-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Προσωπικα παντως, και μετα απο συντομη επαφη με 2λιτρο rocco, πιστευω οτι S3 νορμαλ θα το 'ειχα' ανα πασα στιγμη... (ακους qsis? )
αμα εισαι τρομερα καλος οδηγος μπορει να το εχεις και με 160αρι, αυτο δε λεει κατι για τις δυνατοτητες του αυτοκινητου, αλλα για τις δικες σου δυνατοτητες..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Προσωπικα παντως, και μετα απο συντομη επαφη με 2λιτρο rocco, πιστευω οτι S3 νορμαλ θα το 'ειχα' ανα πασα στιγμη... (ακους qsis? )
αμα εισαι τρομερα καλος οδηγος μπορει να το εχεις και με 160αρι, αυτο δε λεει κατι για τις δυνατοτητες του αυτοκινητου, αλλα για τις δικες σου δυνατοτητες..
Hθελα να δω 'χρονο αντιδρασης' σου...
Ενταξει υπερβαλλω ελαφρως (αν και προσωπικα ετσι αισθανθηκα οταν το ειχα για λιγο στα χερια μου), αλλα πιστευω σοβαρα οτι με δυο πχ ισαξιους πολυ καλους οδηγους,
το 2λιτρο/211 θα το πηγαινει 'τρενακι' το S3 παντου, oχι γιατι το S3 δεν ειναι ικανο, (αποδεδειγμενα κιολας με χρονους εξαιρετικους) αλλα γιατι η 'νεα, less is more τυπου', αλλα εξελιγμενη τεχνολογια δειχνει μεχρι στιγμης στην εφαρμογη του rocco να 'παιζει στα ισια' σε αποτελεσμα εναντι του Haldex απ' οτι φαινεται μεχρι αυτα τα αλογα πλεον...Αν λαβεις υποψιν οτι το 2λιτρο Rocco ειναι τουλαχιστον 100+κιλα ελαφρυτερο απο το S3, αντιλαμβανεσαι ευκολοτερα την αντισταθμιση
σε σχεση με τα λιγοτερα 55αλογα πχ στο παραδειγμα που αναφερομαι... -
δεν αμφιβαλλω οτι μπορει να γινει κατι τετοιο, αν και πιστευω οτι με ιδιας δυναμικοτητας οδηγους (αναλογα και το τερεν φυσικα) η διαφορα θα ειναι ξεκαθαρη ακομα και αν δεν ειναι χαοτικη.
η 4κινηση εχει ενα συγκεκριμενο ρολο και σε συγκριση με το 200αρι τουλαχιστον υπαρχουν και τα επιπλεον αλογα , αλλα και τη ροπη ωστε να μη γινεται βαρος, αλλα αντιθετα να δινει το κατι παραπανω.. το R ειναι μια αλλη υποθεση.
δυστυχως για μενα αν και την εχω εκμεταλλευτει σε ενα μεγαλο βαθμο (τη 4κινηση) , δε την εχω εξαντλησει..
ετσι παρολο που εχω κινηθει αρκετα γρηγορα σε σχεση με αρκετο κοσμο , ειχα και δυσαρεστες εκπληξεις απο μερικα δικινητα (και πιο αδυναμα μαλιστα ) με πολυ καλους οδηγους στο τιμονι.εχω ακομα πολλα να μαθω ακομα ωστε να εμπιστευομαι μονο τις ικανοτητες μου , συνεπως θα συνεχιζω να κοιταω χρονους πιστας για να βλεπω τι κανει το καθε αυτοκινητο.
επισης θα συνεχισω να επιμενω στη 4κινηση για την ευκολια που σου δινει μεχρι ενα σημειο να πηγαινεις παρα πολυ γρηγορα με πολλα αλογα, ακομα και αν εισαι αναπηρος..για τα υπολοιπα θα συζητησουμε και αυριο
-
Hθελα να δω 'χρονο αντιδρασης' σου...
Ενταξει υπερβαλλω ελαφρως (αν και προσωπικα ετσι αισθανθηκα οταν το ειχα για λιγο στα χερια μου), αλλα πιστευω σοβαρα οτι με δυο πχ ισαξιους πολυ καλους οδηγους,
το 2λιτρο/211 θα το πηγαινει 'τρενακι' το S3 παντου, oχι γιατι το S3 δεν ειναι ικανο, (αποδεδειγμενα κιολας με χρονους εξαιρετικους) αλλα γιατι η 'νεα, less is more τυπου', αλλα εξελιγμενη τεχνολογια δειχνει μεχρι στιγμης στην εφαρμογη του rocco να 'παιζει στα ισια' σε αποτελεσμα εναντι του Haldex απ' οτι φαινεται μεχρι αυτα τα αλογα πλεον...Αν λαβεις υποψιν οτι το 2λιτρο Rocco ειναι τουλαχιστον 100+κιλα ελαφρυτερο απο το S3, αντιλαμβανεσαι ευκολοτερα την αντισταθμιση
σε σχεση με τα λιγοτερα 55αλογα πχ στο παραδειγμα που αναφερομαι...σε οποιαδήποτε μεγάλη διαδρομή, στροφή με την στροφή, λεπτό προς λεπτό, εάν ο δρόμος είναι ολισθηρός ή με διαφορετικές επιφάνειες συνεχώς εναλλασσόμενες, βρεγμένο και στεγνό, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξεμπροστιάσει το S3...
Όσο και να επιμένω όμως η αλήθεια έχει ως εξής: η πρόσφυση είναι περίπου η ίδια κ για τα δύο αυτοκίνητα(το βάρος τους λίγο διαφορετικό σε κάθε άξονα) αλλά η δύναμη κατεύθυνσης και πορείας στον μπροστά άξονα ακριβώς η ίδια(κινητήρας/άσφαλτος/λάστιχα). Τι σημαίνει αυτό λοιπόν... αφού το Haldex είναι μόνιμα σε λειτουργία, έστω και σε μικρό ποσοστό, κάτι δίνει στον πίσω άξονα μαζί με το διαφορικό που έχει για αριστερά δεξιά οπότε κάπως μειώνεται η συνολική δύναμη(συνισταμένη των δύο) σε κάθε εμπρόσθιο τροχό αλλά στο ψιρόκο πάντοτε ο εμπρός άξονας θα παίρνει το 100% της ροπής... και αυτοπεριορίζεται στο πόσο θα στρίψει ή θα επιταχύνει, έστω και λίγο αλλά περιορίζεται
Με άλλα λόγια πάντα το S3 θα έχει με δεδομένο ακριβώς την ίδια πρόσφυση/δείκτη τριβής λίγο περιθώριο παραπάνω δύναμης έλξης ή/και κατεύθυνσης... Όσο όλα τα υπόλοιπα θα παραμένουν σταθερά, δηλαδή δύναμη/δρόμος/βάρος, και θα αυξάνεται η ιπποδύναμη τόσο θα μεγαλώνει η διαφορά μεταξύ των...
δε πα νά'ναι τρελά στημένο το ψιρόκο όλα τα άλογα δεν θα τα βάζει κάτω παντού και πάντοτε... εντ οφ ντισκασιον
επειδή ακριβώς δεν συγκρίνουμε όμοια πράγματα αφού τα τουτούδια είναι διαφορετικά στο πάτημα τους δεν έχει νόημα κι η σύγκριση... Θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον εάν είχαμε ένα εμπροσθιοκίνητο και ένα τετρακίνητο S3 (ή ψιρόκο) με ακριβώς ίδιο βάρος! να αυξάναμε την ιπποδύναμη σταδιακά και να βλέπαμε τι γίνεται... βέβαια θέλεις κι άλλα πράγματα να αλλάξεις όταν δυναμώνεις, πολλά άλλα... ότι έχει σχέση βασικά με τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Αν όμως κρατούσαμε το όλο πείραμα σε λογικά μέτρα τότε θα είχε ενδιαφέρον.
Έχω οδηγήσει τετρακίνητο και απλό Α4 1.8Τ με 160κάτι άλογα. Στην αρχή νομίζεις ότι όλα είναι εντάξει κι ότι το 4χ4 είναι πιο αργό στις αντιδράσεις του κι πιο δυσκίνητο... αν όμως πιέσεις εμφανίζεται σαφώς η υπεροχή της πλεονάζουσας πρόσφυσης
τέλος πάντων, η όλη συζήτηση είναι και λίγο αστεία όταν χρόνια τώρα έχει αποδειχθεί και εφαρμοστεί η λύση αυτή σε ένα σωρό εφαρμογές... δεν τίθεται καν θέμα. Απλά εμείς, με τα δικά 'όρια' δεν τα πιάνουμε αμέσως. Πρέπει να τριφτούμε αρκετά...
Δεν είναι τυχαίο που απαγορεύτηκε η τετρακίνηση στα TCC (DTM, BTCC etc) αφού η Audi κυριάρχησε με το που έβαλε το πρώτης γενιάς Α4... τώρα είναι όλα εμπρός ή πισωκίνητα.
πάω να δουλέψω τώρα λίγο...
-
Το ποιο γρήγορο Golf που έχει βγει ποτέ από το εργοστάσιο του Wolfsburg είναι εδώ αφού διέρρευσαν οι φωτογραφίες και μερικές λεπτομέρειες από το Golf GTI R που διαθέτει 270 άλογα με κίνηση σε όλους τους τροχούς! Αναλυτικά ο 2.0 λίτρων T(F)SI κινητήρας αποδίδει 270 άλογα με 35 κιλά ροπή. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 5.7 δευτερόλεπτα με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και σε 5.5 δευτερόλεπτα με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.
Αν νομίζετε ότι οι αλλαγές σταματάνε μόνο στο μηχανικό μέρος είστε γελασμένοι. Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές τις VW έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό και τοποθέτησαν νέο μπροστά προφυλακτήρα που ενσωματώνει τα φωτιστικά σώματα ημέρας (DRL) τεχνολογίας LED. Επίσης συναντάμε νέες ζάντες, νέα πλαϊνά σπόιλερ, σηματάκια R περιμετρικά του αυτοκινήτου, νέο πίσω προφυλακτήρα με διπλές απολήξεις των εξατμίσεων τοποθετημένες στο κέντρο καθώς και νέα πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED ίδια με αυτά του πρωτότυπου GTI Wörthersee 2009. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει ο νέος δίχρωμος διάκοσμος με αλουμινένιες λεπτομέρειες ενώ και εδώ συναντάμε το σηματάκι R σε διάφορα σημεία, όπως στο τιμόνι και στα αλουμινένια φιλέτα στις πόρτες. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης με τις πωλήσεις να ξεκινούν στο τέλος του έτους χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή η τιμή του.http://www.autoblog.gr/2009/09/14/vw-go ... urt-debut/
-
Πότε θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις και με τι τιμές; Έχει κανείς κάποια πληροφορία;
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Πότε θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις και με τι τιμές; Έχει κανείς κάποια πληροφορία;το προηγουμενο μοντελο στο ελλαντα (r32) εκανε οσο το s3
αυτο πιστευω οτι γινοταν λογω κυβικων τωρα αν δε τη δουν πιασοκωληδες πιστευω οτι θα εχουμε το r20 γυρω στα 37-39 Κ τιμη εκκινησης και με 40-41 ενα καλοεξοπλισμενο μοντελο με το κλειδι στο χερι
επισης πρεπει να δουμε τι θα εχει ως στανταρ εξοπλισμο πχ xenon, ημιδερματινα, εργοστασιακο συναγερμο που εχει το s3
το scirocco r το περιμενω 1000-1500 ευρω πιο κατω
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Πότε θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις και με τι τιμές; Έχει κανείς κάποια πληροφορία;
το προηγουμενο μοντελο στο ελλαντα (r32) εκανε οσο το s3
αυτο πιστευω οτι γινοταν λογω κυβικων τωρα αν δε τη δουν πιασοκωληδες πιστευω οτι θα εχουμε το r20 γυρω στα 37-39 Κ τιμη εκκινησης και με 40-41 ενα καλοεξοπλισμενο μοντελο με το κλειδι στο χερι
επισης πρεπει να δουμε τι θα εχει ως στανταρ εξοπλισμο πχ xenon, ημιδερματινα, εργοστασιακο συναγερμο που εχει το s3
το scirocco r το περιμενω 1000-1500 ευρω πιο κατω
πήγα και ρώτησα για πολλοστή φορά και μου είπαν ότι δεν έχουν τιμές... πάντως στην Γερμανία δεν έχουν και μεγάλη διαφορά. Χωρίς να έχω ακριβή στοιχεία θα διαφωνήσω μαζί σου και λέω ότι θα κάνει 1 με 1,5 χιλιάρικο κάτω από το S3 μόνο. Το δε ψιρόκο θα ξεκινάει στα 2,5 χιλιάρικα πιο κάτω δηλαδή την τιμή που χρεώνει το group για αυτήν...
ίδωμεν...
-
θυμαμαι οτι εξω το r32 ηταν σαφως πιο φθηνο απο το s3 , εδω εκαναν το ιδιο λογω κυβικων
αλλα και παλι σκεψου οτι η εδω αντιπροσωπεια vw (ασε τι κανει η audi) στον αντικαταστατη του r32 θα εχει λιγοτερη φορολογια στο 2λιτρο (σε σχεση με το 3.2) αρα πρεπει να το πουλανε λιγοτερο
και νομιζω οτι στο τελος ταξινομησης υπαρχει διαφορα σε αυτα τα κυβικα..
αρα αν θα θελες να κανεις μια συγκριση θα μπορουσες να δεις τι παιζει με τα τελη ταξινομησης απο 2λιτρο σε 3.2 και να αφαιρεσεις αυτο το ποσο απο το R32
παντως παιζει ρολο και η ζητηση ή οσο περναει ο καιρος οτι ανεβαινουν οι τιμες
το δικο μου πχ αυτη τη στιγμη ειναι 2 χιλιαρικα πανω απο οτι ηταν πριν 2.5 χρονια, διαφορα μαλλον αδικαιολογητη και μαλιστα την εποχη που το παρηγγειλα εγω παροτι ειχαμε ατυπα συμφωνησει (καποιοι αλλοι μαλιστα ειχαν δωσει και προκαταβολη) το αυτοκινητο και τη τιμη , τρωμε μια αυξηση των 800 ευρω με το ετσι θελώ επειδη ετυχε να γινει τοτε
και ενω διεκδικουσαμε και εκπτωση τελικα απλα το 800αρι μας το εκαναν 500αρι (+ 75 ευρω τα πατακια )παντως αν ειναι να εχουν 1500 ευρω διαφορα , παρε το s3..
(σημα μουρη και τα λοιπα το ιδιο αυτοκινητο θα ειναι στο κατω κατω απο αποψη επιδοσεων και πιο ομορφο παρα τα χρονακια του )
εκτος αν θες τσιροττο , αν και εμενα δε με τρελαινει η ιδεα των τοσων αλογων μονο μπροστα -
Δεδομενου οτι στην Γερμανια εχει 33.475ευρω, στην Γαλλια 35.900ευρω αντιστοιχα
με πληρη εξοπλισμο (διζωνικο κλιματισμο, ηλεκτρικες ευκολιες, rcd με 6 ηχεια, ζαντες
18ιντσων, τυπου μπακετ καθισματα με αλκανταρα-δερμα-υφασμα, φωτα ξενον με led ημερας κ.α), εδω λογικα θα πρεπει να κυμανθει γυρω στα 37-38κ με τον αντιστοιχο εξοπλισμο.
Τα μοναδικα εξτρα που ουσιαστικα δεν θα εχει και χρεωνονται επιπλεον, ειναι τα δερματινα και ηλεκτρικα ρυθμιζομενα καθισματα (+2κ περιπου), το DSG
(+1.8κ περιπου) και η ανοιγομενη (αλλα οχι συρομενη) ηλιοροφη. (+1κ περιπου)... -
Γύρω στα 45 φαίνεται να βγαίνει λοιπόν με τα πάντα επάνω!
Καλό για 'φθηνό' S3!
-
τα δερματινα για να ειναι κ ηλεκτρικως ρυθμιζομενα στοιχιζουν παραπανω..πρεπει να βαλεις κ ενα επιπροσθετο κωδικο στην παραγγελια,αλλιως ερχονται μονο με δερμα κ οσφυικη ρυθμιση μεσης(το γνωστο ''μπαλονακι''..)..
-
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
τα δερματινα για να ειναι κ ηλεκτρικως ρυθμιζομενα στοιχιζουν παραπανω..πρεπει να βαλεις κ ενα επιπροσθετο κωδικο στην παραγγελια,αλλιως ερχονται μονο με δερμα κ οσφυικη ρυθμιση μεσης(το γνωστο ''μπαλονακι''..)..Εισαι σιγουρος? Γιατι οταν ειχα ρωτησει στο απλο rocco για δερματινα, μου ειχαν πει οτι ερχονται πακετο μαζι με ηλεκτρικη (εχει και οσφυικη ρυθμιση) ρυθμιση, και δεν μπορεις να εχεις πχ δερματινα με μηχανικη ρυθμιση, κοστος των οποιων ηταν στα 1950ευρω, μεχρι πριν λιγους μηνες τουλαχιστον...
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
τα δερματινα για να ειναι κ ηλεκτρικως ρυθμιζομενα στοιχιζουν παραπανω..πρεπει να βαλεις κ ενα επιπροσθετο κωδικο στην παραγγελια,αλλιως ερχονται μονο με δερμα κ οσφυικη ρυθμιση μεσης(το γνωστο ''μπαλονακι''..)..στο s3 παντως ειναι εξτρα η ηλεκτρικη ρυθμιση και χρεωνεται ξεχωριστα απο τα full δερματινα
επισης καποια εξτρα αν και κοινα χρεωνονται διαφορετικα απο το εργοστασιο
πχ η οροφη σε μενα ηταν 1100 και στη γκολφω τοτε ηταν 850 σιγουρα οχι πανω απο 900, ακριβως η ιδια
επισης στην αγγλια θυμαμαι οτι χρεωναν το flat bottom , εδω διαλεγεις ο,τι τιμονι θες χωρις καμια χρεωση (τα χειριστηρια στο τιμονι εξτρα εγω προσωπικα δεν εχω )
-
τα δερματινα για να ειναι κ ηλεκτρικως ρυθμιζομενα στοιχιζουν παραπανω..πρεπει να βαλεις κ ενα επιπροσθετο κωδικο στην παραγγελια,αλλιως ερχονται μονο με δερμα κ οσφυικη ρυθμιση μεσης(το γνωστο ''μπαλονακι''..)..
Εισαι σιγουρος? Γιατι οταν ειχα ρωτησει στο απλο rocco για δερματινα, μου ειχαν πει οτι ερχονται πακετο μαζι με ηλεκτρικη (εχει και οσφυικη ρυθμιση) ρυθμιση, και δεν μπορεις να εχεις πχ δερματινα με μηχανικη ρυθμιση, κοστος των οποιων ηταν στα 1950ευρω, μεχρι πριν λιγους μηνες τουλαχιστον...
100%..τα δικα μου δερματινα ειναι μονο με οσφυικη ρυθμιση κ χειροκινητο μηχανισμο.για μενα καλυτερα,γιατι το θεωρω περιττο βαρος τον ηλεκτρομηχανισμο..εξαλλου ποσες φορες αλλαζεις θεση οδηγησης ωστε να βαριεσαι να το κανεις μηχανικα κ οχι ηλεκτρικα?εγω προσωπικα απο τη στιγμη που βρηκα την θεση οδηγησης που μου ταιριαζει,δεν το εχω ξανακουμπησει..
δυστυχως δεν θυμαμαι ουτε επιπλεον κοστος,αλλα ουτε κ τον κωδικο παραγγελιας.. -
clab θα μας πεις επιτελους τι βαγγελη εχεις???????
-
pls delete
-
σε ειχα ρωτησει σε αλλο θεμα και μαλλον δεν το ειδες..
ελα πες.. μη μου το παιζεις busso που δεν θελει να μιλαει για τα αυτοκινητα του (αλλα ολοι ξερουμε τι εχει ) -
pls delete
GOLF R - SCIROCCO R