-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Έξι περιστατικά τιμωρίας αστυνομικών
Οι δύο ειδικοί φρουροί του περιστατικού στον Αγιο Παντελεήμονα βρίσκονταν εκεί για υπηρεσία μεταγωγής και υπηρετούν ο ένας στο Α' αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας και ο άλλος στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλίπολης. Και οι δύο κατηγορούνται για απρεπή συμπεριφορά και κακοποίηση.
Την περασμένη Πέμπτη, οι δύο αστυνομικοί χτύπησαν τη γυναίκα και την έδεσαν με χειροπέδες μπροστά στα μάτια του μόλις δύο ετών παιδιού της, γιατί άκουσαν κάποια άλλη γυναίκα να φωνάζει «ζώα» τους οδηγούς περαστικών αυτοκινήτων, που δεν τους άφηναν να περάσουν το δρόμο και θεώρησαν ότι η 36χρονη ήταν αυτή που μίλησε και απευθύνθηκε σε αυτούς.
Εν τω μεταξύ, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν και τρεις αστυνομικοί για την απόδραση Αλβανού κρατούμενου από το αστυνομικό τμήμα της Θήβας. Συγκεκριμένα, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν η αναπληρωτής διοικητής του τμήματος, αστυνομικός Β', και δύο αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας και ο δεύτερος ήταν πλήρωμα περιπολικού που είχε πάει να παραλάβει τον κρατούμενο.
Επίσης, βαρύτατες κυρώσεις επέβαλε η Τροχαία Αττικής σε ειδικό φρουρό, ο οποίος οδηγούσε μοτοσικλέτα παραβιάζοντας σοβαρότα άρθρα του Κωδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Δευτέρας στους Αμπελόκηπους αστυνομικοί της Τροχαίας Αττικής, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες, συνέλαβαν τον ειδικό φρουρό να παραβιάζει διαδοχικά με τη μοτοσικλέτα του δύο ερυθρούς σηματοδότες, ενώ η εξάτμιση της μηχανής έκανε υπερβολικό θόρυβο.
Για τις παραβάσεις αυτές επεβλήθη στον ειδικό φρουρό διοικητικό πρόστιμο συνολικά 1.500 ευρώ, τού αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης για 120 μέρες, η άδεια κυκλοφορίας για 40 μέρες και η μοτοσικλέτα ακινητοποιήθηκε, όπως προβλέπεται απο τον ΚΟΚ.
Παράλληλα, διατάχθηκε ο πειθαρχικός έλεγχος του ειδικού φρουρού από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας.
-
Μακάρι να κρατήσει, αλλά μη χαίρεστε... Στα διοικητικά δικαστήρια, όπου θα καταλήξουν όλες οι παραπάνω υποθέσεις, δεν δικάζει ούτε ο υπουργός ούτε τα κανάλια ούτε οι εφημερίδες. Συνήθως, ο δικαστής εξετάζει το θέμα στην ουσία και σύμφωνα με απτά στοιχεία (κανονισμούς, διαταγές, ίσως κάποιες μαρτυρίες) και, με τη βοήθεια ενός καλού μεγαλοδικηγόρου, όλοι βγαίνουν λάδι.
-
Τους άλλους στο αστυνομικό τμήμα δεν θα τους ακουμπήσουν;
Στο αστυνομικό τμήμα ξεκίνησε και ο αγώνας της 35χρονης για απόδοση δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, εντελώς μόνη της – καθώς δε της δόθηκε δικαίωμα να συνομιλήσει με δικηγόρο, ενώ ο σύζυγός της, γνωστός Έλληνας μουσικός, έλειπε για παραστάσεις στο εξωτερικό – υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα και έλαβε εισαγγελική παραγγελία για διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.
«Στο τμήμα, ωστόσο, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τη γυναίκα, φωνάζοντας ότι αν επιχειρήσει να υποβάλει μήνυση κατά των αστυνομικών, θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο και θα ‘της πάρουν το παιδί’. Γι΄αυτό άλλωστε και δεν της δόθηκαν τα στοιχεία των αστυνομικών που τη χτύπησαν και έτσι αναγκάσθηκε να υποβάλει τη μήνυση κατά αγνώστου», σχολιάζει ο κ.Διαμαντάρας.
