροπη στον αλλο τροχο.
Οταν καποιο φρενο υπερθερμανθει υπερβολικα, το EDL παυει να λειτουργει. Μολις το φρενο επανελθει σε νορμαλ θερμοκρασιες λειτουργει παλι. Τουλαχιστον αυτο διαβασα σε καποια συζητηση ενος ξενου φορουμ για την Audi (σε αντιστοιχη αναζητηση της ιδιας φρασης βρεθηκε σε manual αυτοκινητου της Seat).
Αρα ισως δεν ειναι το ESP που σταματαει να δουλευει αλλα αυτο, σε περιπτωσεις πιεσης.Οτι οταν δουλευει το συστημα η καταπονηση ειναι μεγαλυτερη γιατι φαινεται περιεργο; Το περιεργο θα ηταν να ελεγε καποιος οτι επειδη δουλευει περισσοτερο ο δισκος αρα αντεχει παραπανω.
Oυτε φαινεται ουτε ειναι. Αληθεια ειναι, και στο Drive εκτιμησαν, οτι τα φρενα παρουσιαζουν σημαδια κοπωσης. Δεκτο, αν και προσωπικα ΔΕΝ το εχω διαβασει σε αλλο περιοδικο, και πολυ περισσοτερο, δεν εγινε κατι τετοιο στην εκδηλωση στα Μεγαρα, με τα R να γυρνανε ολη την ημερα στην πιστα...
Απλα ο taurus θεωρει γενικως οτι τα συστηματα αυτα ειναι της πλακας, οτι το αυτοκινητο ειναι υποβαθμισμενο, και η
οδικη του συμπεριφορα, 'ψευτικη', υπερβολικα υποβοηθουμενη, κτλ.
Δικαιωμα του. Οσο για το 'κολημμα' μου και καλα με το rocco R, Το ειχα πει, το ξαναλεω, σε ξενη χωρα , με ιδιες τιμες θα επαιρνα Focus RS. Στην χωρα μας, αν επισης Scirocco R και Megane RS cup, ειχαν ιδια τιμη, θα επαιρνα RS.
Oμως η διαφορα τιμης ειναι +5κ, και αυτο μετραει ΠΑΝΤΑ, οταν πας στο 'ταμειο' για να ψωνισεις... -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Σαφώς και έχω βάλει στο χέρι και πιο σύγχρονα και ικανά και το συμπέρασμα μου στην τελική ήταν το εξής: οι νόμοι της φυσικής είναι ανίκητοι και σε αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση κανένα σύγχρονο μεγάλο gti. Ξέρεις τώρα, τριβή κτλ... Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για πάνω από 240-250 άλογα στους μπροστά τροχούς.Aν ειχες μπει σε καποιο απο τα τελευταια συγχρονα καλοστημενα προσθιοκινητα με τετοιες ιπποδυναμεις, πιστεψε με ΔΕΝ θα το ελεγες αυτο. Εκτος αν οδηγεις ΣΥΝΕΧΕΙΑ σε στυλ wot οπως ο μακαριτης ο ΜcRae.
Επισης ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ, ειναι ΠΩΣ βγαινουν τα 265αλογα πχ, στην προκειμενη του R.
Οσον αφορα τους νομους της φυσικης ΓΕΝΙΚΑ...Σαφως και τους εχουμε υποψιν, στο περιπου ομως, μεχρι να ζησουμε κατι αλλο, πιο δυνατο, και να αναθεωρησουμε, να ανεβασουμε λιγο ακομα τον πυχη, και να αναρωτηθουμε φυσικα. 'ποσο ακομα?'...
Το επαθα μετα απο ΔΥΝΑΤΗ βολτα με GT-R στην Περαχωρα , το ειχα παθει και στα Μεγαρα, με την Exige Cup του theoM5.
Κατι παρομοιο συμβαινει και με δυνατα ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΑ προσθιοκινητα οπως το Scirocco R, για τα δεδομενα της ιπποδυναμης φυσικα... -
...
ενα καλο μυστικο για να μη μενεις απο φρενα ειναι οταν σταματας σε καποιο φαναρι να μην πατας φρενο για να μην ζεσταινεις ανουσια τακακια και υγρα φρενων (μπορεις να βαλεις χειροφρενο το οποιο ειναι με ξεχωριστα ταμπουρα , της πλακας βεβαια το αυτοκινητο κινειται σα να μην τρεχει τιποτα αμα πας να ξεκινησεις αλλα τη δουλεια της ακινητοποιησης την κανουν μια χαρα)
ειδα πολυ μεγαλη διαφορα στην αντοχη των φρενων μου με τη παραπανω τακτικηΓια το s3 μιλάς για τα ταμπούρα? Δεν έχει πίσω ταμπούρα για το χειρόφρενο. Ποιός στο είπε αυτό; Το χειρόφρενο με μηχανικό τρόπο (συρματόσχοινα) όταν το σηκώνεις μεταφέρει με ένα μοχλικό σύστημα τη δύναμη στη δαγκάνα και πιάνει κανονικά με το πιστόνι και το τακάκι. Για αυτό και η αλλαγή στα πίσω τακάκια θέλει ειδικό εργαλείο που δεν χρειάζεται η μπροστινή. Γιατί τα πίσω πιστόνια κινούνται 'βιδωτά'.
Το ματζαφλάρι που βλέπεις πάνω δεξιά στη φωτό είναι το χειρόφρενο. Μόλις το σηκώνεις το μοχλό μπροστά αυτό πηγαίνει αριστερά όπως το βλέπεις, σπρώχνει το πιστόνι και σφίγγει τη δαγκάνα. Το ίδιο ακριβώς και στον άλλο τροχό.
Όλα αυτά βέβαια στα γύφτικα τα δικά μας. Στα εργαλεία έχει ξεχωριστό πιστονάκι!!
(Τι είναι αυτός ο λεκές κάτω δεξιά στη φωτό?? Λες να χάνει λάδια το εργαλείο?? Και εγώ που νόμιζα ότι τα γερμανικά δε χάνουν... ) -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Golf και submariner δεν πάνε μαζί. Χρειάζεσαι πιο premium εργαλείο.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Golf και submariner δεν πάνε μαζί. Χρειάζεσαι πιο premium εργαλείο.
Πρεπει να ειναι οπωσδηποτε submariner? παρομοιο μπρασσελε, δεν εχει το ExplorerII πχ?
Πως δεν πανε μαζι... Golf και Rolex, ειναι δυο πασιγνωστες, αναγνωρισμενες μαρκες, μοντελα...
GOLF R - SCIROCCO R