-
Ο χρήστης APR έγραψε:
doste ena stigma,ti thelete?odigisi ? theama? taxitita ?xenerota perasmata apo A.M.A(atoma me anapiria)katalixte epiteloys .oi misoi den theloyn ta katiforika giati fovoyntai,oi aloi ta aniforika giati varioyntai ,ta isadia einai aplota,nomizw oti o kathenas zitai mia diadromi na ton voleyi gia na mas pisi oti einai odigos.pos thelete na pame mprosta otan epemveni o kathenas gia na gini to rally sta metra toy.kai thelw episis na sas pw kirie APR oti den eimai (μεριδα ...... των εκολαπτομενων θεατων , που σιγα σιγα , μπορει και να μαθουν περι ........)parakoloythw pola xronia agones kai {servarw} enan protatliti
ta videakia poy evala dixnoyn anthropoys me varia** kokolia **kai poli psixi kai den toys apasxoli pos einai o dromos.Το διλημμα δεν νομιζω οτι πρεπει να απευθηνεται στους οδηγους αγαπητε συναδελφε .
Η αρχη του σπορ που υποτιθεται απαρτιζεται κι απο ανθρωπους που ξερουν απο αγωνες , και ξερουν τι πρεπει να κανουν ωστε να φτιαχνουν το επιπεδο συναγωνισμου και θεαματος , στο σπορ ....που θα φερει κοσμο ,ειναι αρμοδια 100% .armodioi kai ipeythinoi eimastai oloi mas gia na gini to athlima ligo tis prokopis.an den alaxoymai nootropia kai skeptiko kai kataferoymai na doymai tis dikes mas eythines kai lathi tha paramini etsi kai xirotera.
fylika.....kai sinadelfika -
Σωστα οπως τα λες , αλλα μονον θεωρητικα αγαπητε μου ....
Η νοοτροπια του Ελληνα ειναι το μεγιστο προβλημα (το βλεπουμε κι απ'τους κυβερνητες που εκλεγουμε ) που σημαινει σαν λαος δεν μπορουμε να κανουμε κατι αν δεν εχουμε καποιους με οραματα , γνωση βαθεια στο αθλημα και ανιδιοτελεια να αποφασιζουν σωστα , βαζοντας στην ακρη τις δικιες τους αδυναμιες .
-
Ο χρήστης zassrs έγραψε:
doste ena stigma,ti thelete?odigisi ? theama? taxitita ?xenerota perasmata apo A.M.A(atoma me anapiria)katalixte epiteloys .oi misoi den theloyn ta katiforika giati fovoyntai,oi aloi ta aniforika giati varioyntai ,ta isadia einai aplota,nomizw oti o kathenas zitai mia diadromi na ton voleyi gia na mas pisi oti einai odigos.pos thelete na pame mprosta otan epemveni o kathenas gia na gini to rally sta metra toy.kai thelw episis na sas pw kirie APR oti den eimai (μεριδα ...... των εκολαπτομενων θεατων , που σιγα σιγα , μπορει και να μαθουν περι ........)parakoloythw pola xronia agones kai {servarw} enan protatliti
ta videakia poy evala dixnoyn anthropoys me varia** kokolia **kai poli psixi kai den toys apasxoli pos einai o dromos.Γραφε με ελληνικους χαρακτηρες γιατι τα greeklish απαγορευονται[MOD]
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ta videakia poy evala dixnoyn anthropoys me varia** kokolia **kai poli psixi kai den toys apasxoli pos einai o dromos.Γραφε με ελληνικους χαρακτηρες γιατι τα greeklish απαγορευονται[MOD]
Δεν θα επαναληφτεί
-
http://rallymoments.com/videos/10926-Su ... scusa-2009
και βλεπω Harris οι θεατες ειναι με το εισιτηριο στο χερι για τον Αγιο Πετρο!
-
Ο χρήστης mc_s16 έγραψε:
http://rallymoments.com/videos/10926-Subida-a-Escusa-2009και βλεπω Harris οι θεατες ειναι με το εισιτηριο στο χερι για τον Αγιο Πετρο!
Οπως λενε και επισημα 'MOTORSPORT CAN BE DANGEROUS'!!!!
Το που καθετε ο καθενας ειναι ευθυνη κατα 70% δικη του και κατα 30% της εκαστοτε λεσχης...Ομως ειδες κοσμο?
