-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
...για να ολοκληρώση την στρατηγική που θα ακολουθήσω στην μεταρύθμιση του αυτοκινήτου:1ον πάντα στήνεις ένα αμάξι από τον δρόμο προς τα πάνω, οπότε:
α. λάστιχα (όταν αυτά λιώσουν, δηλ. μέχρι το καλοκαίρι που μας έρχεται)
β. ελατήρια (όταν βγάλω τα χρήματα, ελπίζω σύντομα)[color=#FF00FF] έβγαλα![/color]
γ. φρένα, ειδικότερα ενισχυμένους δίσκους (όταν αυτοί τα ξαναπαίξουν, δηλ, μετά το επόμενο καλοκαίρι)
δ. εισαγωγή/ μαζί με αναβάθμιση (αφού προς το παρόν δεν γίνεται στο δικό μου παραμετροποίηση μέσω parallel port)η εξάτμιση δεν μου άρεσε, ήρθε, την είδα, έγραψα πιο πάνω τους λόγους...
ε. ζάντες (αφού με όλες τις προηγούμενες αλλαγές μάλλον θα φάνε ζόρι και θα γίνουνε οκτάρια κάποια στιγμή)Υποσημειώσεις:
- δεν θα βάλω μάλλον διαφορικό... το σκέφτηκα αρκετά, απο κοντά οι λόγοι, θέλει πολύ μπλά μπλά και δεν θέλω να κουράζω κόσμο εδώ μέσα.-
- θα βάλω τα σωληνάκια φρένων
- υπάρχει περίπτωση να θελήσω ένα VAGcom δικό μου οπότε internet buy
fixed
-
την αναβάθμιση την συζητάμε λέω... τα ελατήρια είναι στον δρόμο τους από Γερμανία και, ναι, θα μπούν με τα αυθεντικά αμορτισέρ... Υπάρχει λόγος και θα τον συζητήσουμε... Θα έρθεις στην κοπή?Μπα, δε νομίζω Κων/νε.
Έχω κάτι δουλίτσες και Δευτέρα παρουσιάζομαι.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
την αναβάθμιση την συζητάμε λέω... τα ελατήρια είναι στον δρόμο τους από Γερμανία και, ναι, θα μπούν με τα αυθεντικά αμορτισέρ... Υπάρχει λόγος και θα τον συζητήσουμε... Θα έρθεις στην κοπή?
Μπα, δε νομίζω Κων/νε.
Έχω κάτι δουλίτσες και Δευτέρα παρουσιάζομαι.
κρίμα... ε, τότε να βρεθούμε πιο πριν για έναν καφέ!
-
323 αλόγατα????
ναι! τόσα και με 440νιουτόμετρα ροπής όπου έχει peak 474...
Μπλοκέ? Θα βάλεις?μπορεί, μπορεί και όχι... κάποια στιγμή πάντως είναι το επόμενο βήμα... πρέπει να αλλάξω και την σειρά αυτών που θα έκανα...
Ωραία!!!
Καλογκάζωτο λοιπόν!!!
-
@ Vell, με το καλό να έρθουν όσα παρήγγειλες, και να τα χαρείς.
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
@ Vell, με το καλό να έρθουν όσα παρήγγειλες, και να τα χαρείς. -
-
Ακόμα περιμένω την απάντηση σου Γρηγόρη
-
Στο βινδεο που εβαλε ο Γρηγορης, παρατηρησα στην αναρτηση του σιροκο μαλακο bump και δυνατο rebound!
-
Αν κατάλαβα καλά, μιλάμε για εργοστασιακά αμορτισέρ με ελατήρια χαμηλώματος?
