-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
για καποιους δεν ηταν τοσο αστειο (η δεξια)ούτε και η αριστερά τα χρόνια του εμφυλίου στα χωριά της βόρειας ελλάδας κατά τα λεγόμενα του παππού μου του συγχωρεμένου. (από δαύτους)
-
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ο Χρυσοχοϊδης στοχοποιησε την ΕΛ.ΑΣ με τις εξυπναδες του..Ναι τον Χρυσοχοιδη περιμενε η ΕΛ.ΑΣ...Η αστυνομια εχει απαξιωθει με δικη της ευθυνη και προσπαθεια στη συνειδηση του κοσμου.Μπορει να εφταιξαν και καποιοι χειρισμοι του κρατους αλλα ειναι και το(συνδικαλιζομενο βεβαιως,βεβαιως) σωμα...Σε λιγο θα τους κυνηγαν και οι 'νοικοκυραιοι'...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
για καποιους δεν ηταν τοσο αστειο (η δεξια)
ούτε και η αριστερά τα χρόνια του εμφυλίου στα χωριά της βόρειας ελλάδας κατά τα λεγόμενα του παππού μου του συγχωρεμένου. (από δαύτους)
- την προγιαγιά μου που δεν πρόλαβε να κάνει κιχ ένα πρωί που πήγαινε στο χωράφι....την πρόλαβε η έκρηξη...
Δεν υπάρχει Αριστερά και Δεξιά πάρτε το χαμπάρι επιτέλους....υπάρχουν συμφέροντα-(αριστεροδεξιά που αποσκοπουν σε χρήμα,δόξα,εξουσία)- και ανόητοι-αμόρφωτοι που φανατίζονται απ τους έχοντες συμφέροντα και προβαίνουν σε ακραίες πράξεις για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους....
Καλές οι ιδεολογίες αλλά είναι ΌΛΕΣ μη εφαρμόσιμες στην πράξη.
Η μόνη λύση είναι η λεγόμενη Πεφωτισμένη Δεσποτεία (εμφανίστηκε στον Διαφωτισμό) φυσικά διαμορφωμένη κατάλληλα για ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Χρειαζόμαστε δηλαδή έναν πολιτικό με @δια που να κάνει τομές και να μην καταλαβαίνει κανέναν και τίποτα, του οποίου φυσικά το όνομα θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην Ιστορία.
Όταν δείτε κανέναν τέτοιον ξυπνήστε με
Υ.Γ δεν μπορώ να βλέπω ανθρώπους της γενιάς μου (25-30) να χρησιμοποιούν αστείους απαρχαιομένους όρους στυλ Αριστερά-Δεξιά και μάλιστα να φανατίζονται. Πόση πλύση εγκεφάλου πια....
-
+1 στον φίλο!
-
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Υ.Γ δεν μπορώ να βλέπω ανθρώπους της γενιάς μου (25-30) να χρησιμοποιούν αστείους απαρχαιομένους όρους στυλ Αριστερά-Δεξιά και μάλιστα να φανατίζονται. Πόση πλύση εγκεφάλου πια....
Γιατι σου κανει εντυπωση?Η δομη και η φυσιολογια του ανθρωπινου εγκεφαλου δεν εχει αλλαξει δραματικα απο την εποχη του εμφυλιου ωστε να εκλειψει ο φανατισμος.Οπως επισης δεν εχουν εκλειψει οι εχοντες συμφεροντα.Οποτε ειναι λογικο τα πραγματα να μην εχουν αλλαξει δραματικα απο την εποχη που περιγραφεις
Δεν υπάρχει Αριστερά και Δεξιά πάρτε το χαμπάρι επιτέλους....υπάρχουν συμφέροντα-(αριστεροδεξιά που αποσκοπουν σε χρήμα,δόξα,εξουσία)- και ανόητοι-αμόρφωτοι που φανατίζονται απ τους έχοντες συμφέροντα και προβαίνουν σε ακραίες πράξεις για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους..
Θα μου πεις,μα εχουμε κανει προοδο:παιδεια,αναβαθμιση βιοτικου και πνευματικου επιπεδου,κ.α.-Σαχλαμπουχλες που λεει κι ο ΜΦΓ.Απλως αντι για γαιδαρακο σημερα χρησιμοποιουμε μερσεντες.Οσο για την παιδεια,τηρουμενων των αναλογιων,ειμαστε εξισου απαιδευτοι και απολιτιστοι ωστε να πεφτουμε θυματα του ιδιου φανατισμου με τους παππουδες μας.Σημερα βεβαια υπαρχουν κι αλλες μεταβλητες που επηρεαζουν τις ισορροπιες.
