-
150 ευρώ το χρόνο παραπάνω είναι για μικρά κυβικά, δεν συγκρίνονται με τα 6.000ευρώ (το ελάχιστο) που θα χρειαστείς για καινούριο αμάξι. Μπορείς να περιμένεις 1-2 χρόνια ακόμα πριν το αλλάξεις, φυσικά και τα μέτρα είναι υπερβολικά και ΑΔΙΚΑ αλλά δεν είναι καταπιεστικά σε επίπεδο 'άλλαξε αμάξι εδώ και τώρα ή αλλιώς πλήρωνε το παλιό τόσα ώστε να μην αντέχεις οικονομικά'. Σίγουρα 150 ευρώ ετησίως επιπλέον είναι πολλά σε σχέση με τα όσα κόστιζε πριν το τέλος κυκλοφορίας αλλά για να το κρατήσεις ακόμα για διάστημα 1-2 χρόνων δεν είναι απαγορευτικά.
-
Ο χρήστης polmoutz έγραψε:
Να σας καλησπερισω και να σας συστηθω!!
Δ Κατηγοριας Πολιτης, κατοχος ενος απαχθες και απαξιοτικου 20χρονου citroen zx, που στο περασμα του οι εχοντες και κατεχοντες,οικολογοι,πρασινοι,υπουργοι,βολεμενοι καθε λογης,με βλεπουν σαν να ειμαι εγω αυτος που εβαλα φωτια στα δαση ανα την Ελλαδα,η αυτος που μολυνω τα ποταμια και την θαλασσα,η που δεν βρισκουν τα πουλια στο ταξιδι τους απο την Αφρικη ενα δεντρο να ξαποστασουν.Εγγραφτικα στο forum για να ζητησω την βοηθεια σας για το πως να σκεφτω.
Πραγματικα δυσκολευομαι να παρω αποφαση για το τι πρεπει να κανω.α.Να κρατησω το παλιο zx και να πληρωνω τα δυσβασταχτα τελη?(και να μου μεινουν τα λιγα λεφτα που
εχω στην τραπεζα για να βοηθησω τα παιδια μου στις σπουδες?)
β.Να αγορασω μεταχειρισμενο μετα του 2005 γιατι ετσι δεν θα με γονατισει οικονομικα?( αλλα και παλι θα
με περιμενει στην γωνια ο Νομος και τα τελη συντομα)
γ.Να αγορασω ενα ολοκαινουργιο χρεωνοντας με (πραγμα που δεν το εχω κανει ποτε) για μερικα χρονακια
και δυσκολευοντας την ηδη δυσχερεστατη οικονομικη κατασταση) αλλα ικανοποιοντας το αισθημα οτι
σε αυτη την χωρα ειμαστε ολοι Α κατηγοριας η αλλιως Euro 4,5 πολιτες?Πολ.
Θα πληρωνεις 150 ευρω το χρονο περισσοτερα.
Σωστα??150 ευρω : 12 μηνες = 12,5 ευρω το μηνα ή 42 λεπτα την ημερα.
Αυτο ειναι το 'δυσβασταχτο εξωντωτικο χαρατσι' που καλεισαι να πληρωσεις για το 20ετιας οχημα σου το οποιο στην αγορα πιανει δε πιανει τα 700- 800 ευρω οσο καλο κι αν ειναι, και που αν το αποσυρεις θα παρεις 1000-1500 ευρω.
Με δεδομενη λοιπον τη 'δυσχερεστατη οικονομικη κατασταση' και τους ενδοιασμους σου στο να μη χρωστας η διατηρηση του ΖΧ σε κυκλοφορια ειναι μονοδρομος μαλλον αφου δε στοιχιζει οπως αποδεικνυεται και τοοοοοοσο πολυ, τουλαχιστον οχι τοσο οσο θελει η γκρινια μας αλλα και 'μερικοι-μερικοι' να μας κανουν να πιστεψουμε οτι στοιχιζει.
