-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αυτό που θέλει να σου πει ο φίλτατος νίκος είναι ότι απλά δεν είσαι IN...
που πας ρε άνθρωπε μου χωρίς golf ή έστω κανα bmw ??δεν έχει σημασία που δεν σου αρέσουν ..., δεν ξέρεις εσύ...
Προφανώς και δε θέλω να πω αυτό. Που ακριβώς κατάλαβες κάτι τέτοιο?
Απλά δε συμπαθώ καθόλου μα καθόλου τα ψευτό-SUV (='crossover' ).
@rokko
Συζήτηση κάνουμε...δε προσπαθώ να σου αλλάξω τη γνώμη, ούτε και να κατακρίνω την αγορά σου...αλλά δε μπορώ να δεχθώ το κόμπλεξ του νεοέλληνα που κυκλοφορεί με τα γιγάντια και τεράστια SUV και έχει γίνει μάλιστα και η νέα 'μόδα' στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Προς Θεού...δε σε συγκαταλέγω εκεί, να το ξεκαθαρίσουμε.
Δεν πήρα smart γιατί δεν μένω μόνο Αθήνα. Δεν πήρα smart γιατί έχω γράψει 100 φορές τους λόγους που διάλεξα crossover και μάλιστα το caliber... Πόσες φορές πρέπει να σου γράψω τους λόγους??? Δεν πήρα smart για λόγους που δεν πήρα Cayenne ή Τράκτορα... Τι επιμονή είναι αυτή? Εσύ γιατί δεν πήρες Crossover? Εσύ τι αυτοκίνητο έχεις? Και πες μου γιατί το πήρες....
Το νόμισμα λοιπόν έχει δύο όψεις. Δε μπορώ να δεχθώ ότι όλοι μας πρέπει να πάρουμε SUV λόγω των δρόμων μας (αυτό αφήνεις να εννοηθεί) καθώς και για όλους τους υπόλοιπους λόγους που αναφέρεις. Δεν αγοράζουν όλοι έτσι, ο καθένας αγοράζει και επιλέγει διαφορετικά. Εσύ επέλεξες αυτό που επέλεξες για τους δικούς σου λόγους, εγώ το ίδιο κλπ κλπ κλπ. To τι αυτοκίνητο έχω, μπορείς να το δεις στην υπογραφή μου, αλλά νομίζω είναι off topic σε αυτό που συζητάμε. Απλά μην Θεοποιούμε τα πράγματα...μη το βγάζουμε το καλύτερο των καλύτερων:
Ο ανταγωνισμός σε παρόμοια τιμή έχει να αντιπαραθέσει χαμηλότερη ονομαστική ισχύ
Τι εννοείς ανταγωνισμό?
Ανταγωνισμό στα 1.800 ατμόσφαιρα/1400κιλά ? Υπάρχει άλλο τέτοιο ανταγωνιστικό που βγάζει 150 άλογα?
Ανταγωνισμό στα χρήματα? Υπάρχει άλλο τέτοιο με τέτοιο εξοπλισμό, μοτέρ, ίππους, άτοκα σε τέτοια τιμή?
Ανταγωνισμό στα crossover? Υπάρχει άλλο αυτοκίνητο που έχει όλα τα παραπάνω και είναι crossover?Ποια αυτοκίνητα θεωρούνται ανταγωνισμός? Ας τα βάλουμε δίπλα δίπλα λοιπόν να τα συγκρίνουμε.
1.800 ατμόσφαιρα με 150 ίππους, 20 εκατοστά από το έδαφος (crossover), εξοπλισμός, χρηματοδότηση & τιμή....
ΠεριμένωΔε θα κάτσω να σου απαντήσω λοιπόν σε ένα-ένα από τα προηγούμενά σου ποστ. Δε σε κατηγορώ που πήρες Caliber, η ένστασή μου είναι στη νέα μόδα των ψευτο-SUV που ποτέ δε βλέπουν το χώμα παραμόνο τα πεζοδρόμια της Αθήνας και μάλιστα μερικά αποτελούν και κίνδυνο για τον απέναντι στους ανοιχτούς δρόμους. Υπάρχουν τόσοι ανίκανοι οδηγοί που ούτε να το κουμαντάρουν ξέρουν (έχω δει με τα μάτια μου να πέφτει σε παρκαρισμένο στο Κολωνάκι και να φεύγει η κυρία), ούτε να το παρκάρουν σωστά και ούτε να το πάνε σωστά.
