-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Άποψή μου ότι σε καμιά σχολή οδηγών δεν πρόκειται να μάθει πραγματικά να οδηγεί, θα κάνει τα ελάχιστα μαθήματα για να πάρει το δίπλωμα, λαδωμένο ή αλάδωτο. Καλό θα είναι, αν έχεις τη δυνατότητα, να κάτσεις δίπλα της και να γράψει κάποια χιλιόμετρα με η δική σου παρακολούθηση και συμβουλές.Για μένα το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γονείς είναι να μπαίνουν συνοδηγοί στα παιδιά τους τον πρώτο καιρό που παίρνουν το δίπλωμα.
Ακόμα και οι πιο ψύχραιμοι, όπως ο δικός μου πατέρας, στην ιδέα ότι το παιδί τους 'κινδυνεύει' τα χάνουν και λένε ή ακόμα χειρότερα κάνουν απίστευτες βλακείες και εγκληματικές ηλιθιότητες.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχει ένας συνοδηγός στο μυαλό του είναι πόσο διαφορετική εικόνα έχει από τη θέση του, σε σχέση με αυτή που έχει όταν κάθεται στο αριστερό κάθισμα.
Έχω πετάξει έξω από το αυτοκίνητο τον πατέρα μου όταν σε παρκινγκ super market νόμιζε, για άγνωστο λόγο, ότι θα χτυπήσω διπλανό αυτοκίνητο, από το οποίο απείχα τουλάχιστον ένα μέτρο, και μου τράβηξε το χειρόφρενο!!! (απ ότι καταλαβαίνω από αντίστοιχες διηγήσεις, ο πατέρας μου δυστυχώς δεν είναι η εξαίρεση...)
Τέτοιες αστειότητες μόνο πρόβλημα μπορούν να δημιουργήσουν σε έναν νέο οδηγό. Θεωρώ μεγάλη τύχη ότι είχα τη δυνατότητα να πάρω το δίπλωμα σε μία περίοδο που οι γονείς μου απουσίαζαν εκτός πόλης. Με παρέα έναν φίλο που οδηγούσε ήδη κανα δυο χρόνια κάναμε κάποιες χαλαρές βόλτες, βάλαμε βενζίνη, βγήκαμε και λίγο έξω από την πόλη, πάρκαρα για πρώτη φορά το αυτοκίνητό μου και είχα μια υπέροχη πρώτη επαφή με τη ζούγκλα των δρόμων, χωρίς την ασφάλεια του εκπαιδευτή και χωρίς γονεϊκές υστερίες.
Εννοείται ότι εκείνες τις μέρες είχα γίνει ο επίσημος μεταφορέας της παρέας, κάναμε και κάτι μίνι εκδρομούλες... πολύ ωραίες στιγμές. 7 χρόνια μετά τις θυμάμαι με χαρά και νοσταλγία.
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Έχω πετάξει έξω από το αυτοκίνητο τον πατέρα μου όταν σε παρκινγκ super market νόμιζε, για άγνωστο λόγο, ότι θα χτυπήσω διπλανό αυτοκίνητο, από το οποίο απείχα τουλάχιστον ένα μέτρο, και μου τράβηξε το χειρόφρενο!!! (απ ότι καταλαβαίνω από αντίστοιχες διηγήσεις, ο πατέρας μου δυστυχώς δεν είναι η εξαίρεση...)
ωωω ρε φιλε τι μου θυμισες,δεν το κανουν μονο σε νεους,εγω ειχα το διπλωμα 5-6 χρονια και κατεβαινοντας αριστερη φουρκετα με γκρεμο δεξια πηγε να μου αρπαξει το τιμονι η μανα μου επειδη νομιζε οτι την επαιρνα ανοιχτα και θα πεφταμε
ακομα της τραβαω ενα προληπτικο καντηλι καθε φορα που την εχω συνοδηγο σε 'δυσκολες' συνθηκες -
Ειμαι απο τους τυχερους οταν ειχα παρει το διπλωμα και ξεκινησα με τον πατερα μου τις πρωτες βολτες δεν με ενοχλουσε παρα μονο μου εκανε κατι επισημανσεις. Ουτε αγχος ουτε τπτ
-
Σαν να βλέπεις τον συνοδηγό να πατάει φρένο δεν υπάρχει λέμε.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σαν να βλέπεις τον συνοδηγό να πατάει φρένο δεν υπάρχει λέμε.+1
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σαν να βλέπεις τον συνοδηγό να πατάει φρένο δεν υπάρχει λέμε.Πως γένειν αυτό?
