-
Kωνσταντίνος , Σ'ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε για τις πληροφορίες. Ήθελα να μάθω,για να ξέρω αν τελικά υπάρχει απορρόφηση. Θέλω να το πάω επαγγελματικά το θέμα. Αν φανταστείς ότι ακόμα σχεδιάζω πολύ βασικά πόσο καιρό λες να μου πάρει να χρησιμοποιώ μόνο τη φαντασία μου όταν σχεδιάζω και η ικανότητα να αποτυπώνω στο χαρτί αυτό που φαντάζομαι να θεωρείται αυτονόητα άψογη; Θα ανεβάσω όποτε μπορώ ένα σχέδιο πίσω όψης που έχω κάνειώστε να πάρω κάποιες γνώμες. Έχει σαν βάση το Skoda Octavia RS αλλά είναι πιο πολύ στα μέτρα μου με κάποιες μικρές αλλαγές.
-
Skoda Octavia RS -
than00liz. ρίξε μια ματιά εδώ http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=11&t=22303
-
Skoda Octavia RS
Χρησιμοποίησα πολύ λίγο το χάρακα. Τα υπόλοιπα είναι σχεδιασμένα με το χέρι. Φαίνεται άλλωστε! -
than00liz. , ένα δείγμα ποιότητας δουλειάς που θα σε φέρει πιο κοντά στο στόχο της εισαγωγής σε κάποια σχολή Automotive Design του εξωτερκού.
http://www.cardesignnews.com/site/designers/portfolios/ -
Ακόμη ένα γρήγορο σχέδιο! -
Κωνσταντίνε, ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή και το link αλλά αυτού του είδους το σχέδιο με αηδιάζει. Αυτό το πράγμα που βλέπω αυτοκίνητο χωρίς ρόδες με εξοργίζει. ΟΚ 'Αυτοκίνητο του Μέλλοντος' αλλα γιατί να σχεδιάσω ένα αυτοκίνητο τώρα,το 2011 απ'τη στιγμή που τέτοια αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουν το 2050 και αν... Μου αρέσει να σχεδιάζω κάτι με σημερινά δεδομένα. Αυτού του είδους τους σχεδιαστές τους λέω 'τρελούς'.
-
than00liz., με όλο το σεβασμό, και χωρίς καμιά ειρωνική διάθεση, τα σχέδιά σου είναι πάρα πολύ πρώιμα και 'ανώριμα'. Θες πάρα πολλή δουλειά, περισσότερο, κιόλας, στο τι θες να 'δείξεις' με το σχέδιο, πριν ακόμα κι απ' την τεχνική, καθεαυτήν, του σχεδίου. Αν επιτρέπεται τι ηλικία έχεις;
-
Αυτό το ξεκαθάρισα απ'την αρχή. Tο ότι είμαι πολύ άγνωστος με το αντικείμενο. Είμαι 20. Τώρα ξεκινάω να ασχολούμαι,γι'αυτό μπήκα και στο forum. Για να έχω επαφή με άτομα που έχουν περισσότερο καιρό επαφή με το αντικείμενο. Όσο για την κριτική δεν έχω πρόβλημα. Δε γίνεται με δυο σχέδια που έχω κάνει,να μάθω. Αυτά τα σχέδια που ανέβασα είναι τα δύο πρώτα μου! Γι'αυτό σας προιδέασα. Να μην σοκαριστείτε!
-
Ok, τότε, προφανώς εφόσον τώρα ξεκινάς να ασχολείσαι είναι απολύτως λογικό το επίπεδο των σχεδίων σου. Απλώς για να ξεκινήσεις στα 20 και να ασχοληθείς, εν τέλει, με αυτό το χώρο, προφανώς θέλει πάρα πολύ εντατική δουλειά, και όχι χωρίς καθοδήγηση. Δλδ αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι πολύ πρέπει να ασχοληθείς και με σχέδιο - γενικά - και ειδικά με automotive σχεδιασμό, όπως σου είπε ο Κων/νος, αλλά στα πλαίσια κάποιας αντίστοιχης σχολής κ.τ.λ.
Όσο για τον αφορισμό, από μέρους σου, του στυλ σχεδίων που σου έδειξε ο Κων/νος, δείχνει, ακριβώς άγνοια από μέρους σου, του τι θα πει σχέδιο.
Εκτός αν το ενδιαφέρον σου εξαντλείται στο να σχεδιάζεις - ή καλύτερα 'αποτυπώνεις' υπάρχοντα οχήματα, σχήματα κ.τ.λ.
-
Ναι το πώς θα κινηθώ για να φτάσω σε ενα επίπεδο καλό όμως είναι δικό μου θέμα. Εσύ μπορεί να έχεις στο μυαλό σου έναν συγκεκριμένο τρόπο επαφής με το αντικείμενο επειδή ξεκίνησες σχέδιο απ'το σχολείο για να περάσεις αρχιτεκτονική. Εγώ δεν μπορώ να πάω απευθείας μετά από καιρό σε μια σχολή για σχεδιασμό αυτοκινήτου; Εννοώ ότι δεν έχω λεφτά να πετάξω σε σχολές και να παω να σχεδιάζω βάζα και να κάνω κατόψεις(ασχέτως του ότι στις σχολές που έχω πάει και πηγαίνω έχω έρθει σε επαφή με τέτοιου στυλ σχέδια).
Όσο για το ότι αποτύπωσα το mini ήταν για την πλάκα μου. Το Skoda σου άρεσε έστω σαν ιδέα;
Απ'ότι καταλαβαίνω πάντως καλύτερα είναι να σχεδιάσω ένα αυτοκίνητο από μπροστά πλάγια. Τα περισσότερα σχέδια που βλέπω έτσι είναι. -
Ο χρήστης than00liz. έγραψε:
Κωνσταντίνε, ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή και το link αλλά αυτού του είδους το σχέδιο με αηδιάζει. Αυτό το πράγμα που βλέπω αυτοκίνητο χωρίς ρόδες με εξοργίζει. ΟΚ 'Αυτοκίνητο του Μέλλοντος' αλλα γιατί να σχεδιάσω ένα αυτοκίνητο τώρα,το 2011 απ'τη στιγμή που τέτοια αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουν το 2050 και αν... Μου αρέσει να σχεδιάζω κάτι με σημερινά δεδομένα. Αυτού του είδους τους σχεδιαστές τους λέω 'τρελούς'.Η απάντηση είναι πολύ απλή.
**Γιατί η μορφή των αυτοκινήτων έως το 2020 έχει ήδη σχεδιαστεί και προαποφασισθεί από τα τμήματα Marketing και R&D των αυτοκινητοβιομηχανιών. **
Και επειδή ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης κάποιου σε αναζήτηση επαγγελαμτικού προσανατολισμού είναι να μην του χαιδεύεις τα αυτιά , θα πρέπει να σημειώσω οτι : κανείς δεν θα διαθέσει τα πολύτιμα € του (για να είμαστε και εντός κλίματος εποχής) σε κάποιον που θα σχεδιάζει τα αμαξώματα που
α. Κυκλοφορούν ήδη στην αγορά , και
β. Έχουν ήδη σχεδιασθεί εδώ και 3-5 χρόνια πίσω (δηλ. το 2006-2008)Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν απο τους σχεδιαστές του (ποσο μάλλον απο τους νέους σε ηλικία) την εικόνα των πραγμάτων που θα έρθουν.
Το νέο , τη νέα ιδέα , τη νέα προσέγγιση , τη δημιουργία νέων πελατών κλπ κλπ .... όπως βλέπεις το κύριο στοιχείο είναι η λέξη **'νέο' **.
