-
Ο χρήστης trackler έγραψε:
περα απο το προστιμο της αστυνομιας,πρεπεινα εχουμε κατα νου οτι στις περιοχες που δεν επιτρεπεται η πετρελαιοκινηση,δεν μας καλυπτει η ασφαλεια μας.
εχω ενα πετρελαιοκινητο FIAT STRADA 1.3 TD και καποιες φορες ειχα κατεβει αθηνα για δουλειες και για να μεταφερω καποια πραγματα απο και προς το σπιτι της γυναικας μου (Ζωγραφου) ρισκαροντας για το προστιμο.
επειδη το σκεφτομουν ομως και επειδη στην αδεια οδηγησης λεει οτι απαγορευεται να κινηθω εντος του κυκλου που απαρτιζεται απο μερικους δημους περιφερειακα της αθηνας,ρωτησα την ασφαλιστικη μου και μου ειπαν οτι αφου απαγορευεται,δεν ειμαι καλυμενος.
το προστιμο λοιπον δεν ειναι τιποτα μπροστα στο να σε κοπανησει ενας απο πισω και να τον πληρωνεις μετα χρυσο.δεν θελω να σκεφτομαι την περιπτωση που μπορει να υπαρξει τραυματισμος η και χειροτερα ακομα.απο τοτε δεν ξαναχρησιμοποιησα το diesel για την αθηνα.
απορω αυτοι που τα χρησιμοποιουν,δεν φοβουνται μια τετοια περιπτωση?αυτο που λες για τον περιορισμο απο την ασφαλιστικη για την πετρελαιοκινηση στην αθηνα, ισχυει οντως, και που αναφερεται για να υπαρχει νομικη υποσταση για το μη γενομενο?
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Nα φερεις Αν μαλιστα βγαλεις την αδεια στην επαρχια δε θα υπαρχει πανω η σφραγιδα πως απαγορευται η κινηση στο λεκανοπεδιοκαι εγω επαρχια εχω βγαλει την αδεια καθως εδω ειναι η εδρα μου και την σφραγιδα αυτη την εχω στην αδεια κυκλοφοριας.να πω βεβαια οτι οπως φαινεται και απο τον τυπο αυτοκινητου,ειναι επαγγελματικο το οχημα και δεν ξερω αν για τα ΙΧ ισχυει κατι αλλο,αν και δεν το νομιζω.
οσο για το που αναφερεται στο ασφαλιστηριο συμβολαιο η απαγορευση,δεν γνωριζω.ισως να μην αναφερεται καν.απλα ετσι μου ειπαν απο το ασφαλιστικο γραφειο που ειμαι ασφαλισμενος και που και αυτοι μπροστα μου πηραν τηλεφωνο στα κεντρικα στην αθηνα,καθως δεν γνωριζαν.
ειναι εντελως παρανοικο να μην επιτρεπεται η πετρελαιοκινηση στην αθηνα.
ειναι μεγαλη ανακουφιση ειδικα οπως εχουν εξελιχθει τα πραγματα,να φουλαρεις το ρεζερβουαρ των 45-50 λιτρων και ο σχετικα αξιοπιστος υπολογιστης ταξιδιου να σου δινει αυτονομια 1200 χλμ.κατι που θυμηθηκα
ολα τα πετρελαιοκινητα υποχρεωτικα φερουν στο μπαρμπριζ στην δεξια γωνια ενα Π.μη συμορφωση εχει προστιμο. -
Εχω εναν φιλο ο οποιος εχει μια A class πετρελαιοκινητη. Την αδεια την εβγαλε στο Αγρινιο, αλλα μενει εδω. Μια φορα τον σταματησαν πριν μηνες στο περιστερι σε εναν τυχαιο ελεγχο και πουλησε τρελλα κανονικα. Του λεει ο αστυνομος: Γνωριζεις οτι ειναι παρανομο να κινεισαι με πετρελαιο στην Αθηνα?
Φιλος: Δεν το ξερα κυριε αστυνομε, εμεις στο χωριο με πετρελαιο ειμαστε. Τα κολπα τα Αθηναικα δεν τα γνωριζουμε.
Αστ: Απο που εισαι?
