-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Σοβαρα? Το εχεις τσεκαρει? Βλεπεις δηλαδη να σπιναρει πχ πολυ ο εσωτερικος
σε κλειστη στροφη με φουλ γκαζι?
Ειχα την εντυπωση πως αυτο δουλευει ετσι κι αλλιως γιατι, αν θυμαμαι σωστα,
στο GTI η απενεργοποιηση του ESP, ουσιαστικα δεν βγαζει εκτος ΜΟΝΟ το ASR?, oπως
πχ και με το rocco?
Δηλαδη μπορεις να βγαλεις ΟΛΑ τα ηλεκτρονικα off πατωντας το κουμπακι του ESP?Γρηγόρη εξηγώ παραπάνω.
Οπως τα λες είναι με τη διαφορά οτι μαζι με το asr κλείνει και το xds.Το εχεις διαπιστωσει ο ιδιος δηλαδη...
Περιεργο μου φαινεται, γιατι τουλαχιστον απ' οσο εχω καταλαβει, και μου εχει πει και ο Γιαννης πχ για το rocco του (jntaras), αυτος ειτε εχει ανοιχτο, ειτε κλειστο το ASR,
το EDL που εχει το Rocco λειτουργει.
Κατι δεν καθεται καλα εδω.Πολλη μεγαλη μ@λ@κι@ μου φαινεται να το σβηνουν στο GTI κρατωντας παντα ανοιχτο το ESP ( ) και αντιθετα να το κρατανε ανοιχτο στο rocco ασχετως αν ειναι on/off το ESP (δηλαδη το ASR ουσιαστικα)...
Γρηγόρη με το asr on ειναι σχεδόν αδυνατο να βγάλεις μούτρα.
Νιώθεις το xds να δουλεύει να βαραίνει το τιμόνι, να καρατάει-φρενάρει το μοτέρ και απλά δεν βγάζεις μούτρα.Οταν το κλείσεις το μόνο σίγουρο είναι οτι μπορεί να βγάλεις μούτρα. Από λίγα μούτρα....μεχρι πολλά μούτρα. Αρα το xds κλείνει μαζι με το asr (ή τουλάχιστον παρεμβαίνει ελάχιστα-σχεδον καθόλου).
Το τι σας φαίνεται λογικό και τι όχι έχει λιγη σημασια...
-
Χρειαζομαστε και την τοποθετηση του jntaras για να μας πει τι κανει αντιστοιχα το rocco
με το ESP On/off, (αν βγαζει δηλ μουτρα ή οχι σε καθε περιπτωση) ή καποιου κατοχου rocco που εχει αρχισει να μαθαινει τις αντιδρασεις του, (:twisted:), ωστε να εχουμε σαφη συμπερασματα και να καταλαβουμε αν τελικα εχει γινει διαφορετικη ρυθμιση/επιλογη ηλεκτρονικων στα δυο αυτοκινητα της VW... -
ακυρη απορια,αλλα γιατι να υπαρχει διακοπτης που γραφει ESP off(στο golf 6 μου τουλ) ,αν ειναι να μην απενεργοποιειται καθολου?
Εκτος κι αν με το πατημα του κουμπιου 'δηθεν απενεργοποιειται',για να ενεργοποιηθει ξανα οταν οι αισθητηρες καταγραψουν ακραιες τιμες(?)
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
ακυρη απορια,αλλα γιατι να υπαρχει διακοπτης που γραφει ESP off(στο golf 6 μου τουλ) ,αν ειναι να μην απενεργοποιειται καθολου?Εκτος κι αν με το πατημα του κουμπιου 'δηθεν απενεργοποιειται',για να ενεργοποιηθει ξανα οταν οι αισθητηρες καταγραψουν ακραιες τιμες(?)