Κλασσικά: Σε κανέναν Παλαιοκώστα ή κανέναν Ριζάι δεν τα κάνουν αυτά, έτσι δεν είναι;
-
Σήμερα ήμουν συνοδηγός σε αμάξι φίλου (OPC) και πηγαίναμε χαλαρά εντός πόλης με μόλις 35χλμ εκείνη τη στιγμή. Σε μια καμπή του δρόμου η άσφαλτος είναι ΟΙΚΤΡΗ και γλιστράει σαν γυαλί, το πίσω μέρος άνοιξε απότομα και αναγκάστηκε να διορθώσει με τιμονιές. Παρακάτω ήταν σταματημένοι αστυνομικοί που μας είδαν, μας έκαναν νόημα να σταματήσουμε και αφού έκαναν τον γνωστό έλεγχο ήθελαν να κόψουν κλήση για επικίνδυνη οδήγηση με 800 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας Μετά από έντονη διαμαρτυρία και αφού τονίσαμε ότι η ταχύτητα ήταν 35χλμ ακριβώς, η απάντηση του αστυνόμου ήταν 'Σε τέτοιο αμάξι αν δεν το επιδιώξεις δεν φεύγει απ το δρόμο' Τελικά μας το 'χάρισε' και περίμενε να ακούσει κι ευχαριστώ απ τον οδηγό που δεν πήρε κλήση ενώ παραλίγο να σκοτωθούμε λόγω άθλιας ασφάλου!
-
Και σε εμενα επιασε αυτη η δικαιολογια...
Βεβαια εγω εκανα μπαντιλικια με ενα Ε36 318is coupe! Φαρος, βλεμα τρομαγμενο και μετα δικαιολογιες για την κακη ασφαλτο και το οτι ημουν νεος οδηγος!
Μια χαρα την γλιτωσα και εγω... -
Μόνο που στην σημερινή περίπτωση η απώλεια πρόσφυσης δεν έγινε σκόπιμα..
-
με 35 χλμ γινανε ολα αυτα?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
με 35 χλμ γινανε ολα αυτα?Μπροστοκίνητο και σας έφυγε και ο κώλος; Ήξερα ότι το OPC δε λέει και πολλά από στήσιμο αλλά όχι και έτσι
-
Ναι με 35χλμ. Εκ των υστέρων αποδείχτηκε και ότι το αμάξι είχε λάθος πιέσεις με τον πίσω άξονα να έχει πάνω από 4 psi περισσότερα απ τον μπροστά. (Η εμπιστοσύνη στον καλό βενζινά )
-
Ήμουν με την κοπέλα μου στον Κολωνό (στο πάρκο καθόμασταν στο αμάξι μέσα) και πέρασε δύο περιπολικά από δίπλα μας. Πρέπει να μας προσπέρασαν αλλά μας είδαν μέσα, έκαναν όπισθεν και ήρθαν σε μας. Ανοίγω το παράθυρο, μου ζητάνε άδεια, δίπλωμα, ταυτότητα (την τελευταία δεν την είχα μαζί μου), τα έδειξα, με ρώτησαν πριν τα δείξω σε ποιανού το όνομα ήταν το αμάξι, τους είπα στου πατέρα μου, τα είδαν, μας κοίταξαν καλά καλά, και έφυγαν. Γενικά επιτρέπεται να μας ζητήσουν χαρτιά κλπ εφ' όσον είμαστε σταματημένοι? αν δεν οδηγούσα και δεν είχα δίπλωμα και απλά καθόμασταν στο αμάξι τι θα γινόταν σε εκείνη την περίπτωση?
