-
περι focus rs...
40 αλογα παραπανω (χωρις απωλειες 4κινησης), 9 κιλα ροπης παραπανω, 500 κεκ παραπανω.
(βαρος ιδιο περιπου )'απολυτο' στησιμο , κωδικος rs και απλωστρα πισω για να τρομαξουμε και παρολα αυτα στο τελειο οδοστρωμα της πιστας δεν ριχνει ολοκληρο δευτεροπλεπτο στο σ3
σε καμια πιστα ανα το κοσμοτρομερο αυτοκινητο.. στον κανονικο δρομο φανταζομαι οτι καταλαβαινεις τι θα γινεται...
btw τι λαστιχα φοραει το rs? γιατι τα s3 δεν ερχονται με καποιο παρα πολυ σπορ λαστιχο...
(edit: με sc ερχεται και το rs , νταξει..) -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
και γω εφτασα παλι τα 90 , μη μου το θυμιζεις
στη κινηση αν ειμαι προσεκτικος μπορει να το παλεψω και να δω κανα 12αρι(σε πολυ χαλαρη και 11αρι), τις προαλλες ομως που εβρεχε και μου ειχαν σπασει τα νευρα πηγα με 14.9ομως σε βροχες , ανηφορες , γλιστερα κομματια και στροφες η 4κινηση δινει ρεστα , οποτε ας καιει οσο θελει
ειναι τελειο συναισθημα οποτε γουσταρεις (σχεδον) να μπορεις να πατησεις το γκαζι στο πατωμα και να εχεις ολα τα αλογα σου διαθεσιμα
Τα 90 κιλά είναι τα έξτρα του συστήματος μετάδοσης σε σχέση με την 2.2, όχι τα δικά μου
-
ελα μωρε gus gus ..ενα λαθακι εκανα το δικο μου 1,5 τονο ειναι , αρκετα πιο βαρυ απο το 2λιτρο Α3
-
To πάει σύννεφο αλλά κουλ..Χρήζω το thread ανεπίσημο thread τετρακίνησης και προχωράμε
Το Focus RS με revo-knuckle ξε-revo-knuckle 19άρες ζάντες και δεν συμμαζεύεται, σε ρεαλιστικές συνθήκες δρόμου δεν μπορείς να το πατήσεις με την ίδια άνεση σε σχέση με ένα τετρακίνητο. Από 250-270 ίππους και πάνω η τετρακίνηση είναι must (για μοντέλα που στη βασική τους έκδοση είναι μπροστοκίνητα).
Η Ford δεν ήθελε να απογειώσει το κόστος, το αυτοκίνητο ήταν ήδη αρκετά βαρύ (ο πεντακύλινδρος δεν είναι και συλφίδα) οπότε έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία, έστρωσαν κώλο και σχεδιάσαν μία καλή ανάρτηση για να ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ τις εγγενείς αδυναμίες της μπροστινής κίνησης με τόσους ίππους και μας σέρβιραν το πρόβλημά τους ως άποψη. Και εν πολλοίς το φάγαμε
-
αφου βγαινουν ολα τα περιδικα και λενε οτι 'παταει με σιγουρια και στην ελληνικη ασφαλτο'...
οποιος αντιλαμβανεται εστω και λιγο αυτη την ιπποδυναμη καταλαβαινει οτι αυτο δε γινεται
για αυτο και διαφωνω και με το scirocco r..
θα του βαλουν ηλεκτρομπλοκε και καλα και το προβλημα λυθηκε..
σε πιστα θα κανει χρονους ομως για εξω διατηρω τις επιφυλαξεις μου..βεβαια στα καινουρια αυτοκινητα που δεν κλεινουν τα ηλεκτρονικα ολα αυτα τα μειονεκτηματα δεν φαινονται και ολοι λενε..
'τι ωραια που παει', 'βιδωνει η μουρη στην ασφαλτο' και τελικα και νομιζεις οτι οδηγεις εσυ και πολυ συχνα (ειδικα αν γλιστραει κατω) νομιζεις οτι πας γρηγορα ενω τελικα κανεις μια τρυπα στο νερο..απο 220 αλογα και πανω (γιατι και τα 270 ειναι πολλα) δε θες κινηση εμπρος
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Για την ακρίβεια 265 άλογα.
