-
...α ρε Καραμανλης που σας χρειαζεται ...
( που ειναι αυτες οι ψυχες .... ο Σαρακατσανος .... ο Αλογοσκουφης .... ο Εξαδελφος ... ο Θόδωρος ... ο Τιμιος .... ο Ηθικος .... )
-
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
αρκετες για να τον ξαναδεις πρωθυπουργο το 2013.
στην Ελλάδα είμαστε άλλωστε, ότι δηλωνει κανείς είναι
ΗΜΑΡΤΟΝ ΛΕΜΕ ΟΜΩΣ.
που μενεις;
-
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
...α ρε Καραμανλης που σας χρειαζεται ...( που ειναι αυτες οι ψυχες .... ο Σαρακατσανος .... ο Αλογοσκουφης .... ο Εξαδελφος ... ο Θόδωρος ... ο Τιμιος .... ο Ηθικος .... )
Όπως έλεγε και ο Ψαριανός...
-
Μου κάνει εντύπωση που 'κάποιοι' έχουν πέσει με τα μούτρα και μετράνε κάθε κίνηση της νέας κυβέρνησης μέρα με την μέρα, λέξη με την λέξη ενώ οι ίδιοι σιωπούσαν τα προηγούμενα 5 για να μην πω 25 χρόνια
Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση στις 100 μέρες έδειξε περισσότερο έργο από ότι η προηγούμενη σε 5 χρόνια!
Επιπλέον κατακρίνεται σε κάθε λέξη που θα πει ο οποιοσδήποτε υπουργός και που θα παρεκλίνει στο ελάχιστο από την κυβερνητική γραμμή. επίσης κατακρίνεται και όταν, μετά από λαική(;) κατακραυγή συμμορφώνεται και υπαναχωρεί!
Δεν είναι κακό να κατακρίνουν, εκτός αν οι ίδιοι που κατακρίνουν είναι οι ίδιοι που σιωπούσαν όταν ο αιγαιάκιας έβγαινε και έλεγε για την προίκα της θυγατρός του και κουνούσε το δάχτυλο σε πρωθυπουργό και λαό για τα λεφτά που τους έκλεψε ή όταν ο μοναχός συνέχιζε να κάθεται στον θρόνο του υπό την προστασία του πρωθυπουργού ενώ είχε φάει 'ποσοστό του ΑΕΠ'.
Ενώ στην παρούσα κυβέρνηση πέφτουν κεφάλια μόνο στην υποψία ρουσφετιού...(για την ώρα)
Στην τελική η προγηγούμενη κυβέρνηση παρότι έκανε απογραφή, παρότι εφάρμοζε συνεχώς σκληρά μέτρα και φορομπηχτική πολιτική τελικά έφερε την χώρα στα πρόθυρα της χρεοκωπίας και περίγελο της ΕΕ, κορόιδεψε το ίδιο και χειρότερα την ΕΕ στα οικονομικά και έφαγαν με χρυσά κουτάλια τα 'γαλάζια παιδιά'. Που πήγαν τα λεφτά άραγε
Αυτοί που τότε επικροτούσαν (και ίσως ) τώρα κατακρίνουν γιατί η νέα κυβέρνση δεν τα διόρθωσε όλα σε 100 ημέρες
Για σοβαρευτείτε λεώ εγώ! Είπαμε καλό το γλύφτινγκ, τα ρουσφέτια και τα προσωπικά συμφέροντα αλλά όλοι στην ίδια χώρα ζούμε και όλοι μαζί θα βουλιάξουμε!!! Γιατί αν πεινάσει ο ένας θα αρπάξει από τον άλλον με το καλό ή με το κακό!!!
Αν νομίζετε καποιοι από εσάς ότι θα γλυφορουσφετιάζεστε και θα τρώτε το χρήμα του λαού ενώ ο λαός θα πεινάει είσαστε πολύ γελασμένοι Αυτό φυσικά ισχύει και για την τωρινή κυβέρνηση!