-
Δεν εχεις προσεξει τον συνοδηγο ασυναισθητα να κανει την κινηση οτι παταει φρενο ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν εχεις προσεξει τον συνοδηγο ασυναισθητα να κανει την κινηση οτι παταει φρενο ;Όχι
Αυτό που έκανα εγώ μια φορά όταν μπήκα σε αμάξι κοπελιάς ήταν να στριμώχνομαι στο κάθισμα σαν να θέλω να πάω πιο πίσω (πατούσε φρένο πάντα τελευταία στιγμή).
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Δεν εχεις προσεξει τον συνοδηγο ασυναισθητα να κανει την κινηση οτι παταει φρενο ;
Όχι
Αυτό που έκανα εγώ μια φορά όταν μπήκα σε αμάξι κοπελιάς ήταν να στριμώχνομαι στο κάθισμα σαν να θέλω να πάω πιο πίσω (πατούσε φρένο πάντα τελευταία στιγμή).
Εγω δεν μπαινω σε αμαξι που να οδηγει κοπελα
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ειμαι απο τους τυχερους οταν ειχα παρει το διπλωμα και ξεκινησα με τον πατερα μου τις πρωτες βολτες δεν με ενοχλουσε παρα μονο μου εκανε κατι επισημανσεις. Ουτε αγχος ουτε τπτ+1
Tην πρωτη φορα που πηρα το αυτοκινητο,το πηρα μονος μου.Ποτε δεν μου ειπε παμε μαζι βολτα για να σε δω και οσες φορες υπηρξε συνοδηγος απλα μου δινε καποιες συμβουλες(τις ποιο πολλες μου τις εδινε οταν οδηγουσε ). -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σαν να βλέπεις τον συνοδηγό να πατάει φρένο δεν υπάρχει λέμε.Καλά, εδώ δε μιλάω γιατί το κάνω συνέχεια
Αλλά τουλάχιστον δεν μιλάω και προσπαθώ να μην το δείχνω
-
Εμενα ακομα μου σπαει τα νευρα ο πατερας κυριως ,και η μανα μου βεβαια δε παει πισω..
Πηγαινα 80 στη βεικου μια φορα και μου ελεγε εχεις παρει αερα, ξεψαρωσες και τετοια.. -
Οι καλύτεροι συνοδηγοί πρέπει να είναι οι γιαγιάδες, τουλάχιστο η δική μου αλλά και άλλων που μου έχουν πει, κάθονται τελείως ατάραχες.
Τώρα αυτό να είναι παντελή άγνοια του κινδύνου ή απλά να έχουν συμφιλιωθεί με την προοπτική του χάρου δεν ξέρω -
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Οι καλύτεροι συνοδηγοί πρέπει να είναι οι γιαγιάδες, τουλάχιστο η δική μου αλλά και άλλων που μου έχουν πει, κάθονται τελείως ατάραχες.
Τώρα αυτό να είναι παντελή άγνοια του κινδύνου ή απλά να έχουν συμφιλιωθεί με την προοπτική του χάρου δεν ξέρω+το χερι στο χερουλι πανω απο την πορτα παντα
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εμενα ακομα μου σπαει τα νευρα ο πατερας κυριως ,και η μανα μου βεβαια δε παει πισω..
Πηγαινα 80 στη βεικου μια φορα και μου ελεγε εχεις παρει αερα, ξεψαρωσες και τετοια..Δολοφονε πηγαινες με 80 στη Βεικου? (εδω στο γαλατσι ή υπαρχει κιαλλη?)
-
Αν ειναι off topic συγχωρηστε με ..
Θα ηθελα να ρωτησω την γνωμη σας σχετικα με το επαγγελμα του εκπαιδευτη οδηγων .
Εχω τον γιο μου που μολις τελειωσε το λυκειο κ σκεφτεται να παει σε καποιο ΙΕΚ για να παρει την πιστοποιηση .
