-
Ο χρήστης antouan64 έγραψε:
για την χαμηλη μεταπωλητική αξία των skoda γιατι δεν μιλαει κανεις???αν θελει να το πουλήσει μετα απο 5 χρονια περίπου θα μπορεί να το κανει εύκολα?με το audi σίγουρα ευκολοτερα..Aντε να μιλησω εγω για 'χαμηλες μεταπωλητικες αξιες'.
Κατ'αρχην δεν αγοραζεις αυτοκινητο για να το πουλησεις αλλα για να το ευχαριστηθεις εσυ.
Κατα δευτερο η εποχη που το αυτοκινητο ηταν 'επενδυση' εχει περασει προ πολλου.
Εχουμε φτασει δε στο αλλο ακρο:Οσο πιο ακριβο το αυτοκινητο τοσο πιο πολλα τα χρηματα που χανει καποιος.
Κατα τριτο και σε αυτο το τομεα υπαρχει σαφης βελτιωση της θεσης της Skoda.
Κατα τελος, ναι, το audi θα πωληθει ευκολοτερα χωρις αυτο να σημαινει οτι αυτο το γεγονος αποτελει απο μονο του το κρισιμο και καθοριστικο κριτηριο που θα γειρει τη ζυγαρια υπερ του ενος ή του αλλου αυτοκινητου. -
Εγκρίνω και επαυξάνω, η 'μεταπωλητική αξία' είναι πλέον μύθος του μακρινού παρελθόντος... Και δεν πάω μακριά. Το δικό μου αμάξι (αυτό στο άβαταρ) το είχα πάρει το 2000, 3,5 εκατομμύρια δραχμές. Να το κάνουμε ευρώ; Περίπου 10.000 Τα έχει όλα της εποχής εκείνης τα έξτρα (εκτός από αερόσακους). ABS, αιρ-κοντίσιον, 4 ηλεκτρικά τζάμια (εξακολουθούν και λειτουργούν άψογα), ηλεκτρικούς καθρέφτες, προεγκατάσταση 4 ηχείων κλπ. Αν το πουλήσω πιάνω γύρω στα 2.500 ευρώ (ίσως και 3.000, το 'χω κούκλα!) Χασούρα ---> 7.500
Αν είχα αγοράσει το Skoda Octavia είχε τότε 5,5 εκατομμύρια, δηλαδή 16.100 περίπου ευρώ. Μη μου πει κανείς ότι θα έδινε σήμερα 8.500 ευρώ για Octavia του 2000. Αμ το Avensis της ίδιας εποχής; 6 εκατομμύρια (17.600 ευρώ) Θα δίνατε 10.000 ευρώ για Avensis δεκαετίας, με καμιά 150αριά χιλιάδες χιλιόμετρα;... Υπολόγισα και στα δύο αμάξια την ίδια χασούρα, 7.500 ευρώ και, όπως φαίνεται, η χασούρα τους είναι σίγουρα μεγαλύτερη.
Επομένως με το δικό μου (φτηνό, φτηνιάρικο, όπως θέλετε πείτε το) έχω χάσει τα λιγότερα χρήματα. Δεν είναι φυσικά αυτός ο λόγος που το προτίμησα, όχι δα, δεν είμαι τόσο κολλημένος. Απλώς δεν είχα, τότε, την οικονομική δυνατότητα για κάτι άλλο, ευτυχώς το αμάξι δεν με απογοήτευσε.
Ποια μεταπωλητική αξία λοιπόν και φούμαρα; Όσο ακριβότερο αμάξι αγοράσεις τόσο περισσότερα λεφτά θα χάσεις, πάρε λοιπόν όποιο γουστάρεις και άσε τις 'μεταπωλητικές αξίες'...
By the way, θα ξανακάνω την ερώτηση που έκανα παραπάνω κι όποιος έχει τη διάθεση ας σκεφτεί κι ας απαντήσει. ΓΙΑΤΙ αυτό το 'φτύσιμο' από τις περισσότερες εταιρίες στα καταπληκτικά (για μένα και για πολλούς άλλους) 'lift-back' (ή 5πορτα σεντάν) ;;;
-
Προσωπικά Γιάννη ούτε εμένα μου αρέσουν τα liftbacks και ας είναι πρακτικά. Είναι καθαρά αισθητικό το θέμα...
-
για πρακτικότητα, υπάρχουν και τα station
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
για πρακτικότητα, υπάρχουν και τα stationΕτσι...ετσι...