Πάντως ο ΓΑΠ, τώρα που πήρε φόρα, αν καταργήσει και την μονιμότητα στο δημόσιο, εγώ μαζί του for ever -
Ο χρήστης klong έγραψε:
......Πάντως ο ΓΑΠ, τώρα που πήρε φόρα, αν καταργήσει και την μονιμότητα στο δημόσιο, εγώ μαζί του for everΣιγά μη σκίσει το καλσόν... Ακόμα περιμένω προσωπικά κάτι που θα σώσει την οικονομία. Οι Ευρωπαίοι γκρινιάζουν ακόμα. Και φυσικά ξέρω και είμαι διατεθειμένος να πληρώσω ξανά, αυτά που έχω αναλογικά πληρώσει αλλά φαγώθηκαν. Όσους φόρους και να βάλει, όσα επιδόματα και αν καταργήσει, όσο και αν ανεβάσει το ΦΠΑ τίποτα δε θα γίνει. ΄
Μ'αρέσει που είχε έτοιμο σχέδιο πριν γίνει κυβέρνηση
Αυτά που κάνει στην οικονομία, τα έκανα και εγώ που δεν έχω τελειώσει το LSE(το θυμάμαι από εχθές αυτό ). Το πρόβλημα δεν είναι οι φόροι. Το θέμα είναι να εισπραχθούν οι ήδη υπάρχοντες και κυρίως να αρχίσει να παράγει κάτι αυτή η χώρα. Καταντήσαμε μια χώρα παροχής υπηρεσιών(μόνο). Δεν είναι κακό αυτό, ΑΝ είσαι Ελβετία π.χ. Με τόσο ανεπτυγμένο βιοτικό επίπεδο, με ισχυρό τραπεζικό σύστημα(εκμεταλευόμενος τα χρήματα άλλων χωρών δηλαδή) τότε ok. Αλλά σαν Ελλάδα με ασταθές χρηματοοικονομικό σύστημα, με ακριβή παραγωγή, με αλλαγές στο φορολογικό σύστημα κλπ, γιατί να επενδύσει ο οποιοσδήποτε; Ακόμα και Έλληνες. Και δεν αναφέρομαι στις μικρές επιχειρήσεις λόγο ιδιοκτησίας. Μιλάω για επενδύσεις που θα δώσουν μακροχρόνιες θέσεις εργασίας.
Όσους φόρους και να βάλεις Γιωργάκη-Γιώργαρε-Γιωργάρα, απλά αποτελειώνεις τον ασθενή στην εντατική. Χειρουργείο χρειαζόμαστε όχι το φιλί της ζωής... -
Ο χρήστης klong έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση στις 100 μέρες έδειξε περισσότερο έργο από ότι η προηγούμενη σε 5 χρόνια!Δεν έχουν κάνει τίποτε απολύτως - εξίσου άχρηστοι με τους προηγούμενους.
-
-
για κλάματα
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση που 'κάποιοι' έχουν πέσει με τα μούτρα και μετράνε κάθε κίνηση της νέας κυβέρνησης μέρα με την μέρα, λέξη με την λέξη ενώ οι ίδιοι σιωπούσαν τα προηγούμενα 5 για να μην πω 25 χρόνιαΔηλαδη η ΝΔ σου φανηκε οτι δεν δεχτηκε αυστηρη κριτικη;;
Τον τελευταιο μηνα πριν πεσει αρκουσε να αναπνεει καποιος υπουργος και αυτο στηλιτευόταν
Το κακο για τον ΓΑΠ ειναι οτι το ΠΑΣΟΚ θα φτασει παρα πολυ γρηγοροτερα σε αυτο το σημειο φθορας -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση που 'κάποιοι' έχουν πέσει με τα μούτρα και μετράνε κάθε κίνηση της νέας κυβέρνησης μέρα με την μέρα, λέξη με την λέξη ενώ οι ίδιοι σιωπούσαν τα προηγούμενα 5 για να μην πω 25 χρόνια
Δηλαδη η ΝΔ σου φανηκε οτι δεν δεχτηκε αυστηρη κριτικη;;
Τον τελευταιο μηνα πριν πεσει αρκουσε να αναπνεει καποιος υπουργος και αυτο στηλιτευόταν
Το κακο για τον ΓΑΠ ειναι οτι το ΠΑΣΟΚ θα φτασει παρα πολυ γρηγοροτερα σε αυτο το σημειο φθοραςΕίναι πιο κρίσιμη η κατάσταση. Τις προάλλες στο πρωτοσέλιδο της Αυριανής φιγουράριζαν τα δισεκατομμύρια που έφυγαν από την Ελλάδα γιατί φοβούνται ότι θα φαλιρήσουμε.
Εκτός από αυτούς που εξασφάλισαν τα μετρητά τους στο εξωτερικό, εμείς τι πρέπει να κάνουμε; -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εκτός από αυτούς που εξασφάλισαν τα μετρητά τους στο εξωτερικό, εμείς τι πρέπει να κάνουμε;Τίποτα...!!!! Γιατί απλά, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ....!!!
-
http://www.naftemporiki.gr/news/maties.asp
Να βλέπετε δεν φταίμε εμείς τελικά αλλά ... οι Γερμανοί -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εκτός από αυτούς που εξασφάλισαν τα μετρητά τους στο εξωτερικό, εμείς τι πρέπει να κάνουμε;http://www.lyricsfreak.com/d/dead+can+d ... 38052.html
-
ακουω συνεχεια τωρα τα πρωινα τον τραγκα να αναφερει οτι τον απριλιο θα εχουμε την χρεωκοπία...
αντε πειτε και ανακοινώνετε αυτο το σεναριο. το επομενο λεπτο τι γινεται ακριβως??? με αλλα λογια , ρωταω : τι σημαινει χρεωκοπια σε ενα κρατος??
