-
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_radar
http://www.purbeckradar.org.uk/biography/index.htm
Δεν μπορεσα να βρω οτι συμμετείχε καποιος Ελληνας.Εχουμε παραπανω πληροφοριες για τον κ. Σαντορινη και την συνεισφορά του;Θα με ενδιεφερε πολυ.
EDIT Ακυρο τελικα .Τα βρηκε ο Mirage.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Όπως έλεγε ένα παλιός καθηγητής, μεγάλη ‘βεντέτα’, και εφευρέτης,( μια εφεύρεση του το ραντάρ!), «
Επειδή φίλε μου, βλέπω από τα ανθρωπάκια που παραθέτεις, ζαλάδα!, σου λέω να ψάξεις ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, καθηγητής ΕΜΠ, 1940 – 42 (η εφεύρεση) παραχωρηθείσα στους εγγλέζους, οι οποίοι την παρήγαγαν, σε ατελή μα και απόλυτα βοηθητική μορφή,(κάτι αστεία τελάρα που έχω δει), με αποτέλεσμα να αλλάξει ο ρους του πολέμου, που σήμερα γιορτάζουμε. ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ.
Η λέξης ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ, ανδρώθηκε από ηττοπαθής, (μακριά από εσένα, το λέω ειλικρινά), μα και από ανθρώπους που ντε και καλά, ότι διαβάζουν το πιστεύουν ‘αβασάνιστα’. Έτσι γίνονται ‘πέμπτη φάλαγγα’ ανόμων όσο και ιδιοτελών συμφερόντων, και πολλές φορές καταλήγουν και σε ‘παπαγαλάκια’, ανθελληνικής προπαγάνδας. Βλέπε «η Μακεδονία ανήκει στους σκοπιανούς αμόρφωτους» « τα ιμια, είναι τουρκικά»(άστε την σημαία επάνω, θα την ρίξει έτσι και αλλιώς ο αέρας!) λόγος «έλληνα» πολιτικού!. Καθώς και το νησάκι κολλητά κάτω από την ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ, «είναι γκρίζα ζώνη» κατά το ‘βασιβουζούκο’ στρατηγό της γειτονικής μας χώρας.!.
Το ότι ορισμένοι ανθέλληνες πολιτικοί μας, παραφράσανε έως και αφαιρέσανε στοιχεία της ιστορίας μας, από τα βιβλία του σχολίου, θα μας γίνει μπούμερανκ, σε δίκαιες αξιώσεις μας.
Με υποτιμήσατε.
Με απαξιώσατε.
Με ειρωνευτήκατε.
Με μηδενίσατε.
Σίγουρα είμαι λίγος για πολλούς, και αυτό υπό αίρεση.
Μα μην παίζεται με την εθνική μου υπόσταση και συνείδηση.
Το water injection, καθώς και η διάταξης ανάδειξης καμένης λαμπάς στο όχημα, τα πίρε μεγάλη κατασκευαστική εταιρία της Γερμανίας, μα ποίος τα εφεύρε?. Ας οψεται η γραμματεύς, πρωτοκλασάτου στελέχους κόμματος, που ήθελε να τα πάρει ‘μπιλ παρά’.(και σίγουρα δεν ενεργούσε από μόνη της η κοπέλα!!). ούτε δραχμή, για να παραχθούν στην Ελλάδα!!. Η ΕΓΩ Η ΚΑΝΕΝΑΣ, εθνικόφρονες!!!. (ο θεός ας τον συγχωρέσει!).
Είναι καιρός να καταλάβουν ορισμένοι εδώ μέσα, ότι δεν είμαι λογοτεχνών, καλέ μου φίλε!.
Antonis-team.Φίλε Αντώνη ούτε υπο αίρεση είσαι ούτε κανείς σε υποτιμά οπότε μην διαρρηγνύεις τα ιμάτια σου χωρίς λόγο. Έψαξα και βρήκα
http://el.wikipedia.org/wiki/Π�% ... E%B7%CF%82
Όντως ενδιαφέρουσα προσωπικότητα ο καθηγητής σου, και οι εφευρέσεις σου. Θα μου επιτρέψεις όμως ναπώ οτι η επιστημονική έρευνα δεν έχει στεγανά και σύνορα και φυσικά τίποτα δεν προκύπτει από το 0. -
Και τι είναι ο Παύλος Σαντορίνης και οι εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες όμοιοι του Έλληνες που πρωτοπόρησαν και κράτησαν ψηλά την Ελληνική σημαία ( Θυμηθείται τον μαθηματικό Καραθεοδωρή ) για να τους αναφέρει η Ελληνική τηλεόραση να μαθαίνουν και οι νεότεροι, μπροστά σε άτομα σαν την Τζούλια πως την λένε και τις / τους χιλιάδες πιτσιρίκες και πιτσιρικάδες που κουνιούνται ολημερίς και ολονυκτίς στους φακούς των καναλιών ? Ένα απόλυτο μηδέν είναι, που σιγά μη γίνει και θέμα στα media και χάσουμε ακριβό τηλεοπτικό χρόνο που θα μπορούσαν να τον εκμεταλλευτούν επωφελώς τα πρωϊνάδικα δείχνοντας πως μαγειρεύεται η ακρίδα πλακί, και πως έβαψε η φουσκωμένη μπίμπο την κουρούπα λουλακί.
Αλλά κοι οι σημερινοί καθηγητάδες μας δεν πάνε πίσω, θυμηθείται τι έγινε με τον Νανόπουλο.
Πάμε όλοι μαζί, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, θα την σώσουν τα κανάλια ξανά.......η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει θα την σώσουν τα ξέκωλα, παιδιά.
-
To βάρος και την ευθύνη της αποβλάκωσης μας την έχουν αναλάβει εργολαβικά τα μίντια, είτε γιατί χρωστάνε παντού και αν δεν παίξουν το παγχνίδι της εξουσίας θα τους κλείσουν, ή γιατί έχουν εν μέρει αποβλακωθεί και οι ίδιοι και έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
To βάρος και την ευθύνη της αποβλάκωσης μας την έχουν αναλάβει εργολαβικά τα μίντια, είτε γιατί χρωστάνε παντού και αν δεν παίξουν το παγχνίδι της εξουσίας θα τους κλείσουν, ή γιατί έχουν εν μέρει αποβλακωθεί και οι ίδιοι και έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους.
ΑΥΤΟΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ.
Κάπου έγραψες, για πιτσιρίκες και πιτσιρικάδες. Σε επαναφέρω στην τάξη. Εγώ βλέπω πιτσιρίκες, και ΘΗΛΥΚΟΥΣ πιτσιρικάδες!!!… που να παντρευτούνε οι κόρες μου μετά!.
ΑΝΤΩΝΗΣAντώνη, από το να πάρουν κανά drifter/HF/klp καλύτερα στο ράφι...
-
ΟΤ
Αντώνη έτσι όπως το έγραψες την πρώτη φορά, ταίριαζε περισσότερο στο θέμα του Λιακό.ΟΤ - τέλος
πληροφοριες για προβληματικη φουρνια κινητηρων