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Ήμουν με την κοπέλα μου στον Κολωνό (στο πάρκο καθόμασταν στο αμάξι μέσα) και πέρασε δύο περιπολικά από δίπλα μας. Πρέπει να μας προσπέρασαν αλλά μας είδαν μέσα, έκαναν όπισθεν και ήρθαν σε μας. Ανοίγω το παράθυρο, μου ζητάνε άδεια, δίπλωμα, ταυτότητα (την τελευταία δεν την είχα μαζί μου), τα έδειξα, με ρώτησαν πριν τα δείξω σε ποιανού το όνομα ήταν το αμάξι, τους είπα στου πατέρα μου, τα είδαν, μας κοίταξαν καλά καλά, και έφυγαν. Γενικά επιτρέπεται να μας ζητήσουν χαρτιά κλπ εφ' όσον είμαστε σταματημένοι? αν δεν οδηγούσα και δεν είχα δίπλωμα και απλά καθόμασταν στο αμάξι τι θα γινόταν σε εκείνη την περίπτωση?Μάλλον για να πάρουν μάτι γύρισαν
Άκυρο μου φαίνεται, αλλά δεν ξέρω και τον νόμο. Η μόνη περίπτωση που μπορώ να σκεφτώ είναι να σας πέρασαν για κλέφτες.
-
Μήπως το έχουμε παρακάνει και εμείς λίγο ;;;;
Δεν παίζει ρόλο αν είσαι μέσα, έξω, πάνω ή κάτω από το αμάξι...Μπορούν να ζητήσουν τα στοιχεία σου για εξακρίβωση οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι εγκληματίας ή κακοποιό στοιχείο, ούτε προσβάλεται και η προσωπικότητα σου έτσι.
Ζητάνε τα χαρτιά σου, ρωτάνε κάτι όπως πού πας, από που έρχεσαι κλπ και αν είσαι εντάξη όλα τελειώνουν εκεί.
-
Το να ρωτησουν 'απο που ηρθες' και 'που πας' θυμιζει χουντα
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Ζητάνε τα χαρτιά σου, ρωτάνε κάτι όπως πού πας, από που έρχεσαι κλπ και αν είσαι εντάξη όλα τελειώνουν εκεί.Οκ με τα χαρτιά, αλλά πόσο εντάξει μπορεί να είναι δηλαδή το από πού έρχεσαι και πού πας;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ναι με 35χλμ. Εκ των υστέρων αποδείχτηκε και ότι το αμάξι είχε λάθος πιέσεις με τον πίσω άξονα να έχει πάνω από 4 psi περισσότερα απ τον μπροστά. (Η εμπιστοσύνη στον καλό βενζινά )Κοιτα κατα την αποψη μου με 35χλμ/ωρα και χωρις λαστιχα στον εναν αξονα παλι δεν νομιζω οτι φευγει ο κωλος... Μονο με καφριλικι μπορει να συμβει αυτο και για αυτο σου παρεθεσα και το δικο μου παραδειγμα! Κοινως νομιζω οτι κατι αλλο παιχτηκε...
-
Τι μπορεί να παιχτεί με 35χλμ με μπροστοκίνητο αμάξι για να φύγει το πίσω μέρος; Μόνο χειρόφρενο, το οποίο και δεν έγινε φυσικά. Μέσα ήμουν, ξέρω τι είδα, και ο οδηγός πριν καν το καταλάβουμε βρέθηκε να κάνει ανάποδο τιμόνι με την ψυχή στο στόμα. Τώρα τι να πω, καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του υποθέσεις για το τι έγινε αφού δεν ήταν μπροστά, εγώ παράθεσα την εμπειρία μου για την παρ'ολίγο κλήση 'επικίνδυνης οδήγησης' με 35χλμ λόγω... κωλόδρομου.
Και το δικό μου έχει τσουλήσει εκεί, με ακόμα λιγότερα χλμ μάλλον. -
Μου'χει τύχει και μένα με το ίμπιζα να μπαίνω σε παρατεταμένη στροφή με 30-40 χλμ και χάλια οδόστρωμα και στα καλά καθούμενα να υπερστρέφει. Κάποιος μου είχε πει οτι πιθανότατα είχα σηκώσει το πόδι από το γκάζι, γι'αυτό γλίστρησε.
-
Σήμερα το πρωί γνωστός μου ενεπλάκει σε ατύχημα στην Καλλιθέα, Αθήνα, δυστηχώς με όχημα της αστυνομίας. Βρισκόταν στην αριστερή λωρίδα με τη μοτοσυκλέτα του, όταν το αστυνομικό όχημα (χωρίς διακριτικά, της διεύθυνσης αλλοδαπών όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) που εκινείτο στη μεσαία, άλλαξε αψυχολόγητα λωρίδα με αποτέλεσμα η μηχανή του γνωστού μου να συγκρουστεί μαζί του στο ύψος του καθρέπτη του οδηγού.
Από την πτώση της μοτοσυκλέτας ο γνωστός μου χτύπησε με το κεφάλι και το γόνατο στο κράσπεδο, με το κράνος να αποτρέπει κάποιο σοβαρό τραυματισμό.Η πρώτη αντίδραση των αστυνομικών ήταν να αρνηθούν κάθε ευθύνη και να τον ενημερώσουν ότι θα τον περάσουν από αυτόφωρο (!) και ότι θα του ασκήσουν μήνυση για επικίνδυνη οδήγηση (!).
Το πλήρωμα της τροχαίας που έφτασε λίγο αργότερα απέφυγε να αποδώσει ευθύνες σε κάποια πλευρά και ανέφερε μόνο ότι τα κρατικά οχήματα δεν καλύπτουν ζημιές, ανεξάρτητα από το αν ευθύνονται ή όχι - δεν είναι ασφαλισμένα;Η συνέχεια έλαβε χώρα όχι σε κάποιο νοσοκομείο, αλλά στο αστυνομικό τμήμα όπου ο γνώστος μου οδηγήθηκε για εξακρίβωση στοιχείων, χωρίς όμως διαδικασία αυτοφώρου αλλά με την βεβαίωση από μέρους των αστυνομικών ότι θα του ασκηθεί μήνυση. Τον κράτησαν αρκετές ώρες και του επέτρεψαν να φύγει μόνο όταν οι πόνοι στο γόνατό του ήταν τόσο έντονοι που με δυσκολία περπατούσε. Στο νοσοκομείο όπου πήγε μόνος του, οι γιατροί διέγνωσαν κακώσεις και έλαβε φαρμακευτική αγωγή καθώς και εντολή για ακινησία για περίπου 10 μέρες.
Η μοτοσυκλέτα έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από τη σύγκρουση, το περιπολικό επιφανειακή.
Δεν έχω ιδέα τι άλλες επιλογές έχει σε αυτή την περίπτωση πέρα από την προφανή του να συμβουλευτεί δικηγόρο. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο διατίθεται να το κάνει, γιατί λόγω προβλημάτων υγείας τα οικονομικά του είναι σε άθλια κατάσταση, ουσιαστικά με τα βίας επιβιώνει.
Το αστυνομικό σώμα δεν το έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση, αλλά δεν περίμενα πότε πως άτομο που έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, έχει υποστεί τραυματισμό και διαμαρτύρεται ότι πονάει οδηγείται για εξακρίβωση στοιχείων και όχι στο νοσοκομείο και μέσα στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται για ώρες δεν αντιδρά κανείς.
Σε αναμονή τώρα για την εξέλιξη της υπόθεσης.
-
ολο και καποιος συλλογος θα υπαρχει για να δωσει νομικη βοηθεια (ειδικα αμα αφορα και το αλλοδαπων που περναει δυσκολες στιγμες)...
μαρτυρες εχει?
-
Εφόσον υπήρξε τραυματισμός όφειλε η τροχαία να κάνει σχεδιάγραμμα. Ποτέ η τροχαία δεν αποδίδει ευθύνες απλώς καταγράφει το ατύχημα, τις συνθήκες τις οδού, τα όσα δηλώσουν οι οδηγοί και φεύγει. Από κει και πέρα όλα είναι θέμα μαρτύρων αν πάει δικαστικά. Αν έχει μάρτυρα καλώς αν όχι πρόβλημα.
Τα κρατικά δεν ασφαλίζονται σε ασφαλ. εταιρία καθόσον εγγυάται το δημόσιο την πληρωμή.Τα περί μήνυσης για επικίνδυνη οδήγηση είναι παπαριές ολκής των αστυνομικών.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4