-
Θα κηρυξουμε σταση πληρωμων, οτι δλδ δεν μπορουμε να ικανοποιησουμε τις υποχρεωσεις μας (αποπληρωμη δανειων κλπ). Θα επεμβει το διεθνες νομισματικο ταμειο, θα μας διευκολυνει αλλα θα επιβαλλει τα απαραιτητα μετρα (θα κλαψει κοσμος δλδ). Φυσιολογικα θα δουμε καποια σημαδια ανακαμψης μετα απο καποια χρονια.
Με λιγα λογια, σαν να σου πουνε να απαρνηθεις την φορντ και να οδηγεις μονο οπελ ενα πραγμα.
-
Βασικά θα κλάψουνε μανούλες στο εσωτερικό διότι 'στάση πληρωμών' σημαίνει και εντός Ελλάδας, και, καθώς το Δημόσιο είναι (δυστυχώς) ο βασικός τροφοδότης της οικονομίας, θα πεθάνει πρακτικά όλη η οικονομική δραστηριότητα.
Επίσης δεν αποκλείεται δέσμευση ή φορολόγηση καταθέσεων (όχι τόκων μόνο).
Πάντως η Αργεντινή επέζησε από παρόμοια ιστορία πριν 6-7 χρόνια.
-
Βασικά, εννοείται ότι θα επιβιώσουμε, άλλωστε και το 1897 χρεωκοπήσαμε (το 'Δυστυχώς επτωχεύσαμεν' του Τρικούπη στη Βουλή θα πρέπει να στοιχειώνει πολλούς αυτές τις μέρες... με τη διαφορά ότι ο Τρικούπης έκανε δημόσια έργα και γι' αυτό πτωχεύσαμε... τώρα γιατί... ). Και άλλες χώρες έχουν πτωχεύσει (πχ Αργεντινή).
Τι σημαίνει; Το κράτος ΔΕΝ πληρώνει μισθούς, συντάξεις, δάνεια. Χρειάζεται να πω κάτι άλλο;;;;
Επίσης, όπως είπε και ο nass είναι αρκετά πιθανή η δέσμευση καταθέσεων ή έστω η απαγόρευση αναλήψεων πάνω από ένα Χ ποσό (σχετικά χαμηλό), που φυσικά θα ανακοινωθεί ταυτόχρονα με την πτώχευση, γιατί αλλιώς θα φαλιρήσουν οι τράπεζες.
Απλά αν πτωχεύσουμε οι φίλοι μας οι ξένοι θα μας γ@μήσουν απροκάλυπτα και χωρίς προφυλακτικό, πολλές φορές (θα σταματήσουν αρκετά μετά από το σημείο που θα ματώσει), αλλά εμείς φταίμε.
Προσωπικά δεν πιστεύω να υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο (να πτωχεύσει χώρα της Ευρωζώνης;;; ), αν και ποτέ δεν ξέρεις... Στην πράξη η Ελλάδα έχει σχεδόν πτωχεύσει (ΣΧΕΔΟΝ ), αλλά επισήμως δεν πιστεύω να γίνει κάτι τέτοιο για χώρα της Ευρωζώνης (και να δείτε που σε λίγο θα στήσουμε ανδριάντα στο Σημίτη... ). Βέβαια, επαναλαμβάνω, ποτέ δεν ξέρεις και ίσως σε λίγο μας πετάξουν εκτός για να μπορούμε να τυπώσουμε καμμία δραχμούλα για να αποπληρώσουμε τα χρέη μας (με αντίτιμο τον τρομακτικό πληθωρισμό).
BTW, **ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κι αν λέει ο Τράγκας (και οι αντίστοιχοι, όπως ο μακαρίτης Κακαουνάκης) ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣ. Ο άνθρωπος είναι απλά αχαρακτήριστος! **
-
Μα το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνει τα αναγκαία το ΠαΣοΚ. Με ένα συμμάζεμα πέρνουμε μια πράταση από τη διαχείριση του ΔΝΤ. Ας ξεχάσουμε πια 'πολιτικό κόστος' κλπ . Αυτά μας έφεραν στο χάλι μας. Η μη λήψη ριζοσπαστικών αλλαγών. Καλύτερα κάποια χρόνια λιτότητας παρά πτώχευση. Θα επιβιώσουμε. Μετά τι θα γίνει. Γιατί οι φράγκοι, απλά θα θελήσουν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. ΔΕΝ τους ενδιαφέρει τι θα αφήσουν φεύγοντας.
Ο μόνος λόγος που εγώ δεν πιστεύω στην πτώχευση, είνάι ότι η Ελλάδα δεν έχει φυσικούς πόρους. Τι να μας κάνουν οι ξένοι; -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ο μόνος λόγος που εγώ δεν πιστεύω στην πτώχευση, είνάι ότι η Ελλάδα δεν έχει φυσικούς πόρους. Τι να μας κάνουν οι ξένοι;Ε... κάτι θα βρουν...
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου