-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
...
Φυσικά το ότι πήρε το χαρτάκι και πήγε να μου φέρει την κανονική απόδειξη δε δείχνει αν τα κατάλαβε όλα αυτά που του είπα. Το πόσα κατάλαβε και που τα έγραψε θα το δείξει το μέλλον....- Beach bar με ξαπλώστρες/φούρνος που δεν έκοβαν απόδειξη μέχρι πριν 3-4 εβδομάδες
-
φαινεται εσεις κονοματε πολυ χρημα και δεν σας ενδιαφερει αν πληρωσετε το, ΦΠΑ.
εγω ομως επειδη δεν εχω και πολλα γουσταρω να κλεβω και να μην πληρωνω ποτε εφορια αλλα να παιρνω και επιστροφη.
οποιος μπορει το κανει οποιο δεν μπορει απλα πληρωνει .
τι να κανουμε ,ετσι ειναι η ζωη και αμα λαχει και πειναω πολυ θα κλεψω και καμια τραπεζα.
σε λιγο καιρο θα μας αναγκασουν να βαλουμε ταμειακη μηχανη στην χεστρα και να κοβουμε αποδειξη για καθε κουραδα που βγαζουμε ,γιατι στην χαβουζα φαγανε τα λεφτα καποια μεγαλα λαμογια και εχουν ελλειψη ρευστου,μας βλεπω να κολυμπαμε στα σκατα. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
εγω ομως επειδη δεν εχω και πολλα γουσταρω να κλεβω και να μην πληρωνω ποτε εφορια αλλα να παιρνω και επιστροφη.
τι να κανουμε ,ετσι ειναι η ζωη και αμα λαχει και πειναω πολυ θα κλεψω και καμια τραπεζα.Συγχαρητήρια, αλλά τίποτα από τα παραπάνω [που φανερώνουν ότι δρας με μοναδικό γνώμονα το short-term ατομικό σου συμφέρον] δεν εξηγεί γιατί δε ζητάς αποδείξεις από τους άλλους και τους αφήνεις να σε κλέβουν - γιατί εσένα κλέβουν όταν σου χρεώνουν ΦΠΑ που δεν το αποδίδουν στο κράτος και εσένα κλέβουν όταν αναγκάζουν το κράτος να αυξήσει τα τέλη κυκλοφορίας και τους άλλους έμμεσους και άμεσους φόρους για να μαζέψει αυτά που του λείπουν.
-
κοιτα,για να πουλησεις χωρις ΦΠΑ θα πρεπει να αγορασεις χωρις ΦΠΑ,το πιασες
αν εγω αυριο αγορασω για το μαγαζι μου εμπορευμα αξιας 5000ευρω με τιμολογια δλδ θα πρεπει να κοψω και αποδειξεις για οτι φευγει απο το μαγαζι.
αυτο βεβαια ισχυει για εμπορικα καταστηματα γιατι σε ταβερνες καφετεριες κεντρα διασκεδασης δεν μπορει να γινει σωστα ο ελεγχος.
αμα εγω ας πουμε αγορασω 25 κιλα φραπε πως θα με ελεγξει ο εφοριακος;ο μονος τροπος να με ελεγξει ειναι να κοβω αποδειξεις πανω στο τραπεζι αλλα επειδη αμα κοβω πολλες αποδειξεις θα μου ερθει η εφορια κατακουτελα απο τον πολυ μεγαλο τζιρο απλως κοβω οσες μου πει ο λογιστης αναλογα δλδ με τα εξοδα που εχω νοικια ,προσωπικο κτλ. -
κοιτα,για να πουλησεις χωρις ΦΠΑ θα πρεπει να αγορασεις χωρις ΦΠΑ,το πιασες
αν εγω αυριο αγορασω για το μαγαζι μου εμπορευμα αξιας 5000ευρω με τιμολογια δλδ θα πρεπει να κοψω και αποδειξεις για οτι φευγει απο το μαγαζι.
αυτο βεβαια ισχυει για εμπορικα καταστηματα γιατι σε ταβερνες καφετεριες κεντρα διασκεδασης δεν μπορει να γινει σωστα ο ελεγχος.
αμα εγω ας πουμε αγορασω 25 κιλα φραπε πως θα με ελεγξει ο εφοριακος;ο μονος τροπος να με ελεγξει ειναι να κοβω αποδειξεις πανω στο τραπεζι αλλα **επειδη αμα κοβω πολλες αποδειξεις θα μου ερθει η εφορια κατακουτελα απο τον πολυ μεγαλο τζιρο **απλως κοβω οσες μου πει ο λογιστης αναλογα δλδ με τα εξοδα που εχω νοικια ,προσωπικο κτλ.Άμα κόβεις όλες τις αποδείξεις, η εφορία θα σου έρθει κατακούτελα από τα μεγάλα ΚΕΡΔΗ (και όχι τζίρο). Πιστεύω ότι οι περισσότεροι στο forum θα ήθελαν να είναι στην ευχάριστη θέση της κλίμακας του 40% (ή έχει μειωθεί;;;). Αυτό θα σημαίνει ότι βγάζουν πολύ περισσότερα από το μέσο Έλληνα.
-
ποιος ειναι ο μεσος ελληνας;
-
ποιος ειναι ο μεσος ελληνας;o μαλακας που απο τη μια δε κοβει αποδειξεις και απο την αλλη γκρινιαζει οτι δεν εχει παροχες απο το κρατος.
-
Το να μην πληρώνεις ΦΠΑ δεν είναι δικαίωμα, απλά είσαι κλέφτης, ΚΛΕΦΤΗΣ όπως είναι κι αυτός που σου κλέβει το πορτοφόλι, το σπίτι, το αυτοκίνητο.... Σου αρέσει να θέτεις τον εαυτό σου στην ίδια κατηγορία; Και γιατί αν σου κλέψουν το πορτοφόλι, το σπίτι, το αυτοκίνητο πας στην αστυνομία να παραπονεθείς και δεν πας για αυτόν που δεν σου δίνει απόδειξη....;;;
Φυσικά και όποιος αγοράζει με ΦΠΑ πουλάει αναγκαστικά με ΦΠΑ.... αλλά μόνον όσα αγόρασε με ΦΠΑ...! Τα μαύρα που αγόρασε χωρίς ΦΠΑ τα πουλάει χωρίς...! Και μαύρα έρχονται, μαύρα εκτελωνίζονται, μαύρα πουλάει ο εισαγωγέας στον έμπορο.... Αν δεν σπάσει η αλυσίδα από την αρχή δεν λύνεται το πρόβλημα.
Δυστυχώς πολλοί (ο μέσος Έλληνας...) θεωρεί ότι άμα τον κλέβουν αλλά κλέβει κι αυτός είναι στα ίδια οπότε δεν ασχολείται.... ΔΥΣΤΥΧΩΣ....! Μετά παραπονιέται για το σπάταλο κράτος και ζητάει παροχές. Μα αυτός ο ίδιος είναι το κράτος και κλέβει.... Αυτός ο ίδιος γίνεται δήμαρχος, βουλευτής, υπουργός κλπ θα αλλάξει συνήθεια;; Μήπως θα τον πιάσει κρίση ηθικής ή μήπως πριν τους ορκίσουνε τους περνάνε καμιά σχολή σωστής διοίκησης...
Δεν μας κλέβει το κράτος, εμείς κλέβουμε ο ένας τον άλλον κι όλοι μαζί την πατρίδα μας που την έχουμε ήδη πουλήσει και μάλιστα σχετικά φτηνά.... -
Για την ακρίβεια δεν είναι κλοπή, αλλά υπεξαίρεση. Μπορεί να τιμωρείται με ειδικές διατάξεις περί φορολογικών παραβάσεων, αλλά κατ' ουσία είναι υπεξαίρεση. Όποιος υπεξαιρεί, είναι **εγκληματίας **και εδώ και τόσες σελίδες κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν ένα κοινό έγκλημα.
Αν ο ταμίας στην τράπεζα φάει τα λεφτά που θα του δώσετε για να τα βάλει στον λογαριασμό σας, θα ζητήσετε το κεφάλι του στο πιάτο. Αλλά όταν υπεξαιρείτε εσείς, υποστηρίζετε ότι είστε κάτι σαν Ρομπέν των δασών. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ποιος ειναι ο μεσος ελληνας;
o μαλακας που απο τη μια δε κοβει αποδειξεις και απο την αλλη γκρινιαζει οτι δεν εχει παροχες απο το κρατος.
εσυ εισαι μεσος ελληνας ;
-
Ρωτάς, ρωτάς, αλλά στο παρακάτω δεν είδα να δίνεις απάντηση
τι να κανουμε ,ετσι ειναι η ζωη και αμα λαχει και πειναω πολυ θα κλεψω και καμια τραπεζα.Συγχαρητήρια, αλλά τίποτα από τα παραπάνω [που φανερώνουν ότι δρας με μοναδικό γνώμονα το short-term ατομικό σου συμφέρον] δεν εξηγεί γιατί δε ζητάς αποδείξεις από τους άλλους και τους αφήνεις να σε κλέβουν - γιατί εσένα κλέβουν όταν σου χρεώνουν ΦΠΑ που δεν το αποδίδουν στο κράτος και εσένα κλέβουν όταν αναγκάζουν το κράτος να αυξήσει τα τέλη κυκλοφορίας και τους άλλους έμμεσους και άμεσους φόρους για να μαζέψει αυτά που του λείπουν.