Απο οσα εχω διαβασει, μου εχουν πει καποιοι σχετικα σοβαροι (απο τις συζητησεις
τουλαχιστον που ειχα) πωλητες, και τα λιγα που καταλαβα σε test drive τουλαχιστον σε rocco, πατωντας το κουμπι off στο ESP, ουσιαστικα κλεινεις το ASR, δηλαδη μπορεις να κανεις εκκινηση με σπιναρισμα πχ, (το δοκιμασα και ισχυει) και το ESP εχει λιγο πιο χαλαρη ρυθμιση, αλλα και παλι ενεργοποιειται οταν αντιληφθει εντονο γλιστριμα πχ, ή μετα απο καποια γωνια του αυτοκινητου σε σχεση με την θεση του στο δρομο...
Επειδη το ειχα ψαξει λιγο στο παρελθον, εμαθα οτι τουλαχιστον στα αυτοκινητα VAG
ειδικα αυτα τα τελευταιας γενιας ηλεκτρονικα δεν μπορουν να παρακαμφθουν μερικως ( ) ολα off πχ εκτος απο το ABS, και δεν ξερω αν μπορεις ακομα και να τα βγαλεις, αφαιρωντας την σχετικη ασφαλεια απο τον πινακα του αυτοκινητου.
Γνωριζω ομως αντιστοιχα, οτι στις SLK του 2005 και μετα, μεσα απο το menu του trip computer μπορεις μετα απο καποια διαδοχικα πατηματα καποιων κουμπιων, να βγαλεις ΟΛΑ τα ηλεκτρονικα εκτος (μαζι και το ABS δυστυχως...), εστω και αν το ESP δεν προβλεπεται να απενεργοποιειται πληρως. -
Χρειαζομαστε και την τοποθετηση του jntaras για να μας πει τι κανει αντιστοιχα το rocco
με το ESP On/off, (αν βγαζει δηλ μουτρα ή οχι σε καθε περιπτωση) ή καποιου κατοχου rocco που εχει αρχισει να μαθαινει τις αντιδρασεις του, (:twisted:), ωστε να εχουμε σαφη συμπερασματα και να καταλαβουμε αν τελικα εχει γινει διαφορετικη ρυθμιση/επιλογη ηλεκτρονικων στα δυο αυτοκινητα της VW...Τι να σας πω,πολλους πειραματισμους δεν κανω αν και συνηθως πλεον οδηγω με off...μουτρα δεν εχω παρατηρησει(μπορει και να μην πιεζω αρκετα,δεν ξερω)το μονο που παρατηρεις ειναι παραπανω σπιναρισμα των τροχων.Τωρα για μουτρα κλπ πρεπει να το βαλω στη πιστα μη γινει καμια μ!@#$α
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Σοβαρα? Το εχεις τσεκαρει? Βλεπεις δηλαδη να σπιναρει πχ πολυ ο εσωτερικος
σε κλειστη στροφη με φουλ γκαζι?
Ειχα την εντυπωση πως αυτο δουλευει ετσι κι αλλιως γιατι, αν θυμαμαι σωστα,
στο GTI η απενεργοποιηση του ESP, ουσιαστικα δεν βγαζει εκτος ΜΟΝΟ το ASR?, oπως
πχ και με το rocco?
Δηλαδη μπορεις να βγαλεις ΟΛΑ τα ηλεκτρονικα off πατωντας το κουμπακι του ESP?Γρηγόρη εξηγώ παραπάνω.
Οπως τα λες είναι με τη διαφορά οτι μαζι με το asr κλείνει και το xds.Το εχεις διαπιστωσει ο ιδιος δηλαδη...
Περιεργο μου φαινεται, γιατι τουλαχιστον απ' οσο εχω καταλαβει, και μου εχει πει και ο Γιαννης πχ για το rocco του (jntaras), αυτος ειτε εχει ανοιχτο, ειτε κλειστο το ASR,
το EDL που εχει το Rocco λειτουργει.
Κατι δεν καθεται καλα εδω.Πολλη μεγαλη μ@λ@κι@ μου φαινεται να το σβηνουν στο GTI κρατωντας παντα ανοιχτο το ESP ( ) και αντιθετα να το κρατανε ανοιχτο στο rocco ασχετως αν ειναι on/off το ESP (δηλαδη το ASR ουσιαστικα)...
Γρηγόρη με το asr on ειναι σχεδόν αδυνατο να βγάλεις μούτρα.