Σχετικά με τα όρια ταχύτητας...εγώ δεν έγραψα ότι πάω με 200 όπου βρω. Μίλησα για απόλαυση οδήγησης σε δρόμους εκτός της πρωτεύουσας. Αυτοί συνήθως περιλαμβάνουν στροφές. Δε χρειάζεσαι 200 άλογα για να περάσεις τα όρια των 120 και 140 by the way...
Σχετικά με τις κλίσεις στις στροφές...έχω οδηγήσει Q5, δεν είχα καμία διάθεση να σου πω την αλήθεια να οδηγήσω συγκεκριμένα το Caliber. Στην Αμερική έχω οδηγήσει αρκετά SUV και ποτέ με ποτέ δε μου άρεσε η συμπεριφορά τους στις στροφές. Όπως και να το κάνουμε λοιπόν, δεν έχει την sport ανάρτηση και το ύψος ενός hatchback ή sedan...με βάση τους νόμους της φυσικής λοιπόν, είναι λογικό να γέρνει περισσότερο από αυτά. Επίσης ποιος σου είπε ότι τα hatch/sedan με sport ανάρτηση δεν κάνουν παρομοίως άνετο ταξίδι, προσφέροντάς σου ΑΠΕΙΡΩΣ στιβαρότερη οδηγική συμπεριφορά και κρατήματα στις στροφές?
Δεν υποτιμώ συγκεκριμένα το αυτοκίνητό σου...μιλάω για τη κατηγορία των ψευτο-SUV και της τελευταίας 'μόδας'...μήπως όμως εσύ με τα σχόλια για τα περί ύψους, πεζοδρομίων κλπ υποτιμάς τους υπόλοιπους που έχουμε πάρει πιο 'χαμηλά' που δεν ανεβαίνουν πεζοδρόμια?
Αλήθεια...έχει πάει κάποιος ιδιοκτήτης crossover το αυτοκίνητό του στα...βουνά άραγε?
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
εσενα τι σε νοιαζει ρε φιλε;
αυτο γουσταριζε αυτο πηρε.
κουμαντο στην τσεπη και στα γουστα του θα κανεις.
ημαρτον.ΑΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΑΜΕ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ
-
Ο χρήστης caliber69 έγραψε:
ΑΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΑΜΕ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ
Και δυο αυγά Τουρκίας...
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
ΑΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΑΜΕ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ
Και δυο αυγά Τουρκίας...
Απαράδεκτος! [Mod]
-
Απαράδεκτος! [Mod]Κακώς το συνεχίζεις [Mod]
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Πολύ εμπάθεια ρε παιδιά... Ήμαρτον... Μήπως παρκάρει μπροστά στο πάρκινγκ σας?
Εσύ ...αλήθεια... τι αμάξι έχεις?Τα έχουμε πει παλαιότερα, στο ίδιο thread. Σωστά?
(Παραλαμβάνω το Insignia 1.6T την άλλη εβδομάδα).
Αλήθεια αν θυμάμαι καλά, εσύ είχες πει σε παλιότερο post σου ότι θα έδινες το Caliber ανταλλαγή για μικρότερο αυτοκίνητο, καθώς περίμενες παιδί και αυτό είχε αναταράξει τα οικονομικά σου. Δεν το έδωσες ακόμα?Καλορίζικο...και σε περιμένουμε στο Club μας
(η διέυθυνση...στην υπογραφή μου )
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τι σας συγκινεί στα psedo-SUV που ούτε ουσιαστικές off-road δυνατότητες δεν έχουν?
Νικο αν μπορεσεις να παρεις απαντηση σε αυτο που να εχει καποια λογικη πες την μου και εμενα....δεν παει πολυς καιρος που ειχα μια αναλογη συνομιλια με καποια μελη χαρην του Qashqai....
Δε νομίζω να πάρω ουσιαστική απάντηση όμως αγαπητέ
Χώροι, άνεση, ορατότητα, θέση οδήγησης (σε πολλούς αρέσει που είναι ψηλά). Προσωπικά θα έπαιρνα άνετα ένα για οικογενειακό ακόμα και αν δεν πατήσει ποτέ χώμα. Εξάλλου είχα κοιτάξει και το δικίνητο RAV4, που δεν είναι καθόλου κακό...
Τώρα 4κίνηση και λοιπά είναι λεπτομέρειες για το 99,99% των οδηγών... Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι για το 99,99% των οδηγών έννοιες όπως προσπέρασμα, ελαστικότητα κινητήρα, αίσθηση τιμονιού, ηθελημένη αποσταθεροποίηση του αυτοκινήτου, κτλ, που για εμάς είναι καθημερινότητα ( ) είναι κινέζικα...