-
δεν ζητω αποδειξεις γιατι πολυ απλα δεν θελω να πληρωνω ΦΠΑ δεν με ενδιαφερει αν θα πληρωσω τελη και εμμεσους η αμεσους φορους γιατι και αυτους παλι θα προσπαθησω να τους γλιτωσω οσο μπορω βεβαια.
αλλα και αν ολοι πληρωναμε κανονικα τους φορους ολο και καποιος πολιτικος η κανα μεγαλο λαμογιο θα βρισκοταν να τα φαει τα λεφτα ,στην ελλαδα ζεις φιλε .
αυτη η χωρα πρεπει καποτε να καταλαβει οτι δεν μπορει να επιβιωσει με φορους αλλα με αναπτυξη της βιομηχανιας και οτι αλλο μπορει να υπαρξει . -
δεν ζητω αποδειξεις γιατι πολυ απλα δεν θελω να πληρωνω ΦΠΑ δεν με ενδιαφερει αν θα πληρωσω τελη και εμμεσους η αμεσους φορους γιατι και αυτους παλι θα προσπαθησω να τους γλιτωσω οσο μπορω βεβαια.
αλλα και αν ολοι πληρωναμε κανονικα τους φορους ολο και καποιος πολιτικος η κανα μεγαλο λαμογιο θα βρισκοταν να τα φαει τα λεφτα ,στην ελλαδα ζεις φιλε .
αυτη η χωρα πρεπει καποτε να καταλαβει οτι δεν μπορει να επιβιωσει με φορους αλλα με αναπτυξη της βιομηχανιας και οτι αλλο μπορει να υπαρξει .η βιομηχανια δε πληρωνει φορους?
για να μη σχολιασω τα υπολοιπα....
-
αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι μια χωρα δεν μπορει να επιβιωσει με ανακυκλωση χρηματων,να δουλευουμε δλδ και να τα ξαναδινουμε παλι πισω στο κρατος.
μηπως θα ηταν καλυτερο να καναμε τιποτα εξαγωγες ωστε να ερχεται ξενο συναλλαγμα στην χωρα μας;η λογικη και καλα οτι επειδη δεν εχους λεφτα θα σας βαλουμε να πληρωνετε φορους ειναι ηλιθια και μην μου πεις οτι δεν εχει λεφτα το κρατος επειδη φοροδιαφευγουμε αλλα μαλλον επειδη δεν πουλαμε τιποτα προς τα εξω και το μονο που κανουμε ειναι να ταιζουμε τα αλλα κρατη αγοραζοντας αυτοκινητα μηχανες συσκευες κτλ.
ειδατε ,με το που ζητησαμε απο την ευρωπη να κανουμε αποσυρση αμεσως δεχτηκαν ,γιατι αυτοι θα κονομησουν αλλα ο ελληνας θα γινει κατα καποιες χιλιαδες ευρω φτωχοτερος.
δουλευε μετα μαλακα ελληνα να ξεχρεωσεις το ξενο προιονπου αγορασες και που σε λιγα χρονια δεν θα αξιζει ουτε ευρω γιατι θα σε πεισουν παλι οι ευρωπεοι οτι πρεπει να το πουλησεις μαλλον αποσυρεις και να παρεις το καινουριο τους προιον ,γιατι δεν τριζει και εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευης .
αισχος. -
δεν ζητω αποδειξεις γιατι πολυ απλα δεν θελω να πληρωνω ΦΠΑΑ, δηλαδή σε όσα μαγαζιά πας και τρως ή ψωνίζεις και δε σου δίνουν απόδειξη, τους ζητάς να μη σου χρεώσουν το ΦΠΑ, έτσι?...
δεν με ενδιαφερει αν θα πληρωσω τελη και εμμεσους η αμεσους φορους γιατι και αυτους παλι θα προσπαθησω να τους γλιτωσω οσο μπορω βεβαια.
Άρα όσο και να σε φορολογήσουν, άμεσα ή έμμεσα δε σε ενδιαφέρει, σωστά?
Γιατί πάντα εσύ θα μπορείς να κλέβεις περισσότερα...αλλα και αν ολοι πληρωναμε κανονικα τους φορους ολο και καποιος πολιτικος η κανα μεγαλο λαμογιο θα βρισκοταν να τα φαει τα λεφτα ,στην ελλαδα ζεις φιλε .
Με τη διαφορά ότι αν όλοι πληρώναμε κανονικά τους φόρους μας (1) και να βρισκόταν λαμόγια να φάνε μέρος από το περιεχόμενο του κρατικού κουμπαρά σίγουρα περισσότερα θα περίσσευαν απ' ότι τώρα και (2) σίγουρα δε θα τη χαρίζαμε έτσι εύκολα σε αυτόν που έκλεψε, όσο τώρα, που οι μισοί (και βάλε...) έχουν τη φωλιά τους λερωμένη.