Νιώθεις το xds να δουλεύει να βαραίνει το τιμόνι, να καρατάει-φρενάρει το μοτέρ και απλά δεν βγάζεις μούτρα.Οταν το κλείσεις το μόνο σίγουρο είναι οτι μπορεί να βγάλεις μούτρα. Από λίγα μούτρα....μεχρι πολλά μούτρα. Αρα το xds κλείνει μαζι με το asr (ή τουλάχιστον παρεμβαίνει ελάχιστα-σχεδον καθόλου).
Το τι σας φαίνεται λογικό και τι όχι έχει λιγη σημασια...
ναι και μενα μου χει βγαλει μουτρα, ομως το παρακανα..δεν μπορουμε να περιμενουμε απο τα ηλεκτρονικα να κανουν θαυματα..με esp on δε θα βγαλεις μουτρα γιατι πριν χρειαστει να δουλεψει το μπλοκε θα σε εχει φρεναρει και θα σου χει κοψει το γκαζι το esp..στο οριο το esp πρωτα σε κοβει και μετα σε στριβει..
αλλα ακομα και με τε esp πληρως ενεργοποιημενιο , δε μπορεις να περιμενεις να νικησεις τη φυσικη..εχω σκασει πανω σε πεζοδρομιο και μαλιστα επαθα μεγαλη ζημια με esp on σε αλλο αυτοκινητο..
-
'**Volkswagen has confirmed the ‘R’ versions of the Scirocco and Golf will cost £26,945 and £28,930 respectively.
Fitted with a 2.0-litre TSI four-cylinder engine and a six speed manual gearbox as standard, the Scirocco R develops 261bhp, while the Golf R produces 266bhp.
The Scirocco channels its power through the front wheels while the Golf gets a version of Volkswagen’s 4Motion four-wheel drive system.**'
πληροφορίες από το autocar
-
Απο οσα εχω διαβασει, μου εχουν πει καποιοι σχετικα σοβαροι (απο τις συζητησεις
τουλαχιστον που ειχα) πωλητες, και τα λιγα που καταλαβα σε test drive τουλαχιστον σε rocco, πατωντας το κουμπι off στο ESP, ουσιαστικα κλεινεις το ASR, δηλαδη μπορεις να κανεις εκκινηση με σπιναρισμα πχ, (το δοκιμασα και ισχυει) και το ESP εχει λιγο πιο χαλαρη ρυθμιση, αλλα και παλι ενεργοποιειται οταν αντιληφθει εντονο γλιστριμα πχ, ή μετα απο καποια γωνια του αυτοκινητου σε σχεση με την θεση του στο δρομο...
Επειδη το ειχα ψαξει λιγο στο παρελθον, εμαθα οτι τουλαχιστον στα αυτοκινητα VAG
ειδικα αυτα τα τελευταιας γενιας ηλεκτρονικα δεν μπορουν να παρακαμφθουν μερικως ( ) ολα off πχ εκτος απο το ABS, και δεν ξερω αν μπορεις ακομα και να τα βγαλεις, αφαιρωντας την σχετικη ασφαλεια απο τον πινακα του αυτοκινητου.Γρηγόρη έτσι όπως τα λες είναι. Το esp δεν κλείνει ποτέ και νομίζω οτι ειναι το ίδιο παρεμβατικο ειτε το έχεις ανοιχτό, είτε κλειστό.
Και αν υπάρχει διαφορά αυτή θα ειναι δυσδιάκριτή.Αυτό με την ασφάλεια δεν παίζει σε εμένα τουλάχιστον...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι και μενα μου χει βγαλει μουτρα, ομως το παρακανα..δεν μπορουμε να περιμενουμε απο τα ηλεκτρονικα να κανουν θαυματα..με esp on δε θα βγαλεις μουτρα γιατι πριν χρειαστει να δουλεψει το μπλοκε θα σε εχει φρεναρει και θα σου χει κοψει το γκαζι το esp..στο οριο το esp πρωτα σε κοβει και μετα σε στριβει..αλλα ακομα και με τε esp πληρως ενεργοποιημενιο , δε μπορεις να περιμενεις να νικησεις τη φυσικη..εχω σκασει πανω σε πεζοδρομιο και μαλιστα επαθα μεγαλη ζημια με esp on σε αλλο αυτοκινητο..
