-
Για να δούμε, θα ξηλωθεί κανένα γαλόνι;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γνώμη μου: Το μεγαλύτερο λάθος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι επιμένεις ότι κακώς σε έγραψαν. Από την στιγμή που είσαι παραβάτης (και είσαι παραβάτης για ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα, όχι για 20 και 30 πάνω από το όριο), γιατί το κουράζουμε; Πλην Γερμανίας δεν θα βρεις καμία χώρα του κόσμου που να ανέχεται πάνω από 130 χλμ την ώρα στους αυτοκινητόδρομους της και αυτό όχι παντού. Και λάβε υπόψη ότι στο εξωτερικό δεν χαρίζονται όσο εύκολα οι δικοί μας για 10 και 20 χλμ πάνω από το όριο.
Δεν είσαι ο πρώτος ή ο τελευταίος που δέχτηκε κλήση σε αυτοκινητόδρομο. Στο μέλλον θα πηγαίνεις πιο αργά.
Παλιότερα και στην Ιταλία το όριο ήταν ενδεικτικό κατ' ουσίαν. Πήγαινες με 200 στην μεσαία της Autostrada και σε περνούσαν με 250+ από την αριστερή! Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι...
δεν παίζει πλέον τέτοια φάση
(προφανώς και κάποιοι ξεκάρφωτοι το πατάνε, αλλά σπάνια βλέπεις κόσμο να πηγαίνει πάνω απο 150 πλέον)
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Γνώμη μου: Το μεγαλύτερο λάθος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι επιμένεις ότι κακώς σε έγραψαν. Από την στιγμή που είσαι παραβάτης (και είσαι παραβάτης για ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα, όχι για 20 και 30 πάνω από το όριο), γιατί το κουράζουμε; Πλην Γερμανίας δεν θα βρεις καμία χώρα του κόσμου που να ανέχεται πάνω από 130 χλμ την ώρα στους αυτοκινητόδρομους της και αυτό όχι παντού. Και λάβε υπόψη ότι στο εξωτερικό δεν χαρίζονται όσο εύκολα οι δικοί μας για 10 και 20 χλμ πάνω από το όριο.
Δεν είσαι ο πρώτος ή ο τελευταίος που δέχτηκε κλήση σε αυτοκινητόδρομο. Στο μέλλον θα πηγαίνεις πιο αργά.
Παλιότερα και στην Ιταλία το όριο ήταν ενδεικτικό κατ' ουσίαν. Πήγαινες με 200 στην μεσαία της Autostrada και σε περνούσαν με 250+ από την αριστερή! Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι...
δεν παίζει πλέον τέτοια φάση
(προφανώς και κάποιοι ξεκάρφωτοι το πατάνε, αλλά σπάνια βλέπεις κόσμο να πηγαίνει πάνω απο 150 πλέον)
με τοση κινηση που να τα δεις
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Ονειρεύομαι ένα κράτος που θα συνδυάζει την αυστηρή λογική της Δ. Ευρώπης, με την ελληνική εξυπνάδα και ευφυία. Να υπάρχει το όριο μεν, αλλά να μπορεί να αλλάζει στη διάρκεια της ημέρας (νύχτα δε νομίζω να λειτουργούν σχολεία). Να μπορεί να σε σταματήσει ο αστυνομικός όταν κάνεις ταρζανιές ημέρες εορτών με την κίνηση αυξημένη, αλλά να σε αφήνει να πας με 160 όταν η Ε.Ο. είναι άδεια. Να σε σταματάει γιατί προσπέρασες δημιουργώντας κίνδυνο για τους αντιθέτως ερχόμενους, αλλά να μη σε γράφει για διπλή γραμμή στην Αντιρρίου - Ιωαννίνων που σε ΟΛΕΣ τις ευθείες έχουν προνοήσει να βάλουν διπλή για να είναι σίγουροι ότι δε θα περνάει κανείς, έρχεται ή δεν έρχεται στο αντίθετο κάποιος. Να μπορεί να σου γράφει παρατήρηση ο αστυνομικός και όχι κλήση αν βλέπει ότι το δίπλωμά σου είναι καθαρό. Να την πληρώνει αυτός που πετάει το μπουκάλι το νερό από το παράθυρο στην Ε.Ο. (μου έτυχε πριν λίγες ημέρες) και όχι αυτός που με προσπέρασε με 90 σε όριο 70 στην Ακράτα.Πολύ ονειρεύομαι τελικά. Με αυτούς που ψηφίζουμε, δε θα τα δούμε ποτέ δυστυχώς.