για την ακρίβεια 265 το σιρόκο (δηλαδή την χαρτογράφηση του ες3) και 272( χαρτογράφηση τε τε αρ ες) το Αρ!
Δεν ξέρω για το τί λένε στα δελτία τύπου, αλλά τα Scirocco και Golf που η παραγωγή τους ξεκινάει μέσα στον μήνα που διανύουμε εφοδιάζονται με τους δίλιτρους TFSI και τις αποδόσεις στα 256 και 265 άλογα.
Αυτά προς το παρόν ξέρω... -
αφου βγαινουν ολα τα περιδικα και λενε οτι 'παταει με σιγουρια και στην ελληνικη ασφαλτο'...**οποιος αντιλαμβανεται εστω και λιγο αυτη την ιπποδυναμη καταλαβαινει οτι αυτο δε γινεται
για αυτο και διαφωνω και με το scirocco r..**θα του βαλουν ηλεκτρομπλοκε και καλα και το προβλημα λυθηκε..
σε πιστα θα κανει χρονους ομως για εξω διατηρω τις επιφυλαξεις μου..βεβαια στα καινουρια αυτοκινητα που δεν κλεινουν τα ηλεκτρονικα ολα αυτα τα μειονεκτηματα δεν φαινονται και ολοι λενε..
'τι ωραια που παει', 'βιδωνει η μουρη στην ασφαλτο' και τελικα και νομιζεις οτι οδηγεις εσυ και πολυ συχνα (ειδικα αν γλιστραει κατω) νομιζεις οτι πας γρηγορα ενω τελικα κανεις μια τρυπα στο νερο..απο 220 αλογα και πανω (γιατι και τα 270 ειναι πολλα) δε θες κινηση εμπρος
Σχετικο ειναι και αυτο...Σιγουρα με το Haldex μπορεις ολη την ωρα να κανεις τον
'ταλιμπαν', να δινεις ολο το γκαζι και να εξαφανιζεσαι, να το 'στραμπουλας' για παιχνιδι και πολλα χαμογελα, αλλα αυτο απο την αλλη ουτε
καλυτερο οδηγο σε κανει (να βελτιωσεις πχ τα περασματα σου σε μια στανταρ διαδρομη)
ουτε ειναι απαραιτητα πιο γρηγορο σε αποτελεσμα, απο καποιον που οδηγει με γραμμες ή εστω με 'μυαλο' το γκαζι του σε ισχυρο δικινητο με ηλεκτρονικο μπλοκε... -
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι το μαρκετινιστικο του θεματος, πως πλασαρονται στην αγορα?
Το scirocco σαν αντιπαλος των προσθιοκινητων gti (αλλα ακριβοτερο) και το golf ως ενα λιγο πιο
συγχρονο s3 για αυτους που δεν εχουν τοσο κολλημα με το σημα? Απο ποιες κατηγοριες θελουν
να τσιμπησουν μεριδιο? Και ποιο απο τα δυο θα ειναι ακριβοτερο? -
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι το μαρκετινιστικο του θεματος, πως πλασαρονται στην αγορα?
Το scirocco σαν αντιπαλος των προσθιοκινητων gti (αλλα ακριβοτερο) και το golf ως ενα λιγο πιο
συγχρονο s3 για αυτους που δεν εχουν τοσο κολλημα με το σημα? Απο ποιες κατηγοριες θελουν
να τσιμπησουν μεριδιο? Και ποιο απο τα δυο θα ειναι ακριβοτερο?Τα έχουν κάνει μούτι με τις τράμπες κινητήρων/σασί/συστημάτων μετάδοσης. Ο λόγος που το Scirocco δεν βγαίνει τετρακίνητο υποπτεύομαι ότι έχει να κάνει με το ότι ψήνονται να του χώσουν τον κινητήρα του TTRS (και τετρακίνηση προφανώς). Έτσι, μόνο τα top μοντέλα θα είναι τετρακίνητα - στην περίπτωση του Golf θα αρκούνται στους 270 ίππους, και στου Scirocco θα ανεβαίνουν στους 340. Δεν είναι τυχαίο νομίζω ότι τονίζουν το ότι το Golf είναι το πιο 'σπορ' από τα δύο. Ψήνουν την hot έκδοση...