Εν πασει περιπτωσει οσονουπω ερχεται ο Γιωργακης της πρασινης αναπτυξης και οχι μονο θα καταργησει τους φορους της 'Δεξιας' αλλα θα μπορεσεις να αλλαξεις το ΖΧ μια μια απαστραπτουσα (και μη ρυπαινουσα) C6.
Υπομονη λοιπον ερχονται καλυτερες ημερες
-
Καλημερα.
Να πω οτι ζω σε ορεινη περιοχη στα βορεια της χωρας.Φανταζομαι την αρχη του Δεκμβρη που θα μου ερθει
το τσεκ των τελων 352,θα μου εχει τελειωσι το φετινο πετρελαιο και θα πρεπει να ζεμισω τα βαρτελια(στον βορρα Δυτικη Μακεδονια,για να ζεσταθουμε τον χειμωνα χρειαζομαστε 20 λιτρα το 24ωρο που φτανουν τα 25 οταν η θερμοκρασια πεφτει στους 15,2ο βαθμους)θελω και εκει καμια 300αρια ευρω,και απο τα 800 που παιρνω θα βλεπω ολους τους απαστραπτουσες απο την TV να μου ευχωνται Καλλα Χριστουγεννα.
Ο απλος λογαριασμος εγινε για να κατανοησουν και οι Μαριες Αντουαννετες οτι υπαρχει και κοσμος εξω απο το καστρο.
Τωρα οσο αναφορα για το τι ψηφισα και αν εκανα καλα.ομολογω οτι το προβατο ξεμαντρωθκε.
Το θεμα ειναι οτι οι ελπιδες δεν υπαρχουν πια.Ποσα δανειζεται καθε χρονο η Ελλας?60 Δις..Ευχαριστω τους φιλους που απαντουν στα ερωτηματα μου και για το πως βλεπουν αυτοι την θεση μου.
Το citroen C4 ειναι και αυτο πολυ ωραιο αμαξι.Το zx το οποιο ΚΑΤΕΧΩ ακομη συγκρινεται δυσκολα με αλλα αυτοκινητα.Το πρωτο ειναι η οδικη συμπεριφορα και μετα οι ανετοτατοι χωροι του.Θα ηθελα και το επομενο
αυτοκινητο να τα εχει τα δυο παραπανω κριτήρια και ετσι απο οτι βλεπω εγω σε κανα πολυμορφικο
τυπου citroen picasso η hyundai matrix η σε αυτο το στυλ.
Η κλιση γερνει προς την μερια αγορας μεταχειρισμενου του 2005 για την ωρα.Αμα κερδισω κανα joker (δεν παιζω πως να κερδισω) ε τοτε θα αγορασω καινουργιο.
Την καλημερα μου στην ομορφη παρεα .......φιλικα Πολ. -
Αγαπητέ polmoutz,
στην οικογένειά μου υπάρχουν δύο αυτοκίνητα, αμφότερα πριν του 1995. Φέτος καλούμαστε να πληρώσουμε συνολικά το ποσό των 614 ευρώ (από 314 ευρώ πέρισυ), ήτοι 112+150 και 202+150 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο. Πολλοί μου είπαν (κι ακόμα μου λένε) να αλλάξω τα αυτοκίνητα, να αποσύρω τουλάχιστον το ένα και να μείνω με το άλλο, να πάρω ελαφρώς μεταχειρισμένο κλπ.
α. Το μεταχειρισμένο (ελαφρώς, βαρέως, πρώτο χέρι, από γιατρό κλπ) το αποκλείω. Και τα δικά μου μεταχειρισμένα είναι και μάλιστα ξέρω τι συντήρηση τους έχω κάνει.
β. Μετρητά για καινούριο δεν υπάρχουν, ακόμα κι αν αποσύρω και τα δύο αυτοκίνητα, κερδίζοντας συνολικά 3500 ευρώ (1000 + 1500 ευρώ από τις αποσύρσεις + 1000 ευρώ επιδότηση για αγορά νέου).