δεν μιλάω για υποστροφή αδράνειας, αλλα για υποστροφή ισχύος, οπού σαφέστατα το asr ΠΡΕΠΕΙ να μπορεί να την ελένξει (και την ελένχει).
με esp on δε θα βγαλεις μουτρα γιατι πριν χρειαστει να δουλεψει το μπλοκε θα σε εχει φρεναρει και θα σου χει κοψει το γκαζι το esp..στο οριο το esp πρωτα σε κοβει και μετα σε στριβει..
το xds δε σε κοβει φρενάρει...
απλά πατώντας γκάζι μέσα στη στροφή αναβάζει τόσο, όσο μπορεί να περάσει στο δρόμο και μόλις ισιώσεις λίγο αφήνει και άλλοθέλω να πώ οτι δε φρενάρει, απλά δεν σε αφήνει να βγάλεις μουτρα ελέγχωντας τη δύναμη που περναει στο δρόμο
-
αρα θες να πεις οτι το xds δουλευει μονο με esp on και μαλιστα δουλευει πριν το esp , το οποιο esp παρεμβαινει αφου το χεις παρακανει?
-
αρα θες να πεις οτι το xds δουλευει μονο με esp on και μαλιστα δουλευει πριν το esp , το οποιο esp παρεμβαινει αφου το χεις παρακανει?έτσι ακριβώς ειναι
με το esp on δεν εχεις
υποστροφή αδράνειας --- θα την κόψει το esp
υποστροφή ισχύος --- θα την κόψει το xds
υπερστροφή θα την κόψει το espμε το esp off έχεις
υποστροφή ισχύος
υποστροφή αδράνειας (μόνο για μετρια γλιστρίματα) -
Ετσι οπως τα αναφερεις, φαινεται να εχουν προσανατολιστει οι Γερμανοι
σε ελαφρια διαφοροποιηση του χαρακτηρα του GTI σε σχεση με το κοντινο παρελθον...
Ισως εχει να κανει και με την ελευση του rocco.
Δηλαδη πιο GT χαρακτηρας, με καλυτερη ποιοτητα, ηχομονωση, ταξιδια το GTI,
και ισως πιο GTI χαρακτηρας στο rocco, το οποιο τουλαχιστον στην μεχρι τωρα οδηγικη μου
γνωριμια με τα test drive, βολτες με κατοχο (jntaras) και εντυπωσεις δοκιμαστων, μου φανηκε οτι επιτρεπει λιγο περισσοτερο παιχνιδι, και γωνιες ισως σε σχεση με το GOLF, αλλα ενδεχομενως να εχει να κανει περισσοτερο με την αισθηση που τελικα αποκομμιζει κανεις και λιγοτερο με το αποτελεσμα... -
το gti οφειλει να ειναι πιο σπορ απο ενα scirocco .δε ξερω για το 2λιτρο αλλα απο τα υπολοιπα σιγουρα.αλλωστε αυτος που το παιρνει θελει gti οπως το ξερει τοσο καιρο..
ενταξει να αλλοιωσαν το χαρακτηρα των απλων golf για χαρη των ροκκο, αλλα οχι και του Gti
και φυσικα οχι του R -
**το gti οφειλει να ειναι πιο σπορ απο ενα scirocco **.δε ξερω για το 2λιτρο αλλα απο τα υπολοιπα σιγουρα.αλλωστε αυτος που το παιρνει θελει gti οπως το ξερει τοσο καιρο..
ενταξει να αλλοιωσαν το χαρακτηρα των απλων golf για χαρη των ροκκο, αλλα οχι και του Gti
και φυσικα οχι του RΓιατι απαραιτητα να 'οφειλει'? Στην αρχη και εγω ετσι πιστευα, αλλα γιατι πρεπει και καλα
να μπαινουν στερεοτυπα?