-
σιγα μην του βαλουν το μοτερ του ttrs , αυτο ειναι μοτερ απο rs δεν παιζει να το παρει ετσι απλα vw απο της στιγμη μαλιστα που απ'οτι φαινεται σε αυτη τη γενια δε θα βγει rs3..
το ροκκο ειναι ενα αυτοκινητο απο το οποιο η Vw κατα την αποψη μου θελέι να βγαλει πολυ χρημα..
ειναι πιο ακριβο απο το golf παροτι υστερει ποιοτικα , ενδεχεται και στις κορυφαιες εκδοσεις το scirocco r να ειναι το ιδιο ακριβο ή λιγο πιο ακριβο απο το r20 παροτι θα εχει κοστισει σιγουρα λιγοτερο..ξαναλεω , πιστευω οτι θα ειναι πιο γρηγορο μεσα σε πιστα λογω μικροτερου βαρους και μικροτερων απωλειων, ομως αν ειναι στο δρομο τα ηλεκτρονικα να δουλευουν υπερωριες να το βρασω...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Σχετικο ειναι και αυτο...Σιγουρα με το Haldex μπορεις ολη την ωρα να κανεις τον
'ταλιμπαν', να δινεις ολο το γκαζι και να εξαφανιζεσαι, να το 'στραμπουλας' για παιχνιδι και πολλα χαμογελα, αλλα αυτο απο την αλλη ουτε
καλυτερο οδηγο σε κανει (να βελτιωσεις πχ τα περασματα σου σε μια στανταρ διαδρομη)
ουτε ειναι απαραιτητα πιο γρηγορο σε αποτελεσμα, απο καποιον που οδηγει με γραμμες ή εστω με 'μυαλο' το γκαζι του σε ισχυρο δικινητο με ηλεκτρονικο μπλοκε...αμα εχεις δει διαφορα tfsi 200αρια με προγραμμα ή με φπε θα δεις οτι ωρες ωρες δυσκολευονται να βαλουν κατω τη δυναμη τους και πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος με το γκαζι..
το ηλεκτρομπλοκε μην περιμενεις με τοσα αλογα να κανει και θαυματα..τι θα κανει δηλαδη? απλα θα σου φρεναρει τον τροχο για να μη σπιναρεις και βγαλεις μουτρα..δε θα σε βοηθησει να πας πιο γρηγορα, ουτε θα διοχετευσει την επιπλεον δυναμη στους πισω τροχους για να μην παει χαμενη..
το focus rs για μενα ειναι το καλυτερο παραδειγμα οτι η δυναμη μονο στους μπροστινους τροχους εχει τα ορια της και μαλιστα με κανονικο μπλοκε
-
σιγα μην του βαλουν το μοτερ του ttrs , αυτο ειναι μοτερ απο rs δεν παιζει να το παρει ετσι απλα vw απο της στιγμη μαλιστα που απ'οτι φαινεται σε αυτη τη γενια δε θα βγει rs3..το ροκκο ειναι ενα αυτοκινητο απο το οποιο η Vw κατα την αποψη μου θελέι να βγαλει πολυ χρημα..
ειναι πιο ακριβο απο το golf παροτι υστερει ποιοτικα , ενδεχεται και στις κορυφαιες εκδοσεις το scirocco r να ειναι το ιδιο ακριβο ή λιγο πιο ακριβο απο το r20 παροτι θα εχει κοστισει σιγουρα λιγοτερο..ξαναλεω , πιστευω οτι θα ειναι πιο γρηγορο μεσα σε πιστα λογω μικροτερου βαρους και μικροτερων απωλειων, ομως αν ειναι στο δρομο τα ηλεκτρονικα να δουλευουν υπερωριες να το βρασω...