γ. Θα μπορούσε να αγοραστεί αυτοκίνητο με δόσεις αλλά κάθε μήνα θα πρέπει να πληρώνω ένα στάνταρντ ποσό, της τάξης των 400 ευρώ πχ, το οποίο στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να διαθέσουμε, χώρια το αυξημένο κόστος της ασφάλισης (μια μικτή θα την κάνεις και θα σου βγαίνει το χρόνο γύρω στα 1000 ευρώ, όταν με τα δύο αυτοκίνητα σήμερα πληρώνω περίπου 650 ευρώ και για τα δύο ετησίως).Τι κάνω λοιπόν; Μένω ως είμαι τηρώντας ευλαβικά τις συντηρήσεις των οχημάτων μου. Ευτυχώς που δε βγάζουν κάποιο σοβαρό/πολυδάπανο πρόβλημα. Στην πρώτη ευκαιρία θα δω τι θα κάνω. Ως εκ τούτου, στη θέση σου θα έκανα ακριβώς το ίδιο.
-
Παρε 4.700cc αυτοκινητο, ειναι οτι πρεπει εποχη για ενα τετοιο οχημα, με τα κυβικα του και το μεγεθος του, και ομορφο και ωραιο....
Δεν εχουν γυρισει καν ολοι στην Αθηνα, και οι δρομοι ηδη ειναι υπερκορεσμενοι, δεν κινειται τι-πο-τα
Θα εισαι τελειος μεσα στην θαλπορη των 70.000€+, μιας και θα τρως την ημερα πανω απο 3 ωρες ακινητοποιημενος, περιμενοντας να κινηθεις 1 μετρο, εγκλωβισμενος ετσι οπως ακριβως σε θελει αυτος που κυβερναειΕχουν πολλα να δουν τα ματια μας αυτον τον χειμωνα, η κατασταση ειναι για γελια
Αγοραζουμε υπεραυτοκινητα, για να τα βλεπουμε στοιχισμενα σε ενα απεραντο παρκινγκ
Δεν πειραζει, μεσα τα κεφαλια τωρα.... -
Ο καθένας με τον πόνο του (για το τελευταίο ποστ). Ο άνθρωπος ζει στην ορεινή βόρειο Ελλάδα After... και αν είχε λεφτά θα του έλεγα να πάρει το πιο μεγάλο τζιπ που υπάρχει.
Από την αρχή που ανακοινώθηκε αυτό το κωλομέτρο του κερατά που μόνος του σκοπός είναι να γονατίσει περισσότερο οικονομικά αυτούς που έχουν πρόβλημα (εκτός αν οι καρεκλοκέντραυροι θεωρούν πως όσοι έχουν παλαιά αυτοκίνητα το κάνουν για την καύλα τους) είχα πει πως δεν πρόκειται για κίνητρο απόκτησης νέου αυτοκινήτου αλλά για αντικίνητρο κράτησης του παλαιού. Βρείτε την διαφορά...
Φίλε 888888, δεν είναι +42cent την ημέρα είναι +150€ τον χρόνο, γιατί όταν κληθεί να τα πληρώσει, ως 150€ θα τα πληρώσει. Εκτός αν πάρει κουμπαρά και ρίχνει 50cent την ημέρα μέσα .
Όταν έχεις χαμηλό εισόδημα, έχεις παιδιά να σπουδάσεις και σπίτι να συντηρίσεις, κάθε cent μετράει. Λίγο να ξεφύγεις στα έξοδα, αρχίζεις να ζητάς απο συγγενείς και φίλους.
Μάλλον εδώ μέσα οι περισσότεροι είμαστε αρκετά βολεμένοι για να μπούμε στην θέση του polmoutz...Το μόνο που έχω να σου πω polmoutz, είναι κουράγιο. Δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι.
-
Προσωπικά πάντως θα του πρότεινα να το κρατήσει μέχρι να του βγάλει κάποια σοβαρή βλάβη. Εφόσον απ' ότι καταλαβαίνω το αμάξι είναι γενικά αξιόπιστο και αυτή τη στιγμή σαν μεταχειρισμένο δεν πιστεύω να πιάσει πάνω από χιλιάρικο (ακόμα και αν είναι συντηρημένο καλύτερα από καινούριο), νομίζω ότι δεν έχει λόγο να το αλλάξει, ιδίως μιας και δεν περισσεύουν τα €.
Εάν μέσα στο διάστημα της 4ετίας που θα ισχύσει η απόσυρση βγάλει καμμία σοβαρή βλάβη (ως τέτοια εννοώ κάτι που θα κοστίζει πάνω από 200-250 ευρώ, αλλά βλάβη, όχι αναλώσιμα, γιατί αυτά θα τα έχεις ούτως ή άλλως) βλέπει την κατάσταση τότε και αποφασίζει τότε.
Πάντως, με την απόσυρση του ΖΧ μία C4 5θ θα βγει γύρω στα 10Κ...
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
:yikes: Ο καθένας με τον πόνο του (για το τελευταίο ποστ). Ο άνθρωπος ζει στην ορεινή βόρειο Ελλάδα After... και αν είχε λεφτά θα του έλεγα να πάρει το πιο μεγάλο τζιπ που υπάρχει.Από την αρχή που ανακοινώθηκε αυτό το κωλομέτρο του κερατά που μόνος του σκοπός είναι να γονατίσει περισσότερο οικονομικά αυτούς που έχουν πρόβλημα (εκτός αν οι καρεκλοκέντραυροι θεωρούν πως όσοι έχουν παλαιά αυτοκίνητα το κάνουν για την καύλα τους) είχα πει πως δεν πρόκειται για κίνητρο απόκτησης νέου αυτοκινήτου αλλά για αντικίνητρο κράτησης του παλαιού. Βρείτε την διαφορά...
Φίλε 888888, δεν είναι +42cent την ημέρα είναι +150€ τον χρόνο, γιατί όταν κληθεί να τα πληρώσει, ως 150€ θα τα πληρώσει. Εκτός αν πάρει κουμπαρά και ρίχνει 50cent την ημέρα μέσα .
Όταν έχεις χαμηλό εισόδημα, έχεις παιδιά να σπουδάσεις και σπίτι να συντηρίσεις, κάθε cent μετράει. Λίγο να ξεφύγεις στα έξοδα, αρχίζεις να ζητάς απο συγγενείς και φίλους.
Μάλλον εδώ μέσα οι περισσότεροι είμαστε αρκετά βολεμένοι για να μπούμε στην θέση του polmoutz...Το μόνο που έχω να σου πω polmoutz, είναι κουράγιο. Δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι.
Με καλυψες, με κατανοησες, εξ ολοκληρου φιλτατε Αλεξ.
-
Παλικάρια, ΔΕΝ είναι 150ευρώ το χρόνο είναι 150 ευρώ ΕΠΙΠΛΕΟΝ το χρόνο από όσα ΗΔΗ πληρώνει...
Kαι φυσικά ΔΕΝ είναι 40τόσα λεπτά την ημέρα γιατί ΔΕΝ το γνώριζε από 1/1/2009 για να τα βάζει στον κουμπαρά.
Θα κληθεί, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, να τα δώσει σε περίπου 1 μήνα από σήμερα αφού λένε ότι θα προεισπράξουν τα τέλη νωρίτερα εφέτος... -
Kαι από μένα 2 οι επιλογές:
-ή το δίνεις και ζορίζεσαι λίγο (εάν φυσικά μπορείς)
-ή το κρατάς μέχρι να βγάλει κάτι σοβαρό.
