-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
καποιοι φορανε πιο χαμηλα (κατω απο τον αστραγαλο) πχ harden, kobe, και καποιοι ψηλα, οτι βολευει τον καθενα φανταζομαινομιζω παντως οτι δυσκολα βρισκεις ψηλο με χαμηλα παπουτσια
Προσφερει προστασια στον αστραγαλο και το χαμηλο,ψυχολογικο ειναι περισσοτερο το θεμα.
Ο durant παντως που το γυρισε περυσι σε σχετικα χαμηλα,ψηλα φοραει φετος. -
με αγχωνει πολυ να βλεπω το μουσι ή τον τζινομπιλι πχ να κανουν διεισδυση και να αλλαζουν 3 φορες κατευθυνση με χαμηλα, ελπιζω να εχεις δικιο οτι κρατανε τον αστραγαλο αρκετα
-
Όλοι αυτοί έχουν δεμένους αστραγάλους. Μικρή και κυρίως στυλιστική διαφορά τους κάνουν τα ψηλά παπούτσια. Για εμάς που παίζουμε ερασιτεχνικά είναι μονόδρομος τα 'μποτάκια'¨.
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
με αγχωνει πολυ να βλεπω το μουσι ή τον τζινομπιλι πχ να κανουν διεισδυση και να αλλαζουν 3 φορες κατευθυνση με χαμηλα, ελπιζω να εχεις δικιο οτι κρατανε τον αστραγαλο αρκεταK εγω μαζι σου ειμαι,δε συγκρινεται η σιγουρια του ψηλου παπουτσιου.Αλλα στηριξη σιγουρα προσφερεται και απο το χαμηλο εκτος της δεδομενης προετοιμασιας του ποδιου (καλο δεσιμο με tape και λοιπα προκαταρκτικα).Προσωπικα ουτε στο κατωτερο επιπεδο δε θα τα φορουσα συστηματικα,αλλα οσοι το φορουν λογικα τους βολευει(ή παιρνουν τρελα λεφτα απο τη nike )
edit,με προλαβε κ ο στεφ
-
Οταν επαιζα μπασκετ επι σχολειου φοραγα κατι nike για τενις,τοτε τα φορεσε και ο Σιγαλας αλλα δεν εγιναν τάση.
Σαν σχημα εμοιαζαν αρκετα με τα Kobe,πολυ ελαφρια και με στηριξη στον αστραγαλο,προσοχη ομως, η στηριξη ηταν για να βοηθαει τις εναλλαγες κατευθυνσεις,το να περιμενεις οτι ενα παπουτσι θα σου κρατησει τον αστραγαλο στην σωστη θεση ειναι ουτοπικο,αμα η προσγειωση του ποδιου στο εδαφος δεν ειναι σωστη τον ηπιες,η οποια διορθωση μπορει να γινει μεσω της σολας και αυτο μονο αν δεν ξεπεραστει ενα σημειο υποπρηνισμου,μηχανικό το θεμα δηλαδη.Παρομοιως το δεσιμο ειναι απλως χασιμο χρονου,αν ειναι ποτε δυνατον να κρατησεις τον αστραγαλο με...μονωτικη ταινια,σε καποιες περιπτωσεις μαλλον θα δυσκολευει κιολας τον αθλητη. -
Και ένα από τα μυστικά του τιτανοτεράστιου Νίκου Γκάλη:
Το μυστικό του... παπουτσωμένου ξυπόλητου
Για τα παπούτσια του Νίκου Γκάλη είχε δημιουργηθεί ένας πραγματικός θρύλος. Ενας θρύλος-αίνιγμα. Απορούσαν και απορούσαμε όλοι με τα παπούτσια που φορούσε. Ολοι οι μπασκετμπολίστες φορούσαν μποτάκια, εξελιγμένα και ενισχυμένα κλπ. Ο Γκάλης φορούσε εκείνα τα πολύ χαμηλά Pony και το ειδικό μοντέλο citywings. Ηταν ένα παπούτσι περιπάτου με πολύ χαμηλό πάτο. Ο Γκάλης πολλά χρόνια αργότερα μου έδωσε την εξήγηση.