Και όμως, η βάση είναι το ταπεινό μπλοκ από VW Jetta που κυκλοφορεί στης ΗΠΑ
-
μα και βεβαια ειναι ταπεινης καταγωγης το μποκ για vag μιλαμε
δεν παυει ομως ετσι οπως εχει γινει να εχει γινει απο τη quattro συνεπως δεν ειναι για να το δινουν απο δω κι απο κει
θυμασαι ποτε καποιο μοτερ απο rs (oχι s , εκει ειναι αλλη φαση) να το εχουν δωσει πουθενα..?
ακομα και το μοτερ του s3 ετσι οπως ειναι απαρραλαχτο (με τα 35 κιλα ροπης) , τωρα θα το παρει η vw και seat , 3 χρονια μετα -
Έχεις δίκιο, αλλά με τη VAG δεν βάζει ποτέ κανείς το χέρι του στη φωτιά. Και πριν από κάποια χρόνια θα μας φαινόταν παλαβό να παίρνει η SEAT κορυφαία μοτέρ, αλλά τώρα όλα κουλ. Εδώ από ότι φαίνεται σε λίγο στα 2 λίτρα θα παίρνει από το μαγαζί μοτέρ και η Πόρσε για το μικρό που ψήνεται. Μπέρδεμα...
-
Ο χρήστης GusGus έγραψε:
Έχεις δίκιο, αλλά με τη VAG δεν βάζει ποτέ κανείς το χέρι του στη φωτιά. Και πριν από κάποια χρόνια θα μας φαινόταν παλαβό να παίρνει η SEAT κορυφαία μοτέρ, αλλά τώρα όλα κουλ. Εδώ από ότι φαίνεται σε λίγο στα 2 λίτρα θα παίρνει από το μαγαζί μοτέρ και η Πόρσε για το μικρό που ψήνεται. Μπέρδεμα...κοιτα η seat στο cupra ειχε ηδη τον κορυφαιο tfsi (σωθικα κτλ) η μονη ουσιαστικη διαφορα εκτος των μικροδιαφορων ηταν το intercooler το οποιο ηταν αυτο του 200αριου, για αυτο το αμαξι υστερουσε κυριως σε ροπη συνεπως ηταν πιο αργο απο το s3.
τωρα οπως και στη προηγουμενη γενια cupra/s3 θα παρει το κορυφαιο μοτερ αυτουσιο χωρις 4κινηση και μεσα σε πιστα τουλαχιστον θα ειναι πιο γρηγορο οπως και το τσιροτο..
αυτο βεβαια για μενα δεν παυει να ειναι ανουσιο και αδιαφορο μιας και τα αυτοκινητα αυτα ειναι αυτοκινητα δρομου και οχι πιστας, συνεπως δε με ενδιαφερει αν θα βγουν δικινητα, το μονο που με εκνευριζει ειναι οτι θα σκανε τα cupra r στο φαναρι και θα μου σπανε τα νευρα..τα μοτερ rs παντως επιμενω οτι δε θα πανε ευκολα στους υπολοιπους και γενικα αν εχεις προσεξει η audi εχει πλαισια , 4κινησεις και μοτερ για παρτη της..κατι πρεπει δικο της να εχει για να ξεχωριζει απο το υπολοιπο group και να στεκεται αξιοπρεπως απεναντι στους υπολοιπους premium.
μονο στη πλατφορμα του golf θα δεις να γινονται τραμπες , αλλα και παλι αμα μιλαμε για rs ειναι χοντρο
(βεβαια δεν ειχαμε ποτε παλιοτερα rs σε τοσο μικρη κατηγορια)
επισης αν ειναι να βγει hatch με το 2.5 ,θα πρεπει πρωτα να βγει rs3 και δεν εχει ακουστει ποτε κατι τετοιο γιατι εδω που τα λεμε ποσοι θα το επαιρναν?