Επειδή όμως το να πάρεις άλλο αυτοκίνητο στις μέρες μας δεν είναι και ότι πιο εύκολο, θα πρότεινα να το κρατήσεις 1-2 χρόνια ακόμα χωρίς να δαπανάς έξτρα χρήματα γι αυτό (μόνο τα βασικά) και μετά απόσυρση κ αγορά μτχ νεότερου. Σε αυτό το διάστημα βέβαια αν βγάλει κάτι σοβαρό/ακριβό ΔΕΝ το φτιάχνεις.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Παλικάρια, ΔΕΝ είναι 150ευρώ το χρόνο είναι 150 ευρώ ΕΠΙΠΛΕΟΝ το χρόνο από όσα ΗΔΗ πληρώνει...Kαι φυσικά ΔΕΝ είναι 40τόσα λεπτά την ημέρα γιατί ΔΕΝ το γνώριζε από 1/1/2009 για να τα βάζει στον κουμπαρά.
Θα κληθεί, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, να τα δώσει σε περίπου 1 μήνα από σήμερα αφού λένε ότι θα προεισπράξουν τα τέλη νωρίτερα εφέτος...Αμαν αυτο μου διεφυγε.Δεν το ακουσα.Ωχ ωχ ωχ.......
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
κανενα kia Picando, hyundai atos μπορεις σιγουρα να βρεις σε πολυ καλη τιμη!Οικογενειάρχης φαίνεται να είναι ο άνθρωπος...
Τι να το κάνει το picanto;;;; Που θα βάλει την οικογένεια εκεί μέσα;
Εγώ προσωπικά πάντα(με την προυπόθεση ότι θα το είχα άρτια συντηρέμενο), θα το κρατούσα, λες και με τα χρήματα για την απόσυρση που σου δίνουν σώνεσαι.
Αρε ελλάδα μπ@@@@@@. -
Πόσα χλμ. έχει κάνει το αυτοκίνητό σου?πόσα χλμ.κάνεις εσυ το χρόνο?μήπως απο κει πρέπει να ξεκινήσεις?
Αν π.χ. το αυτοκίνητο έχει 150.000 ΚΜ και εσυ κάνεις 10.000 ΚΜ το χρόνο δεν νομίζω οτι έχεις λόγο να το αλλάξεις γιατί θεωρητικά μπορεί να περάσεις ακόμα 5 χρονάκια απροβλημάτιστα..εκτός αν βγάλει σοβαρή ζημιά όπως είπαν και οι προλαλήσαντες -
μια φθηνή λύση ειναι ενα μικρο γιαπωνέζικο (η κορεάτικο) ελαφρώς μεταχειρισμένο! Αποφεύγεις κ τον κινδυνο της δαπανηρής συντήρησης του zx! (χωρις να ξερω που κυμαίνονται οι τιμές μεταχειρισμένων)
-
Όπως κατάλαβες φίλε, κάνε ότι καταλαβαίνεις καλύτερα και ότι κρίνεις καλύτερα, γιατί ο καθένας από εμάς έχει διαφορετική σκέψη, μπορεί να του αγόρασε ο πάπα καινούργιο παιχνίδι στα 18 και λέει ότι να' ναι(δικά του λεφτά έβαλε; ), μπορεί να βγάζει περισσότερα από 600-700 ευρώ το μήνα και να μην σε καταλαβαίνει πώς τα βγάζεις πέρα(ιδέα: καλό είναι όσοι απαντάνε να δηλώνουν τον μισθό τους -ολόκληρο, μαζί με τα μαύρα- ώστε να σχηματίζουμε μια πιο καλή ιδέα για τον πραγματισμό τους, αλλιώς πώς περιμένουμε από τους βολευτές να μας καταλάβουν).
Αν την δουλειά σου την κάνεις μια χαρά, υπάρχεις κάποιος σοβαρός και λογικός λόγος να το αλλάξεις;
Αν θα ζοριστείς πολύ για καινούργιο και δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ, μην αγοράζεις.
Αν σου βγάλει βλάβη έστω και 300-500 ευρώ, πάλι μην αγοράζεις, τι θα πάρεις με αυτά τα λεφτά(πέρα από τα ΙΙΙ ) που και συντηρημένο το έχεις το δικό σου και ξέρεις πώς είναι. Δεν θα πληρώσεις βλάβη 200-300 ευρώ για να πληρώσεις 10000-15000 για καινούργιο,δεν λέω, έχει πολύ λογική...