Σαφώς ο τρόπος και η μεθοδολογία που θα ακολουθήσεις για να φτάσεις σε ένα ικανοποιητικό σχεδιαστικό επίπεδο είναι δική σου υπόθεση , αλλά με μια βασική προυπόθεση. Αυτή της συμπόρευσης με τη σχεδιαστική δεοντολογία και πρακτική.Όσο 'τρελλό' θεωρείς το σχεδιαστικό αποτέλεσμα που παρουσιάζεται σε ένα σχέδιο αμαξώματος με καλυνένους τροχούς , αλλο τόσο θα έπρεπε να θεωρείς 'τρελλό' τους καλυμένους (εδω και αρκετά χρόνια) υαλοκαθαριστήρες , τους αεροδυναμικά διαμορφωμένους εξωτερικούς καθρέπτες , τα ανατομικά καθίσματα κλπ κλπ.
Πειραματίσου μέχρι να ανακαλύψεις έως πιο στάδιο φτάνει η ικανότητα του χεριού σου αλλά και η δημιουργικότητα της φαντασίας σου , βάζοντας αυτα τα δυο χαρακτηριστικά να συνεργαστούν. Μην σταματήσεις αν δεν φτάσεις σ ενα επίπεδο που εσυ να θεωρείς οτι είναι ικανοποιητικό.
Αυτό πως σου φαίνεται?
Είναι ένα πολύ γηινο σχέδιο , θα μπορούσε να είχε μπει στην παραγωγή πέρυσι ή να είναι αυτη τη στιγμή στη φάση του prototyping. -
Ακριβώς αυτό το πράγμα θέλω. Μία τέτοια συμβουλή,να μου ανοίξει τα μάτια κι όχι να μείνει απλά στα σχέδια μου και να κάνει κριτική. Ναι έχεις δίκιο και με αυτή σου την εξήγηση κατανόησα πλήρως την ιδεολογία και άλλαξα εντελώς γνώμη.
Κωνσταντίνε ευχαριστώ πολύ που μου δίνεις χρήσιμες συμβουλές. Θα μπορούσες αν είχες msn ή facebook και το χρησιμοποιείς συχνά να μου το στείλεις με κάποιο μήνυμα; Νομίζω μία λίγο πιο άμεση συζήτηση θα βοηθήσει περισσότερο. Δε νομίζεις; -
Όσο για το σχέδιο είναι πανέμορφο. Απ'την ώρα που το είδα έχω μείνει και το χαζεύω κάθε τρεις και λίγο...
Ειλικρινά ΠΟΣΟ ΔΡΟΜΟ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΘΕΕ ΜΟΥ; Τώρα καταλαβαίνω πόση δουλειά θέλει για να είσαι καλός σχεδιαστής. -
Καλησπέρα, χαίρομαι που βλέπω νέα μέλη στην ομάδα μας. Για να πω και εγώ τη γνώμη μου, το πιο σημαντικό στοιχείο στην εξέλιξη ενός σχεδιαστή είναι η επικοινωνία με άλλους, ανώτερου επιπέδου σχεδιαστές. Τα σχόλια που μπορούν να προσφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο είναι αυτά στα οποία ο κάθε 'αρχάριος' πρέπει να εστιάζει. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να μαθαίνεις από τα σχέδιά τους, τις προοπτικές που χρησιμοποιούν και τον τρόπο σκίασης κτλ. Φυσικά εννοείται πως χρειάζονται ώρες δουλειάς και δοκιμών με ανοικτό μυαλό και με θάρρος στο χαρτί. Αυτά σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία πετυχαίνουν αν έχεις θέληση και όρεξη για δουλειά πάνω στο αντικείμενο. Τα αποτελέσματα αργούν να φανούν ειδικά στην αρχή, αλλά σίγουρα αξίζει η προσπάθεια.
Μιας και μου είπε ο Κωνσταντίνος να βελτιώσω την πλάγια όψη σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω μία προοπτική από πιο ψηλά και ιδού το αποτέλεσμα.
By thanas_4_design at 2011-11-06Ορίστε και ένα πολύ γρήγορο (και μικρό σε διαστάσεις) σχέδιο για alfa romeo που συνηθίζω να κάνω.
By thanas_4_design at 2011-11-06Και τέλος, ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα σχέδιά μου τα οποία δυστυχώς εξαρτώνται και από την κατάσταση στη χώρα αφού με τέτοιες κυβερνήσεις 'δημοκρατίας' είναι αμφίβολη η συνέχιση της δουλειάς στα πανεπιστήμια. Στην περίπτωση που τα καταφέρω πάντως να έχω να φάω και να έχω δωρεάν πανεπιστήμιο για φέτος και του χρόνου, θα πάρω το πτυχίο μου. Αυτό που έχω σκεφτεί είναι στο επόμενο εξάμηνο να επιλέξω σαν ατομική εργασία του εργαστηριακού μαθήματος Στούντιο 8, τον σχεδιασμό ενός αυτοκινήτου με συγκεκριμένες προδιαγραφές που μου έχουν δοθεί από τον κ.Κορρέ έτσι ώστε το καλοκαίρι, κάνοντας την πρακτική μου στο εργαστήριό του να έχω ήδη ερευνήσει σε πολύ βάθος, το αντικείμενο το οποίο όπως φαίνεται θα δουλέψουμε (αν όλα πάνε καλά και με το τωρινό project που έχει). Αυτό θα ήταν ιδανικό για μένα αφού θα μπορούσα να εξασκηθώ στον απαραίτητο βαθμό και ταυτόχρονα να κάνω σημαντική έρευνα για να πάω καλά προετοιμασμένος για δουλειά.
-
Ορίστε και ένα πολύ ενδιαφέρον σκίτσο που βρήκα στο www.cardesigncommunity.com
http://cardesigncommunity.com/portfolio ... isplay/152
-
Ο χρήστης Thanas_4 έγραψε:
....μία προοπτική από πιο ψηλά και ιδού το αποτέλεσμα. -
Αν υπάρχουν κι άλλα τέτοια σχέδια σαν αυτό που έδειξε ο Κωνσταντίνος κι έχετε την όρεξη ανεβάστε τα ή στείλτε μου σε μήνυμα να ξεστραβώνομαι λίγο. Έχω καταλήξει στο ότι είμαι εντελώς άμπαλος και χρειάζομαι παραδείγματα πολλά κι όχι μόνο.
Επίσης αν κάποιος μπορεί να μου αναφέρει το τι όργανα μπορώ να χρησιμοποιώ για να κάνω καλύτερες καμπύλες,ζάντες,ελαστικά και πολλά άλλα όπως και μολύβια ή στυλό για να σχεδιάζω. Είδα σε ενα βίντεο ένα όργανο σαν χάρακας αλλά με καμπύλη. Γενικά όποιος έχει χρόνο ας μου αφιερώσει λίγο από αυτόν και να μου απαντήσει. Έχω ανάγκη από απόψεις και γνώσεις ανθρώπων που γνωρίζουν.
Ευχαριστώ πολύ !!! -
ξεκίνα να σχεδιάζεις σε pc.
ξέχνα τα στυλό και μολύβια και χαρτί. -
than00liz., σχέδια υπάρχουν άπειρα στο διαδίκτυο , οπότε με μια αναζήτηση σε διάφορα site θα βρεις μεγάλο όγκο υλικού.Μια καλή αρχή είναι τα http://www.cardesignnews.com/site/designers/portfolios/ , http://www.cardesign.ru/portfolio/ , http://www.carbodydesign.com/ και άλλα πολλά.
Αναφορικά με τα όργανα που λες , θα χρειαστείς κάποια στιγμή ένα τέτοιο http://goo.gl/wBtKF. και ένα τέτοιο http://goo.gl/Bb74V
Προσοχή όμως , τα όργανα δεν υποκαθιστούν ποτέ την ικανότητα του χεριού και του ματιού.Τωρα σχετικά με την θέση του φίλου συμφορουμίτη wannabe , εχω να παρατηρήσω πως καλό θα ήταν να είναι το αμέσως επόμενο στάδιο και οχι το αρχικό.
Να και ενα σκιτσάκι δικό μου λίγων στιγμών πριν αυτη την απάντηση.
Σχεδιασμός Αυτοκινήτου