Vel, ετοιμάσου να πάρεις τα αμορτισέρ στο χέρι σε χρόνο dt. Και άσε τι σου λένε από τα εργοστάσια, αυτοί να πουλήσουν θέλουν. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Vel, ετοιμάσου να πάρεις τα αμορτισέρ στο χέρι σε χρόνο dt. Και άσε τι σου λένε από τα εργοστάσια, αυτοί να πουλήσουν θέλουν.χωρίς να θέλω να υποστηρίξω τη μία ή την άλλη πλευρά, με το ίδιο σκεπτικό θα έχουν πρόβλημα και τα αμορτισέρ του A3 Ambition.
Από τη στιγμή που εμείς δεν έχουμε στοιχεία των αμορτισέρ είναι άδικο να κρίνουμε αρνητικά (ή θετικά) την όποια επιλογή κάποιου βελτιωτή.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Vel, ετοιμάσου να πάρεις τα αμορτισέρ στο χέρι σε χρόνο dt. Και άσε τι σου λένε από τα εργοστάσια, αυτοί να πουλήσουν θέλουν.Μπορείς να τεκμηριώσεις την άποψή σου σε παρακαλώ? ...εμένα τα φτωχικά μου μηχανολογικά μου στοιχεία δεν βγάζουν κάτι τέτοιο. Να σου θυμίσω ότι η διαδρομή δεν μειώνεται παρά μόνο για 10 με 15χιλιοστά και η πιστοποίηση που έχουν πάρει αναφέρει ξεκάθαρα ότι αυτοκίνητο θα κάθεται στο ύψος που θα καθόταν αν είχε μέτριο φορτίο κανονικά και αν αποκτήσει το μέγιστο φορτίο θα κάθεται όσο και με τα μαμίσια ελατήρια άρα λόγο της προοδευτικότητας των ελατηρίων θα διατηρήσει ανάλογη συμπεριφορά και δεν θα βγάζει τα αμορτισέρ έξω από τα όρια τους...
-
δεν μπορω να καταλαβω γιατι μπαινεις στην διαδικασια και παιζεις με ελατηρια / αμορτισερ σε συνδυασμο οτι να ναι , αντι να παρεις κατι δοκιμασμενο το οποιο θα κανεις στα σιγουρα την δουλεια...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Vel, ετοιμάσου να πάρεις τα αμορτισέρ στο χέρι σε χρόνο dt. Και άσε τι σου λένε από τα εργοστάσια, αυτοί να πουλήσουν θέλουν.χωρίς να θέλω να υποστηρίξω τη μία ή την άλλη πλευρά, με το ίδιο σκεπτικό θα έχουν πρόβλημα και τα αμορτισέρ του A3 Ambition.
Από τη στιγμή που εμείς δεν έχουμε στοιχεία των αμορτισέρ είναι άδικο να κρίνουμε αρνητικά (ή θετικά) την όποια επιλογή κάποιου βελτιωτή.
Το οτι είναι επιλογή του εργοστασίου ή της αντιπροσωπείας δε σημαίνει απαραίτητα οτι είναι και σωστή. Έχουμε δει λάθος επιλογές και στις καλύτερες οικογένειες. Εξάλλου όλοι να πουλήσουν θέλουν. Και αν θες ένα σχετικό παράδειγμα... όλοι ξέρουμε οτι μια 19άρα ζαντα είναι πολύ πιθανό αργά ή γρήγορα να μας αφήσει χρόνους στους ελληνικούς δρόμους (έκανα και ρίμα ). Παρόλα αυτα οι αντιπροσωπείες τις πουλάνε.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
δεν μπορω να καταλαβω γιατι μπαινεις στην διαδικασια και παιζεις με ελατηρια / αμορτισερ σε συνδυασμο οτι να ναι , αντι να παρεις κατι δοκιμασμενο το οποιο θα κανεις στα σιγουρα την δουλεια...το ό,τι νά΄ναι πως το συμπαίρανες? είναι σχεδιασμένα ακριβώς για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με DSG πάνω... Λες η Eibach να έχει κανά Έλληνα μέσα και να κάνει υπολογισμούς ότι νάναι? άσε που ακρβώς τα ίδια προμηθεύεται η Volkwagen Racing η οποία προετοιμάζει αγωνιστικά τα Scirocco R που τρέχουν στα R Cup Αγγλίας και Γερμανίας... οπότε μόνο ό,τι νάναι δεν είναι, αντιθέτως είναι μελετημένα για αυτό που είναι!