Αν πάλι νομίζεις ότι θα τα καταφέρεις να μαζέψεις δύο φράγκα και με λίγο ακόμα προγραμματισμό να πάρεις καινούργιο γιατί ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΝΙΚΗΤΟ(το πήρες απόφαση λέμε) βρε αδερφέ(για το γαμώτο, λέμε), προχώρα και μαζί σου. ****Α, και κάτι ακόμα: αν αισθάνεσαι μειονεκτικά που οδηγείς παλιό αυτοκίνητο, πρέπει να καθήσεις ήσυχος και να αυτοσυγκεντρωθείς, να ψάξεις λίγο το ποιός είσαι- κάρμα μετενσάρκωση και λοιπά- γιατί δεν είναι των αλλονών το πρόβλημα αλλά δικό σου.
Εγώ το δικό μου πάντως θα το κρατήσω γιατί.... έτσι γουστάρω ρε και σε όποιον αρέσει, θέλω να τη σπάω σε όσους δεν γουστάρουν να βλέπουν σαπάκια-αν μου τη δώσει με βρίσιμο δικό τους μπορεί να τους κοπανήσω κιόλας να ' όυμ, τι να καταλάβει το δικό μου-, δεν θέλω να αγοράσω καινούργιο(μπορώ αλλά δεν θέλω). Θέλω να μολύνω όσο πάει. Στα (^Τ$%$ μου έτσι και αλλιώς: τα τέλη τα πληρώνω, ασφάλειες, ΚΤΕΟ, ΦΠΑ, $%$^δια και μύδια, δεν μου καίγεται μια αν καίει... λιγότερο καύσιμο και ρυπαίνει λιγότερο από του Σουφλιά το καινούργιο με τα μερικές χιλιάδες κυβικά(αλλά αυτός είναι οικωλόγος, είπαμε).
Μπορεί πάλι και να λέω βλακείες, οπότε συγχώρα με βρε αδερφέ, άνθρωπος είμαι και εγώ... κανείς δεν είναι τέλειος.
Επεξεργασία
**** Εγώ πάντως, αν είχα να διαλέξω αν θα έχει λεφτά για σπουδές το παιδί μου ή να αγοράσω καινούργιο, ούτε καν θα το συζητούσα, αλλά ισως είμαι και περίεργος, τι να πω. -
Το προφιλ μου σαν αυτοκινητιστης ειναι πολυ απλο.Μου χρειαζετε ενα αυτοκινητο για εμενα και την οικογενεια μου.Το βλεπω σαν ενα εργαλειο που πρεπει να κανει την δουλεια του.
Δεν εχω προβλημα ψυχολογικο ουτε κομπλεξ το να οδηγω ενα παλιο αυτοκινητο.Δεν με ενδιαφερει
τι λενε οι αλλοι,στο κατω κατω σε αυτη την κατηγορια ειμαι,αν πρεπει να το πω ετσι.Μακαρι να μπορουσα
να κανω αλλιως.Αλλα ειναι και θεμα τυχης καμια φορα,αν υποθεσουμε οτι ειναι καποιος τυχερος
το να οδηγαει πολυτελες αμαξι.Προσωπικα πιστευω οτι ειμαι τυχερος στην ζωη μου και δεν μου λειπει τιποτε.
Αλλα με πειραζει που κανουν οτι ειναι δυνατον οι πολιτικοι να μου κανουν τι ζωη ποιο δυσκολη.Μεταξτ hyundai Matrix kai Citroen C4 ποιο ειναι καλυτερο και πιο αξιοπιστο κατα την γνωμη σας???
Απο το δικο μου ZX ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος αλλα ειναι το ιδιο αξιοπιστη και η σειρα C4?Αυτα.