Φιλος: Απο ενα χωριο εξω απο το Αγρινιο και κατεβηκα να παω τον πατερα μου στο νοσοκομειο
Αστ. Ευχαριστουμε Καλο βραδυ και να προσεχετε γιατι γραφουνΛιγο πολυ αυτος ηταν ο διαλογος ε το οργανο
-
Kαλα τον πατερα μου τον σταματησε πριν κανενα μηνα το μικτο κλιμακιο (αν το λεω καλα ηταν αστυνομια+ σδοε η κατι τετοιο) του ζητησαν τα χαρτια του, τα εδωσε, ειχε ληγμενη καρτα καυσαεριων -για 2 μερες βεβαια- κ αφου τα κοιταξαν,μια αναφορα για την καρτα εκαναν, τον καληνυχτισαν κ τελος! κουβεντα για το πετρελαιο η περιοχη βεβαια ειναι στο οριο κ δεν υπαρχει αναφορα στην αδεια αλλα μαλλον επεσε στους... καλους! Γιατι αν θελουν, σε..
-
στις πρωινες-ενημερωτικες εκπομπες, στην αναγνωση των οικονομικων εξωφυλλων. εγραφε σε μια πως θα απελευθερωσουν τα πετρελαια οσα ειναι ομως euro5. λες?
-
ΙΧ: «Πράσινο φως» για απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=27161153 -
Κουβέντες στον αέρα γράφει το άρθρο της Ημερησίας.
-
Μια ζωη τα ιδια και τα ιδια..............
Παντως αν γινει (που δεν θα γινει..) θα ανεωει και η τιμη του diesel κινησης. -
Δεν ξέρω κατα πόσο θα τονώσει την αγορά αυτοκινήτου στα 2 αστικά κέντρα αφού ειναι ακριβότερα από τα αντιστοιχα βενζινοκίνητα, εκείνο που ξέρω είναι ότι θα υπάρχει μεγάλο θέμα με την τιμή και την ποιότητα του 'ελληνικού' πετρελαίου!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Δεν ξέρω κατα πόσο θα τονώσει την αγορά αυτοκινήτου στα 2 αστικά κέντρα αφού ειναι ακριβότερα από τα αντιστοιχα βενζινοκίνητα, εκείνο που ξέρω είναι ότι θα υπάρχει μεγάλο θέμα με την τιμή και την ποιότητα του 'ελληνικού' πετρελαίου!και οχι μονο. αν και προσωπικα ειμαι υπερ της πετρελαιοκινησης, πιστευω πως η πλειονοτητα των ελληνων θα αργησει να μαθει το καινουργιο 'ποιημα'. υπαρχει μεγαλη ανασφαλεια γυρω απο το θεμα αυτο και μαλλον θα περασει καποιος καιρος μεχρι να αποκτησει τις κεκτημενες που του αναλογουν.
-
στην δουλεια μου θελουν να παρουν ενα μεταχειρισμενο βανακι (transit connect) και κοιταζουν για πετρελαιο. ρωτησαν τον ασφαλιστη που μας ασφαλιζει τα αμαξια της εταιριας και τους διαβεβαιωσε πως δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα αν γινει κατι με πετρελαιοκινητο στην εντος λεκανοπαιδιου. μας ενημερωσε επισης πως μπορει να κυκλοφορει το πετρελαιο σε οποιοδηποτε νομαρχιακο δρομο (πχ εθνικη, αττικη οδο) χωρις προβλημα με τροχαια.
-
νομαρχιακό ή υπεχωδέ? Δεν την ηξερα ότι λεγονται Νομαρχιακοι
-
Νομαρχιακοι ίσως λέγονται επειδη οποιαδηποτε εργα σε αυτους 'γίνονται' απο τη νομαρχια και οχι απο τους τοπικους δήμους.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Νομαρχιακοι ίσως λέγονται επειδη οποιαδηποτε εργα σε αυτους 'γίνονται' απο τη νομαρχια και οχι απο τους τοπικους δήμους.ακριβως. χαρακτηριστικα αναφερθηκε πως αν σε πιασουν σε τετοιους δρομους δεν εχεις το παραμικρο προβλημα και δεν μπορουν να σου κανουν τιποτα, σε αντιθεση σε καποιον δρομο..συνοικιας (περιστερι στην προκειμενη) οπου απλα σε..σκιζουν.
-
Αφου απαγορευεται η πετρελαιοκινηση σε Αθηνα και Θεσσαλονικη μπορει κανεις να μου πει πως ταξινομησε ο Δημος Θεσσαλονικης το ΚΗΙ-7794 Fiat Strada diesel? Με βαση ποιο νομικο πλαισιο?