Η μόνη λύση είναι η λεγόμενη Πεφωτισμένη Δεσποτεία (εμφανίστηκε και τον Διαφωτισμό) φυσικά διαμορφωμένη κατάλληλα για ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Χρειαζόμαστε δηλαδή έναν πολιτικό με @δια που να κάνει τομές και να μην καταλαβαίνει κανέναν και τίποτα, του οποίου φυσικά το όνομα θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην Ιστορία.
Αυτο ακουγεται καλο,αλλα ειναι ουτοπικο.Δυστυχως τετοια που ειναι η ανθρωπινη φυση,τοση εξουσια σε ενα ατομο διαφθειρει.Ασε που ποτε δε θα φτασει τοση εξουσια σε ενα ατομο και παντα θα επιμεριζεται σε συμβουλατορες και παρασυμβουλατορες...
Παντως σε συγχαιρω για τις αποψεις σου και χαιρομαι που υπαρχουν ατομα τα οποια σκεφτονται ετσι
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
μα εγω το μονο που δεν ειμαι ειναι αριστερος φιλε μου
και σιγουρα δεν ειμαι κομμουνιστης , ουτε τους βλεπω φιλικαη δεξια ομως στη χωρα μας εχει ντροπιαστικη κατα την αποψη μου ιστορια που μονο υπερ των ελληνων δεν λειτουργησε..
αρα δε μπορω με τιποτα να δω με συμπαθεια τους συνεχιστες αυτων των καθεστωτων ουτε δικαιολογω τη μανια τους με το κομμουνιστικο κινδυνο καθως αυτο δεν ειχε να κανει με το τι καναμε ή 'ψηφιζαμε' εδω, αλλοι ειχαν καθορισει το μελλον μας απο τη ληξη του β' παγκοσμιου.
για τον εμφυλιο ο,τι και αν εγινε , οι δεξιοι τον ξεκινησαν και εκει δε μπορουμε να λεμε οτι φταινει και οι 2. μαλιστα και τον παππου μου με το ζορι τον επιστρατευσαν δεν ηθελα να πολεμησει ελληνες ο ανθρωπος..απο κει και περα ξεφτιλικια με δωσιλογους, χιτες , μαυραγοριτες, ρουφιανους, χωροφυλακες, νοθεια στις εκλογες , στρατοπεδα συγκεντρωσης , ξυλα στην ασφαλεια οι αριστεροι δεν εκαναν .
αν υπηρχε κομμουνισμος οι ρολοι θα ηταν αντιστροφοι οπως σε ολα το κομμουνιστικα καθεστωτα, ομως αυτο δε δικαιολογει το διωγμο , το χαρακτηρισμο και τη περιθωριοποιηση τοσων αθωων πολιτων για τα πιστευω τους και επειδη πηραν τα οπλα στη κατοχη..
ειμαστε οι μονη ισως χωρα που δεν τιμωρησε τους προδοτες της (αντιθετα τους εδωσε αξιωματα ) και η μονη χωρα που δικασε τους ηρωες της επειδη δεν καθισαν στα αυγα τους..
(αυτοι που ανατιναξαν τη γεφυρα του γοργοποταμου καταδικαστηκαν για φθορα δημοσιας περιουσιας )οι πασοκοι μπορει να εχασαν το δρομο τους, οι νεοδημοκρατες ομως εχουν στους κολπους τους πολλα απομειναρια του παρελθοντος και τα προηγουμενα χρονια μας εδειξαν ποιοι ειναι
εγω πρωτα απο ολα ειμαι ελληνας και δε δεχομαι καποιοι να ονομαζονται πιο ελληνες απο μενα..δε παω τους αστυνομικους δεν παω τους στρατοκαυλους ,απο την αλλη δεν αγαπαω τους ξενους ουτε θεωρω οτι ολοι οι ανθρωποι πρεπει να ειναι ισοι..
(δεν ενστερνιζομαι πληρως τις αριστερες αποψεις, και φυσικα απορριπτω τα απολυταρχικα καθεστωτα)
θελω απλα ενα κρατος που να κοιταει πρωτα απο ολα τους πολιτες του χωρις κανενα εθνικιστικο λαβαρο και καθεστως φοβου. -
αρα δε μπορω με τιποτα να δω με συμπαθεια τους συνεχιστες αυτων των καθεστωτων ουτε δικαιολογω τη μανια τους με το κομμουνιστικο κινδυνο καθως αυτο δεν ειχε να κανει με το τι καναμε ή 'ψηφιζαμε' εδω, αλλοι ειχαν καθορισει το μελλον μας απο τη ληξη του β' παγκοσμιου.
Αυτο ειναι πραγματι λεπτο σημειο κι επιτρεπει διπλη αναγνωση των ιδιων γεγονοτων.Διοτι αν οντως ειχε αποφασιστει το μελλον της χωρας και σε ποια σφαιρα επιρροης θα ανηκε,δεν υπηρχε λογος για να λαβει χωρα ο Εμφυλιος.Παρολο που και ιστορικα αιτια υπηρχαν καθως και αφορμες.Αν και το σεναριο του proxy war,(το ισχυροτερο κατ'εμε) σε συνδυασμο με το πολιτικο κενο στην Ελλαδα,μαλλον εξηγει καλυτερα τα πραγματα,συνδεοντας τα και με το φανατισμο που λεγαμε νωριτερα.