Υπάρχει προοπτικη σαν επαγγελμα ?
Να παει σε δημοσιο(υπάρχει?) ή ιδιωτικο ΙΕΚ ?
και γενικα οτι πληροφορια εχετε ειναι ευπροσδεκτη.
Ευχαριστώ ...
-
Θα πρεπει να κλεισει το 21ο ετος και να βγαλει καποιο επαγγελματικο διπλωμα (Γ-Δ-Ε κατηγοριες) οποτε ας κοιταξει κατι αλλο προς το παρον, το εψαχνα και εγω οταν τελειωσα το λυκειο.
-
Το να πάει σε δημόσιο η ιδιωτικό ΙΕΚ έχει λίγο Σημασία ( αν κ στο κρατικό μπορεί να τον διδάξουν λίγο περισσότερο)μιας κ η πιστοποίηση είναι πάντα κρατική
Το αν έχει επαγγελματική προοπτική αυτό εξαρτάται απο τον κορεσμό που έχει σε σχόλες στην περιοχή που θα ήθελε να ανοίξει ,χρειαζεται μια έρευνα αγοράς διότι ως γνωστόν υπάρχει υπερεπαγγελματισμος σε πολλά επαγγέλματα.
Πέρα από το θεωρητικό μέρος χρειάζονται κάλες γνώσεις χειρισμού όλων των οχημάτων (Εφόσον θα εξετασθεί σε αυτά** δυο** φορές μάλιστα )
Από την φύση του σαν επάγγελμα είναι τις υπομονής (Μεγάλης σε πολλές περιπτώσεις) Θέλει καλή γνώση του αντικειμένου κ να είσαι μεταδοτικός -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Τα φραγκα δεν τα παιρνουν οι δασκαλοι αλλα οι εξεταστες!!!!!Πλακα πλάκα θελω να βγαλω διπλωμα μηχανης, παιζει τπτ στην περιοχη της βουλας?
αυτο δεν ειναι αληθεια.. και βεβαια παιρνουν και οι δασκαλοι
(οχι παντα αλλα υπαρχουν περιπτωσεις)
στην εποχη μου απο οσο θυμαμαι η ταριφα για τους εξεταστες ηταν 150 ευρα και υπηρχαν δασκαλοι που ζητουσαν 250..προφανως τη διαφορα τη τσιμπουσαν αυτοι
-
Αγαπητοί φίλοι,
Χρειάζομαι την βοήθειά σας για το ακόλουθο ζήτημα που αντιμετωπίζω.
Η σύζυγός μου είναι 29 ετών και δεν έχει δίπλωμα οδήγησης επειδή φοβάται την οδήγηση...
Φοβάται δηλαδή την κίνηση, τα άλλα αυτοκίνητα, τις συνθήκες πίεσης που όλοι
συναντούμε καθημερινά στους δρόμους. Όλα αυτά την αγχώνουν, την φοβίζουν
και έτσι δεν αποφασίζει να πάρει το δίπλωμάς της και να ξεκινήσει να οδηγεί.Τρεις φορές που της έχω δώσει το αυτοκίνητο σε αλάνα, δεν είχε κανένα απολύτως
πρόβλημα στον χειρισμό του. Φανταστείτε ότι ΔΕΝ της έσβησε ούτε μια φορά.
Ο φόβος της είναι η πραγματικές συνθήκες οδήγησης.Χρειάζομαι να την στείλω σε μία σχολή οδηγών που όχι απλά θα την μάθει
να χειρίζεται το αυτοκίνητο, αυτό λίγο ή πολυ το κάνουν όλοι, αλλά θα την
βοηθήσει να ξεπεράσει τις φοβίες της και να γίνει μία σωστή οδηγός.Σκεφτόμουν να απευθυνθώ σε σχολές ασφαλούς οδήγησης αλλά δεν ξέρω αν
πρώτον αυτές οι σχολές είναι η λύση και κατά δεύτερον δεν έχω την δυνατότητα
να τις αξιολογίσω.Αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα και το έχει επιτυχώς λύσει ή
μπορεί έστω να μου υποδείξει μία λύση, παρακαλώ ας το κάνει.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Χρήστος
Ερώτηση για σχολή οδηγών