Φυσικα ειναι περιττο να αναφερω οτι το σημειο που το ειδα ειναι εντος του αστικου ιστου (Μακεδονιας-28ης Οκτωβριου)Μαλλον ψιλα γραμματα αυτα για καποιους, ε?
-
Αν κρινω απο τις πινακιδες πρεπει να ειναι δημοτικο οχημα, με πορτοκαλι πινακιδες σωστα???
Βασει του συλλογισμου σου, πως παιρνουν αδειες τα ταξι, τα λεωφορεια και τα φορτηγα που κινουνται στην απαγορευμενη περιοχη????
Δεν ειναι ετσι φιλε μου, η απαγορευση ισχυει για ΙΧ αυτοκινητα ωστε να αποφευχθει η μαζικη του χρηση. Τωρα για ποιους λογους γινεται αυτο κ ποιους συμφερει ειναι αλλη ιστορια που δε μας ενδιαφερει στην προκειμενηη περιπτωση. Παντως αυτα τα οχηματα που ανεφερα παραπανω ειναι λιγα και ο αριθμος τους ελεγχομενος οποτε δε νομιζω να αποτελει 'σκανδαλο' το συγκεκριμενο ντιζελ
-
Το οχημα ειναι με πορτοκαλι πινακιδες πραγματι...
Ο νομος απαγορευει την κυκλοφορια επιβατικων ΙΧ μεχρι 9 θεσεις και φορτηγων ΙΧ εως 3,5 τονους μικτο. Το Strada υπαγεται σε αυτην την κατηγορια... Ποια απο τις κατηγοριες που αναφερεις υπαγονται σε αυτη την κατηγορια? Τα λεωφορεια που ειναι εξ ορισμου ανω των 9 θεσεων? Τα 4τονα (και βαλε) φορτηγα? Τα ταξι που ειναι ΔΧ? Ή τα ΦΙΧ κατω των 3,5 τονων τα οποια κινουνται παρανομα μεν, με καθεστως ατυπης ασυλιας δε (και καλα κανουν εδω που τα λεμε...)
Δεν κατακρινω τον δημο που επελεξε diesel (το αντιθετο μαλιστα) αλλα την ανισονομια... Και τα γελοια παραθυρακια ταξινομησης και κυκλοφοριας diesel (αντι να αναγκαζεις τον πολιτη να ψαχνει τροπους να το ταξινομησει το ρημαδι και να το κυκλοφορει με το αγχος του 'μπαμπουλα' ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΑ ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ... Και αν δεν το κανεις (με δεδομενο οτι ο,τι εχει πορτοκαλι πινακιδες ειναι ΚΡΑΤΙΚΟ οχημα) μην αυθαιρετεις εσυ ως κρατος...
-
Καταλαβα τι λες, οτι αυτης της κατηγοριας σε ιχ δεν επιτρεπεται, απλα η αδικια ισχυει απο την ωρα που αλλες κατηγοριες οχηματων κινουνται με πετρελαιο σε περιοχη που απαγορευεται.
Να σου πω την αληθεια βεβαια δεν ξερω αν λογιζονται ως ιχ τα συγκεκριμενα (δημοτικα) οχηματα...Οπως κ να εχει αληθεια ειναι πως αυτη η απαγορευση καπου αποσκοπει κ δεν ξερω αν ειναι η ποιοτητα των καυσιμων η η ρυπανση -γιατι αποκλειεται να ειναι ιδια η ατμοσφαιρα των δυο πολεων μονο κ σε ολη την ελλαδα μια χαρα-
-
το συγκεκριμενο οχημα υπαγεται στην κατηγορια των κρατικων οπως και τα λεωφορεια-στρατιωτικα-των δημων κα. επομενως αμαρτια..ουκ εχουν εκει στον δημο!!
-
μια ερωτηση βρε παιδια!! την δευτερα περιμενω το fiat punto evo το αγορασα με πετρελαιο γιατι μενω σε νησι αλλα μου ειπαν οτι δεν επιτρεπεται αθηνα.
το χειμωνα θελω να ανεβω θεσσαλονικη εκει απαγορευεται? αφου θα εχω πινακιδες κυκλαδων μπορει να πληρωσω προστημο?
Diesel πρόστιμο Αθήνας Θεσσαλονίκης??