Αν δεις και αναλυσεις ουσιαστικα τις τεχνικες προδιαγραφες τους, ουσιαστικα
ισχυουν τα προηγουμενα που ανεφερα. Το θεμα ειναι αν ισχυουν και στην πραξη, στον δρομο, αν δηλαδη το νεο GTI εχει οντως πιο τουριστικο χαρακτηρα και το rocco πιο GTI απο
το original GTI, κατι που τουλαχιστον σε πολυ συντομη επαφη (με GTI VI), εμενα
αυτη την εντυπωση μου εδωσε... -
με μια γρηγορη ματια σε γυρολογια παντως το ιδιο γρηγορα ειναι πανω κατω...
http://www.fastestlaps.com/index.php?pa ... _GTI_Mk_VI
-
το gti οφειλει να ειναι πιο σπορ απο ενα scirocco .δε ξερω για το 2λιτρο αλλα απο τα υπολοιπα σιγουρα.αλλωστε αυτος που το παιρνει θελει gti οπως το ξερει τοσο καιρο..
και φυσικα οχι του Rέχοντας οδηγήσει αρκετά και scirocco 2.0 θα πώ πως το scirocco εχει πιο GT προσανατολισμό, απο το golf GTI.
Το GTI γλυστράει πιο εύκολα και ειναι πιο πρόθυμο να τοποθετηθεί απο το sciricco.
Το scirocco ειναι πάρα πολύ ουδέτερο και πατάει πολύ καλύτερα στο δρόμο απο το GTI.
Το xds του gti δουλεύει καλύτερα απο το edl (ή οπως αλλιως λέγεται) του scirocco.
-
με μια γρηγορη ματια σε γυρολογια παντως το ιδιο γρηγορα ειναι πανω κατω...http://www.fastestlaps.com/index.php?pa ... _GTI_Mk_VI
Προσωπικα, πιο πολυ επικεντρωνομαι στην αισθηση. Λογικα αν σκεφτεις οτι προστιθεται ενα μοντελο βασιζομενο μεν στο Golf αλλα με λιγο πιο σπορτιφ πινελιες αλλα και τεχνικα χαρακτηριστικα (φαρδυτερα μετατροχια, λιγο χαμηλοτερο κεντρο βαρους), το βρισκω
αναμενομενο και ισως επιτακτικο απο πλευρας marketing να 'τραβηχτουν'
καπως ακομα περισσοτερο οι διαφορες τους, ωστε να αποφευχθει
περισσοτερο ο ενδεχομενως κανιβαλισμος. Ενω δηλαδη το GTI V επαιζε μπαλα μονο του,
τωρα που υπαρχει και το rocco, πιθανολογω μια πιο τουριστικη (GT) και ποιοτικη-λουσατη
αγχολυτικη προσεγγιση του νεου GTI, και αντιστοιχα πιο 'σπορτιφ' πιο GTI
προσεγγιση για το scirocco. Noμιζω οτι σε ενα βαθμο, αυτο ισχυριζονται
και στο παρακατω συγκριτικο...http://www.evo.co.uk/carreviews/cargrou ... o_tsi.html
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
και φυσικα οχι του Rέχοντας οδηγήσει αρκετά και scirocco 2.0 θα πώ πως το scirocco εχει πιο GT προσανατολισμό, απο το golf GTI.
Το GTI γλυστράει πιο εύκολα και ειναι πιο πρόθυμο να τοποθετηθεί απο το sciricco.Το scirocco ειναι πάρα πολύ ουδέτερο και πατάει πολύ καλύτερα στο δρόμο απο το GTI.
Το xds του gti δουλεύει καλύτερα απο το edl (ή οπως αλλιως λέγεται) του scirocco.
Εγω απο την αλλη αποκομμισα ακριβως την αντιθετη εντυπωση.