Σημερα στην Ριτσωνα ειμασταν μονο οι γνωστοι και που παμε σε καθε αγωνα σχεδον (τουλαχιστον στην στροφη των οδηγων) και πιο κατω ολη αναβαση ηταν αδεια σε σχεση με προηγουμενα χρονια... -
Ο χρήστης haris274 έγραψε:
Σημερα στην Ριτσωνα ειμασταν μονο οι γνωστοι και που παμε σε καθε αγωνα σχεδον (τουλαχιστον στην στροφη των οδηγων) και πιο κατω ολη αναβαση ηταν αδεια σε σχεση με προηγουμενα χρονια...Μία παρατήρηση η οποία δεν ξέρω αν ίσχυε φέτος. Τόσο εγώ όσο και άλλοι δύο φίλοι δεν πήγαμε Ριτσώνα και γενικά εδώ και χρόνια αποφεύγουμε τη Ριτσώνα την Κυριακή, μόνον επειδή στο παρελθόν πάρα πολλές φορές η λέσχη έκοβε το δρόμο από την ταβέρνα. Δε γνωρίζω αν άλλαξε αυτή η βλακεία που είναι ενδεικτική του σεβασμού πολλών προς τους θεατές και δεν σκοπεύω να το μάθω πηγαίνοντας μέχρι την ταβέρνα. Αν άλλαξε ΑΠΑΙΤΩ από τη λέσχη να ενημερώσει δημοσίως. Το ίδιο απαράδεκτο πράγμα έγινε και στο Παλάδιο με τη Φυλή. Και μη μου πει κανείς για λόγους ασφαλείας στην απλή. Πλέον υπάρχουν τα σέρβις παρκ με συγκεκριμένο in και κανείς αγωνιζόμενος δεν έχει λόγο να πηγαίνει σαν παλαβός στην απλή για να κερδίσει χρόνο σέρβις.
-
Ο χρήστης yugo έγραψε:
Πλέον υπάρχουν τα σέρβις παρκ με συγκεκριμένο in και κανείς αγωνιζόμενος δεν έχει λόγο να πηγαίνει σαν παλαβός στην απλή για να κερδίσει χρόνο σέρβις.+10000!
-
Απο τις 8 το πρωι το ειχαν κοψει στην ταβερνα και περνουσαν μονο με διαπιστευση αλλα τελικα σε μιση ωρα το ανοιξαν αφου αντιδρασαμε εντονα προς την οργανωση...
-
Ο χρήστης haris274 έγραψε:
Απο τις 8 το πρωι το ειχαν κοψει στην ταβερνα και περνουσαν μονο με διαπιστευση αλλα τελικα σε μιση ωρα το ανοιξαν αφου αντιδρασαμε εντονα προς την οργανωση...Άρα έκανα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑ. Και αν οι οδηγοί δεν τραβήξουν το αυτί της λέσχης γι' αυτό το θέμα, ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΩ ΠΟΤΕ.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Με το που απελευθέρωσαν την δίοδο, γέμισε αυτοκίνητα, άρα ο όρος διαφυγή, για πυροσβεστικά και νοσοκομειακά εξέλειψε. Αν λιπών συνέβαινε κάτι, η διακινήσεις των συγκεκριμένων οχημάτων θα γινότανε μέσα από την ιδική διαδρομή, ΑΡΑ?, ‘μουτι’ ο αγώνας!!. Όπως κατάλαβες λιπών φίλε μου, άλλο να βλέπεις από ψηλά, ανεύθυνα, και ανώνυμα, και άλλο να είσαι πραγματικά ο υπεύθυνος και υπόλογος. Για εμένα κακός άνοιξαν την δίοδο. Άλλωστε μια ώρα νωρίτερα, είναι όλα ανοιχτά!.H ανωτέρω δικαιολογία κάθε άλλο παρά επαρκής είναι. Και εξηγούμαι:
Στο ράλλυ Καταλονίας που παρακολούθησα το 2008 ΟΛΕΣ οι προσβάσεις όπου υπάρχουν ασθενοφόρα και αυτοκίνητα πυροσβεστικής αστυνομεύονται με τον εξής πολύ απλό τρόπο: Υπάρχουν δύο αστυνομικοί με μοτοσυκλέτες οι οποίοι κινούνται συνέχεια όσο παρκάρουν αυτοκίνητα. Δηλαδή, ας πούμε ότι η ουρά των παρκαρισμένων απέχει κάποια στιγμή 150 μ. από την Ε.Δ. Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς φροντίζει ώστε όσα αυτοκίνητα φτάνουν στο τέλος της ουράς να παρκάρουν στο πλάι του δρόμου, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, και ο δεύτερος προχωράει άλλα 20-30 μ. πιο κάτω (δηλαδή περίπου στα 180 μ. από την Ε.Δ.) ώστε να προλάβει τα επόμενα αυτοκίνητα που έρχονται και να υποχρεώσει εκείνα να παρκάρουν στην άκρη του δρόμου στο τέλος της ουράς. Μόλις ο πρώτος αστυνομικός τελειώσει με τη διευθέτηση των παρκαρισμένων κινείται εκείνος άλλα 20-30 μ. πιο κάτω από τον δεύτερο που εκείνη τη στιγμή διευθετεί παρκαρίσματα. Κινούνται έτσι προχωρώντας μια ο ένα και μια ο άλλος και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Αν ο δρόμος είναι φαρδύς τότε τα παρκαρισμένα είναι και από τις δύο πλευρές. Αν όχι, τότε μόνο από τη μία. Και οι αστυνομικοί δεν αστειεύονται. Αν τυχόν πας να παρκάρεις αλλού από εκεί που σου υποδεικνύουν, βγαίνει μπλοκάκι.
Με αυτό το πολύ απλό σύστημα λύνονται όλα τα προβλήματα στις προσβάσεις. Δηλαδή:
1.Τα οχήματα του αγώνα φεύγουν όποτε θέλουν.
2. Δεν υπάρχει μποτιλιάρισμα όταν πάει κάποιος προς την Ε.Δ.
3. Όσοι θεατές θέλουν να φύγουν νωρίτερα μπορούν να το κάνουν.
Επιπλέον, οι αστυνομικοί παράγουν πραγματικό έργο εξυπηρέτησης και ουσιαστικής αστυνόμευσης και δεν παίζουν απλώς το ρόλο της μπαριέρας.Συμπερασματικά, θα μου επιτρέψεις να θεωρώ ΕΝΤΕΛΩΣ άστοχη τη δικαιολογία που ανέφερες και να συνεχίσω να ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΩ Κυριακή στη Ριτσώνα. Παλιότερα που είχα χωμάτινο αυτοκίνητο με Bridgestone λάσπης πήγαινα από μια άθλια κοπάνα, αν δεν υπήρχε εκεί κολλημένο κάποιο αυτοκίνητο με νορμάλ λάστιχα και αναρτήσεις. Τώρα όχι.
Υ.Γ. Επειδή ξέρω ότι μας διαβάζουν πολλοί από πολλές λέσχες, αναμένω να δω σύντομα το παραπάνω σύστημα των Ισπανών σε εφαρμογή και στη χώρα μας τώρα που έγινε γνωστό.
-
Αγαπητε yugo
Το συστημα αυτο περι παρκαρισματος των αυτοκινητων σε μια 'ντανα' που εφαρμοζουν οι Ισπανοι
το κανουμε και εμεις σε πολλους αγωνες (επι πολλα χρονια ) εκει που υπαρχει διαφυγη ασθενοφορου.
Σιγουρα το εχεις δει σε Rally Acropolis.
Φιλικα
Σπυρος -
Ο χρήστης SPIROSZ έγραψε:
Το συστημα αυτο περι παρκαρισματος των αυτοκινητων σε μια 'ντανα' που εφαρμοζουν οι Ισπανοι
το κανουμε και εμεις σε πολλους αγωνες (επι πολλα χρονια ) εκει που υπαρχει διαφυγη ασθενοφορου.
Σιγουρα το εχεις δει σε Rally Acropolis.Όχι, δεν το έχω δει ποτέ σε Ακρόπολις, ούτε πουθενά αλλού. Και παρακολουθώ ελληνικούς αγώνες και Ακρόπολις από το 1987. Σε παρακαλώ ξαναδιάβασέ το προσεκτικά γιατί νομίζω ότι δεν έγινε κατανοητό. Αυτό που κάνουν εκεί είναι εντελώς διαφορετικό από το να έχουν 3-4 στατικούς αστυνομικούς που να παρκάρουν αυτοκίνητα σε ένα σημείο όπως εμείς. Οι δικοί τους αστυνομικοί μπορεί να μετακινηθούν μέχρι και 2 χλμ. κάνοντάς το αυτό.