απο κει και περα ξεφτιλικια με δωσιλογους, χιτες , μαυραγοριτες, ρουφιανους, χωροφυλακες, νοθεια στις εκλογες , στρατοπεδα συγκεντρωσης , ξυλα στην ασφαλεια οι αριστεροι δεν εκαναν .
Προφανως τερατουργηματα εγιναν κι απο τις 2 πλευρες.Και προφανως δεν εχει νοημα να σου αντιπαραθεσω τι εκαναν οι αριστεροι.Εκτος κι αν καποιος αναμεσα μας κραταει το σκορ.
εγω πρωτα απο ολα ειμαι ελληνας και δε δεχομαι καποιοι να ονομαζονται πιο ελληνες απο μενα.
Ναι αλλα οταν καποιος προβαινει σε καταστροφη ενος εθνικου συμβολου (π.χ καψιμο σημαιας) προφανως απορριπει καθε εννοια του παροντος οργανωμενου κρατους,και το τελευταιο που τον απασχολει ειναι το αν θα ονομαζεται περισσοτερο ή λιγοτερο Ελληνας.
Κι αν αυτος ο καποιος το πραττει στα πλαισια της ιδεολογιας του,τοτε ειναι σεβαστο,αλλα δεν μπορω να παραβλεψω το οτι ερχεται σε αντιθεση με την πλειοψηφια του κοσμου που ζει σ'αυτη τη χωρα,και ζοριζεται καθημερινα για να παιξει το παιχνιδι με τους κανονες. -
δεν υπερασπιζομαι ουτε αυτους που σπανε ουτε αυτους που καινε σημαιες..
αν ζουσαμε ομως σε κρατος που προστατευει τους πολιτες του δε θα χαμε τετοια φαινομενα.βεβαια αυτοι δεν εχουν σχεση με τους αριστερους του εμφυλιου..ουτε φυσικα οι κνιτες που καθονται στα τραπεζακια των σχολων..
επισης τον πολεμο δυστυχως τον προκαλεσαν οι αγγλοι οπως και πολλα αλλα δεινα ανα την υφηλιο, δεν υπηρχε λογος ομως για μας τους ελληνες να γινει , αλλα ακομα και αν δεχτουμε οτι υπηρχε ο κινδυνος να κερδιζαν εκλογες και να γινομασταν κομμουνιστικη χωρα δεν υπηρχε λογος να το συνεχιζαν αφου κερδισαν με τη βοηθεια των αγγλων αυτο το πολεμο..
αμα κρατησουμε σκορ δε συμφερει τους δεξιους γιατι ηταν σε θεση ισχυοςσου λεω το προβλημα μου ηταν οτι ελληνες πολεμουσαν ελληνες και κυνηγουσαν ελληνες, ακομα και αν αυτοι οι ελληνες καθονταν στα αυγα τους.και για τους δεξιους το θεμα εληξε με το τελος του εμφυλιου για τους αλλους εληξε αφου επεσε η χουντα και πρακτικα μεχρι το 81..
μεχρι τοτε αυτοι οι ανθρωποι ηταν χαρακτηρισμενοι , δε μπορουσαν να βγαλουν αδεια για τρακτερ πχ, εμπαιναν οι χωροφυλακες με το τσαμπουκα στο σπιτι τους και τους τραμπουκιζαν, δε μπορουσαν ελευθερα νααγορασουν την εφημεριδα που ηθελαν..ο πατερας μου πηγε μετα τη μεταπολιτευση φανταρος (επι 'εθναρχη' ) χαρακτηρισμενος και τον ειχαν στη μπουκα και τον φωναζαν κομμουνι χωρις να ειναι..
τι μου λες λοιπον τωρα? να τους εξισωσουμε? οτι εκεινοι οι δεξιοι και οι τωρινοι φροντιζαν για το καλο της χωρας μας??σε παρακαλω..δε μπορω να αγνοησω την ιστορια και ειλικρινα χεστηκα να μαθαινουμε στο σχολειο για το βυζαντιο και τον παρθενωνα και να λεμε με ελαφρια καρδια οτι και οι 2 φταινε..
φυσικα και οι 2 εκαναν αισχη ( το αλλο μισο μου σοι ηταν δεξιοι οσο δεν παει και τα εχω ακουσει και απο την αλλη) , ομως με την κοινη λογικη βλεπω την αληθεια..
και φυσικα δε δινω δικιο στους κομμουνιστες , ουτε σε αυτα που ηθελαν να κανουν..