Scirocco βεβαια εχω οδηγησει 4-5 φορες, GTI VI μονο μια, και ολα αυτα χωρις δυνατοτητα για πιεση οσο ηθελα, αλλα ισως εχει να κανει η ολη διαπιστωση σε συνδυαμο και με το εσωτερικο του GTI (πιο ποιοτικο, πολυ καλη ηχομονωση, αισθηση πολυτελειας σε μεγαλυτερο βαθμο απ'οτι στο rocco, αεραγωγους για τους πισω κλπ).
Αυτο με το XDS οπως το αναφερεις με μπερδευει λιγο.
Πως γινεται να θεωρεις το XDS να λειτουργει καλυτερα απο το EDL , οταν λες οτι το Golf
γλυστραει πιο ευκολα. Γλυστραει πιο ευκολα οπως το θελεις εσυ, ή γλυστραει κυριως με μουτρα?
Μηπως πχ με το rocco χρειαζοσουν περισσοτερο χρονο για να 'παιξεις' με γωνιες σε σχεση με το Golf λογω διαφορετικων ρυθμισεων σε ηλεκτρονικα και γενικοτερου στησιματος?
Γιατι σε προηγουμενα Post αν καταλαβα καλα εδειξες σχετικα ενοχλημενος απο τον συνδυασμο και τον τροπο που λειτουργουν τα ηλεκτρονικα στο GOLF... -
κοιτα το golf σαν πιο 'αγρια' εκδοχη θα εχει παντα τα R , τα οποια αν κρινω απο το δικο μου δεν ειναι και οι απολυτες χαρντκοριες.. (και αυτο το θεωρω κατι καλο)
απο κει και περα το gti ειναι εκει που ειναι και ειναι συμβολο μιας ολοκληρης κατηγοριας ..συνεπως δεν περιμενω να εχει αλλαξει και αυτο χαρακτηρα μαζι με τα ταπεινοτερα golf.τουλαχιστον αυτο και το R περιμενω να ειναι σπορ αυτοκινητα.
το οτι διατηρησαν αυτο το κωδικο , σημαινει οτι υπονοουν κατι.. αυτο που τοσα χρονια γνωριζουμε...
το scirocco σαν πιο σπορ μοτελο γενικα δε χρειαζεται καν να αναφερει κατι περα απο το 2.0 tsi.. σαν να μιλαμε για ενα Α3 2.0 tfsi το οποιο ποτε δεν ηταν gti , αντιθετα ειναι γνωστο οτι προκειται για κυριλλε και ανετο αυτοκινητο.το ροκκο παντως τους εδωσε τη δυνατοτητα να δωσουν εναν ποιο 'φλωρικο' χαρακτηρα στο golf, καθως οταν μιλαμε για vw δεν μιλαμε για την αλφα που θελει να δωσει σπορ πινελιες και στα πιο ταπεινα 1400αρια ή 1600αρια (για αυτο και παντα επαιζε μπαλα μονη της σε αυτες τις χαμηλες κατηγοριες μαζι με τη bmw ισως, καθως ουτε κι αυτη νομιζω οτι ασχοληθηκε ποτε με το να ναι σπορ η 316..).
συμφωνω με αυτο που εκανε εν μερει , γιατι υπαρχουν ατομα που δε θελουν ουτε λιγο σπορ αυτοκινητα θελουν ανετα αυτοκινητα και το ανετο και ξεκουραστο πατημα ενος golf 1400 tsi το βρισκεις μονο σε αρκετα μεγαλυτερες κατηγοριες.
ομως υπαρχουν και οι νεοι οι οποιοι μπορουν να διαθεσουν ενα καλο ποσο και παντα τους φαινοταν παππουδιστικο και ξενερωτο το γκλοφ.ετσι τα χωρισαν τα τσανακια τους και εφτιαξαν ενα αυτοκινητο για τους μεν και ενα για τους δε..
διαφωνω ομως απο την αλλη, γιατι αναγκαζει τον νεο με ανησυχιες, αλλα και τον μεγαλυτερο να παρει ενα αυτοκινητο (το ροκκο) το οποιο σαν βασικο μεινονεκτημα του περιορισμενους χωρους
(εχει κι αλλα , αλλα αυτο το 2 θεσεις πισω με το χαμηλο ταβανι σιγουρα αποτρεπει αρκετους)αυτοι στη κατηγορια του gti και του R θα εχουν την επιλογη να παρουν ενα σπορ αυτοκινητο και αν ηθελαν ακομα πιο τουριστικο χαρακτηρα (αλλα ποσο πιο τουριστικο πια? ) ας επαιρναν μικροτερη ιπποδυναμη..