-
Vel, ετοιμάσου να πάρεις τα αμορτισέρ στο χέρι σε χρόνο dt. Και άσε τι σου λένε από τα εργοστάσια, αυτοί να πουλήσουν θέλουν.Μπορείς να τεκμηριώσεις την άποψή σου σε παρακαλώ? ...εμένα τα φτωχικά μου μηχανολογικά μου στοιχεία δεν βγάζουν κάτι τέτοιο. Να σου θυμίσω ότι η διαδρομή δεν μειώνεται παρά μόνο για 10 με 15χιλιοστά και η πιστοποίηση που έχουν πάρει αναφέρει ξεκάθαρα ότι αυτοκίνητο θα κάθεται στο ύψος που θα καθόταν αν είχε μέτριο φορτίο κανονικά και αν αποκτήσει το μέγιστο φορτίο θα κάθεται όσο και με τα μαμίσια ελατήρια άρα λόγο της προοδευτικότητας των ελατηρίων θα διατηρήσει ανάλογη συμπεριφορά και δεν θα βγάζει τα αμορτισέρ έξω από τα όρια τους...
Ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή μου είναι αδύνατο να ψάξω να βρω προδιαγραφές των αμορτισερ σου, αλλά οι δικές μου ακόμα πιο φτωχές μηχανολογικές γνώσεις μου λένε οτι ακόμα κ έτσι θα έχεις ένα συνεχώς προφορτισμένο αμορτισερ σαν να κάθονται συνεχώς δύο άτομα μέσα στο αυτοκίνητο. Στο δικό μου μυαλό λοιπόν αυτό δεν είναι ότι πιο υγιές για τη μακροζωία του.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή μου είναι αδύνατο να ψάξω να βρω προδιαγραφές των αμορτισερ σου, αλλά οι δικές μου ακόμα πιο φτωχές μηχανολογικές γνώσεις μου λένε οτι ακόμα κ έτσι θα έχεις ένα συνεχώς προφορτισμένο αμορτισερ σαν να κάθονται συνεχώς δύο άτομα μέσα στο αυτοκίνητο. Στο δικό μου μυαλό λοιπόν αυτό δεν είναι ότι πιο υγιές για τη μακροζωία του.
ταύρο μη λες πράγματα παράλογα, όλο το αυτοκίνητο είναι σχεδόν προρυθμισμένο να έχει πάνω του το μέτριο φορτίο, δηλαδή δύο άτομα και ένα μπαγκάζ, φαίνεται κι από τις υποδείξεις πίεσης ελαστικών που έχουν όλα τα αυτοκίνητα, πάντα η πρώτη μέτρηση είναι για δύο άτομα με μια αποσκευή... οπότε στην μακροζωία του δεν βλέπω κανένα πρόβλημα ειδάλλως θα είχαν όλα τα αυτόκινητα με τέσσερις θέσεις λιγότερα χρόνια ζωής επειδή μπαίνανε δύο άτομα μέσα... σκέψη καθόλου λογική... Αντιθέτως, όταν είναι λίγο προφορτισμένο συμπεριφέρεται καλύτερα και όλη η διάταξη της ανάρτησης. Εσύ δηλαδή μπαίνεις πάντα μόνος για να αυξήσεις τα χρόνια του?
...το ότι το έμβολο θα κάτσει δέκα χιλιοστά πιο κάτω δεν επειρεάζει την ευκολία του να δουλεύει ορθά... Τέλος, για να μην πολυλογούμε έχει πάρει TUV cert στην χώρα παραγωγής και αυτό δεν είναι ελληνική πατέντα...