-
Παίδες, thanks για τις απαντήσεις σας. Κάτι τέτοιο υποπτεύομαι κι εγώ δηλαδή, ότι ο περισσότερος κόσμος προτιμάει το 'κλασσικό' 4πορτο σεντάν (όταν φυσικά απορρίπτουν το hatch-back λόγω μικρού πορτ-μπαγκάζ), οπότε οι εταιρίες ακολουθούν τις επιθυμίες της αγοράς.
Όσο για το station, το 'χα σκεφτεί κι εγώ αλλά το απέρριψα για κάμποσους λόγους :- Δεν μου αρέσει τελικά το σχήμα του, ειδικά στο Octavia. Σε άλλα ψιλοπηγαίνει αλλά δεν ψοφάω (καθαρά υποκειμενικό αυτό φυσικά).
- Το άνοιγμα του πορτ-μπαγκάζ σου 'ρχεται κάπως 'στη μούρη' και όταν παρκάρεις με τον πισινό κοντά σε τοίχο (εντάξει, σπάνια περίπτωση) είναι μπέρδεμα. Αντιθέτως, στο lift-back η 5η πόρτα σηκώνεται κατ' ευθείαν προς τα πάνω και το άνοιγμά της είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ακόμη κι από το station...
- Ξεχνάς την εταζέρα στα πίσω καθίσματα, θέλω να πω ένα χώρισμα 'της προκοπής' από το χώρο αποσκευών. Εκείνο το κάλυμμα που τυλίγεται, τι να πω, εδώ μου κάθεται.
- Ο έξτρα χώρος που σου προσφέρει δεν είναι ιδιαίτερα μεγαλύτερος από την lift-back έκδοση, μόνο στα hatch-back υπάρχει πραγματική διαφορά με την αντίστοιχη station έκδοση (π.χ. KIA cee'd, Ford Focus, Opel Astra)
-
Απλα τα τελευταια χρονια επικρατει σε ολοκληρη την Ευρωπαικη αγορα ενας... αποσυντηρητισμος.
Πιο μοντερνα σχηματα, πιο εκκεντρικες λεπτομερειες, πιο 'ειδικα' οχηματα, μπασταρδεμενες κατηγοριες κλπ.
Οι περισσοτεροι καταναλωτες δεν εχουν τη δικη σου λογικη, η οποια ειναι απολυτα δικαιολογημενη απο την ηλικια και τις αναγκες σου ως οικογενειαρχης. Δεν καιγονται τοσο πολυ για πρακτικοτητα, χωρους, αξιοπιστια, δεν τους ελκυει ενα οχημα απλα για να κανουν καλα την δουλεια τους και να εχουν το κεφαλι τους ησυχο. Θελουν ενα αυτοκινητο που να χαιρονται να το κοιτανε και να χαιρονται οταν οι αλλοι τους κοιτανε. Το αυτοκινητο σταδιακα μετατρεπεται απο εργαλειο σε lifestyle αντικειμενο.Για αυτο και εδω μεσα θα διαβασεις να προτεινουν Bravo και Delta t-jet εναντι του Golf Tsi
-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Απλα τα τελευταια χρονια επικρατει σε ολοκληρη την Ευρωπαικη αγορα ενας... αποσυντηρητισμος.
Πιο μοντερνα σχηματα, πιο εκκεντρικες λεπτομερειες, πιο 'ειδικα' οχηματα, μπασταρδεμενες κατηγοριες κλπ.Μαλλον θεμα μαρκετιγκ ειναι παρα θεμα 'αποσυντηρητισμου' ολα αυτα.Καπως πρεπει να διαφοροποιηθουν για να πουλησουν αλλα και παλι ...
Οι περισσοτεροι καταναλωτες δεν εχουν τη δικη σου λογικη, η οποια ειναι απολυτα δικαιολογημενη απο την ηλικια και τις αναγκες σου ως οικογενειαρχης. Δεν καιγονται τοσο πολυ για πρακτικοτητα, χωρους, αξιοπιστια, δεν τους ελκυει ενα οχημα απλα για να κανουν καλα την δουλεια τους και να εχουν το κεφαλι τους ησυχο. Θελουν ενα αυτοκινητο που να χαιρονται να το κοιτανε και να χαιρονται οταν οι αλλοι τους κοιτανε. Το αυτοκινητο σταδιακα μετατρεπεται απο εργαλειο σε lifestyle αντικειμενο.
Aυτα ολα συμβαινουν στην Ευρωπη??
Με πρωτο σε πωλησεις το Golf??
Στην Ευρωπη που ενα πολυ μεγαλο ποσοστο αυτοκινητων ειναι station και ΜPV??Για αυτο και εδω μεσα θα διαβασεις να προτεινουν Bravo και Delta t-jet εναντι του Golf Tsi
Tωρα μαλιστα, το πετυχες.Αν κρινεις την Ευρωπαϊκη αγορα με τα Ελληνικα κριτηρια εχεις κανει διανα και 8-40 κεντρο.