Ευχαριστώ.
Ναι και όταν εσύ την νύχτα με τα 160 χάσεις τον έλεγχο και σκοτωθείς, να φωνάζουν πάλι οι άλλοι γιατί υπάρχουν τέτοια όρια κτλ.
Επίσης όπως είπε ο BILL οι νόμοι πρέπει να είναι σταθεροί και σαφείς για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και παραθυράκια.
Αρα ναι. Ονειρεύεσαι πάρα πολυ τελικά και μάλλον άλλο είναι αυτό που φταίει. Η λογική που υπάρχει σε κάποιους ανθρώπους. -
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Ονειρεύομαι ...Πολύ ονειρεύομαι τελικά. Με αυτούς που ψηφίζουμε, δε θα τα δούμε ποτέ δυστυχώς.
Ευχαριστώ.
Δεν χρειαζεται να ονειρευεσαι, ειναι πολυ απλο. Χρειαζεται απλα να πεσεις σε αστυνομικο που ενδιαφερεται να ενισχυσει κ να εφαρμοσει την οδικη ασφαλεια, κ οχι σε ΜΠΑΤΣΟ που ενδιαφερεται να πετυχει τους φορολογικους στοχους του κρατους, τους οικονομικους στοχους του οικειου δημαρχου, ή την προσωπικη του ικανοποιηση δειχνοντας τι γαμικος αντρας ειναι (λαμβανοντας παραλληλα κ ενα επιβραβευτικο χτυπηματακι στην πλατη απο τον διοικητη του).
Πολυ απλο.
-
For the sake of argument... ο αστυνομικός πως θα ξέρει ότι όταν ο Λάππας πηγαίνει με 160 στην ευθεία το κάνει 100% συγκεντρωμένος στον δρόμο και όχι στα πόδια της συνοδηγού του; Σε περίπτωση μιας στραβής ξέρετε φαντάζομαι την διαφορά σε χρόνους αντίδρασης, και αποστάσεις ακινητοποίησης που μπορούν να κάνουν τα + 40χλμ/ώρα.
Δεν ξέρω αν θέλω αστυνομικούς που θα ερμηνεύουν τον ΚΟΚ κατά την κρίση τους. Νομίζω ότι προτιμώ αστυνομικούς που τον ερμηνεύουν παντού και με την ίδια αυστηρότητα για όλους.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν χρειαζεται να ονειρευεσαι, ειναι πολυ απλο. Χρειαζεται απλα να πεσεις σε αστυνομικο που ενδιαφερεται να ενισχυσει κ να εφαρμοσει την οδικη ασφαλεια, κ οχι σε ΜΠΑΤΣΟ που ενδιαφερεται να πετυχει τους φορολογικους στοχους του κρατους, τους οικονομικους στοχους του οικειου δημαρχου, ή την προσωπικη του ικανοποιηση δειχνοντας τι γαμικος αντρας ειναι (λαμβανοντας παραλληλα κ ενα επιβραβευτικο χτυπηματακι στην πλατη απο τον διοικητη του).
Πολυ απλο.
Η οδική ασφάλεια θα ενισχυθεί με τρόπους που περιέγραψε ο Πιπινος?(τ λεω επειδή παρέθεσες το κείμενο του)
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πάντως.
Edit: Συμφωνώ και με τον Χρήστο. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
For the sake of argument... ο αστυνομικός πως θα ξέρει ότι όταν ο Λάππας πηγαίνει με 160 στην ευθεία το κάνει 100% συγκεντρωμένος στον δρόμο και όχι στα πόδια της συνοδηγού του; Σε περίπτωση μιας στραβής ξέρετε φαντάζομαι την διαφορά σε χρόνους αντίδρασης, και αποστάσεις ακινητοποίησης που μπορούν να κάνουν τα + 40χλμ/ώρα.Δεν ξέρω αν θέλω αστυνομικούς που θα ερμηνεύουν τον ΚΟΚ κατά την κρίση τους. Νομίζω ότι προτιμώ αστυνομικούς που τον ερμηνεύουν παντού και με την ίδια αυστηρότητα για όλους.