-
Mε συγχωρείς για το ύφος μου αλλά ...... δε πιστεύω τις κλάψες κανενός , αν δεν έχεις χρήματα για αμάξι (καινούριο, μεταχειρισμένο ή αυτό που έχεις) πας με τα πόδια !!!
Ξέρω ανθρώπους που όντως δεν έχουν χρήματα και άρα δεν έχουν αυτοκίνητο , σπίτι και δυσκολεύονται και στο φαγητό!!!!
Ιεραρχούμε τις ανάγκες μας και ΄΄κόβουμε΄΄ αναλόγως!!!!! -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Mε συγχωρείς για το ύφος μου αλλά ...... δε πιστεύω τις κλάψες κανενός , αν δεν έχεις χρήματα για αμάξι (καινούριο, μεταχειρισμένο ή αυτό που έχεις) πας με τα πόδια !!!
Ξέρω ανθρώπους που όντως δεν έχουν χρήματα και άρα δεν έχουν αυτοκίνητο , σπίτι και δυσκολεύονται και στο φαγητό!!!!
Ιεραρχούμε τις ανάγκες μας και ΄΄κόβουμε΄΄ αναλόγως!!!!!το αυτοκινητο ειναι ειδος 1ης αναγκης εκτος αν ζουμε σε καποια ουτοπια
και γω ξερω τετοια ατομα σαν κι αυτα που ανεφερες, τα οποια αντιμετωπιζουν σοβαρα προβληματα χωρις το αυτοκινητο..
αυτο τι σημαινει οτι ειναι πολυτελεια η μετακινηση με ενα απλο οικογενειακο αυτοκινητακι ?
ή μηπως πρεπει να γινει ειδος πολυτελειας γιατι δεν εχουν λεφτα τα ταμεια του κρατους?
ο ανθρωπος οπως βλεπετε δεν εχει τιποτα τρελες βλεψεις..
για c4 και matrix μιλαει..αυτο εσενα σου φαινεται κλαψα...
-
Εγώ πάντως που και χρήματα έχω για καινούριο αμάξι, δεν θα στείλω για σκραπ το καημένο το Υ, για 100€ το χρόνο... Θα μπορούσε να ήταν 1.4 και να τα πλήρωνε ούτως ή άλλως, τώρα από 112 πάω στα 212€ και λοιπόν;
Χαράτσι είναι, αλλά θα το παλέψουμε μαζί με τα υπόλοιπα χαράτσια, προσωπικά θα ψάξω για φθηνότερη ασφαλιστική.Το μέτρο είναι απλούστατο: θα φέρει στα ταμεία του κράτους μπόλικα χρήματα, γιατί ΔΕΝ θ' αποσυρθούν πολλά αυτοκίνητα, μιας και πολύς κόσμος ή δεν μπορεί ή δεν θέλει να τ' αλλάξει!
Εγώ περιμένω λίγο την αλλαγή του κλιματος στην πολιτική και την οικονομία, αφού αυτή τη στιγμή δεν δουλεύει τίποτε. Να δούμε και τα νέα φορολογικά μέτρα, που θα υπάρξουν ανεξαρτήτως κυβέρνησης, και κρίνουμε. Μέχρι τότε, το...σαπάκι μου (10ετίας Lancia Y σε άψογη κατάσταση), θα με υπηρετεί πιστά.
Μετά, ψάχνουμε για Mini Cooper S (τελικά εκεί καταλήγω, εκτός αν δούμε 500 Abarth με σωστό αυτόματο διπλού συμπλέκτη).
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Ιεραρχούμε τις ανάγκες μας και ΄΄κόβουμε΄΄ αναλόγως!!!!!Σωστά αν δεν έχει κάποιος χρήματα μπορεί κάλλιστα να πάει να ψοφίσει. Στα @@ μας
Για On-Topic καταστάσεις και αν υποθέσουμε ότι όντως ο φίλος ψάχνει για εργαλείο να κάνει την δουλειά του, το Matrix είναι μάλλον καλύτερη πρόταση από το C4.
Δ Κατηγοριας Πολιτης....τι κανω?