-
Συμφωνώ ότι το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι η δουλειά σε χαρτί με απλό στυλό bic. Αυτό αναγκάζει τον σχεδιαστεί να μάθει γρήγορο σκίτσο που χτίζεται σταδιακά και το σημαντικότερο, με μεταβλητό πάχος γραμμής (κάτι που δεν γίνεται να το κάνει με μολύβι και γόμα στα αρχικά στάδια της εκπαίδευσης του). Εγώ προσωπικά δε χρησιμοποιώ τίποτα βοηθητικό για τους τροχούς, τις καμπύλες και τις ελείψεις γενικότερα αλλα τις κάνω με το μάτι. Η συμβουλή μου για κάποιον που είναι ακόμα σε στάδιο αναζήτησης προοπτικών θα ήταν η αντιγραφή σχεδίων και η προσπάθεια ενσωμάτωσης δικών του στοιχείων στην υπάρχουσα προοπτική. Σίγουρα το ξεκίνημα πρέπει να γίνει από το προφιλ και μετά αν φτάσεις σε ένα ικανοποιητικό για σένα επίπεδο, δοκίμασε τα 3/4 δηλαδή την όψη που φαίνεται το μπροστά και το πλαινο μέρος. Θα σου πρότεινα να μάθεις 2,3 συγκεκριμένες προοπτικές (θέσεις τροχών -΄στήσιμο αμαξώματος κτλ) και να πειραματιστείς άπειρα πάνω σε αυτές μέχρι να τις μάθεις. Μετά από αυτό και με λίγη παραπάνω κατανόηση του χώρου θα μπορέσεις να εξελιχθείς περισσότερο και σε άλλες.
Για την πολύ αρχή, επειδή δεν γνωρίζω το επίπεδο κατανόησης του χώρου που έχεις, δοκίμασε να κάνεις ένα κύβο από προφιλ (one point perspective), και στη συνέχεια σε 3/4 (two point perspective). Αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις χοντρικά τους κανόνες για τα σημεία φυγής.
-
Έχει κανείς ιδέα απο σχεδιασμό σκαφών; Επειδή έχω τεράστια επαφή με τα σκάφη θα μου είναι πιο εύκολο να φανταστώ σχέδια καινοτομίες και διαφορα άλλα. Υπολογιζω πως περίπου ίδια φάση παίζει. Σχέδιο είναι κι Αυτό , σωστά; Αν παρόλα αυτά κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας με ενημερώσει. Ευχαριστώ πολυ
-
http://www.international-yacht-designers.com/49m.htm
**than00liz.**καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σου και την μεταπήδηση απο ένα θέμα σε άλλο , αλλά δεν νομίζεις οτι θα πρέπει να αφοσιωθείς αρχικά σε ένα?
-
Σίγουρα από ένα πρέπει να ξεκινήσω. Εδώ θέλω τη γνώμη σου. Μέσα στα σκάφη έχω γεννηθεί και τα ξέρω αρκετά καλά,το αυτοκίνητο όμως είναι το πάθος μου και νιώθω οτι σ'αυτό μπορείς να δώσεις τέχνη να δώσεις χαρακτήρα. Γουστάρω τα σχέδια σου τρομερά και θέλω να φτάσω σ'αυτό το σημείο. Να δίνω ζωή και χαρακτήρα στο αυτοκίνητο τόσο άψογα. Μπορείς να με βοηθήσεις με κάποιο τρόπο.
-
Κάποια ενδιαφέροντα άρθρα που βρήκα: http://www.mileswaterhouse.com/article_index.html
-
Ο χρήστης than00liz. έγραψε:
Σίγουρα από ένα πρέπει να ξεκινήσω. ..........Αν το πραγματικό σου ενδιαφέρον είναι ο χώρος του αυτοκινήτου και είσαι και σε σχολή σχετική με το αντικείμενο , θα πρέπει να διερευνήσεις μόνος σου (σε πρώτη φάση) το ερώτημα : 'έχω το ταλέντο και την ικανότητα να αποτυπώσω στο χαρτί αντικείμενα?'.
Προσπάθησε να σκιτσάρεις διάφορα αντικείμενα , απο διάφορετικές γωνίες , είτε παρατηρώντας τα είτε βλέποντάς τα με τη φαντασία σου. -
Προς το παρόν αυτο που κάνω είναι να προσπαθώ να σχεδιάζω στο photoshop. Έχω την ταμπλέτα wacom intuos 4 και βλέποντας διάφορα αυτοκίνητα σχεδιάζω.
-
-
Προς το παρόν αυτο που κάνω είναι να προσπαθώ να σχεδιάζω στο photoshop. Έχω την ταμπλέτα wacom intuos 4 και βλέποντας διάφορα αυτοκίνητα σχεδιάζω. -
Σκόρπια νέα - κουτσομπολιά απο το χώρο του automotive design , μέσω Ιταλίας.
α. Απορρόφηση τελειοφοίτων σχολών automotive design στην αυτοκινητοβιομηχανία , κάτω από 10% κάθε χρονιά.
β. Η μεγαλύτερη αγορά εργασίας αυτη τη στιγμή είναι η Κίνα.
γ. Γνωστός Έλληνας σχεδιαστής ανέλαβε τη διεύθυνση του studio μεγάλης Κινεζικης εταιρίας στο Τορίνο.
δ. Η πλειοψηφία των ανθρώπων στον κλάδο , γελά πονηρά με την εξέλιξη της σχεδιαστικής φιλοσοφίας στην BMW , τονίζοντας
οτι αν δεν υπήρχε η προιστορία θα αναφέρονταν σ αυτη χαρακτηρίζοντάς την 'Κορέα'.
ε. Καλός μισθός για designer με 5ετη προυπηρεσία θεωρούνται τα 3000,00€ (στην Ιταλία , μέσος στη Γερμανία , και στις δυο
χώρες προ φόρων)
ζ. Τσουνάμι τελειοφοίτων σχολών automotive design , με καταγωγή από Τουρκία.
η. Μέσο κόστος σπουδών (δίδακτρα) στην Ιταλία 12000,00€ ανά ετος. -
Μάλιστα
-
Και ναι,μόλις αποφάσισα ότι θα είναι μόνο χόμπι ο σχεδιασμός αυτοκινήτου για μένα. Δεν υπάρχει λόγος να λιώσεις στις σπουδές και τα σχέδια για να 'πεινάς' τελικά. Είναι πολύ δημιουργικό αλλά χωρίς το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Όταν ακούω ότι ο καλός μισθός είναι 3000 νομίζω πως είναι λογικό να με πλημμυρίζει η απελπισία!!!
Ευχαριστώ πολύ για όποιον μου έδωσε απάντηση στις ερωτήσεις μου. Ιδιαίτερα στον φίλο Κωνσταντίνο. -
κατηγορήθηκα για την υπερβολική διακοσμητικότητα και γραφιστική προσέγγιση των σχεδίων μου..
ορίστε λοιπόν ορισμένα σχεδιάκια με bic και χαρτάκι την ώρα της ιστορίας της αρχιτεκτονικής (να την πω την αμαρτία μου δεν πρόσεχα )
στεγνά, ακατέργαστα, αφηρημένα σχέδια..για πείτε παιδιά..
-
Και ναι,μόλις αποφάσισα ότι θα είναι μόνο χόμπι ο σχεδιασμός αυτοκινήτου για μένα. Δεν υπάρχει λόγος να λιώσεις στις σπουδές και τα σχέδια για να 'πεινάς' τελικά. Είναι πολύ δημιουργικό αλλά χωρίς το αντίστοιχο αποτέλεσμα.** Όταν ακούω ότι ο καλός μισθός είναι 3000 νομίζω πως είναι λογικό να με πλημμυρίζει η απελπισία!!! **
Ευχαριστώ πολύ για όποιον μου έδωσε απάντηση στις ερωτήσεις μου. Ιδιαίτερα στον φίλο Κωνσταντίνο.Το 'τέντωσες' λίγο αλλά ....ok.
Η επιλογή φυσικά είναι δική σου.Εύχομαι να σου πάνε όλα όπως τα ονειρεύεσαι.............
ορίστε λοιπόν ορισμένα σχεδιάκια με bic και χαρτάκι την ώρα της ιστορίας της αρχιτεκτονικής (να την πω την αμαρτία μου δεν πρόσεχα )
στεγνά, ακατέργαστα, αφηρημένα σχέδια..για πείτε παιδιά..Νομίζω οτι είσαι σε πολύ καλό δρόμο.
Συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και αύξησε ένταση. -
Έτσι! Πολύ πιο ζωντανά σχέδια απ' τις 'υπερεπεξεργασμένες' πινακίδες!
(Το 'χει η ιστορία αρχ/κής, φαίνεται... )
-
Πολύ καλύτερα τα σχέδιά σου antreapa! Δείχνεις ότι το κατέχεις αρκετά καλά με την προοπτική και το γρήγορο σκίτσο. Θα σου πρότεινα να συνεχίσεις με αυτό το στυλ, σίγουρα θα σου κάνει καλό.
Σήμερα εγώ ασχολήθηκα αρκετά με τις προοπτικές του προφίλ από πιο πάνω και ιδού το αποτέλεσμα:
Uploaded with ImageShack.us
-
Κωνσταντίνε,αν δεν το τεντώσω τώρα τζάμπα θα ταλαιπωρηθώ. Είμαι ήδη 20 κι απ'το να ξεκινήσω κάτι για το οποίο είμαι 'μεγάλος' πια,προτιμώ να ασχοληθώ με κάτι που έχω χρόνο να το τελειοποιήσω και να γίνω σωστός κι απ'τους καλύτερους στο αντικείμενό μου.
-
Φίλε than00liz. , το 'τέντωσες' αναφερόταν στο ύψος των αμοιβών που (αν κατάλαβα καλά) θεώρησες αν οχι αστείες , τουλάχιστον ως πολύ χαμηλές.
Βλέπω οτι σε άλλη θεματική ενότητα του φόρουμ , ρωτάς για την αποδοτικότητα της επένδυσης σε φανοποιείο αμαξωμάτων , κίνηση η οποία καμία σχέση δεν έχει επαγγελματικά με το επάγγελμα του βιομηχανικού σχεδιαστή.Τέλος πάντων , οτι και αν επιλέξεις , εύχομαι τα καλύτερα.
-
Στα 'περί αυτοκινήτου' επαγγέλματα ξεκίνησα έρευνα. Είμαι νέος άνθρωπος και ψάχνομαι. Ένα επάγγελμα που ξεκινάει με δεδομένο το ότι στο μέλλον θα φύγω απ'την πατρίδα μου δε με ενδιαφέρει.Γι'αυτό σε παρακαλώ μην 'κρίνεις'-αναφέρεις με χλεβασμό το ότι ενδιαφέρομαι για πολλά επαγγέλματα με βάση το αυτοκίνητο. Είμαι σε μια σχολή που μπορώ να κάνω τα πάντα σε οποιοδήποτε όχημα. Μην παραξενευτείς λοιπόν αν ανοίξω συζήτηση και για άλλα θέματα.
Ευχαριστώ για τις ευχές!!! -
Παραβλέπω την αναφορά σου στα περί 'χλευασμού'.
Και πάλι καλή επιτυχία σε ότι κάνεις.
Σχεδιασμός Αυτοκινήτου