Προσωπικά τα βλέπω σαν 4κίνητα πολυμορφικά χωρίς το image του πολύτεκνου...
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Αλήθεια αν θυμάμαι καλά, εσύ είχες πει σε παλιότερο post σου ότι θα έδινες το Caliber ανταλλαγή για μικρότερο αυτοκίνητο, καθώς περίμενες παιδί και αυτό είχε αναταράξει τα οικονομικά σου. Δεν το έδωσες ακόμα?Τελικά αποδείχτηκε false alarm μιας και τελικά τα φέρνω βόλτα. Ήταν ο πανικός των νέων γονιών...
Όσο για το insignia το έχει πάρει ο κουμπάρος μου και μου έχει πει τα καλύτερα... Καλοτάξιδο...αλλά δε μπορώ να δεχθώ το κόμπλεξ του νεοέλληνα που κυκλοφορεί με τα γιγάντια και τεράστια SUV και έχει γίνει μάλιστα και η νέα 'μόδα' στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Προς Θεού...δε σε συγκαταλέγω εκεί, να το ξεκαθαρίσουμε.
Εμένα δεν με συγκαταλέγεις, το caliber δεν είναι τεράστιο SUV, επίσης δεν είναι μόδα ΤΟΤΕ η συζήτηση σου είναι offtopic . Σωστά? Τόση ώρα που συζητάμε όμως, γράφουμε για τα crossover's, το caliber και αυτούς που τα έχουν επιλέξει... Κάτι δεν πάει καλά με 'σένα...
Δε μπορώ να δεχθώ ότι όλοι μας πρέπει να πάρουμε SUV λόγω των δρόμων μας (αυτό αφήνεις να εννοηθεί) καθώς και για όλους τους υπόλοιπους λόγους που αναφέρεις.
Βρε άνθρωπε είμαστε με τα καλά μας? Πότε ζήτησα να δεχθείς κάτι τέτοιο? Έγραψα εγώ ότι πρέπει όλοι να πάρετε SUV επειδή είναι τέτοιες οι δικές μου ανάγκες?
Νίκο δεν μας τα λες καλά.... Μήπως πίνεις κανά τσιπουράκι εκεί που είσαι? Αν είναι να έρθω για παρέα...Απλά μην Θεοποιούμε τα πράγματα...μη το βγάζουμε το καλύτερο των καλύτερων
Ε λοιπόν πιστεύω ότι δεν έχεις τι να γράψεις γιατί βλέπεις ότι έχω δίκιο και αρχίζεις και γράφεις άσχετα και προσωπικά συμπεράσματα που ουδέποτε έχουν γραφτεί εδώ μέσα και ειδικά από εμένα...
Τώρα αυτό το 'καλύτερο των καλύτερων' που το σκαρφίστικες πάλι? Κανένας εδώ μέσα ΟΥΤΕ το έγραψε, ΟΥΤΕ το υπονόησε...Σχετικά με τα όρια ταχύτητας...εγώ δεν έγραψα ότι πάω με 200 όπου βρω. Μίλησα για απόλαυση οδήγησης σε δρόμους εκτός της πρωτεύουσας. Αυτοί συνήθως περιλαμβάνουν στροφές. Δε χρειάζεσαι 200 άλογα για να περάσεις τα όρια των 120 και 140 by the way..
Τώρα τα αλλάζεις... Έγραψες 'ΑΠΕΙΡΩΣ απολαυστικοί για όσα άλογα θέλεις' και τώρα μου λες 'Δε χρειάζεσαι 200 άλογα για να περάσεις τα όρια των 120 και 140'.
Εγώ σου απάντησα στο πρώτο που έγραψες... Τώρα έτσι όπως το θέτεις αλλάζει εντελώς το νόημα...Σχετικά με τις κλίσεις στις στροφές...έχω οδηγήσει Q5
**SORRY** αλλά δεν μπόρεσα να κρατηθώ.... το ... **'Προσωπικά δε βρήκα καμία άνεση στο ταξίδι και κυρίως δε νιώθω ότι μου προσφέρει την ίδια στιβαρότητα στο δρόμο λόγω του υψηλού κέντρου βάρους και τις κλήσεις που παίρνει στις στροφές λόγω μαλακών αναρτήσεων.'** πηγάζει από το **'έχω οδηγήσει Q5'** ????
Τι να πω βρε Νίκο... Μάλλον ανάμεσα στα τσίπουρα πίνεις και τεκίλες!!!
Δεν υποτιμώ συγκεκριμένα το αυτοκίνητό σου...μιλάω για τη κατηγορία των ψευτο-SUV και της τελευταίας 'μόδας'
Είναι πασιφανές βρε...
