-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
- Επί πλέον να σε ενημερώσω και σε κάτι άλλο, που έγραψες ένα μεγάλο «ΔΕΝ». Έχω ιστιοπλοϊκό, μα έχω και ένα συνεργείο με άτομα, που επισκευάζουν πλαστικά (πολυεστερικα σκάφοι). Έχεις δει να αδειάζουν νερά 3 αντλίες, και να μην φτάνουν?. Να βλέπεις εκατοντάδες συντριβανακια στην ‘σεντίνα’?. Να βγάζεις σκάφος έξω και να βουλιάζει με το δάχτυλο ο εξωτερικός πολυεστέρας?!!!!. Αν δεν το έχεις δει, τότε δεν ξέρεις για τον συνεχή πολυμερισμό του πολυεστέρα. Όπως δεν ξέρεις και την ένια της λέξεις ‘όσμωση’.
Αγαπητέ antonis-team
Θα συμφωνήσω σχεδόν με όλα όσα λες, εκτός από αυτό το συγκεκριμένο σημείο. Η όσμωση είναι ανταλλαγή ιόντων ανάμεσα σε δύο χημικά διαλύματα ώστε να υπάρχει εξισορρόπησή τους. Στη θάλασσα, όπου το ρόλο του δεύτερου διαλύματος τον παίζει το θαλασσινό νερό, η όσμωση είναι πολύ συχνή. Στο περιβάλλον ενός αγωνιστικού δεν υπάρχει καμία αιτία για τέτοια εξισορρόπηση διαλυμάτων. Η κουβέντα αυτή που είπα για τον πολυεστέρα των μπάκετ δεν είναι δική μου. Είναι απάντηση που έλαβα παλιότερα για το θέμα από χημικό μηχανικό του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Ο οποίος, μάλιστα, όταν του εξήγησα γιατί ρωτάω έβαλε τα γέλια και με αποκάλεσε 'μεγάλο κορόϊδο'. -
Ο χρήστης makism14 έγραψε:
συγνώμη για το λίγο 'εκτος χρόνου' αλλά θα ήθελα να κάνω μία βασική παρατήρηση για τα πυρίμαχα ρούχα και εσώρουχα. Αν είχα διαβάσει σωστά η κύρια λειτουργία τους είναι να αποβάλλουν την υγρασία από το σώμα μας, έτσι ώστε να μην βράσουμε, στην κυριολεξία, από την υγρασία που θα μετραπεί σε καυτό ατμό κατά την φωτιά, και επιπλέον να μην πάρουμε φωτιά για μερικά δευτερόλεπτα....
Επομένως βοηθάνε να αποβάλεται ο ιδρώτας από το σώμα μας και κατ'επέκταση νομίζω ότι πρέπει να αισθανόμαστε περισσότερη δροσιά όταν τα φοράμε, συγκρητικά με άλλα ρούχα.
Σίγουρα όμως θα υπάρχουν και εξαιρέσεις ως προς την αίσθηση της ζέστης - εξαντλησης.Σωστος!,ακριβως οπως το καρπουζι δροσιζεται στον ...ηλιο. Και για αλλους λογους που δεν ειναι της στιγμης.
Ομως. Χωρις να θελω να υπερηφανευτω, ουτε να θιξω κανεναν, θα πρεπει να γνωστοποιησω οτι οποιος δεν αντεχει 3 χολομωντες στη σειρα, πρεπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να σταματησει να τρεχει και να παει στον γιατρο πρωτα και μετα στον γυμναστη.
Και για να τ αποδειξω, ας αποκαλυψω τωρα οτι για να περασω εργομετρικο εκανα 4 μηνες διαιτα και καθημερινη γυμναστικη (για να μην δωσω τη χαρα στον Μανιατοπουλο να με δει κομμενο) φυσικα ειμαι απο χρονια διαβητικος και αυτορυθμιζομενος, και στην καρδια μου αναπαυονται 3 Stents που κρατανε τα 'μπεκ' ανοιχτα.
Κι ομως εβγαζα κινεττα και θα εβγαζα κι αλλη μια,κι οταν βγηκα απο μεσα χασκογελαγα με το κοκκινο της φωτιας στα προσωπα των αλλων, απλα οχι γιατι ειμαι παιδαρας, αλλά γιατι οταν πραγματικα αγαπας αυτο που κανεις και το κανεις σωστα, πεθαινεις παντα άλλη ωρα...
Κοψτε λοιπον την πλακα με την ασφαλεια και τα πυριμαχα, και μην αντιμετωπιζετε τους αγωνες οπως δυστυχως κανει τελευταια η ηγεσια τους!
Σαν παιχνιδι δηλαδη -
Ο χρήστης yugo έγραψε:
- Επί πλέον να σε ενημερώσω και σε κάτι άλλο, που έγραψες ένα μεγάλο «ΔΕΝ». Έχω ιστιοπλοϊκό, μα έχω και ένα συνεργείο με άτομα, που επισκευάζουν πλαστικά (πολυεστερικα σκάφοι). Έχεις δει να αδειάζουν νερά 3 αντλίες, και να μην φτάνουν?. Να βλέπεις εκατοντάδες συντριβανακια στην ‘σεντίνα’?. Να βγάζεις σκάφος έξω και να βουλιάζει με το δάχτυλο ο εξωτερικός πολυεστέρας?!!!!. Αν δεν το έχεις δει, τότε δεν ξέρεις για τον συνεχή πολυμερισμό του πολυεστέρα. Όπως δεν ξέρεις και την ένια της λέξεις ‘όσμωση’.