Μην πιανουμε αυτη την κουβεντα γιατι ποτε πριν δεν βγαλαμε συμπερασμα οποτε δεν θα βγαλουμε κ τωρα. Δεν εξεταζουμε τον οδηγο κ την συγκεντρωση του, εξεταζουμε τις εκαστοτε συνθηκες (καιρικες, κινηση, ωρα της μερας/νυχτας) οπου γινεται η παραβαση του οριου ταχυτητας.
Χροοοοοονια τωρα το κανουν στην Αγγλια, εδω γιατι ειναι τοσο δυσκολο?
Κ μιλαμε για ορια ταχυτητας, το εξ'ορισμου πιο αχρηστο κ αναποτελεσματικο πραγμα που υπαρχει μεσα σε οποιονδηποτε ΚΟΚ. Δεν μιλαμε για μεθυσμενους οδηγους ή παρανομα προσπερασματα.
ΥΓ1 Ναι, ειναι ευκολο να κρινεις αν ενας οδηγος 'το εχει' ή δεν 'το εχει' (ετσι οπως το εξεταζεις εσυ) το θεμα.
ΥΓ2 Μονο εγω καταλαβαινω οτι τα μπατσονια της ιστοριας μας τον ειχαν δει απο πριν κ απλα περιμεναν να μπει στο κομματι των 90 χαω για να μπορουν να τον σκισουν εκδικητικα?
-
For the sake of argument... ο αστυνομικός πως θα ξέρει ότι όταν ο Λάππας πηγαίνει με 160 στην ευθεία το κάνει 100% συγκεντρωμένος στον δρόμο και όχι στα πόδια της συνοδηγού του; Σε περίπτωση μιας στραβής ξέρετε φαντάζομαι την διαφορά σε χρόνους αντίδρασης, και αποστάσεις ακινητοποίησης που μπορούν να κάνουν τα + 40χλμ/ώρα.Δεν ξέρω αν θέλω αστυνομικούς που θα ερμηνεύουν τον ΚΟΚ κατά την κρίση τους. Νομίζω ότι προτιμώ αστυνομικούς που τον ερμηνεύουν παντού και με την ίδια αυστηρότητα για όλους.
Α κ κατι αλλο, εγω θα προτιμουσα αστυνομικους που - αφου δεν μπορουν να ειναι παντου - θα εδιναν σημασια στις πραγματικα σοβαρες παραβασεις, οποτε θα ειχαν σταματησει τον τυπο που οδηγουσε χωρις πισω φωτα, αντι να ασχολουνται με τον S2000...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΥΓ2 Μονο εγω καταλαβαινω οτι τα μπατσονια της ιστοριας μας τον ειχαν δει απο πριν κ απλα περιμεναν να μπει στο κομματι των 90 χαω για να μπορουν να τον σκισουν εκδικητικα?
Οχι δεν το καταλαβαινεις μονο εσυ, μαλιστα εγω το παω ακομα πιο περα και υποπτευομαι οτι τον προκαλεσαν να παει τοσο ερχομενοι μαλλιοκουβαρα απο πισω του
-
Δεν ξέρω αν θέλω αστυνομικούς που θα ερμηνεύουν τον ΚΟΚ κατά την κρίση τους. Νομίζω ότι προτιμώ αστυνομικούς που τον ερμηνεύουν παντού και με την ίδια αυστηρότητα για όλους.
Μπορει να τους προτιμας, το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχουν, εκτος αν εχεις τη ψευδαισθηση οτι υπαρχει ισονομια...
-
Εδώ εσύ έχεις την ψευδαίσθηση ότι επειδή 'μέχρι στιγμής δεν έχεις πατήσει ούτε γατάκι', ποτέ δεν πρόκειται να προκαλέσεις ατύχημα με πεζό. Αν είναι κάτι που με τρομάζει -και στο λέω εντελώς φιλικά- είναι η πεποίθηση σου ότι κάποια ατυχήματα αποκλείεται να σου συμβούν. Εύχομαι ολόψυχα να παραμείνεις με την εντύπωση μέχρι τα βαθιά σου γεράματα.
Η απάντηση στην ερώτηση σου είναι ότι εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα. Όσες φορές έχω δεχθεί κλήση, είναι γιατί μου άξίζε, όχι γιατί με παγίδευσαν, γιατί ήταν κομπλεξικοί οι μπάτσοι, γιατί τους είχα δείρει όταν ήταν μικροί κλπ κλπ. Εσύ μπορεί να έχεις διαφορετικά βιώματα.
Kacey, ας το αντιστρέψουμε λίγο για να έχει ενδιαφέρον. Είσαι με αυτοκίνητο που δεν έχει φώτα πίσω (ανακλαστικά έχει, ή να το κάνουμε ακόμα πιο εξώφθαλμο; ). Την στιγμή που σε γράφει το όργανο στο πάρκινγκ, περνάω εγώ από μπροστά σας με πολλά, εμφανώς πάνω από το όριο. Εσύ που δέχεσαι την κλήση εκείνη τη στιγμή δεν θα ρωτήσεις τον αστυνομικό γιατί δεν με γράφει; Όταν θα γυρίσεις σπίτι, δεν θα γράψεις ότι οι μπάτσοι έγραψαν εμένα, αλλά όχι τον άλλο που παρανομούσε μπροστά στα μάτια τους;
Ακόμα και αν δεν το κάνεις εσύ πάντως, να είσαι σίγουρος ότι κάποιοι άλλοι το κάνουν. Και ιστορίες για παραβιάσεις φαναριών έχουμε ακούσει και διπλών διαχωριστικών και ότι βάζει ο νους σου. Και πάντα (μα πάντα) φταίνε οι μπάτσοι που εφαρμόζουν ένα κακό νόμο, ενώ εμείς ξέρουμε καλύτερα που μπορούμε να τον παραβούμε με ασφάλεια.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
For the sake of argument... ο αστυνομικός πως θα ξέρει ότι όταν ο Λάππας πηγαίνει με 160 στην ευθεία το κάνει 100% συγκεντρωμένος στον δρόμο και όχι στα πόδια της συνοδηγού του; Σε περίπτωση μιας στραβής ξέρετε φαντάζομαι την διαφορά σε χρόνους αντίδρασης, και αποστάσεις ακινητοποίησης που μπορούν να κάνουν τα + 40χλμ/ώρα.
Α κ κατι αλλο, εγω θα προτιμουσα αστυνομικους που - αφου δεν μπορουν να ειναι παντου - θα εδιναν σημασια στις πραγματικα σοβαρες παραβασεις, οποτε θα ειχαν σταματησει τον τυπο που οδηγουσε χωρις πισω φωτα, αντι να ασχολουνται με τον S2000...
Επιτέλους! Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι δεν έπρεπε να με γράψουν! Έπρεπε και καλά έκαναν!...Όμως όχι για όριο 90 σε 3 λωρίδες+ΛΕΑ στη μία το βράδυ, χωρίς καθόλου κίνηση, παρακρατώντας το δίπλωμά μου για 2 μήνες (!!!!!!!!!!!!!!!!!!)..
Να έλεγα ότι έκανα αυτοσχέδιους αγώνες, ή σφήνες, ή ότι είχε κίνηση..ότι δηλαδή ήταν απόγευμα ή μεσημέρι..τότε ναι, έπρεπε να μπω φυλακή, όχι απλά να μου πάρουν 2 μήνες το δίπλωμα και να πληρώσω μόνο (και δε το λέω καθόλου ειρωνικά) 175 ευρω που πλήρωσα τώρα !Δε θεωρώ ότι ήθελαν να με 'τσιγκλίσουν' να πάω πιο γρήγορα κι ακόμη κι αν το έκαναν, δεν έχω μπει στη ζωή μου ποτέ σε τέτοια διαδικασία..απλά πηγαίνω δεξιά και τους αφήνω να οδηγούν με όσα χλμ θέλουν..οποιοσδήποτε, μπορεί να έχει διάφορους λόγους που βιάζεται και πιστεύω πως δεν έχω το δικαίωμα να καθυστερώ και να εκνευρίζω κανέναν..αυτό λοιπόν,που σίγουρα κατάφεραν, είναι να με κάνουν να ψάχνω τρόπο να πάω στη μεσαία λωρίδα για να τους ανοίξω δρόμο και να μη τους αναγκάσω να φρενάρουν..Σίγουρο επίσης είναι, ότι με είχαν δει από πριν και όντως περίμεναν να μπω στη ζώνη των 90, που όποιος από εσάς περάσει από το σημείο αυτό (και για να το υπενθυμίσω, αναφέρομαι στην Εθνική, στη γέφυρα της Μεταμόρφωσης με κατεύθυνση προς Αθήνα), ας προβληματιστεί για την ορθότητα των ορίων..
Ας το κάνει σαν quiz..για παράδειγμα 'αν ήταν δική μου ευθύνη, τί όριο θα έβαζα στο σημείο αυτό ?' (φυσικά μη θεωρήσετε ως δεδομένο το μποτιλιάρισμα, διότι τις ώρες αιχμής, όλα τα όρια είναι πολύ πιο πάνω από τις ασφαλείς ταχυτητες.όπως και να έχει.. αυτό που ήθελα από την αρχή να θίξω, δεν είναι το γεγονός ότι θεωρώ τον εαυτό μου οδηγάρα και παρεξηγήθηκα λόγω της κλήσης, καθώς τα αστυνομικά όργανα δεν αναγνώρισαν τις καταπληκτικές μου οδηγικές ικανότητες και γι αυτό ζητάωω τα ρέστα.. ήθελα να θίξω, την έλλειψη λογικής και τη δυνατότητά τους να σου καταστρέψουν οποιοδήποτε πρόγραμμα έχεις για επαγγελματικούς, οικογενειακούς, και οποιουσδήποτε άλλους λόγους, απλά και μόνο επειδή μπορούν ..
'Νεοελληνικές εκφράσεις' λοιπόν, όπως τις χαρακτήρισε παραπάνω κάποιος 'online συνομιλιτής' μου που δεν αναγνώρισε το λόγο του αρχικού 'κατεβατού' μου.. για παλαιοελληνικές αντιλήψεις και συμπεριφορές.
-
@λαππας
δε μπορει να γραψει τον αλλο οταν ασχολειται μαζι σου , αυτο ειναι παραλογο επιχειρημα εκ των πραγματων και μαλιστα μου θυμισες εναν γνωστο μου που εκανε ακριβως το ιδιο παραπονο
(το σε ποιο θα πρεπε να δωσουν προτεραιοτητα ειναι αλλο θεμα, αυτοι πανε μαλλον για το high score )μαλιστα την ωρα που γραφουν αλλους , μπορει να γραψω κι εγω τα οργανα στη φατσα τους (ναι τσαμπα μαγκας, τι να κανουμε τωρα? )
Οσο για τις ψευδαισθησεις, αφου σε ευχαριστησω για το ενδιαφερον , θελω να σου πω οτι δεν ειναι θεμα ψευδαισθησης, σεβομαι τον κοκ (εστω και κατ'επιλογη, με μονη εξαιρεση τα ορια δηλαδη) και απλα περναω το οριο οπου ειμαι μονος μου (ωστε αν ειναι να παθω κατι να το παθω μονος μου) και σχεδον παντα πηγαινω 29 χλμ πανω απο το οριο σε μεγαλους δρομους (πχ βουλιαγμενης) , ωστε να μη μου ξαναπαρουν το διπλωμα και ναι πιστευω οτι σε καποια σημεια (και καποιες ωρες) θα μπορουσα να παω με ασφαλεια και με παραπανω οπως θα μπορουσες κι εσυ και οι περισσοτεροι. για καποιους μπορει και τα 80 να ειναι επικινδυνα, αλλα δυστυχως κυκλοφορουν ακομα , και μεχρι να παρουν σβαρνα κανα μηχανακι ειναι μια χαρα οδηγοι
παρολα αυτα στη περιπτωση μου το αστυνομοκρατουμενο κρατος εχει λειτουργησει , μη φοβασαι , πλεον παω σα κοτουλα και τρεχω μονο ελαχιστα (σε ακαταλληλα φυσικα σημεια επειδη δεν αστυνομευονται) για να χαρω λιγακι, αλλα γενικα δεν κινδυνευει κανεις.οι υπολοιποι χαροι που πανε σε αντιθετα ρευματα, περνανε στοπ , δεν κοιταζουν ποτε καθρεπτες (δεν εχουν ισως) και γενικα σφαζουν τα παντα δεν αποτελουν προβλημα , οι γληγοροι μονο θα χασουν το διπλωμα τους, αντε και καμια κοπελιτσα με κινητο (εκτος αν κανει τα γλυκα ματια )
Σε αυτο που σου ειπα πριν (περι ισονομιας) , δε νομιζω οτι χρειαζεται να το αναλυσω επιπλεον.. πρωτα απο ολα δεν ειμαστε ολοι ισοι. δεν ξερω αν εχεις καποια αντιθετη αποψη , αλλα με λιγα λογια δεν ισχυει.αν χασεις εσυ το διπλωμα σου θα το χασεις και θα το υπομεινεις (υποθετω), καποιοι αλλοι ομως θα το παρουν την αλλη μερα πισω. καποιοι αλλοι θα καβαλησουν το πεζοδρομιο και δε θα τους κανει κανεις τιποτα , καποιοι αλλοι θα παρουν τηλεφωνο τους διοικητες για να μην τους γραψουν και παει λεγοντας..
αλλα αυτα γινονται και θα γινονται και σιγουρα δεν ειναι δικαιολογια για να παραβιαζω εγω ή οποισδηποτε αλλος το νομο.
ομως, οταν βλεπω τα οργανα της ταξης να παραβιαζουν συνεχως το νομο και να οδηγουν επικινδυνα (στησου ιασωνιδου και βουλιαγμενης να τα δεις και μονος σου δηλαδη) , εγω προσωπικα δε μπορω να εχω το παραμικρο σεβασμο προς το προσωπο τους.
γιατι η νοοτροπια γ@μω και δερνω , συνεπαγεται και μια γενικοτερη νοοτροπια ως προς το τροπο που θα κανουν τη δουλεια τους, την οποια εγω προσωπικα που στη ζωη μου εχω οδηγησει κυριως βραδυ την εχω διαπιστωσει
(βεβαια αυτο δεν ισχυει για ολους μιας και υπαρχουν λαμπρες εξαιρεσεις, αλλα δεν παυω να τις θεωρω εξαιρεσεις)Το μονο καλο απο την ολη κατασταση στην ευρυτερη περιοχη μας ειναι οτι πλεον δε κουνιεται τιποτα, και εχει σταματησει το αιματοκυλισμα που συνεβαινε παλιοτερα σχεδον καθε βραδυ.
αυτο οφειλω να το παραδεχτω, ομως πρεπει κι εσυ να αναγνωρισεις οτι κι αυτοι θα κανουν τα παντα για να κοψουν τις κλησεις τις οποιες τους εστειλαν να κοψουν, γιατι στην ουσια αυτος ειναι ο σκοπος, να φερουν λεφτα στο κρατος.
και αυτο για μενα δεν ειναι τροχαια.. εγω μια φορα τους χρειαστηκα σε ατυχημα και περιμενα 50 , τους χρειαζομαι καθημερινα να ρυθμιζουν τη κινηση , αλλα τελικα τους βλεπω σε τελειως αδειους δρομους να περιμενουν να μου ριξουν τη κληση.δε λεω οτι ειναι αδικες οι κλησεις μου ή οτι δε στεκουν νομικα, αυτο που λεω ειναι οτι η τροχαια εχει ως κυριο στοχο τη τσεπη μας και οτι κατα τα αλλα δε κανει καλα τη δουλεια της (οπως και η αστυνομια γενικοτερα).. το οτι αρκετοι αστυνομικοι συμπεριφερονται οπως συμπεριφερονται ειναι απλα το κερασακι στη τουρτα.
ουτε μνημες εμφυλιου και χουντας εχω για να μη γουσταρω την αστυνομια, ουτε καν αριστεριστης ειμαι , απλα βλεπω καποια πραγματα και κρινω, αλλα τελικα αυτο που γινεται ειναι να κρινομαι εγω και να πληρωνω
-
Kacey, ας το αντιστρέψουμε λίγο για να έχει ενδιαφέρον. Είσαι με αυτοκίνητο που δεν έχει φώτα πίσω (ανακλαστικά έχει, ή να το κάνουμε ακόμα πιο εξώφθαλμο; ). Την στιγμή που σε γράφει το όργανο στο πάρκινγκ, περνάω εγώ από μπροστά σας με πολλά, εμφανώς πάνω από το όριο. Εσύ που δέχεσαι την κλήση εκείνη τη στιγμή δεν θα ρωτήσεις τον αστυνομικό γιατί δεν με γράφει; Όταν θα γυρίσεις σπίτι, δεν θα γράψεις ότι οι μπάτσοι έγραψαν εμένα, αλλά όχι τον άλλο που παρανομούσε μπροστά στα μάτια τους;
Προσωπικά πιστεύω πως στη μία το βράδυ στην Εθνική, το να μην έχεις πίσω φώτα σε δρόμο με πολύ αραιή κίνηση είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να οδηγείς με 150 στον ίδιο δρόμο..
Το αυτοκίνητο χωρίς φώτα το είχα προσπεράσει πριν 1 λεπτό, πραγμα που σημαίνει ότι το προσπέρασαν και οι αστυνομικοί, πριν καν αντιληφθούν οτι οδηγώ πάνω από το όριο..Ίσως και πάλι να είμαι προκατειλημμένος από τη θέση στην οποία βρίσκομαι και πάλι οι απόψεις μου να μην είναι ορθές..
-
φιλε μου εσυ θα φερεις τα λεφτα, ο αλλος ο κακομοιρουλης που δεν εχει 5 ευρω να αλλαξει λαμπες τη προστιμο θα τους φερει?
Αραγε να ηξερε οτι δεν εχει λαμπες?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Αραγε να ηξερε οτι δεν εχει λαμπες?
Ήξερε, δεν ήξερε..ήταν πολύ πιθανό να αποκτήσει μέχρι να φτάσει στον προορισμό του...και λάμπες και πίσω υαλοκαθαριστήρες, από κάποιον που για δικούς του λόγους δεν είχε και τόσο καλά αντανακλαστικά ώστε να αναγνωρίσει ότι μπροστά του υπάρχει αυτοκίνητο..
-
Ηλία, δεν σε κατηγόρησε κανείς, ούτε έχουμε λαϊκό δικαστήριο εδώ. Κουβέντα κάνουμε. Άλλωστε και μόνο το ότι προβληματίζεσαι για το αν έχεις δίκιο, δείχνει ότι είσαι σε σωστό δρόμο. Αυτούς που φοβάμαι είναι όσους είναι πολύ σίγουροι για τον εαυτό τους στο τιμόνι.
Πάνω στο ακόλουθο σημείο πάντως έχω μια απορία:
Ο χρήστης iliaS2000 έγραψε:
Σίγουρο επίσης είναι, ότι με είχαν δει από πριν και όντως περίμεναν να μπω στη ζώνη των 90, που όποιος από εσάς περάσει από το σημείο αυτό (και για να το υπενθυμίσω, αναφέρομαι στην Εθνική, στη γέφυρα της Μεταμόρφωσης με κατεύθυνση προς Αθήνα), ας προβληματιστεί για την ορθότητα των ορίων..Εσύ όταν είδες το όριο ταχύτητας των 90, έριξες καθόλου την ταχύτητα σου; Την κράτησες ίδια; Ή την αύξησες -έστω για να προλάβεις να προσπεράσεις και να μπεις αμέσως δεξιά ώστε να ελευθερώσεις την λωρίδα; Αν η απάντηση είναι η τρίτη επιλογή, κατανοώ την λογική. Στο επόμενο μήνυμα σου όμως, αναφέρεις αυτό:
Το αυτοκίνητο χωρίς φώτα το είχα προσπεράσει πριν 1 λεπτό, πραγμα που σημαίνει ότι το προσπέρασαν και οι αστυνομικοί, πριν καν αντιληφθούν οτι οδηγώ πάνω από το όριο..
Και πάλι λοιπόν δεν είχες λόγο να συνεχίζεις με τόσα χιλιόμετρα. Αλήθεια, απορρίπτεις εντελώς την περίπτωση να ήθελαν όντως να δουν αν θα μειώσεις ταχύτητα μετά την ταμπέλα; Για κάποιο περίεργο λόγο, είμαστε μια χώρα στην οποία ο ρυθμός με τον οποίο έχουμε διαλέξει να οδηγούμε θεωρείται σημαντικότερος από την σήμανση. Οκ, δεν είναι για 90 σε εκείνο το σημείο. Αν από τα 160 είχες πέσει στα 120, ή ακόμα και 130, πιστεύεις ότι θα σου έπαιρναν το δίπλωμα; Εσύ ποιο θα θεωρούσες λογικό όριο;
-
Απο τη στιγμη που μπηκαν στη διαδικασια για 130 του το επαιρναν χαλαρα.. εδω εχει κοπει κληση για 88 με οριο 80, αμα δεν εχει δουλεια το μαγαζι μπορει να ασχοληθουν και με λαμπες
Εχουν γραψει παιδι απο το φορουμ επειδη ειχε καει η λαμπα της πινακιδας παντως
-
Και καλά του έκαναν του συγκεκριμένου.
Πάντως βλέπω ότι διάβασα λάθος αυτό που έγραψε ο Ηλίας πιο πάνω. Φαντάζομαι θα μου το επισημάνει και ο ίδιος τώρα.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4