«Ηθελα να έχω καλή επαφή με το έδαφος και ήθελα να έχω αυτήν την αίσθηση, αυτήν την επαφή μαζί του». Και έλεγε πως ήθελε να αισθάνεται σαν «παπουτσωμένος ξυπόλυτος». Να φοράει δηλαδή παπούτσι, αλλά να νιώθει ότι πατάει ξυπόλυτος στο παρκέ. Και επειδή το είδος εκείνου του παπουτσιού ήταν φτηνό και το δέρμα πολύ μαλακό, ο Νίκος Γκάλης σε κάθε παιχνίδι άλλαζε παπούτσια. Να φανταστείτε πως κάθε μήνα ο Γιώργος Ραμπότας γέμιζε έναν κουβά από αυτά και τα μοίραζαν, τα δώριζαν στη γειτονιά!
http://www.sentragoal.gr/article.asp?ca ... =129373671
-
Πραγματι το ειχα ξεχασει αυτο,ο Γκαλης πρωτος και καλυτερος ειχε καταργησει τις γαλότσες.
Εχω ομως μια απορια,δωριζαν στην γειτονια παπουτσια νουμερο πχ 46 ; -
1.83 ηταν, μπορει να φορουσε και 43
-
καποιος ρωτησε αν στην πειραιως εχει και μπασκετικα φτηνα. ειχε nike air flight με 56 ευρω...και τα lebron 90...παντως τα flex μου θυμιζουν τα kobe στο πατημα , παναλαφρα
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
καποιος ρωτησε αν στην πειραιως εχει και μπασκετικα φτηνα. ειχε nike air flight με 56 ευρω...και τα lebron 90...παντως τα flex μου θυμιζουν τα kobe στο πατημα , παναλαφραΤα κλασσικα air flight του 89?
Tι χρωμα ?? -
Τον περασμένο αύγουστο:
πάω για μπάσκετ σε γηπεδάκια φορώντας κάτι φθαρμένα ( η εσωτερική επένδυση είχε φθαρεί στη βάση της) μπασκετικά adidas γιατί είχε ξεκολλήσει ( γαμημένη nike ) την προηγούμενη μέρα η άκρη της σόλας στα κανονικά μου. Ψηλά μπασκετικά, δεμένα τέρμα, και εγώ ήμουν σε αρκετά καλή φυσική και μυική κατάσταση, με πολύ καλό ζέσταμα κ.λπ. ---> έκοψα σύνδεσμο. Προσγειώθηκα από άλμα στο πόδι ενός άλλου και ο αστράγαλος ακούμπησε κάτωΠήγα τώρα, πρώτη βδομάδα του πάσχα, ξανά και μοιρολογούσα 'παιδιά προσέχετε τους αστραγάλους σας' ---> σε 5 φορές, έφυγαν 3 άτομα με γυρισμένο αστράγαλο. Εγώ σε μία φάση, όταν συνειδητοποίησα ότι κάποιος έχει σαρωθεί από κάτω μου, ενώ προσγειωνόμουν από lay-up, απλά αφέθηκα και δεν έβαλα καμία δύναμη στα πόδια μου ( με αποτέλεσμα να πέσω κάτω λίγο άτσαλα, αλλά προφυλάσσοντας τους αστραγάλους). Νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το σώσεις, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου να αφεθείς και να μη βάλεις αντίσταση στα πόδια σου. Όσο γυμνασμένος και να είσαι, όσο καλά παπούτσια να έχεις, υπάρχει περίπτωση πέφτοντας να πατήσεις κάποιον άλλο. Ειδικά αν είσαι βαρύς.
Ο χρήστης vargas έγραψε:
καποιος ρωτησε αν στην πειραιως εχει και μπασκετικα φτηνα. ειχε nike air flight με 56 ευρω...και τα lebron 90...παντως τα flex μου θυμιζουν τα kobe στο πατημα , παναλαφραΤα κλασσικα air flight του 89?
Tι χρωμα ??Αν είναι αυτά, DO WANT
-
Αρη,παλι καλα που δεν ηρθα τοτε που μιλησαμε
Γενικα ειναι να μη κατσει και θελει να εχεις λιγο το νου σου που και πως πεφτεις.Καλο δεσιμο παντου και παντα αυτονοητο.
Προσωπικα πια παιζω με οτι να ναι(jordan iii,nike hyperize,jordan xv και ψηλο air force 1) γιατι δεν εχω κατι σταθερο σε καλη κατασταση.Με ολα νιωθω μεγαλη ανασφαλεια και με ολα εχω πονους στη μεση λογω βαρους.Απο Σεπτεμβρη θα επενδυσω σ ενα καλο ζευγαρι ,μπας κ ασχοληθω λιγο εντατικα.
Ασχετο,ο πρωιν κομμενος τενοντας ειναι κυριολεκτικα ανιωθος 2 χρονια μετα το χειρουργιο,σε σημειο να νιωθω αισθητη διαφορα μεταξυ των δυο ποδιων σε δυναμη,ευελιξια και αντιστοιχα πονο μετα το παιχνιδι.Flight 89 ερωτας,σιγα μην ειχε αυτα στα 60 ευρω,αλλα ελπιζουμε
-
Στο μπάσκετ εγώ πάντα ψηλό παπούτσι κι από κει και πέρα η δέσιμο, η επειδή ψιλοβαριεμαι το δέσιμο τώρα που πάω καθημερινά...με 2 τέτοιες επιστραγαλιδες επίσης οι αστράγαλοι δεν κουνάνε να πάνε πουθενά:
http://www.muellersportsmed.com/lite_ankle_brace.htm
Πέρισυ τον Ιούνιο μια φορά που πήγα κι έπαιξα χωρίς δέσιμο η επιστραγαλιδα, προσγειώθηκα σε πόδι άλλου, γύρισα κι εσπασα τον αριστερό αστράγαλο (πρώτο μου ραγισμα/σπάσιμο ever). Ποτέ ξανα χωρίς κάποια προστασία.
Πάντως, όπως γράφτηκε, τα ψηλά παπούτσια από μόνα τους δεν μπορούν να κάνουν θαύματα.
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πραγματι το ειχα ξεχασει αυτο,ο Γκαλης πρωτος και καλυτερος ειχε καταργησει τις γαλότσες.O Γκαλης και παρα πολλοι΄παιχτες κανουν ειδικες ασκησεις για τους αστραγαλους και αφιερωνουν χρονο, παλιωτερα που ασχολιωμουν με τον αθλητισμο τα ζεσταματα μου αρεσε να τα κανω σε ανωμαλο δρομο που ηταν διπλα στο στιβο που γυμναζομουν , πολλες φορες το ποδι γυριζε και ο αστραγαλος εφτανε στο εδαφος χωρις ποτε να τον στραμπουληξω αλλα και ουτε να διακοψω την προπονηση, ξερω πως ειναι δυσκολο να λεω οτι χρειαζεται τουλαχιστον μια ωρα προθερμανσης και αποθεραπειας και μαλιστα εξειδικευμενης για να παιζουμε μιση ωρα μπασκετ αλλα δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια τα παπουτσια και οι ενισχυσεις στον ασταγαλο ειναι ημιμετρα και μαλιστα αδυνατιζουν το συγκεκριμενο σημειο και το κανουν πιο ευπαθες, ειναι μια προστασια για να μην παρει εκταση το προβλημα αλλα και για να μπορεσεις να συνεχισεις αν ειναι μικρος ο τραυματισμος, υπαρχουν οργανα που γυμναζουν τους ασρτραγαλους που μοιαζουν με δισκους αλλα χρειαζεται χρονος και πρεπει να γινεται συστηματικα και οχι ευκαιριακα.
-
Εγω γυρισα τον δεξι μου αστραγαλο 9 φορες μεσα σε μια χρονια ... Τις πρωτες 2 ασχημα και τις υπολοιπες, ειχε πλεον γινει σαν διακοπτακι. Γυρναγε, εκανε κλακ, αλλα δεν καταλαβαινα τιποτα, δεν ποναγα, δεν ειχα πρηξιμο, τιποτα ... Το καλο δεσιμο παντως με tape κανει δουλεια, ειτε φορας χαμηλο ειτε ψηλο.
Σωκρατη, συμφωνα με την εμπειρια σου, ολα αυτα τα ρετρο σχεδια που εχουν φερει (ειδικα τα Jordan) που ισχυριζονται οτι εχουν πλεον νεες τεχνολογιες πανω τους και ειναι ασφαλη, ειναι οντως αληθεια ; Προσπαθησα να παιξω καποια παιχνιδια καποτε με air force one ολολευκα και ετρωγα την μια τουμπα μετα την αλλη γιατι ειχαν πολυ σκληρα πλαινα και δεν μπορουσα να κανω γρηγορες αλλαγες κατευθυνσης. Βλεπω ομως στο ΝΒΑ, ολοι παιζουν με ρετρο Jordan ... τι συμβαινει ; Εχεις δοκιμασει κανενα στην πραξη ή μονο στις καφετεριες τα φορας ;
-
μιλώντας για αθλητικά παπούτσια, παρήγγειλα πριν μια εβδομάδα αυτά
http://www.sportsshoes.com/product/NIK6 ... tsid:22369
για τρέξιμο. Η τιμή τους στα 60,74€ δίχως καμία επιπλέον χρέωση και έρχονται απ την Αγγλία...Στην Ελλάδα μου ζητούσαν πάνω από 85 € για το ίδιο ζευγάρι, πολλοί μάλιστα αξίωναν και 100 €. Δε περιμένω να έχουν τα καταστήματα τις ίδιες τιμές, αλλά
- υψηλότερες τιμές έχουν και τα on-line στην Ελλάδα
- υπάρχει κλασική συμπεριφορά 'δεν υπάρχουν σε αυτό το χρώμα' κτλ.
Ελπίζω μόνο να έρθουν σε καλή κατάσταση και να ναι ένα αριστερό κι ένα δεξί ίδιου μεγέθους
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Σωκρατη, συμφωνα με την εμπειρια σου, ολα αυτα τα ρετρο σχεδια που εχουν φερει (ειδικα τα Jordan) που ισχυριζονται οτι εχουν πλεον νεες τεχνολογιες πανω τους και ειναι ασφαλη, ειναι οντως αληθεια ; Προσπαθησα να παιξω καποια παιχνιδια καποτε με air force one ολολευκα και ετρωγα την μια τουμπα μετα την αλλη γιατι ειχαν πολυ σκληρα πλαινα και δεν μπορουσα να κανω γρηγορες αλλαγες κατευθυνσης. Βλεπω ομως στο ΝΒΑ, ολοι παιζουν με ρετρο Jordan ... τι συμβαινει ; Εχεις δοκιμασει κανενα στην πραξη ή μονο στις καφετεριες τα φορας ;
Τα λουστρίνια (Jordan XI) είναι κορυφή πάντως. Και τα τα ΧΙΙ το ίδιο. Δεν είναι μόνο design και ποζεριά.
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Κοιτα δεν αποτελουν τελευταια λεξη της τεχνολογιας γυρω απο το μπασκετ,ομως σιγουρα εχουν πολυ πιο ''μπασκετικη'' δομη και ενισχυση απο ενα καθαρα casual αθλητικο τυπου af1.Κατα τ αλλα με βαση οσα εχω δοκιμασει,τα ορια τα θετει ο σχεδιασμος των original που δεν επιτρεπει σε ολα τα ρετρο να ειναι ανετα/ευελικτα.
Παντως με τα 3αρια παιζω ανετα τωρα που παλιωσαν για τις καφετεριες .Τα 15 αν και πιο ''αθλητικα'' ειναι για τονμπουτσο κ αν δεν ηταν δωρο θα ηταν στον καδο καιρο τωρα.Μακραν το πιο σκληρο παπουτσι που εχω βαλει.Τα 4 ειναι ηδη σκληρα στο περπατημα οποτε δε μπηκα καν στον κοπο να τα παρω μαζι σε κανα γηπεδακι.
Τα καλυτερα παντως με τα οποια επαιζα και καιρο ηταν τα 12,αν και λιγο βαρια.Και τα 11 φιλου που εχω περπατησει ειναι πολυ ανετα,αλλα δε τα εχω για να κρινω.Γενικα μαλλον συμφωνω με stefan πως αυτα τα 2 ειναι τα καταλληλοτερα απο τα retro.
Στο NBA φοραει πολυς κοσμος,οποτε αν βολευει και δε βλαπτει εκεινους (εφοσον δε φορανε ''πειραγμενες'' εκδοσεις),λογικα μπορουμε κ εμεις να τα φοραμε αν καλυπτουν τις προτιμησεις μας.Παντως δεν νομιζω να αποτελουν ιδανικη επιλογη
Αρα στο ερωτημα σου,παραμενουν μπασκετικα παπουτσια,αλλα σιγουρα θα υπαρχει διαφορροποιηση μεταξυ των μοντελων και των προτιμησεων σου στο αν θα σε βολευουν ή οχι.
BTW,ειχαμε και νεα προσθηκη πριν κανα μηνα -
Μεγειες ...παω τωρα foot locker να ψωνίσω. Θα επανελθω με φωτο ...
ΥΓ: Εχω χαρισει-πεταξει πανω απο 20 ζευγαρια τζορνταν και εχω αρχοσει να μετανιωνω ... Βεβαια δεν μου εκαναν οποτε ...
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Μεγειες ...παω τωρα foot locker να ψωνίσω. Θα επανελθω με φωτο ...ΥΓ: Εχω χαρισει-πεταξει πανω απο 20 ζευγαρια τζορνταν και εχω αρχοσει να μετανιωνω ... Βεβαια δεν μου εκαναν οποτε ...
Ελπιζω μονο μην επιστρεψεις με τιποτα 8αρια
Φωτο οπως και να χειΠροσωπικα πια δε πεταω τιποτα και τα φροντιζω οσο μπορω,τωρα με τα ρετρο θα ναι καλη vintagια να εχω αξιοπρεπες sneaker 10ετιας μετα απο καποια χρονια
Αθλητικα παπουτσια (μπασκετ και άλλα)