δινω ομως δικιο στους απλους φιλελευθερους πολιτες που χαρακτηριστηκαν κομμουνιστες χωρις λογο (και ετσι το ΚΚΕ καπηλευτηκε πολλα) , ομως ηθελαν απλα ελευθερια και ισονομια.. -
Μάλιστα...ας μην μπω στο τριπάκι του 'εμφυλίου' καλύτερα γιατί θα το πάω μακριά. Χαλαρώστε με το παραμύθι της 'δημοκρατικής' παράταξης και της κακού λύκου της δεξιάς γιατί πλέον κανείς δε μασάει. Λυπάμαι που νέοι άνθρωποι είναι ακόμα δέσμιοι αρρωστημένων νοήσεων της νεοελληνικής ιστορίας και των ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΩΝ ιδεολογημάτων της ελληνικής 'αριστεράς' που κρατάνε τη χώρα πενήντα γαμ....να χρόνια πίσω.
-
μα εγω το μονο που δεν ειμαι ειναι αριστερος φιλε μου
και σιγουρα δεν ειμαι κομμουνιστης , ουτε τους βλεπω φιλικαη δεξια ομως στη χωρα μας εχει ντροπιαστικη κατα την αποψη μου ιστορια που μονο υπερ των ελληνων δεν λειτουργησε..
για τον εμφυλιο ο,τι και αν εγινε , οι δεξιοι τον ξεκινησαν και εκει δε μπορουμε να λεμε οτι φταινει και οι 2. μαλιστα και τον παππου μου με το ζορι τον επιστρατευσαν δεν ηθελα να πολεμησει ελληνες ο ανθρωπος..απο κει και περα ξεφτιλικια με δωσιλογους, χιτες , μαυραγοριτες, ρουφιανους, χωροφυλακες, νοθεια στις εκλογες , στρατοπεδα συγκεντρωσης , ξυλα στην ασφαλεια οι αριστεροι δεν εκαναν .
αν υπηρχε κομμουνισμος οι ρολοι θα ηταν αντιστροφοι οπως σε ολα το κομμουνιστικα καθεστωτα, ομως αυτο δε δικαιολογει το διωγμο , το χαρακτηρισμο και τη περιθωριοποιηση τοσων αθωων πολιτων για τα πιστευω τους και επειδη πηραν τα οπλα στη κατοχη..
ειμαστε οι μονη ισως χωρα που δεν τιμωρησε τους προδοτες της (αντιθετα τους εδωσε αξιωματα ) και η μονη χωρα που δικασε τους ηρωες της επειδη δεν καθισαν στα αυγα τους..
(αυτοι που ανατιναξαν τη γεφυρα του γοργοποταμου καταδικαστηκαν για φθορα δημοσιας περιουσιας )οι πασοκοι μπορει να εχασαν το δρομο τους, οι νεοδημοκρατες ομως εχουν στους κολπους τους πολλα απομειναρια του παρελθοντος και τα προηγουμενα χρονια μας εδειξαν ποιοι ειναι
εγω πρωτα απο ολα ειμαι ελληνας και δε δεχομαι καποιοι να ονομαζονται πιο ελληνες απο μενα..δε παω τους αστυνομικους δεν παω τους στρατοκαυλους ,απο την αλλη δεν αγαπαω τους ξενους ουτε θεωρω οτι ολοι οι ανθρωποι πρεπει να ειναι ισοι..
(δεν ενστερνιζομαι πληρως τις αριστερες αποψεις, και φυσικα απορριπτω τα απολυταρχικα καθεστωτα)
θελω απλα ενα κρατος που να κοιταει πρωτα απο ολα τους πολιτες του χωρις κανενα εθνικιστικο λαβαρο και καθεστως φοβου.Να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι δεν σε κατηγορώ για κάτι ούτε σου επιτίθομαι
Έχεις κάπως μπερδέψει τα πράγματα...κι ας κάνω μια ιστορική αναδρομή για να καταλάβεις.
Ο εμφύλιος ξεκίνησε γιατί 2 γαίδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα....οι μεν αριστεροί (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) ήθελαν να αναλάβουν την εξουσία με την δικαιολογία ότι αυτοί απελευθέρωσαν την Ελλάδα, οι δεξιοί (βασιλιάς-κυβέρνηση Καίρου) θεωρούσαν ότι ήταν οι νόμιμοι κάτοχοι της εξουσίας έστω και στην Αίγυπτο.
Η αλήθεια είναι στην μέση...Το ΕΑΜ ναι μεν προέβαλε αντίσταση κατα την κατοχή όμως επιτέθηκε και κατά των Ελλήνων του ΕΔΕΣ (Ζέρβας με ως επι το πλείστον αξιωματικούς και στρατιώτες του Στρατού που ανέβηκαν στο βουνο να αντισταθούν μετά την παράδοση) και στην συνέχεια προσπάθησε πάση θυσία να εδαραιωθεί ώς εξουσία στην Ελλάδα ακόμα και με σφαγές και βιαία στρατολόγηση ειδικά στην Β. Ελλάδα.