εν πάση περιπτώση θα το δούμε στην πράξη...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Το οτι είναι επιλογή του εργοστασίου ή της αντιπροσωπείας δε σημαίνει απαραίτητα οτι είναι και σωστή. Έχουμε δει λάθος επιλογές και στις καλύτερες οικογένειες. Εξάλλου όλοι να πουλήσουν θέλουν. Και αν θες ένα σχετικό παράδειγμα... όλοι ξέρουμε οτι μια 19άρα ζαντα είναι πολύ πιθανό αργά ή γρήγορα να μας αφήσει χρόνους στους ελληνικούς δρόμους (έκανα και ρίμα ). Παρόλα αυτα οι αντιπροσωπείες τις πουλάνε.
Προσωπικά μου είναι αδύνατον να φανταστώ πως σου πουλάνε κάτι στην 'τύχη', χωρίς να ξέρουν πως θα λειτουργεί, ειδικά όταν γνωρίζουμε πως ΠΡΙΝ βγει στην παραγωγή ένα αμάξι, έχει φάει χιλιόμετρα με το τσουβάλι για να καταλήξουν οι μελετητές τι τελικά θα βάλουν πάνω, ώστε να λειτουργεί υποδειγματικά η ανάρτηση.
Ειλικρινά τόσο περίεργο σου φαίνεται αυτό???Συμφωνώ μαζί σου και όντως πιστεύω ότι στην Ελλάδα το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών του χώρου είναι όντως παπατζήδες (γιατί δεν γνωρίζουν σε βάθος αυτό που πουλάνε, είναι 'άρπα-κόλλα' με επιφανειακή γνώση), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και στη Γερμανία-Γαλλία ή όπου αλλού φτιάχνονται αυτοκίνητα (μέσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες).
Επιπλέον αυτό με τις ζάντες (εκτός του ότι πιστεύω πως είναι λάθος το παράδειγμα σου), δε συμφωνώ καθόλου. Ο κατασκευαστής φτιάχνει και σχεδιάζει και επιλέγει κάποια υλικά ανάλογα με τους δρόμους που υποτίθεται ότι θα κινείται. Αν εμείς έχουμε σκατόδρομους, δεν φταίει ο κατασκευαστής.
Ακόμα κι αν ο κατασκευαστής κάνει λάθος (για τους δικούς μας δρόμους γιατί οι δρόμοι μας είναι μπουρδέλο), μπορείς να έχεις εσύ το δικό σου μυαλό και να δεις ότι αυτές οι τεράστιες ζάντες είναι γ@μ@τες αλλά δεν κάνουν για τους δρόμους μας. (όπως δε φταίει ο κατασκευαστής μαχαιριών αν εσύ το πάρεις και αυτο-μαχαιρωθείς γιατί δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά)
Κοινώς, αν εσύ κάνεις λάθος επιλογή, δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι λάθος του κατασκευαστής.
Δεν ξέρω αν με πιάνεις.Και να σου πω γιατί το παράδειγμά σου είναι πραγματικά άκυρο: Σημασία δεν έχει η ζάντα (που ανέφερες ως παράδειγμα), αλλά κυρίως το φάρδος του ελαστικού στο 'πλάι'. Άλλο το φάρδος στο 225/35/19 (79mm), άλλο το φάρδος στο 205/30/18 (61.5mm) και άλλο στο 275/40/20 (110mm).
Είναι προφανές ότι το 205/30/18 θα κοπανάει σαν χταπόδι, αλλά αν ψάξεις θα δεις ότι ΚΑΝΕΝΑ εργοστάσιο δε σου δίνει την επιλογή για 18άρες ή 19άρες ζάντες σε αυτοκίνητο που φοράει τέτοια διάσταση/περίμετρο ελαστικών.