μήπως όμως εσύ με τα σχόλια για τα περί ύψους, πεζοδρομίων κλπ υποτιμάς τους υπόλοιπους που έχουμε πάρει πιο 'χαμηλά' που δεν ανεβαίνουν πεζοδρόμια?
**ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ**
Αλήθεια...έχει πάει κάποιος ιδιοκτήτης crossover το αυτοκίνητό του στα...βουνά άραγε?
Μιας και το εξοχικό μου είναι στον Παρνασσό, υποθέτω πως το έχω πάει εγώ...
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Καλορίζικο...και σε περιμένουμε στο Club μας
(η διέυθυνση...στην υπογραφή μου )
Έχω ήδη γραφτεί εδώ και κάμποσο καιρό στο InsigniaClub, φίλε Stan και έχω ποστάρει κιόλας.
Πιθανότατα να τα πούμε και απο κοντά σε κάποια μελλοντική συνάντηση του Club. -
Χωρίς να θέλω να κρίνω κανένα για την επιλογή αυτοκινήτου που έχει κάνει (άλλωστε δεν μου πέφτει λόγος), η άποψη μου για το Caliber είναι ότι συνολικά αποτελεί ένα αυτοκίνητο πολύ κάτω του μετρίου (τουλάχιστον για τα δικά μου θέλω και ανάγκες), τόσο αν το δει κανείς 'αυτόνομα', όσο και σε σύγκριση με ανταγωνιστικά/παραπλήσια αυτοκίνητα. Και αυτό διότι τα αρνητικά του είναι πολύ σημαντικότερα και υπερκαλύπτουν τα όποια θετικά του.Εξηγούμαι λοιπόν.
Τα αρνητικά του κατά την γνώμη μου είναι:
-Ανεπαρκείς επιδόσεις
Έχοντας οδηγήσει το Caliber σε εκτενές test-drive βρήκα τον κινητήρα του εντελώς αδύναμο και αργό.Για προσπεράσεις/ρεπρίζ έπρεπε να κάνεις το σταυρό σου. Οποιοδήποτε 1300άρι-1400άρι ιταλικό ή ιαπωνικό (τουρμπίσιο ή μη) έχει πολύ πιο νευρώδη κινητήρα, κινείται πιο σβέλτα γεγονός απαραίτητο για χρήση στην πόλη. Έχει λοιπόν πολύ μεγάλο μείον στην ενεργητική ασφάλεια.-Απαράδεκτη ποιότητα πλαστικών
Τα πλαστικά του είναι σκληρά και με ατέλειες στην συναρμογή, εμφανείς ακόμα και σε εκθεσιακά μοντέλα.Κορεάτικα αυτοκίνητα υπο-πολλαπλάσιας αξίας έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα στο εσωτερικό.Το ότι η Dodge θα προχωρήσει σε ριζική αλλαγή του εσωτερικού είναι νομίζω ενδεικτικό...Άλλωστε για την αισχρή ποιότητα των πλαστικών του έχουν γραφτεί ουκ ολίγα ακόμα και απο Αμερικανούς κατόχους του μοντέλου...(Κάποια απο αυτά τα links έχουν ήδη παρατεθεί στο thread).-Ανύπαρκτη μεταπώληση
Το Caliber απο άποψη πωλήσεων στην Ελλάδα έχει πάει άπατο.
Αυτό επηρεάζει άμεσα στην ζήτηση του ως μεταχειρισμένο στο μέλλον: Κανένας έμπορος δεν θα είναι διατεθειμένος να το πάρει ως ανταλλαγή, που σημαίνει ότι άπαξ και το αγόρασες το παντρεύτηκες.Οποιοδήποτε έμπορος μεταχειρισμένων να ρωτήσετε, θα το πιστοποιήσει.Τα θετικά του:
-Όμορφη εμφάνιση, διαφορετικό look
-Άπλετοι χώροι
-Καλό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
-Αποτελεί value for money πρόταση, αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις κάποιες σοβαρές υποχωρήσειςΘεωρώ λοιπόν, ότι τα αρνητικά του είναι αρκετά σημαντικότερα απο τα θετικά του, αφού οι τομείς στους οποίους υστερεί είναι must για μεγάλη μερίδα των αγοραστών. Η υστέρηση αυτή αντικατοπτρίζεται και στις πωλήσεις του. (Κατά την άποψη μου δεν είναι θέμα διαφήμισης/marketing.) Τα δε ανταγωνιστικά/εναλλακτικές επιλογές μοντέλα όπως (Qashqai,Yeti,3008,RAV 4x2 κλπ) αποτελούν στο σύνολο τους πολύ καλύτερες προτάσεις.