η λογικη και καλα οτι επειδη δεν εχους λεφτα θα σας βαλουμε να πληρωνετε φορους ειναι ηλιθια και μην μου πεις οτι δεν εχει λεφτα το κρατος επειδη φοροδιαφευγουμε αλλα μαλλον επειδη δεν πουλαμε τιποτα προς τα εξω και το μονο που κανουμε ειναι να ταιζουμε τα αλλα κρατη αγοραζοντας αυτοκινητα μηχανες συσκευες κτλ.
Ο κύκλος εργασιών που ΔΕ δηλώνεται, μόνο από τις επιχειρήσεις, είναι περίπου 15.000.000.000 (15 δις) το χρόνο. Έχεις ιδέα σε τι χαμένσ έσοδα για το κράτος αντιστοιχεί αυτό και κατά πόσον θα υπήρχε ανάγκη για έκτακτες εισφορές, άυξηση τελών, κλπ (χώρια το περιθώριο για αναπτυξιακές υποδομές σε όλους τους τομείς) αν δεν υπήρχε αυτή η τρύπα?
Στα άλλα περί εισαγωγών/εξαγωγών σου αναγνωρίζω ότι έχεις κάποιο δίκιο.
-
χαιρομαι που μου αναγνωριζεις ενα μικρο δικιο
-
italakias, θέλω να δω τι θα κάνεις αν, επειδή δεν πληρώνεις τους φόρους σου, το κράτος πάει τη βενζίνη στα 3 ευρώ. Θα βρίζεις, να υποθέσω, τους 'κακούς' που φταίνε ?
-
μα ηδη πληρωνουμε φορο για τα καυσιμα ολοι μας και μαλιστα αρκετο αλλα δεν μπορω να ξερω ποσο ακριβως.
πληρωνω το νοικι μου 370 ευρω ,το τεβε μου 550ευρω καθε διμηνο,τα τελη μου για 3 οχηματα .
αμα πληρωσω και εφορια δεν θα εχω να πληρωσω το τεβε.
ειναι δυσκολα τα πραγματα και οχι απλα οπως νομιζετε .ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΙΣΗΣ δλδ κοιταζω την παρτι μου.
-
μα ηδη πληρωνουμε φορο για τα καυσιμα ολοι μας και μαλιστα αρκετο αλλα δεν μπορω να ξερω ποσο ακριβως.Κάπου τα 2/3 της τιμής νομίζω είναι φόροι ?
Επειδή το κράτος 'δε βγαίνει' εν μέρει επειδή κάποιοι σαν εσένα νομίζουν ότι είναι ξύπνιοι (και για άλλους λόγους φυσικά, αλλά εδώ το θέμα είναι τι κάνει ο καθένας μας), και επειδή ή θα κηρύξει πτώχευση ή θα δανειστεί 1 τρις (και θα τα πληρώνουν τα δισέγγονά μας) ή θα βάλει και άλλους φόρους, το 'αρκετό' σου δεν είναι ποτέ 'αρκετά αρκετό' οπότε ετοιμάσου για διπλασιασμό των φόρων που οι 'ξύπνιοι' δεν μπορούν να αποφύγουν να πληρώσουν, πχ. καύσιμα, τέλη κυκλοφορίας.
πληρωνω το νοικι μου 370 ευρω
Δεν είναι φόρος.
,το τεβε μου 550ευρω καθε διμηνο
Δεν είναι φόρος, το πληρώνεις για περίθαλψη και μελλοντική σύνταξη. Και πληρώνεις αρκετά λιγότερα απ΄όσα πληρώνω εγώ, αν σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα.
Απορώ που πληρώνεις το ΤΕΒΕ πάντως, πως και έτσι ?
,τα τελη μου για 3 οχηματα .
Ετοιμάσου για διπλασιασμό των τέλων επίσης
αμα πληρωσω και εφορια δεν θα εχω να πληρωσω το τεβε.
Δηλαδή υπεξαιρείς το φόρο επειδή 'δε βγαίνεις' ?
Μήπως το ΤΕΒΕ είναι τόσο επειδή υπάρχουν διάφοροι ακόμα πιο 'ξύπνιοι' που εισφοροδιαφεύγουν οπότε αν πλήρωναν όλοι κανονικά δεν θα πλήρωνες 275 ευρώ το μήνα αλλά 200 ?
ειναι δυσκολα τα πραγματα και οχι απλα οπως νομιζετε .
Τι λες ρε παιδί μου, μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα τότε...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΙΣΗΣ.
Υπάρχει επίσης και το ένστικτο της αναπαραγωγής
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΙΣΗΣ.
Υπάρχει επίσης και το ένστικτο της αναπαραγωγής
Νομιμες αποδειξεις, κολπακια και λαμογιες