ισως περιμενουν να δουν πώς θα τα παει σε πωλησεις και το ttrs..
rs3 πιστευω οτι αν ειναι θα δουμε στην επομενη γενια Α3τη πορσε δε θα τη χαλασει να παρει 2λιτρο tfsi , πιο δυνατος ειναι απο αυτους που φοραγε μεχρι τωρα στις cayman / boxter (πριν βαλουν αμεσο ψεκασμο, τα νεα μοτερ δε τα χω δει)
-
Εγώ πάντως θα έπαιρνα RS3 σαν π@υστης!!! Ας το βγάλουν στην επόμενη γενιά, ελπίζοντας ότι σχεδιαστικά θα κάνουν κάποια πιο τολμηρά βήματα γιατί στο δρόμο δεν αμφιβάλλω ότι θα τα σπάει.
Βασικά ψήνομαι και για TTRS αλλά πίσω οι χώροι είναι αστείοι και επιπλέον δεν παίρνει ηλιοροφή* (και μη μου πεις για το cabrio γιατί είμαι ενάντια στο είδος).
- ακούγεται γελοίο, αλλά για μένα είναι βασικό!
-
Για το RS3 έχουν ακουστεί διάφορα, αλλά με τα μοντέλα RS γενικά η κατάσταση αρχίζει και φέρνει κάπως σε Alfa Romeo Milano
http://www.worldcarfans.com/10903311832 ... nrburgring
http://www.carmagazine.co.uk/Secret-new ... py-photos/
-
και γω πλεον ειμαι φαν της ηλιοροφης , γιατι αν και την απεκτησα απο σποντα την εχω ερωτευτει και δε μπορω χωρις αυτην..ειναι πολυ χρησιμη και σιγουρα θα μπαινει σε οποιδηποτε αυτοκινητο προκειται να αγορασω στο μελλον.
(εκτος και αν ειναι κανα supercar, εκει θα το καταπιω )και φυσικα ειμαι κατα των καμπριο
το rs3 αν εβγαινε θα εκανε 60+ χιλιαρικα..ειναι πολλα για ενα hatch για αυτο λεω ποιος θα το επαιρνε.
ακομα και το ttrs ειναι υπρβολικο οπως και η Ζ4Μ..αυτα ειναι αμαξια για λιγους πυροβολημενους , δεν ξερω κατα ποσο συμφερει να παραγονταισυνεχιζω να πιστευω οτι δε θα δουμε rs3 σε αυτη τη γενια τουλαχιστον που φτανει προς το τελος της (πολυ συντομα αναμενεται η νεα γενια Α3 αρα και golf κτλ..)
μιας και ειπες rs παντως αυτο το rs5 πού σκατα ειναι τοσο καιρο?
ειπαμε, πρεπει να παψει η μονοκρατορια της Μ3
(λες να δυσκολευονται τοσο να τη ξεπερασουν , γιατι πρεπει να τη ξεπερασουν αν και απο οτι θυμαμαι εχουν μιλησει για 2010 εδω και καιρο) -
μα και βεβαια ειναι ταπεινης καταγωγης το μποκ για vag μιλαμεδεν παυει ομως ετσι οπως εχει γινει να εχει γινει απο τη quattro συνεπως δεν ειναι για να το δινουν απο δω κι απο κει
θυμασαι ποτε καποιο μοτερ απο rs (oχι s , εκει ειναι αλλη φαση) να το εχουν δωσει πουθενα..?
ακομα και το μοτερ του s3 ετσι οπως ειναι απαρραλαχτο (με τα 35 κιλα ροπης) , τωρα θα το παρει η vw και seat , 3 χρονια μετακιούσης τι απέγινες!? προσπαθώ να σου στείλω π.μ. και δεν μπορώ γιατί λέει ότι δεν υπάρχεις ως μέλος!? Δεν θα έρθεις στην απόμενη συνάντηση μας φίλε?
-
δεν το χα παρει χαμπαρι θα το κοιταξω να σου πω..
για τα pm αυτο που λες δεν παιζει, μολις πριν απο λιγο ελαβα ενα
μηπως εχεις μπουκωσει τα σταλμενα σου?
GOLF R - SCIROCCO R