Μπορεί όλα αυτά να τα γνωρίζεις ήδη, αλλά από το παράδειγμά σου, δεν το αναφέρεις, μιας και γενικεύεις τρελά και απερίσκεπτα (αν όντως τα γνώριζες)Ειλικρινά δε έχω σκοπό να υποστηρίξω ούτε τη μία πλευρά ούτε την άλλη, αλλά δεν καταλαβαίνω αυτή την...(πως να την πω) αντίδραση μόλις κάποιος αναφέρει πως σκέφτεται να αλλάξει ελατήρια κρατώντας τα εργοστασιακά αμορτισέρ.
Πραγματικά κάποιες φορές παρά-είμαστε αυστηροί ακόμα κι αν δεν το έχουμε ψάξει το θέμα με τις συγκεκριμένες επιλογές που αναφέρει ο χ-ψ χρήστης του forum.
Τουλάχιστον εμένα έτσι μου φαίνεται.ΥΓ: έτσι για την ιστορία εγώ είμαι με 18άρες ζάντες από το 2008 (εργοστασική extra επιλογή λόγω Sline) και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.
ΥΓ2: ίσως μία πιο ολοκληρωμένη επιλογή θα ήταν να 'σκάσει' 2000+ € και να αλλάξει αμορτισέρ-ελατήρια, όμως με 300-400€ που θα κάνουν τα ελατήρια αυτά, αν όντως λειτουργούν όπως υπόσχεται ο κατασκευαστής τους, έβγαλε για 1-2 χρόνια το αποτέλεσμα που ήθελε (χαμήλωμα χωρίς να αλλάξει η απόσβεση και χωρίς να τα 'σκάσει' χοντρά). -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ2: ίσως μία πιο ολοκληρωμένη επιλογή θα ήταν να 'σκάσει' 2000+ € και να αλλάξει αμορτισέρ-ελατήρια, όμως με 300-400€ που θα κάνουν τα ελατήρια αυτά, αν όντως λειτουργούν όπως υπόσχεται ο κατασκευαστής τους, έβγαλε για 1-2 χρόνια το αποτέλεσμα που ήθελε (χαμήλωμα χωρίς να αλλάξει η απόσβεση και χωρίς να τα 'σκάσει' χοντρά).
Επειδή γράφεις αν όντως λειτουργούν, με το ίδιο σκεπτικό εγώ λέω πως αν δεν λειτουργήσουν θα αναγκαστεί να σκάσει το διχίλιαρο σε 1-2 χρόνια, έχοντας ήδη πληρώσει τα λεφτά για τα ελατήρια.
Επίσης σε θέματα ανάρτησης πιστεύω πως το πιο σημαντικό είναι το πως λειτουργεί παρά το αν λειτουργεί. Θέλω να πω πως δεχόμαστε πως έχει δοκιμαστεί και δεν προκαλεί προβλήματα, αλλά τι αλλάζει στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει . Προσωπικά πιστεύω πως ξεκινάς να κάνεις μια τέτοια κίνηση όταν έχεις εντοπίσει κάτι που δεν σου αρέσει στον τρόπο που συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο. Οι αισθητικοί λόγοι δεν είναι αρκετοί για μένα. Αν τώρα αυτό που θες να πετύχεις στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο γίνεται μόνο με την αλλαγή ελατηρίων, εγώ δεν έχω καμμία ένσταση.
Τα λέω όλα αυτά γιατί με τις λίγες τεχνικές γνώσεις που έχω, πιστεύω πως το καλύτερο αποτέλεσμα μπορείς να το πετύχεις με πακέτο ελατήρια-αμορτισέρ. Αλλά δεν μπορώ να μαντέψω πως δεν θα δουλέψουν ή θα δουλέψουν μόνο τα ελατήρια. -
Δεν μπορω να καταλαβω, πως γινεται και πεταει κωλο, εκει καπου απο το 3:20-3:33...
Αφου οι περισσοτεροι 'γνωστες' εδω στο forum, ελεγαν το αντιθετο...
GOLF R - SCIROCCO R