Και αν θυμάσαι, έχει ακυρωθεί Δροσοχώρι σε Ακρόπολις γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.Παρεμπιπτόντως, αν το κάναμε, τότε θα ήταν 10000% αβάσιμη η δικαιολογία που διάβασα πιο πάνω.
-
Εχει γινει ,ειμαι αυτοπτης μαρτυρας ,ηταν στα Γερανια περσυ η προπερσυ,αλλα με ενα μονο μοτοσυκλετιστη με αποτελεσμα εμεις οι εξυπνοι οταν ξεφευγαμε απο το οπτικο του πεδιο να ξεμπαρκαρουμε και να προχωραμε οσο το δυνατον κοντυτερα στην ειδικη και φυσικα να κλεινουμε το δρομο οχι μονο σε ασθενοφορα κλπ αλλα και στους θεατες που ηρθαν εγκαιρα και παρκαρανε νομοτυπα και σωστα!!!
Ασε τι εγινε μετα το τελος της ειδικης.
Παντα εχω την απορια.Γιατι ο μαλακσς που εχει κλεισει το δρομο ερχεται παντα τελευταιος; -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Εχει γινει ,ειμαι αυτοπτης μαρτυρας ,ηταν στα Γερανια περσυ η προπερσυ,αλλα με ενα μονο μοτοσυκλετιστη με αποτελεσμα εμεις οι εξυπνοι οταν ξεφευγαμε απο το οπτικο του πεδιο να ξεμπαρκαρουμε και να προχωραμε οσο το δυνατον κοντυτερα στην ειδικη και φυσικα να κλεινουμε το δρομο οχι μονο σε ασθενοφορα κλπ αλλα και στους θεατες που ηρθαν εγκαιρα και παρκαρανε νομοτυπα και σωστα!!!
Ασε τι εγινε μετα το τελος της ειδικης.
Παντα εχω την απορια.Γιατι ο μαλακσς που εχει κλεισει το δρομο ερχεται παντα τελευταιος;Μα...γιατι ειναι μλκς....
-
-
Ο χρήστης yugo έγραψε:
Σιγουρα το εχεις δει σε Rally Acropolis.Όχι, δεν το έχω δει ποτέ σε Ακρόπολις, ούτε πουθενά αλλού. Και παρακολουθώ ελληνικούς αγώνες και Ακρόπολις από το 1987. Σε παρακαλώ ξαναδιάβασέ το προσεκτικά γιατί νομίζω ότι δεν έγινε κατανοητό. Αυτό που κάνουν εκεί είναι εντελώς διαφορετικό από το να έχουν 3-4 στατικούς αστυνομικούς που να παρκάρουν αυτοκίνητα σε ένα σημείο όπως εμείς. Οι δικοί τους αστυνομικοί μπορεί να μετακινηθούν μέχρι και 2 χλμ. κάνοντάς το αυτό.
Και αν θυμάσαι, έχει ακυρωθεί Δροσοχώρι σε Ακρόπολις γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.Παρεμπιπτόντως, αν το κάναμε, τότε θα ήταν 10000% αβάσιμη η δικαιολογία που διάβασα πιο πάνω.
Γνωριζω να διαβαζω και να κατανοω αυτα που γραφεις
Εγω δεν γραφω πουθενα για στατικους αστυνομικους. Αυτο που γινεται εδω και χρονια τουλαχιστον σε επιπεδο wrc ειναι οτι ο αστυνομικσς πρεπει να ειναι παντα στο τελευταιο αυτοκινητο που παρκαρει.
Οσο για το αν ακυρωθηκε το Δροσοχωρι για τον λογο αυτο δεν το θυμαμαι,παντως να ξερεις οτι αν σε Αcropolis εκλειναν οι προσβασεις οι ειδικες θα ακυρωνονταν η μια μετα την αλλη.
