Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Υ.Γ δεν μπορώ να βλέπω ανθρώπους της γενιάς μου (25-30) να χρησιμοποιούν αστείους απαρχαιομένους όρους στυλ Αριστερά-Δεξιά και μάλιστα να φανατίζονται. Πόση πλύση εγκεφάλου πια....
μα εγω το μονο που δεν ειμαι ειναι αριστερος φιλε μου
και σιγουρα δεν ειμαι κομμουνιστης , ουτε τους βλεπω φιλικα
η δεξια ομως στη χωρα μας εχει ντροπιαστικη κατα την αποψη μου ιστορια που μονο υπερ των ελληνων δεν λειτουργησε..
αρα δε μπορω με τιποτα να δω με συμπαθεια τους συνεχιστες αυτων των καθεστωτων ουτε δικαιολογω τη μανια τους με το κομμουνιστικο κινδυνο καθως αυτο δεν ειχε να κανει με το τι καναμε ή 'ψηφιζαμε' εδω, αλλοι ειχαν καθορισει το μελλον μας απο τη ληξη του β' παγκοσμιου.
για τον εμφυλιο ο,τι και αν εγινε , οι δεξιοι τον ξεκινησαν και εκει δε μπορουμε να λεμε οτι φταινει και οι 2. μαλιστα και τον παππου μου με το ζορι τον επιστρατευσαν δεν ηθελα να πολεμησει ελληνες ο ανθρωπος..
απο κει και περα ξεφτιλικια με δωσιλογους, χιτες , μαυραγοριτες, ρουφιανους, χωροφυλακες, νοθεια στις εκλογες , στρατοπεδα συγκεντρωσης , ξυλα στην ασφαλεια οι αριστεροι δεν εκαναν .
αν υπηρχε κομμουνισμος οι ρολοι θα ηταν αντιστροφοι οπως σε ολα το κομμουνιστικα καθεστωτα, ομως αυτο δε δικαιολογει το διωγμο , το χαρακτηρισμο και τη περιθωριοποιηση τοσων αθωων πολιτων για τα πιστευω τους και επειδη πηραν τα οπλα στη κατοχη..
ειμαστε οι μονη ισως χωρα που δεν τιμωρησε τους προδοτες της (αντιθετα τους εδωσε αξιωματα ) και η μονη χωρα που δικασε τους ηρωες της επειδη δεν καθισαν στα αυγα τους..
(αυτοι που ανατιναξαν τη γεφυρα του γοργοποταμου καταδικαστηκαν για φθορα δημοσιας περιουσιας )
οι πασοκοι μπορει να εχασαν το δρομο τους, οι νεοδημοκρατες ομως εχουν στους κολπους τους πολλα απομειναρια του παρελθοντος και τα προηγουμενα χρονια μας εδειξαν ποιοι ειναι
εγω πρωτα απο ολα ειμαι ελληνας και δε δεχομαι καποιοι να ονομαζονται πιο ελληνες απο μενα..δε παω τους αστυνομικους δεν παω τους στρατοκαυλους ,απο την αλλη δεν αγαπαω τους ξενους ουτε θεωρω οτι ολοι οι ανθρωποι πρεπει να ειναι ισοι..
(δεν ενστερνιζομαι πληρως τις αριστερες αποψεις, και φυσικα απορριπτω τα απολυταρχικα καθεστωτα)
θελω απλα ενα κρατος που να κοιταει πρωτα απο ολα τους πολιτες του χωρις κανενα εθνικιστικο λαβαρο και καθεστως φοβου.
Να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι δεν σε κατηγορώ για κάτι ούτε σου επιτίθομαι
Έχεις κάπως μπερδέψει τα πράγματα...κι ας κάνω μια ιστορική αναδρομή για να καταλάβεις.
Ο εμφύλιος ξεκίνησε γιατί 2 γαίδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα....οι μεν αριστεροί (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) ήθελαν να αναλάβουν την εξουσία με την δικαιολογία ότι αυτοί απελευθέρωσαν την Ελλάδα, οι δεξιοί (βασιλιάς-κυβέρνηση Καίρου) θεωρούσαν ότι ήταν οι νόμιμοι κάτοχοι της εξουσίας έστω και στην Αίγυπτο.
Η αλήθεια είναι στην μέση...Το ΕΑΜ ναι μεν προέβαλε αντίσταση κατα την κατοχή όμως επιτέθηκε και κατά των Ελλήνων του ΕΔΕΣ (Ζέρβας με ως επι το πλείστον αξιωματικούς και στρατιώτες του Στρατού που ανέβηκαν στο βουνο να αντισταθούν μετά την παράδοση) και στην συνέχεια προσπάθησε πάση θυσία να εδαραιωθεί ώς εξουσία στην Ελλάδα ακόμα και με σφαγές και βιαία στρατολόγηση ειδικά στην Β. Ελλάδα.
Απο την άλλη ο Εθνικός Στρατός (Δεξιοί) πολέμησε με τους συμμάχους σε Ελ Αλαμειν-Ιταλία καθώς και στο Αιγαίο με επιδρομές κατά των στρατευμάτων κατοχής. Στον εμφύλιο έπραξε κι αυτός τα καθέκαστα...
Τελικό συμπέρασμα ότι τα ίδια σκ@τ@ ήταν με την διαφορά ότι οι μεν θεωρούνταν επίσημη κυβέρνηση-κυβερνητικός στρατός και οι δε αντάρτες.
Γοργοπόταμος=μεγάλη προπαγάνδα, καλή ενέργεια όχι σημαντική όπως την παρουσιάζουν. Τα εφόδια του Άξονα για Β.Αφρική προέρχονταν από Ιταλία λόγω απόστασης από την Τρίπολη (κύριο λιμάνι ανεφοδιασμού των Γερμανών στην Β.Αφρική) και αεροπορικής κάλυψης από τα αεροδρόμια της Σικελίας.
Το ίδιο προδότης είναι για μένα αυτός που κατέστρεψε τον ΕΔΕΣ στην κατοχή για να έχει την πρωτοκαθεδρία της αντίστασης-εξουσία με αυτόν που με πούλησε σε Αγγλούς-Αμερικάνους.
Σε ότι αφορά αστυνομικούς-αλλοδαπούς κλπ τους πάω όλους αρκεί να είναι νόμιμοι και ηθικοί. Διαφορετικά δεν με νοιάζει αν τους εκτελούν στο Σύνταγμα.
Για να καταλήξω κάπου:
ΠΑΣΟΚ= κοπρόσκυλα που επειδή την έπιναν (you know sex,drugs and rock n roll, τιμημένα 60s) στο Πολυτεχνείο ή στην Γαλλία, Σουηδία κλπ έγιναν 'αγωνιστές','αντιστασιακοί' και στην συνέχεια υπουργοί ενώ πολλοί δεν πήραν καν πτυχίο από τότε.
ΝΔ=αριστοκράτες, τσιφλικάδες του παρελθόντως που ακόμα και σήμερα έχουν μια μορφή κληρονομικού δικαιώματος στις κομματικές και όχι μόνο θέσεις.
Όλοι οι υπόλοιποι= χαμένοι στην μετάφραση, κάτι μεταξύ πολιτικού χαβαλέ και ζόμπι.
Να μου πείς με τέτοιους πολίτες τέτοιους πολιτικούς θα έχεις...αλλά ρε γαμώτο είμαι και υπερήφανος που είμαι Έλληνας...κι εδώ κολάει ο Γεωργίου (ο κλασικός ο μ@λ@κ@ς ο Έλληνας)
Αυτααααααααααά