Λες και η Ελλαδα η μοναδικη Αφρικανικη χωρα επι Ευρωπαϊκου εδαφους , ανηκει στην Ευρωπη. -
Το Bravo προτείνεται επειδή προσφέρει το 95% αυτών που προσφέρει το Golf στο 85% της τιμής του και μάλιστα σε πολύ πιο όμορφο σχήμα (δεν αρέσουν σε όλους τα ψυγεία με ρόδες ) και πολύ φτηνότερη συντήρηση!!!
-
Α μαλιστα, με πηρατε στα σοβαρα δηλαδη
Σκορπιες χαζομαρουλες γραμμενες σε ενα λεπτο για να καταληξω στο τελευταιο αστειακι, τσιμπησατε ομως -
Το έχω ξαναπεί, για μένα τα στέισον είναι μεγαλωμένα χατσμπακ. Αν δεν σου φτάνει ο χώρος στο χατσμπακ η φυσική συνέχεια είναι το ίδιο ή άλλο σε στέισον και όχι σε σεντάν. Το σεντάν είναι ένα ακρωτηριασμένο στέισον, είναι μακρύτερο από το χατσμπακ αλλά χωρίς τα πλεονεκτήματα αυτού ή του στέισον! Αν ήθελες σεντάν ήταν λάθος που αρχικά κοίταζες χατσμπακ!!
Το Α3 είναι για μένα ένα ενδιάμεσο ανάμεσα σε χατσμπακ και στέισον. Απλά έχει πετύχει ένα στυλ που να μην τρομάζει του στεισονοφοβικούς.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το Bravo προτείνεται επειδή προσφέρει το 95% αυτών που προσφέρει το Golf στο 85% της τιμής του και μάλιστα σε πολύ πιο όμορφο σχήμα (δεν αρέσουν σε όλους τα ψυγεία με ρόδες ) και πολύ φτηνότερη συντήρηση!!!Αν δεν κανω λαθος το bravo εχει ιμαντα ενω το golf εχει σιγουρα καδενα .
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το σεντάν είναι ένα ακρωτηριασμένο στέισον, είναι μακρύτερο από το χατσμπακ αλλά χωρίς τα πλεονεκτήματα αυτού ή του στέισον!Συμφωνώ απόλυτα. Πώς λοιπόν εξηγείται το γεγονός ότι πουλάει το 4πορτο Insignia περισσότερο από το 5πορτο, τα οποία έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο σχήμα. Ο Έλληνας τελικά έχει μεγάλη κολλημάρα με την 'κούρσα' και, κάτι ακόμη, το 5πορτο βλέπεις έχει πίσω γυαλοκαθαριστήρα και χαλάει το 'ίματζ'...
Και μιας και μίλησα για πίσω γυαλοκαθαριστήρα (έχω στο δικό μου και μ' έχει σώσει, ειδικά τον περσινό χειμώνα που έβρεχε ασταμάτητα), θα ξέρετε βέβαια ότι το Octavia, αν και 5πορτο ΔΕΝ έρχεται (στην Ελλάδα) με πίσω γυαλοκαθαριστήρα γιατί (μου το δήλωσαν καθαρά σε αντιπροσωπεία) ο Έλληνας το βρίσκει 'αντιαισθητικό...' Στις ευρωπαϊκές παρτίδες (δείτε φωτογραφίες στα σχετικά sites) ο πίσω καθαριστήρας στη θέση του ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Προσωπικά θα επιμείνω για πίσω καθαριστήρα, έστω κι αν χρειαστεί να περιμένω περισσότερο, έστω κι αν είμαι ο ΜΟΝΟΣ στην Ελλάδα που θα οδηγεί Octavia με πίσω καθαριστήρα... Δεν το βρίσκω και τόοοοσο περιττό δα να πατάω ένα κουμπάκι και σε μισό δευτερόλεπτο να έχω προς τα πίσω τέλεια ορατότητα. Νομίζω;;;
-
NRG_Polini: Με όσα χρεώνει η VW για τα κανονικά σέρβις, το Bravo ακόμα και με ιμάντα έρχεται φτηνότερο.
Γιάννη, τουλάχιστον θα πρωτοτυπήσεις! Αν και στα σεντάν ο πίσω υαλοκαθαριστήρας χρειάζεται λιγότερο καθώς δεν έχεις το σπρέυ από τους τροχόυς σου σου να καλύπτει το τζάμι αλλά μόνο την βροχή.
Audi 1.4 sportback ή skoda octavia 1.4 tsi???