-
Superb από εμένα που το έχουμε εδώ και 10.000 χλμ. και αν ξαναπέρναμε το ίδιο θα πέρναμε. Πάνε δες τα και τα δύο, οδήγησέ τα και μετά έλα και πες μας για ποιότητα, επιδόσεις κλπ.
Άλλο πράγμα ο κινητήρας turbo και το dsg φυσικά. Αν μπορείς βάλτο. -
εσενα Kon5 σε ποσα κυβικα, ποια έκδοση και πόσο σου βγήκε τελική τιμή??
-
1.8 tsi στην έκδοση elegance που είναι full extra και με dsg 7άρι. Βγήκε 29000 πριν την μείωση του τέλους ταξινόμησης. Μετά από δύο μέρες μειώθηκε το τέλος και χάσαμε 1800 ευρώ
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
1.8 tsi στην έκδοση elegance που είναι full extra και με dsg 7άρι. Βγήκε 29000 πριν την μείωση του τέλους ταξινόμησης. Μετά από δύο μέρες μειώθηκε το τέλος και χάσαμε 1800 ευρώΠω Πω ατυχια Χωρις το dsg Θα βγαινε κανενα 27άρι??
-
ναι μωρέ ατυχία αλλά οκ υγεία να έχουμε.
Το dsg όταν το παραγγείλαμε χρεωνόταν 2400 ευρώ. Νομίζω και τώρα τόσο έχει.
-
Ένα βημα πριν απο το superb ειμαι γιατι ειναι και γ@μώ τ' αμάξι ειδικα σε μαυρο χρώμα αλλά ακομα με κρατάει η ρημάδα η αξιοπιστία του avensis!!
-
Το Avensis πού συναρμολογείται αλήθεια...;
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
γενικά πάντως (μερικοί θα διαφωνήσουν βεβαια) τα skoda φαίνεται ότι είναι τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα μέσα στο vag ψάξε reliability surveys και θα δεις ότι η εταιρία σχεδόν πάντα είναι μέσα στο top 5Σ' αυτό δυστυχώς θα πρέπει να διαφωνήσω: όλα τα VAG είναι το ίδιο αξιόπιστα και φυσικά δεν υπάρχει και κανένας λόγος που να μην είναι το ίδιο!
Αυτά τα δήθεν reliability surveys που να δείχνουν ότι υπάρχουν διαφορές στα VAG απλά δεν υπάρχουν μιας και δεν υπήρξαν ποτέ τέτοια που να υποστηρίζουν αυτό το πράγμα. Μάλλον reliability surveys που επιβεβαιώνουν ότι τα VAG είναι συνολικά αξιόπιστα και έχουν παραπλήσιους δείκτες αξιοπιστίας υπάρχουν...
Και υποψιάζομαι ότι μιλάμε για το εξής ένα (δεν τολμώ να φανταστώ ότι θα μιλήσει κανείς για το ...AutoΤρίτη!), το JdPower survey που και η ίδια η JdPower το υπογραμμίζει ότι το δικό της survey διεξάγεται στο βρετανικό κοινό και δεν είναι reliability survey αλλά satisfaction survey (υπάρχει διαφορά για να πεις ότι βγάζεις συμπεράσματα περί αξιοπιστίας...).
Κατά τα λοιπά και τα δύο είναι πολύ καλά, όποιο και να πάρεις δε θα το μετανιώσεις αφού ξέρεις τί παίρνεις! Κρίνοντας την εμφάνιση και των δύο, θα πω ότι δεν είναι σημείο που βλέπω ότι το ένα υπερέχει έναντι του άλλου, αλλά όπως πάντα τα γούστα είναι προσωπικά.
-
Ο χρήστης iphone3gs έγραψε:
Ένα βημα πριν απο το superb ειμαι γιατι ειναι και γ@μώ τ' αμάξι ειδικα σε μαυρο χρώμα αλλά ακομα με κρατάει η ρημάδα η αξιοπιστία του avensis!!Και εγώ ένα βήμα πριν το Octavia Scout είμαι. Θέλω να πιστευω ότι πλέον ο 1,8 είναι δοκιμασμένος κινητήρας ενώ και σε θέμα ποιότητας κατασκευής η Skoda δεν απέχει πολύ από την VW (στα μεγάλα της μοντέλα).
Έχω κάνει πρόσφατα ένα testdrive με το νέο Octavia5 και αν και ήταν το 1400άρι TSi με εντυπωσίασε σε επιδόσεις, σε νευρο, σε δύναμη οπότε φαντάζομαι το 1,8 να έχει το 'κάτι παραπάνω'.Το Avensis πού συναρμολογείται αλήθεια...; .