θελουν ομως το gti τους οπως το ξερουν τοσα χρονια..ανετο ευχρηστο και γρηγορο.. αλλα οχι να ναι και σαν το 122αρι golf
για τους πιο νεους που θελουν και λιγοτερο συντηρητικη εμφανιση υπαρχει και 2ιλτρο ροκκο.
σε αυτη τη κατηγορια νομιζω οτι και τα 2 μοντελα προσφερουν το ιδιο φαινομενικα πακετο
(το οποιο σιγουρα δε γινεται στα 122 και 160) , ομως και παλι απευθυνονται σε διαφορετικους ανθρωπους..
το gti μην ξεχναμε οτι υπαρχει και σε 5θυρο.. -
Εγω απο την αλλη αποκομμισα ακριβως την αντιθετη εντυπωση.
Scirocco βεβαια εχω οδηγησει 4-5 φορες, GTI VI μονο μια, και ολα αυτα χωρις δυνατοτητα για πιεση οσο ηθελα, αλλα ισως εχει να κανει η ολη διαπιστωση σε συνδυαμο και με το εσωτερικο του GTI (πιο ποιοτικο, πολυ καλη ηχομονωση, αισθηση πολυτελειας σε μεγαλυτερο βαθμο απ'οτι στο rocco, αεραγωγους για τους πισω κλπ).Ρε συ Γρηγόρη τι σχέση έχει η 'πολυτέλεια' του golf, με το στήσιμό του. Δηλαδή δε μπορεί να είναι 'πολυτελές' (όσο πολυτελες μπορει να ειναι ενα golf) και να έχει σπορ προσανατολισμό?
Αυτο με το XDS οπως το αναφερεις με μπερδευει λιγο.
Πως γινεται να θεωρεις το XDS να λειτουργει καλυτερα απο το EDL , οταν λες οτι το Golf
γλυστραει πιο ευκολα. Γλυστραει πιο ευκολα οπως το θελεις εσυ, ή γλυστραει κυριως με μουτρα?Οταν λεω γλυστράει δεν εννοώ οτι αλλου πατάει, αλλου στρίβει. Άλλωστε αφου έχεις οδηγήσει και εσύ και τα δύο αμαξια θα έχεις καταλάβει οτι ειναι πολυ καλοστημένα και το πλαίσο βράχος. Το αμάξι απο μονο του δε γλιστράει, αλλά αμα θες να το τοποθετήσεις ειναι πολυ ευκολο με το golf παρά με το scirocco.
Μηπως πχ με το rocco χρειαζοσουν περισσοτερο χρονο για να 'παιξεις' με γωνιες σε σχεση με το Golf λογω διαφορετικων ρυθμισεων σε ηλεκτρονικα και γενικοτερου στησιματος?
Γιατι σε προηγουμενα Post αν καταλαβα καλα εδειξες σχετικα ενοχλημενος απο τον συνδυασμο και τον τροπο που λειτουργουν τα ηλεκτρονικα στο GOLF...Ειμαι ενοχλημένος γιατι κάτσανε και στήσανε μια χαρα το αμάξι και μετα βάλανε αυτή τη βλακεία η οποία δεν κλείνει κιόλας.
Το κουμπί γράφει esp off, στο ταμπλό βγάζει tcs off οτι να ΄ναι!!!Το scirocco ειναι πιο ουδετερο, επηρεάζεται λιγότερο απο το οδοστρωμα στο οποίο πατάει-στρίβει, τοποθετείται πιο δύσκολα και γενικά δεν ειναι τοσο παιχνιδιάρικο οσο το golf (το οποίο ειναι νεκρό σε σχεση με ενα rallye, αλλα μην το πιάσουμε αυτό το θέμα).
GOLF R - SCIROCCO R