-
Aπό τη στιγμή που υπάρχουν καταναλωτές/πελάτες/ασθενείς, που:
α) δε ζητάνε απόδειξη και φέυγουν ή
β) λένε οι ίδιοι 'δε θέλω απόδειξη, αλλά κόψε κάτι'τόσο θα υπάρχουν επαγγελματίες (μαγαζάτορες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, υδραυλοηλεκτρολογοξυλουργοί) που δεν θα κάνουν καν την κίνηση να κόβουν απόδειξη.
Λένε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, σωστό, λένε όμως πως για να'ναι γερό το σπίτι, πρέπει να έχει γερά θεμέλια.
-
Διάβασα όλες τις απαντήσεις σας και σας ευχαριστώ.
Τελικά , ΤΩΡΑ πια δεν μπορώ να κάνω κάτι; Που πρέπει να το καταγγείλω; Είμαι σε επαρχιακή πόλη και σκέφτομαι ότι αν πάω στην εφορία θα ¨πέσω¨ πάνω σε κανένα θείο του οδοντιάτρου και δεν θα γίνει τίποτα.
Περιμένω τις ιδέες σας! -
όταν σου είπε ότι έχει πρόβλημα να σου βγάλει απόδειξη γιατί δεν πήρες επιτόπου πίσω το 20ρικο;;;
εγώ άμεσα θα έβγαζα κινητό μπροστά του και θα του έκανα καταγγελία.
σαν δεν ντρέπονται τα κοράκια με τις λευκές πουκαμίσες, μετά φταίνε οι ΔΥ για την χρεοκοπία!
ΥΓ. για να μην τσουβαλιάζω η δικιά μου οδοντίατρος είναι τυπικότατη σε τέτοια θέματα και μπράβο της!
-
Ο χρήστης efi.. έγραψε:
Τελικά , ΤΩΡΑ πια δεν μπορώ να κάνω κάτι; Που πρέπει να το καταγγείλω; Είμαι σε επαρχιακή πόλη και σκέφτομαι ότι αν πάω στην εφορία θα ¨πέσω¨ πάνω σε κανένα θείο του οδοντιάτρου και δεν θα γίνει τίποτα.
Περιμένω τις ιδέες σας!Τι πάει να πει περιμένω τις ιδέες σας; Τι θέλεις να κάνεις, να σου κόψει απόδειξη ο γιατρός; Πήγαινε και ζήτα του.. Και να πας και στις καφετέριες που δε σου έχουν κόψει απόδειξη, στους υδραυλικούς, στα καταστήματα με ρούχα και παπούτσια που σου έκαναν έκπτωση κ.α.... Η καταγγελία γίνεται την ώρα που υπάρχει παρανομία, τώρα τρέχα γύρευε.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Περιμένω τις ιδέες σας!Τι πάει να πει περιμένω τις ιδέες σας; Τι θέλεις να κάνεις, να σου κόψει απόδειξη ο γιατρός; Πήγαινε και ζήτα του.. Και να πας και στις καφετέριες που δε σου έχουν κόψει απόδειξη, στους υδραυλικούς, στα καταστήματα με ρούχα και παπούτσια που σου έκαναν έκπτωση κ.α.... Η καταγγελία γίνεται την ώρα που υπάρχει παρανομία, τώρα τρέχα γύρευε.
Δηλαδή , εννοείτε ότι ΤΩΡΑ ΠΙΑ δεν μπορώ να κάνω τίποτα; Στο 11012 ('Φορολογική Αστυνομία') δεν μπορούν να κάνουν κάτι ;
-
Σαν τι να κάνουν; Να τον πάνε στη ΓΑΔΑ για ανάκριση;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σαν τι να κάνουν; Να τον πάνε στη ΓΑΔΑ για ανάκριση;... για ανάκριση , ναι αυτό ακριβώς εννοώ.
Καμιά καλύτερη δουλειά δεν έχετε να κάνετε και να σταματήσετε να μας ειρωνεύεστε;
Καλή σας μέρα, πολύ κρύα όμως , 7 βαθμούς έχουμε!!! -
Δεν υπάρχει δυνατότητα να αποδειχθεί κάτι που έγινε μεταξύ 2 ατόμων, χωρίς μάρτυρες ή χαρτιά.
Σου απάντησαν άλλοι ότι έπρεπε να κάνεις κάτι εκείνη την ώρα, είτε να έπαιρνες τα χρήματα πίσω, είτε να απαιτούσες επί τόπου την έκδοση απόδειξης. Αν θέλει, θα στη δώσει. Αν δεν θέλει, δεν στη δίνει. Το ίδιο θα σου πουν και στην εφορία, στο ΣΔΟΕ, στην αστυνομία. -
Εφη, πόσο χρονών είσαι αν επιτρέπεται;
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Εφη, πόσο χρονών είσαι αν επιτρέπεται; -
Kατάλαβα... Οπότε σίγουρα δεν είναι ηλικιακό το πρόβλημα κατανόησης...
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Kατάλαβα... Οπότε σίγουρα δεν είναι ηλικιακό το πρόβλημα κατανόησης... -
-
Ο χρήστης efi.. έγραψε:
Δηλαδή , εννοείτε ότι ΤΩΡΑ ΠΙΑ δεν μπορώ να κάνω τίποτα; Στο 11012 ('Φορολογική Αστυνομία') δεν μπορούν να κάνουν κάτι ;
Εγω πιστευω οτι κι εκ των υστερων εχει νοημα η καταγγελια. Αν το εχει κανονα το να μην κοβει αποδειξεις, στην 1η επισκεψη ΣΔΟΕ/Οικον.Αστυνομιας θα πιαστει σε παραβαση.
-
Οτι ειπε.
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
...
Τωρα πια δεν κανεις τιποτα,,,,τωρα ειναι αργα.....εκεινη την ωρα επρεπε να επιμεινεις για αποδειξη.(και να εκανες και φασαρια αν χρειαζοτανε)
Εγω ποτε δεν βγαζω πορτοφολι σε γιατρους αν δεν παρω πρωτα αποδειξη.Δεν ειναι καθολου αργα, θα κανει μια καταγγελια στην φορολογικη αστυνομια κ το ΣΔΟΕ (αν υπαρχει ακομα ως ΣΔΟΕ), κ να εισαι σιγουρος οτι θα πανε να του τη στησουν για τον επομενο πελατη, κ θα τον σκισουν.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Επειδή τιμώ αρκετά εστιατόρια είμαι γνώστης του ότι άλλο το ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΊΑΣ και άλλο η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ.Αν το χαρτί δεν γράφει ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ και δεν έχεις τρύπες ή αθώρητο βάσει μπλα μπλα = χαρτι τουαλέτας!!
Το πιο ενοχλητικό για μένα είναι κάποια μέρη που δεν μπορείς να αποφύγεις τους παρκαδώρους και 'αναγκάζεσαι' να πληρώσεις για μια τελείως παράνομη υπηρεσία-δραστηριότητα! Εκεί δυσκολέυομαι να κάνω τσαμπουκά!
Λόγω πεπείθεσης παίορνω αποδείξεις για τα παντα και απο βενζίνες και απο μπουζούκια κλπ κλπ.
Στα cafe κοιτάω ημερομηνία και ώρα γιατί τα λαμόγια φέρνουν των προηγούμενων.
Σε ενα hotel στην Σκιάθο όταν του είπα για απόδειξη μου έκοψε από ένα μπλοκάκι μούφα....αλλά έκανα την πάπια γιατι ήταν το ΣΔΟΕ στο λιμανάκι και τον έδωσα!
Στην Σαντορίνη στο Αμμούδι σε γνωστή ψαροταβέρνα ζητάω απόδειξη ... παίρνει μέσα το δελτίο παραγγέλιας, φέρνει την απόδειξη και μου λέει δεν τους τισ δίνουμε γιατί δεν τις θέλουν..... κοιτάω την απόδειξη και της λέω
'η ώρα είναι 11 το βράδυ και η απόδειξη έχει αύξων αριθμό 1, κατάλαβα!!'Επειδή νιώθω ότι με απαξιώνουν όταν δεν μου δίνουν απόδειξη και εγώ τους συμπεριφέρομαι ειρωνικά και απαξιωτικά με τον τρόπο μου!
Όταν ακούω φοροφυγά να λέει φταίει το Κράτος πέφτει κράξιμο
συμφωνω απολυτα...δικια μου εμπειρια ηταν οταν ημουν με εναν θειο και 2 φιλους σε ταβερνα οπου καναμε λογαριασμο 40 ευρα και φυσικα δεν εφερε αποδειξη.οταν του την ειπα παει μεσα φερνει μια αποδειξει απο το μεσημερι και τι λεει? ειναι και μεγαλυτερο το ποσο!! οτι δηλαδη εκει ηταν το θεμα τελικα αυτοι οι νεοελληνες αξιζουν οτι τραβαμε ολοι μας τελευταια και με το παραπανω
-
(δεν βρισκω το τοπικ με τις κομπινες κ τις απατεωνιες, αν το βρει κανεις ας μεταφερει το ποστ μου)
Ο κοσμος εχει τζαζεψει τελειως. Εμφανιζεται γειτονας στο μαγαζι μου, 70+, πρωην μαγαζατορας της περιοχης που τωρα ξερω οτι χρωσταει σε ολο το λεκανοπεδιο, κ μου λεει το εξης:
Λαμογιο : Γεια σου Κωστακη μου, ειμαι φιλος του πατερα σου απο πολυ παλια (οντως, μπορει να ηταν κ συμμαθητες).
Kacey : Ναι καλε, σας ξερω.Λαμογιο : Αχου μωρε πως μεγαλωσες ετσι, σε θυμαμαι απο τοσο δα σκατο.
Kacey : (...)Λαμογιο : Σκεφτομαι ποσες μερες τωρα να ερθω να σε βρω, ηθελα να το πω στο πατερα σου να συγκινηθει αλλα ξερω οτι δεν μενει πια εδω κ ηρθα να στο πω εσενα να του το πεις.
Kacey : (ωχ, ποιος πεθανε παλι) Τι εγινε καλε?Λαμογιο : Θυμασαι τον θειο του πατερα σου τον ΤΑΔΕ?
Kacey : (οντως ο ΤΑΔΕ ειναι θειος του πατερα μου, εχει πεθανει εδω κ πανω απο 25 χρονια) Φυσικα, πως δεν τον θυμαμαι.Λαμογιο :Μωρε εγω δεν τα πολυπιστευα αυτα, αλλα να, εχει τοσες μερες τωρα που γινεται το ιδιο πραγμα...
Kacey : Τι συμβαινει κυρ τετοιε μου?Λαμογιο : Να μωρε, εχω 5 μερες τωρα που καθε βραδυ στον υπνο μου βλεπω το θειο ΤΑΔΕ, κ ερχεται κ μου λεει να παω να βρω το πατερα σου, μου λεει να πω στο πατερα σου να μου δωσει 50 ευρω να παω στην εκκλησια να αναψω δεκα κερακια στη μνημη του (του ΤΑΔΕ) κ της μανας του πατερα σου (της ανηψιας δηλαδη του ΤΑΔΕ), κ ηθελα να το πω στο πατερα σου γιατι ειναι 5 μερες τωρα που εχω το ιδιο ονειρο...
Kacey : (αφου εχω μεινει μαλακας, ευτυχως που στροφαρω γρηγορα κ του λεω:) κυρ ταδε κοιτα, επεσες στη περιπτωση, εγω ειμαι αθεος κ δεν παω να δωσω 50 ευρω για κερακια στους γαμωπαπαδες, αν βρεις το πατερα μου πες του τα να πατε μαζι να τα αναψετε.κ εφυγε...
-
Είχε και συγκεκριμένη χρηματική απαίτηση δηλαδή ο νεκρός? Πόσα θες να μας τρελάνεις ρε μπάρμπα?!?! Χαχαχα!!
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Σε συνέχεια της συζήτησης από τις εκλογές
Πήγαμε σήμερα οικογενειακώς (3 γενεές ) να φάμε σε παραθαλάσσιο εστιατόριο. Έρχεται η ώρα του λογαριασμού, μου φέρνει το φακελάκι με το δελτίο παραγγελίας και 2 αποδείξεις. Μου έκανε εντύπωση το τελευταίο, αλλά δεν πήγε το μυαλό μου στο πονηρό. Ελέγχοντας τα νούμερα, πέφτει το μάτι μου στην ώρα των αποδείξεων: η μία είχε ώρα 12:03 και Α/Α 1, η δεύτερη είχε ώρα 15:33 και Α/Α 6. Φυσικά αριθμός ειδών, είδη κλπ εντελώς άσχετα ενώ ούτε ήμασταν εκεί 3,5 ώρες για να πω ότι έσπασε την παραγγελία στη μέση. Τέσπα, έρχεται ο μεσιέ, του λέω αυτό κι αυτό, μάλλον κάποιο λάθος έγινε. 'Και τι θέλετε τώρα κύριε;', μου λέει με ύφος. 'Την απόδειξή μου παρακαλώ', του αποκρίνομαι. Μου έφερε φυσικά άλλη, με το ολόκληρο το σωστό ποσό.
Κοροϊδία στα μούτρα μας μέσα, αυτό είναι το χειρότερο. Φυσικά δεν πρόκειται να ξαναπάω. Κρίμα, γιατί τον προτιμούσα λόγω κουζίνας και θέας.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σε συνέχεια της συζήτησης από τις εκλογέςΠήγαμε σήμερα οικογενειακώς (3 γενεές ) να φάμε σε παραθαλάσσιο εστιατόριο. Έρχεται η ώρα του λογαριασμού, μου φέρνει το φακελάκι με το δελτίο παραγγελίας και 2 αποδείξεις. Μου έκανε εντύπωση το τελευταίο, αλλά δεν πήγε το μυαλό μου στο πονηρό. Ελέγχοντας τα νούμερα, πέφτει το μάτι μου στην ώρα των αποδείξεων: η μία είχε ώρα 12:03 και Α/Α 1, η δεύτερη είχε ώρα 15:33 και Α/Α 6. Φυσικά αριθμός ειδών, είδη κλπ εντελώς άσχετα ενώ ούτε ήμασταν εκεί 3,5 ώρες για να πω ότι έσπασε την παραγγελία στη μέση. Τέσπα, έρχεται ο μεσιέ, του λέω αυτό κι αυτό, μάλλον κάποιο λάθος έγινε. 'Και τι θέλετε τώρα κύριε;', μου λέει με ύφος. 'Την απόδειξή μου παρακαλώ', του αποκρίνομαι. Μου έφερε φυσικά άλλη, με το ολόκληρο το σωστό ποσό.
Κοροϊδία στα μούτρα μας μέσα, αυτό είναι το χειρότερο. Φυσικά δεν πρόκειται να ξαναπάω. Κρίμα, γιατί τον προτιμούσα λόγω κουζίνας και θέας.
Name and shame him!
Νομιμες αποδειξεις, κολπακια και λαμογιες