Για ότι αφορά τα Crossover μοντέλα, συμφωνώ -εν μέρει- με τον Νίκο ότι αποτελούν υβρίδια μπασταρδέματος SUV και οικογενειακών μοντέλων, με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρνουν πολύ καλά ούτε στην μία ούτε στην άλλη κατηγορία: Ούτε αξιόλογες off-road δυνατότητες έχουν ούτε μπορούν να σταθούν επάξια στις επιδόσεις ενός σύγχρονου οικογενειακού μοντέλου ανάλογης αξίας.
Παρόλα ταύτα τα Crossover για χώρες όπως η Ελλάδα αποτελούν ίσως την ιδανική λύση:
-Είναι τέλεια για εκδρομές στα ατελείωτα χωριά, νησιά, παραλίες που διαθέτει η Ελλάδα αφού οι δρόμοι συνήθως είναι κακοτράχαλοι.
-Μπορείς άνετα να καβαλήσεις κανένα πεζοδρόμιο στο παρκάρισμα (σύνηθες φαινόμενο), ενώ δεν σε ανησυχεί η ποιότητα του οδοστρώματος που στο σύνολο του οδικού δικτύου είναι για κλάματα.
-Έχουν μεγάλους χώρους που ικανοποιούν και τον οικογενειάρχη και τον εκδρομικό τύπο.
-Ικανοποιούν το ψώνιο πολλών που θέλουν SUV αλλά είτε δεν το φτάνουν είτε δεν μπορούν να το συντηρήσουν.Νομίζω η Crossover κατηγορία θα αρχίσει να κερδίζει έδαφος πολύ γρήγορα στο άμεσο μέλλον.Οι πωλήσεις του Qashqai είναι άλλωστε ενδεικτικές.
-
Οπως εγραψε ο Neos πολλες σελιδες πριν '...ας είμαστε αντικειμενικοί και ας πούμε ότι κάποιοι στην πραγματικότητα το προτιμούν (όπως και το Qashqai) για την έντονη παρουσία του στο δρόμο, παρά για τις τεχνολογικές του καινοτομίες και την υπεροχή σε σχέση με τον ανταγωνισμό (είτε crossovers είτε απλά μικρομεσαία).
Προσοχή, σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι είναι χάρβαλο' για να συνεχισει.. 'Επομένως, κατά τη γνώμη μου, πέραν του αυξημένου ύψους (που κι αυτό σχετικό είναι όπως έγραψα, αν έχεις άλλο suv μπροστά σου δεν είσαι πλέον πιο ψηλός) που δίνει σε μερικούς μια αίσθηση υπεροχής, δεν υπάρχει ιδιαίτερο επιχείρημα υπέρ τους'...τοσο απλα!Δεν μιλαμε λοιπον για την διαφορα μεταξυ ζαμπονοτυροπιτας και πιτσας, αλλα τυροπιτας και τυροπιτας χωρις τυρι...σε καποιους μπορει να αρεσει η σκετη σφολιατα, αλλα μην προσπαθουν να πεισουν τους υπολοιπους οτι το τυρι ανεβαζει την χοληστερινη!
-
ρε παιδιά το caliber δεν είναι ιδιαιτερα μεγάλο αυτοκίνητο, μήπως μπερδεύεστε με το nitro?
-
μαλιστα
-
αυτές οι μονολεκτικές απαντήσεις σου με τρελαίνουν
-
http://www.allpar.com/photos/dodge/cali ... inside.jpg
http://www.allpar.com/photos/dodge/cali ... r-interior. -
-
http://www.allpar.com/cars/dodge/caliber.htmlπαιδια σε οσους αρεσει το caliber και θελουν λεπτομερειες μπορουν να
διαβασουν και να δουν το site που προαναφερω ειμαι σιγουρος οτι θα σας βοηθησει αρκετα. -
[quote='caliber69παιδια σε οσους αρεσει το caliber και θελουν λεπτομερειες [/quote]
μια ομορφη λεπτομερεια -
Ο χρήστης dimau έγραψε:
λεπτομερεια[/url:hq8b8lmm]
Με 300 αλογα και τετρακινηση οργωνει την ασφαλτο.
-
λεπτομερεια[/url:2rqd99ul]
Με 300 αλογα και τετρακινηση οργωνει την ασφαλτο.
http://www.youtube.com/watch?v=muu4zqMh ... tube_gdata
Αγορά Dodge Caliber