Αγαπητέ antonis-team
Θα συμφωνήσω σχεδόν με όλα όσα λες, εκτός από αυτό το συγκεκριμένο σημείο. Η όσμωση είναι ανταλλαγή ιόντων ανάμεσα σε δύο χημικά διαλύματα ώστε να υπάρχει εξισορρόπησή τους. Στη θάλασσα, όπου το ρόλο του δεύτερου διαλύματος τον παίζει το θαλασσινό νερό, η όσμωση είναι πολύ συχνή. Στο περιβάλλον ενός αγωνιστικού δεν υπάρχει καμία αιτία για τέτοια εξισορρόπηση διαλυμάτων. Η κουβέντα αυτή που είπα για τον πολυεστέρα των μπάκετ δεν είναι δική μου. Είναι απάντηση που έλαβα παλιότερα για το θέμα από χημικό μηχανικό του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Ο οποίος, μάλιστα, όταν του εξήγησα γιατί ρωτάω έβαλε τα γέλια και με αποκάλεσε 'μεγάλο κορόϊδο'.καταρχήν καλησπέρα...
μια ερώτηση!!
οταν το σώμα μας καταπονείτε σε μια στροφή με 2g κάθετε στο καθηζμα που στρευλωνη προσπαθώντας να μας σηνκρατιση ?τοτε δεν υπαρχει φθορα -
Το θέμα έχει να κάνει με μία ολόκληρη επιστήμη που λέγεται αντοχή υλικών...
Το μπάκετ απαιτείται να έχει την απαραίτητη 'ελαστικότητα' για να αντέξει τα όποια g είτε αυτά είναι 2 μέσα σε μία στροφή, είτε αυτά είναι 60 σε μια πρόσκρουση...
Φίλε yugo το ξαναλέω....
Αν αφήσεις ένα μπάκετ απροστάτευτο από τα στοιχεία της φύσης, Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ.....
-
Αγαπητέ nass,
Το παρακάτω απόσπασμα είναι αυτούσιο από τα safety regulations της MSA για όλους τους αγώνες rally στην Αγγλία.- Individual Competitors are responsible for ensuring
their own safety and that appropriate flame resistant
overalls are worn when mandatory. Competitors are
also strongly advised to wear flame resistant gloves,
socks, balaclavas and underwear.
Επίσης, αν τα αγγλικά σου είναι πολύ καλά, θα ήταν ενημερωτικό να ρίξεις και μια ματιά και στους κανονισμούς τους περί καθισμάτων και περί 'ταμπελακίων' στα κράνη. Τίποτε περαιτέρω για το θέμα και από εμένα κλείνει εδώ. Απλώς πρόκειται για διαφορετική αντιμετώπιση. Και εύχομαι πραγματικά η δική μας να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα. Σε πρώτο πρόσωπο, θα συνεχίσω να ασπάζομαι των Άγγλων.
- Individual Competitors are responsible for ensuring
-
Yugo h MSA leei oti ta pyrhmaxa einai proairetika ektws kai an to zhta h kathgoria poy anoikei o agwnas....
Sthn Ellada h E8EA to exei kanei na einai ypoxrewtika se ooys toys agwnes....
An egw er8w na treksw Ellada kai 8elw na xrhshmopoihsw to coolshirt moy mesa apo thn forma tote oi texnikoi eforoi 8a me petaksoyn ektws giati den einai FIA alla (sfi) poy einai apodekto apo thn MSA.
Fysika 8a mporoysan na xrhshmopoioyn kai eswroyxa ta opoia den einai 100% FIA approved alla MSA approved.
Px Nai men pyrimaxo mployzaki alla kontomaniko (opws exoyn oi aggloi) h to cool shiprt.... -
Αγαπητέ yugo, όπως σου είπα αρνούμαι να μπω σε μια συζήτηση αμφισβήτησης συγκεκριμένων μέτρων ασφαλείας (συγκεκριμένων για σένα... για κάποιον άλλον μπορεί να είναι άλλα, πχ. HANS και 'τι να τα κάνουμε τα Snell 2010 κράνη, καλά δεν είμασταν και με τα μηχανής πριν 20 χρόνια ?' και εν τέλει όλα τίθενται από όλους σε αμφισβήτηση, που είναι διαλυτική, αποπροσανατολιστική και καθόλου δημιουργική τακτική) τη στιγμή που τα συστήματα ασφαλείας ΙΜΗΟ δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε καν το 10ο πρόβλημα που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν οι αγώνες.
Με άλλα λόγια, μακάρι το πρόβλημά μας να ήταν τα γάντια...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Με άλλα λόγια, μακάρι το πρόβλημά μας να ήταν τα γάντια...Επιτέλους. Αυτό προσπαθώ να πω που να πάρει η ευχή. Τουλάχιστον σε αυτό, συμφωνούμε απόλυτα.
30ο ΡΑΛΛΥ ΠΑΛΛΑΔΙΟ 2009