Και θα πω και κατι αλλο,πολλοι απο τους αστυνομικους ειναι υποψιασμενοι και οι διοικητες ακομα πιο πολυ. Ταυτα και μενω . -
Ο χρήστης SPIROSZ έγραψε:
Αυτο που γινεται εδω και χρονια τουλαχιστον σε επιπεδο wrc ειναι οτι ο αστυνομικσς πρεπει να ειναι παντα στο τελευταιο αυτοκινητο που παρκαρει.Λυπάμαι πολύ αλλά δεν το έχω δει ποτέ αυτό στο Ακρόπολις. Ίσως να γινόταν σε άλλες Ε.Δ. από αυτές που πήγα. Ίσως ειναι επειδή 'ο αστυνομικός' είναι 'ο αστυνομικός', δηλαδή ένας, όπως λες και όπως αναφέρει ξεκάθαρα ο DAP. 'Ίσως επειδή δεν έχουν μοτοσυκλέτες ώστε να κινούνται γρήγορα μόλις τελειώσουν από μια περιοχή. Επαναλαμβάνω ότι αυτό το σύστημα που είδα είναι με δύο αστυνομικούς που λειτουργούν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο, αλλά και με ταυτόχρονη συνεργασία, χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτες. ΑΥΤΟ, το οποίο είναι άκρως αποτελεσματικό, δεν το έχω δει ούτε στην Ελλάδα ούτε στη Γερμανία όπου παρακολούθησα WRC. Το έχω δει μόνο στην Ισπανία.
Και στο κάτω-κάτω, αν έχουμε τόσο αποτελεσματικό σύστημα όπως λες, η Ριτσώνα και η Φυλή γιατί έκλεισαν 5 χλμ. πριν;Και κάτι ακόμα, προς τον antonis-team: Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά δεν είμαι μόνο εγώ που δεν πάω Ριτσώνα για αυτό το λόγο. Είναι άλλοι 3 άνθρωποι στην παρέα, εκ των οποίων οι 2 αγωνιζόμενοι εδώ και χρόνια, οι οποίοι ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να πάνε Ριτσώνα την Κυριακή (όταν δε βρέχει πάμε το Σάββατο) ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
-
Καιρό είχα να γράψω, αλλά είπα να ποσταρω με αφορμή αυτό:
Βλέπετε κάτι περίεργο? Μήπως κάτι λείπει? Μήπως τελικά πρέπει σε κάθε ΣΕΧ-εκκινηση να έχουμε κριτές-μπάτσους να μην αφήνουν και τον θεό να ξεκινήσει αν δεν είναι προστατευμένος σωστά? Εσείς κύριοι αγωνιζόμενοι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας, από το χεράκι πρέπει να σας παίρνουν?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Καιρό είχα να γράψω, αλλά είπα να ποσταρω με αφορμή αυτό:Βλέπετε κάτι περίεργο? Μήπως κάτι λείπει? Μήπως τελικά πρέπει σε κάθε ΣΕΧ-εκκινηση να έχουμε κριτές-μπάτσους να μην αφήνουν και τον θεό να ξεκινήσει αν δεν είναι προστατευμένος σωστά? Εσείς κύριοι αγωνιζόμενοι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας, από το χεράκι πρέπει να σας παίρνουν?
Ναι, λείπουν τα γάντια. Όπως λείπουν γάντια, μπαλακλάβα και εσώρουχα και από αυτόν εδώ τον τύπο που η εγκληματική MSA τον έχει αφήσει χωρίς αυτά να διασκεδάζει και να πηγαίνει με MkII σε χώμα πιο γρήγορα από όλα τα Ν4:
http://www.youtube.com/watch?v=fXREnH8S ... re=relatedΠαρακολούθησέ το όλο και ελπίζω να καταλάβεις τι εννοώ.
Και για να μην απορείς, δηλώνω ρητά ότι είμαι αντίθετος στην υποχρεωτική χρήση εσωρούχων και μπαλακλάβας (και γαντιών, για όποιον δεν μπορεί να οδηγήσει μ' αυτά) θεωρώντας ότι η δυσφορία που μου προκαλούν μέσα στο αγωνιστικό είναι στατιστικά πολύ πιο επικίνδυνη από τους πιθανούς κινδύνους από τους οποίους ίσως με γλιτώσουν.
Και αν θες, μπορούμε να συναντηθούμε ιδιαιτέρως και να κάνουμε το γνωστό πείραμα που γίνεται με ένα κομμάτι 'αντιπυρικό ύφασμα PSARCO ή ΜΡΟ', ένα παντελόνι τζιν από την Αθηνάς και έναν απλό αναπτήρα. Θα εκπλαγείς πολύ περισσότερο απ' όσο φαντάζεσαι.
30ο ΡΑΛΛΥ ΠΑΛΛΑΔΙΟ 2009