Στην Μεγάλη Βρετανία.
'The third generation Toyota Avensis (Model T27) ... Like the previous model it is built at Toyota's Burnaston plant in Derbyshire, England'.
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Avensis
http://carscoop.blogspot.com/2008/11/toyota-begins-production-of-new-avensis.html# -
re παιδια έχω μια απορία: ο TSI 1.4 122 ps τι διαφορά έχει με τον 1.4 TSI 125 ps??
-
Πάρε όποιο σου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά. Προβλήματα πιστεύω βγάζουν όλα τα αυτοκίνητα άσχετα αν σαν λαός υποστηρίζουμε την αμαξάρα μας ακόμα και την ώρα που το σπρώχνουμε να εύχεσαι να σου βγάλει όσο το δυνατόν λιγότερα και ασήμαντα προβλήματα αλλά το σημαντικότερο να βρεις καλό συνεργείο για το after sale γιατί αυτό είναι πονεμένη ιστορία.
-
θειος μου παντως μετα απο χρονια κατοχης ευρωπαικων αυτοκινητων κ εφοσον αγανακτησε απο την αξιοπιστια του βαγκελη του(jetta) κ τις εκλαμψεις των διαφορων μηχανικων της βαγκ στην ελλαδα(σημαντικη διαφορα να ξερεις οτι ο μηχανικος σου εχει εκπαιδευτει για το αυτοκινητο σου,οπως κανουν σε τογιοτα κ χοντα κ σε καμια αλλη) που του ειπαν οτι το προβλημα στο κιβωτιο ηταν ψυχολογικο( ),αγορασε το νεο αβενσις με το αυτοματο κιβωτιο..κ μου ειπε χαρακτηριστικα οτι ''βρηκε την υγεια του''..
αυτο δεν σημαινει βεβαια παρε το αβενσις.εμφανισιακα το σουπερμπ,ειδικα το κομπι,για μενα ειναι πολυ ωραιο ..εξαρταται απο τα κριτηρια του καθενος..παντως στα 2 αυτοκινητα που εθεσες ειναι οντως δυνατη η συγκριση..επισης αν δεν μενεις αθηνα(κ δεν εχεις προβλημα φορολογιας) θα μπορουσες να κοιταξεις κ τους πετρελαιοκινητηρες που εχουν..
παρεπιπτοντως,αν ενδιαφερεσαι για τον 1.4τσι,μη νομιζεις οτι θα πηγαινει κ πολυ καλυτερα απο το αβενσις(κ σιγουρα θα καιει,εστω κ ελαφρως,περισσοτερο σε συνθηκες πιεσης,ελεω υπερσυμπιεστη..),λογω κ μεγαλυτερου βαρους..ο 1.8τσι ειναι σαφως αλλη ιστορια.. -
re παιδια έχω μια απορία: ο TSI 1.4 122 ps τι διαφορά έχει με τον 1.4 TSI 125 ps??Καμία απολύτως.
-
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
Σ' αυτό δυστυχώς θα πρέπει να διαφωνήσω: όλα τα VAG είναι το ίδιο αξιόπιστα και φυσικά δεν υπάρχει και κανένας λόγος που να μην είναι το ίδιο!Αυτά τα δήθεν reliability surveys που να δείχνουν ότι υπάρχουν διαφορές στα VAG απλά δεν υπάρχουν μιας και δεν υπήρξαν ποτέ τέτοια που να υποστηρίζουν αυτό το πράγμα. Μάλλον reliability surveys που επιβεβαιώνουν ότι τα VAG είναι συνολικά αξιόπιστα και έχουν παραπλήσιους δείκτες αξιοπιστίας υπάρχουν...
Και υποψιάζομαι ότι μιλάμε για το εξής ένα (δεν τολμώ να φανταστώ ότι θα μιλήσει κανείς για το ...AutoΤρίτη!), το JdPower survey που και η ίδια η JdPower το υπογραμμίζει ότι το δικό της survey διεξάγεται στο βρετανικό κοινό και δεν είναι reliability survey αλλά satisfaction survey (υπάρχει διαφορά για να πεις ότι βγάζεις συμπεράσματα περί αξιοπιστίας...).
για το jd μιλάω φυσικά (auto τρίτη ). Έχεις δίκιο ότι είναι satisfaction survey αλλα πιστεύω ένα μεγάλο μέρος (για να μην πω το μεγαλύτερο) της ικανοποίησης του αγοραστή προέρχεται από την αξιοπιστία του αυτοκινητου ( μιας και το ευρύ κοινό δεν θα νοιαστεί πολύ για το 0-100 η ποσο καλά στρίβει το αυτοκίνητο αν είναι συνεχεια στο συνεργείο)
-
Αυτό που λες δεν είναι σωστό.
Στη δημοσκόπηση που κάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο το περιοδικό WhatCar? μαζί με το JdPower,
ο βαθμός που συνυπολογίζεται η αξιοπιστία είναι σταθμισμένος και συγκεκριμένα ανέρχεται σε λιγότερο από 24% για το 2009:J.D. Power and Associates/What Car? 2009 UK Vehicle Ownership Satisfaction Study (VOSS)
four measurements of satisfaction... In order of importance, they are:
■ Vehicle appeal (37%), which includes performance, design, comfort and features;
■ Vehicle quality and reliability (24%);
■ Ownership costs (22%), which includes fuel consumption, insurance and costs of service/repair; and
■ Dealer service satisfaction (17%).http://www.jdpower.com/corporate/news/r ... ID=2009101
Οι παράγοντες που υπεισέρχονται στο τελικό αποτέλεσμα μέτρησης της ικανοποίησης είναι άσχετοι με το θέμα της αξιοπιστίας και άσχετοι με την ελληνική πραγματικότητα μιας και περιλαμβάνουν κόστος χρήσης-ασφάλισης-επισκευής, ικανοποίηση από το δίκτυο αντιπροσώπων στο Ην. Βασίλειο, αλλά και τους παράγοντες ικανοποίησης των Βρετανών που ερωτήθηκαν σε σχέση με την απόδοση, τη σχεδίαση, την άνεση και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά του οχήματος.
Αντιθέτως υπάρχουν έρευνες μέτρησης αξιοπιστίας που δεν υπολογίζουν άλλες παραμέτρους πλην της αξιοπιστίας και δείχνουν το αναμενόμενο,
ότι δηλαδή όλα τα brands του VAG είναι αρκετά αξιόπιστα χωρίς σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.Όσο για τον 1.4TSI με τους 125 ίππους πράγματι είναι ο ίδιος κινητήρας CAX - που μπαίνει και στο Octavia - των 122 ίππων.
-
re παιδια έχω μια απορία: ο TSI 1.4 122 ps τι διαφορά έχει με τον 1.4 TSI 125 ps??Καμία απολύτως διότι πρόκειται ... για τον ίδιο κινητήρα.
Οι δυναμομετρήσεις απο έντυπα και λοιπά δείχνουν διαφορετικές ιπποδυνάμεις στον ίδιο κινητήρα σε διάφορα αυτοκίνητα της VAG.
Leon 1,4 Tsi, Octavia5 (και SW) 1,4 Tsi, Superb 1,4 Tsi, Golf (και Golf Plus) 1,4 Tsi, Eos 1,4 Tsi, Jetta 1,4 Tsi, Scirocco 1,4 Tsi και Passat (και SW) 1,4 Tsi όπου λένε 120, 122, 125ΗΡ είναι τα ίδια ... στη πραγματικότητα όμως αποδίδουν παραπάνω (130ΗΡ, 140ΗΡ κλπ).
(Χθες σε περιοδικό διάβαζα ότι το Golf Plus f/l 1,4 Tsi 122HP αποδίδει 141HP ...)
Διαφορετικοί είναι οι 1,4 Tsi (με τουρμποκομπρέσσορα) που αποδίδουν 140ΗΡ, 160ΗΡ κλπ (Tiguan, Scirocco κλπ). -
ειπες οχι αλλα εκτος απο αυτα τα δυο,
sorry αλλα αυτο ειναι το μονο που θα ηθελα να ειχα (για 15χρονια) αν ημουν στη θεση σου
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/385824/
θα το εκτιμησει και ο γιος σου σε λιγα χρονια,
ενναλακτικα Octavia 1.8TSI γιατι το suberb ειναι ασκημο και δε πιστευω οτι χρειαζεσαι τετοιο βαπορι,
*παρτο θα τσονταρουμε ολοι
-
και το cc ειχα στις επιλογες αλλά μόλις έμαθα ότι ειναι τετραθέσιο το απέκλεισα!!
-
avensis απο μενα
-
Με υποχρεωτική τη δεκαπενταετία, πολύ δύσκολα θα έμπλεκα με υπετροφοδοτούμενο.
-
ρε παιδιά γιατί τόσο αρνητικότητα για τα τούρμπο? Σίγουρα οι ατμόσφαιρικοί θεωρούνται πιο αξιόπιστοι και σκληροτράχηλοι , όμως τα τουρμπίσια δεν είναι όπως παλιά (fiat uno κ.λ.π) ..
Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση..
superb vs avensis