Απο την άλλη ο Εθνικός Στρατός (Δεξιοί) πολέμησε με τους συμμάχους σε Ελ Αλαμειν-Ιταλία καθώς και στο Αιγαίο με επιδρομές κατά των στρατευμάτων κατοχής. Στον εμφύλιο έπραξε κι αυτός τα καθέκαστα...
Τελικό συμπέρασμα ότι τα ίδια σκ@τ@ ήταν με την διαφορά ότι οι μεν θεωρούνταν επίσημη κυβέρνηση-κυβερνητικός στρατός και οι δε αντάρτες.
Γοργοπόταμος=μεγάλη προπαγάνδα, καλή ενέργεια όχι σημαντική όπως την παρουσιάζουν. Τα εφόδια του Άξονα για Β.Αφρική προέρχονταν από Ιταλία λόγω απόστασης από την Τρίπολη (κύριο λιμάνι ανεφοδιασμού των Γερμανών στην Β.Αφρική) και αεροπορικής κάλυψης από τα αεροδρόμια της Σικελίας.
Το ίδιο προδότης είναι για μένα αυτός που κατέστρεψε τον ΕΔΕΣ στην κατοχή για να έχει την πρωτοκαθεδρία της αντίστασης-εξουσία με αυτόν που με πούλησε σε Αγγλούς-Αμερικάνους.
Σε ότι αφορά αστυνομικούς-αλλοδαπούς κλπ τους πάω όλους αρκεί να είναι νόμιμοι και ηθικοί. Διαφορετικά δεν με νοιάζει αν τους εκτελούν στο Σύνταγμα.
Για να καταλήξω κάπου:
ΠΑΣΟΚ= κοπρόσκυλα που επειδή την έπιναν (you know sex,drugs and rock n roll, τιμημένα 60s) στο Πολυτεχνείο ή στην Γαλλία, Σουηδία κλπ έγιναν 'αγωνιστές','αντιστασιακοί' και στην συνέχεια υπουργοί ενώ πολλοί δεν πήραν καν πτυχίο από τότε.ΝΔ=αριστοκράτες, τσιφλικάδες του παρελθόντως που ακόμα και σήμερα έχουν μια μορφή κληρονομικού δικαιώματος στις κομματικές και όχι μόνο θέσεις.
Όλοι οι υπόλοιποι= χαμένοι στην μετάφραση, κάτι μεταξύ πολιτικού χαβαλέ και ζόμπι.
Να μου πείς με τέτοιους πολίτες τέτοιους πολιτικούς θα έχεις...αλλά ρε γαμώτο είμαι και υπερήφανος που είμαι Έλληνας...κι εδώ κολάει ο Γεωργίου (ο κλασικός ο μ@λ@κ@ς ο Έλληνας)
Αυτααααααααααά
-
συμφωνω πανω κατω με αυτα που λες dimik ομως μη μου συγκρινεις τον κοσμο του ελας με τα 10 ατομα του εδες που επαιρναν και μισθο απο τους αγγλους
ενταξει τους τραμπουκιζαν και τους αφοπλιζαν συχνα πυκνα ειναι η αληθεια γιατι μπορουσαν..
σχεδον συμμοριες ηταν αλλωστε και οι 2..
(και μαλιστα αντιπαλες , ασχετα αν ειχαν κοινο εχθρο)ο ελας ειχε δημιουργησει ελευθερες ζωνες στο βουνο (θα μου πεις οι γερμανοι δεν ασχολουνταν ή δε μπορουσαν να ασχοληθουν)και γενικα ηταν κινημα μαζικης (εστω μαζικοτερης) αποδοχης , συνεπως στις ταξεις του ειχε κοσμο που μονο κομμουνιστες δεν ηταν
εχω πετυχει γερακο σε νοσοκομειο που μου ελεγε την ιστορια της ζωης του και μου ειπε οτι τον πηγαν δικαστηριο γιατι εθεαθη στη κατοχη να φερει οπλο και αυτος μου ειπε ξεκαθαρα οτι δεν ηταν κομμουνιστης, παρολα αυτα τη πληρωσε κι αυτοςο γοργοποταμος χαιρω πολυ οτι ηταν κατι σχετικα ασημαντο, δεν παυει ομως να ηταν μια σημαντικη πραξη αντιστασης την οποια εκμεταλλευτηκαν με διαφορους τροπους απο αγγλοι , μεχρι κκε , μεχρι τα βιβλια της ιστοριας..συμφωνω οτι δεν επαιξε τοσο μεγαλο ρολο στην ιστορια οσο η μαχη της κρητης πχ που καταργησε τη χρηση αλεξιπτωτιστων γιατι φανηκε οτι ειναι αχρηστοι (ποτε ξανα στην ιστορια δεν επεσαν τοσοι στρατιωτες με αλεξιπτωτα )
σου λεω δεν ειμαι αριστερος , δεν εχω αριστερες ιδεες..ισα ισα
ομως δε μπορω να μην βλεπω τα γεγονοτακανεις δεν ηταν αγγελουδι τοτε, και ο εδες που λες εσφαξε τους τσαμηδες με την ανοχη του εαμ..
και οι εβραιοι καρφωθηκαν στους γερμανους (ειχαμε τεραστιο ποσοστο εξοντωσεις σε σχεση με τις περισσοτερες χωρες της ευρωπης) υπο την ανοχη ολων..δεν ειμαστε αγιοι εμεις οι ελληνες και δεν παιρνω το μερος ουτε του ενος ουτε του αλλου..
απλα σχολιαζω οτι οι δεξιοι εφταιγαν περισσοτερο και θα πρεπε περισσοτερο απο τους αλλους να ντρεπονται απο την ιστορια τους
μη μου βαζεις τοσο ευκολα ταμπελες
(και φυσικα ουτε λεω οτι με κατηγορεις ουτε μου επιτιθεσαι, την αποψη μου λεω και δεχομαι τη δικη σου ) -
δεν υπερασπιζομαι ουτε αυτους που σπανε ουτε αυτους που καινε σημαιες..
αν ζουσαμε ομως σε κρατος που προστατευει τους πολιτες του δε θα χαμε τετοια φαινομενα.θα σε προκαλουσα να μου αναφερεις ενα κρατος οπου δεν υπαρχει κινημα αναρχισμου(εστω και σε ιδεολογικο επιπεδο)Δεν εχει να κανει με τις δομες,τη λειτουργια και τις αξιες του εθνους.
σου λεω το προβλημα μου ηταν οτι ελληνες πολεμουσαν ελληνες και κυνηγουσαν ελληνες, ακομα και αν αυτοι οι ελληνες καθονταν στα αυγα τους.και για τους δεξιους το θεμα εληξε με το τελος του εμφυλιου για τους αλλους εληξε αφου επεσε η χουντα και πρακτικα μεχρι το 81..
μεχρι τοτε αυτοι οι ανθρωποι ηταν χαρακτηρισμενοι , δε μπορουσαν να βγαλουν αδεια για τρακτερ πχ, εμπαιναν οι χωροφυλακες με το τσαμπουκα στο σπιτι τους και τους τραμπουκιζαν, δε μπορουσαν ελευθερα νααγορασουν την εφημεριδα που ηθελαν..ο πατερας μου πηγε μετα τη μεταπολιτευση φανταρος (επι 'εθναρχη' ) χαρακτηρισμενος και τον ειχαν στη μπουκα και τον φωναζαν κομμουνι χωρις να ειναι..Χαρακτηρισμοι και διακρισεις με βαση τα πολιτικα φρονηματα δυστυχως γινονταν παντα(αν και φανταζομαι οτι τωρα με το πασοκ θ'αλλαξουν ).Και μεσα σε αυτο το κλιμα ο γειτονας επαιρνε επιδοτησεις ,για καινουργιο τρακτερ επειδη ηταν πιο πρασινος/μπλε ενω εσυ αναγκαζοσουν να νοικιαζεις και τρακτερ και χωραφια για να καλλιεργεις.Και τι νοημα εχει να μπορεις ν'αγορασεις ελευθερα μια εφημεριδα οταν η πλειονοτητα του τυπου ειναι πολιτικα κατευθυνομενη,και ο μονος ανεξαρτητος τυπος ειναι οι στρατευμενες εφημεριδες?Και στο στρατο καποιοι υπηρετησαν μιση θητεια εξω απο το σπιτι τους επειδη ειχαν πολιτικο βυσμα,ενω αλλοι μετρησαν στο στομα τους τις λασπες του Εβρου.Τι αλλαξε λοιπον?Οι ανθρωποι παντα τα ιδια θα κανουν...
τι μου λες λοιπον τωρα? να τους εξισωσουμε? οτι εκεινοι οι δεξιοι και οι τωρινοι φροντιζαν για το καλο της χωρας μας??
σε παρακαλω..δε μπορω να αγνοησω την ιστορια και ειλικρινα χεστηκα να μαθαινουμε στο σχολειο για το βυζαντιο και τον παρθενωνα και να λεμε με ελαφρια καρδια οτι και οι 2 φταινε..
φυσικα και οι 2 εκαναν αισχη ( το αλλο μισο μου σοι ηταν δεξιοι οσο δεν παει και τα εχω ακουσει και απο την αλλη) , ομως με την κοινη λογικη βλεπω την αληθεια..
και φυσικα δε δινω δικιο στους κομμουνιστες , ουτε σε αυτα που ηθελαν να κανουν..
δινω ομως δικιο στους απλους φιλελευθερους πολιτες που χαρακτηριστηκαν κομμουνιστες χωρις λογο (και ετσι το ΚΚΕ καπηλευτηκε πολλα) , ομως ηθελαν απλα ελευθερια και ισονομια..Κατανοω την πικρια σου,και ειναι ανθρωπινο να προσπαθεις να βρεις εναν υπευθυνο στη μια ή την αλλη πλευρα.Αλλα επιμενω πως δεν εχει νοημα να βγαλεις τελικο σκορ.Και τι θ'ακολουθησει μετα?Μια ρεβανς για να πατσισουνε οι μεν με τους δε?
Κι εγω βεβαια αναγνωριζω οτι τα μεγαλυτερα θυματα ηταν αυτοι που βρεθηκαν στη μεση. -
συμφωνω πανω κατω με αυτα που λες dimik ομως μη μου συγκρινεις τον κοσμο του ελας με τα 10 ατομα του εδες που επαιρναν και μισθο απο τους αγγλουςο ελας ειχε δημιουργησει ελευθερες ζωνες στο βουνο (θα μου πεις οι γερμανοι δεν ασχολουνταν ή δε μπορουσαν να ασχοληθουν)και γενικα ηταν κινημα μαζικης (εστω μαζικοτερης) αποδοχης , συνεπως στις ταξεις του ειχε κοσμο που μονο κομμουνιστες δεν ηταν
εχω πετυχει γερακο σε νοσοκομειο που μου ελεγε την ιστορια της ζωης του και μου ειπε οτι τον πηγαν δικαστηριο γιατι εθεαθη στη κατοχη να φερει οπλο και αυτος μου ειπε ξεκαθαρα οτι δεν ηταν κομμουνιστης, παρολα αυτα τη πληρωσε κι αυτοςο γοργοποταμος χαιρω πολυ οτι ηταν κατι σχετικα ασημαντο, δεν παυει ομως να ηταν μια σημαντικη πραξη αντιστασης την οποια εκμεταλλευτηκαν με διαφορους τροπους απο αγγλοι , μεχρι κκε , μεχρι τα βιβλια της ιστοριας..συμφωνω οτι δεν επαιξε τοσο μεγαλο ρολο στην ιστορια οσο η μαχη της κρητης πχ που καταργησε τη χρηση αλεξιπτωτιστων γιατι φανηκε οτι ειναι αχρηστοι (ποτε ξανα στην ιστορια δεν επεσαν τοσοι στρατιωτες με αλεξιπτωτα )
σου λεω δεν ειμαι αριστερος , δεν εχω αριστερες ιδεες..ισα ισα
ομως δε μπορω να μην βλεπω τα γεγονοταΨάξτο λίγο καλύτερα...και οι 2 αντιστασιακές οργανώσεις χρηματοδοτούνταν από τους Άγγλους (εξ ου και τα κασόνια με χρυσές αγγλικές λίρες που είναι ακόμα κρυμένα στασ βουνά).
Ο ΕΔΕΣ είχε αυξανόμενη αποδοχή γι αυτό και τον έφαγε ο ΕΛΑΣ, στην δυτική Ελλάδα είχε επίσης περιοχές ημιανεξάρτητες λόγω της δράσης του, σε κάθε περίπτωση δεν δικαιολογείται η επίθεση του ΕΛΑΣ απέναντι στον ΕΔΕΣ.Οι αλεξιπτωτιστές δεν χρησιμοποιήθηκαν σε εναέρια επιθετική επιχείρηση από τους Γερμανούς ξανά (χρησιμοποιήθηκαν μια χαρά σε αμυντικές επιχειρήσεις παντού και μάλιστα σε μεγαλύτερους αριθμούς). Χρησιμοπιήθηκαν μαζικότερα από τους συμμάχους σε Σικελία, Νορμανδία, Ολλανδία κια Γερμανία. Οπότε κι αυτό μύθος της ιστορίας μας είναι.
Δεν νομίζω να επικροτείς την πρακτική μπαίνω σε χωριό-στρατολογώ-σκοτώνω τους υπόλοιπους ως δεξιούς-φασίστες και φεύγω που υιοθέτησε ο ΕΛΑΣ
-
ενταξει, τα λες λογικα , απλα ολοι μεσα μας προσπαθουμε να βρουμε τον περισσοτερο ή λιγοτερο δικαιο (ειδικα εγω )
και νταξει δεν εχει νοημα..αλλωστε οι δεξιοι ειναι αρκετα σιχαμενοι με αυτα που κανουν και σημερα δε χρειαζεται να κοιταμε το παρελθον και το πασοκ δυστυχως μεχρι προσφατα ειχε απογοητευσει..
για να δουμε απο δω και περα..μη συνεχισουμε αλλο το
@ dimik οκ δεχομαι οτι και οι 2 εφταιξαν , ξαναλεω (αν δε το χω πει ηδη) οτι δεν ηταν οι αλλοι αγιοι..
και γενικα δεν ειμαστε αγιοι..ζωα ειμαστε που παντα κοιταμε να φαμε ο ενας το ματι του αλλου -
ενταξει, τα λες λογικα , απλα ολοι μεσα μας προσπαθουμε να βρουμε τον περισσοτερο ή λιγοτερο δικαιο (ειδικα εγω )και νταξει δεν εχει νοημα..αλλωστε οι δεξιοι ειναι αρκετα σιχαμενοι με αυτα που κανουν και σημερα δε χρειαζεται να κοιταμε το παρελθον και το πασοκ δυστυχως μεχρι προσφατα ειχε απογοητευσει..
για να δουμε απο δω και περα..μη συνεχισουμε αλλο το
@ dimik οκ δεχομαι οτι και οι 2 εφταιξαν , ξαναλεω (αν δε το χω πει ηδη) οτι δεν ηταν οι αλλοι αγιοι..
Παρεπιπτόντως ξεκίνησε θετικά το ΠΑΣΟΚ αλλά θέλω να δώ κατά πόσο μιλάμε για κινήσεις εντυπωσιασμού ή διάθεση για πραγματικές τομές.....
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...
-
ναι κι εμενα μου κανει εντυπωση, συνηθως περιμενεις στη αρχη να σε μαμησουν και πριν τις εκλογες να στο παιξουν καλοι
-
Εγώ πραγματικά απ την άλλη δεν μπορώ να διαβάζω δεν υπάρχει δεξιά-αριστερά, λες και δεν υπάρχει πολιτική.
Μου θυμίζει επίπεδο πολιτικής σκέψης δημοτικού...
Αν τώρα δεν έχεις καταφέρει να ξεμπλέξεις κόμματα από ιδεολογίες και πολιτικές, νομίζω ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Εκτός αν νομίζεις ότι όλα τα προβλήματα που έχουμε είναι τεχνοκρατικά -
Τώρα ξεφεύγουμε από το θέμα giorgakis αλλά μια επισήμανση.
Το αντάρτικο στην Ελλάδα οργανωνόταν και υποστηριζόταν από τους Άγγλους (που κατά τον Micky Mouse μας έζμπρωξαν στον εμφύλιο ) για να παρενοχλεί τους Γερμανούς κατά τρόπο τέτοιο ώστε να τους αναγκάζει να απασχολούν δυνάμεις στην Ελλάδα και να τις στερούν από άλλα μέτωπα και να είναι σε θέση να αναλάβει δράση ΑΝ χρειαζόταν μάχη για να φύγουν οι Γερμανοί.
Τι έγινε όμως εν τέλει...-Βάσει σχεδίου μόνο ο γοργοπόταμος έγινε και αυτός στο τσακ ήταν να μη γίνει λόγω ξεροκεφαλιάς καπεταναίων
-Κάποιοι αντάρτες σκότωναν αραιά και που κανά Γερμανό που ξέμενε μόνος (στρατηγικό όφελος ΜΗΔΕΝ) και αντίστοιχα οι Γερμανοί έκαιγαν χωριά, σκότωναν αμάχους σε αντίποινα
-Οργανώθηκε μάχιμη και ετοιμοπόλεμη δύναμη ...με πολυεθνική εν τέλει συμμετοχή, που η μόνη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση που έκανε ήταν να προσπαθήσει να καταλάβει τη χώρα επειδή ο πατερούλης Στάλιν την άφησε εκτός επιρροής του μετά συμφωνίας...
-Οι Γερμανοί έφυγαν σαν κύριοι, χωρίς να σκιστεί καλσον, οπότε δεν χρειάστηκε ούτε στο δεύτερο ενδεχόμενο να δράσουνΠολύ 'ελληνικά' δεν ακούγονται όλα αυτά;
Ο κιούσης έχει και δίκιο και άδικο. Οι αλεξιπτωτιστές χρησιμοποιήθηκαν πάμπολες φορές όχι απλά μαζικά αλλά σε κλίμακα 6-7 φορές μεγαλύτερη από τη μάχη της Κρήτης (Σικελία, Νορμανδία, Ολλανδία, Γερμανία) όπου ειδικά μετά την αιμορραγία στην οποία οδήγησαν οι 2 τελευταίες επιχειρήσεις -Market Garden και Varsity- σταμάτησε η μαζική χρήση αλεξιπτωτιστών. Απροπό να αναφέρω ότι και οι Γερμανοί ξαναχρησιμοποίησαν αλεξιπτωτιστές αλλά σε υπερβολικά μικρή κλίμακα (αντεπίθεση αρδεννών).
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου