-
Ο χρήστης Thanas_4 έγραψε:
Ιδού η πρώτη προσπάθεια μετά από χρόνια να βάλω χρώμα σε κάποιο σχέδιό μου:
(μόνο στυλό και ξηρά παστέλ - δεν έχω μαρκαδόρους!)
By thanas_4_design at 2011-10-08Θάνο , μελέτησε οτι σχέδιο και υλικό βρεις στο net , πχ http://www.youtube.com/watch?v=Jue3eHdCb9M&feature=player_embedded
Καλή υπομονή! (χρειάζεσαι επειγόντως μαρκαδόρους φυσικά) -
**Designing for the Future Competition **
Διαγωνισμός που έχει προκυρήξει η Ford.
http://www.carbodydesign.com/2011/10/designing-for-the-future-competition/ -
Ενα γρήγορο σκιτσο παρακολουθώντας ενα αφιέρωμα στον Κ.Μπαλάφα..
-
Θάνο , πολύχρονος και δημιουργικός εύχομαι!
-
+1! Καλές εμπνεύσεις!
-
μερικά σχέδια κι από μένα.. τα 2 πρώτα συνόδευσαν και άρθρα στο karosimaia.gr γι αυτό και είναι λίγο ως πολύ γραφιστικά..πάντως περιμένω κριτικές..
http://www.karosimaia.gr/?p=472
http://www.karosimaia.gr/?p=462
http://www.karosimaia.gr/?p=459
-
Ο χρήστης andreapa έγραψε:
πολύ ενδιαφέρον αυτό
-
Η υπόγεια (πρωην) Σοβιετική αυτοκινητοβιομηχανία και τα έργα της.
-
**Chris Bangle on the future of cars and design **
https://www.youtube.com/watch?v=pLO8gNLGtOA&feature=player_embedded#!
-
Γεια σε όλους! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας και συγγνώμη για την καθυστέρηση της εμφάνισής μου. Ποστάρω λοιπόν κάποια πρόσφατα και πρόχειρα σχέδια μου. Θα προσπαθήσω να είμαι πιο συνεπής την επόμενη φορά
By thanas_4_design at 2011-10-30τα παρακάτω τρία σχέδια είναι 3 διαφορετικές προτεινόμενες σχεδιαστικές ταυτότητες για την αλφα ρομέο
By thanas_4_design at 2011-10-30
By thanas_4_design at 2011-10-30
By thanas_4_design at 2011-10-30 -
Συνεχίζω με λίγα ακόμα:
By thanas_4_design at 2011-11-01
By thanas_4_design at 2011-11-01Για να δούμε που θα καταλήξει και το πολιτικό πανηγύρι. Χούντα εθνικής σωτηρίας ή εκλογές για νέα μνημόνια; Ωραίες επιλογές έχουμε
-
Ας κρατήσουν οι χοροί....
Λοιπόν ,
-μ αρέσει η νέα σου προοπτική
-περιμένοντας τους μαρκαδόρους , δώσε όγκο σκιάζοντας με το ίδιο μέσο (θα σε βοηθήσει για μετά)
-πρέπει να βελτιώσεις τις πλάγιες όψεις , λίγο πιο δυναμικές ...πιο αναλογικές....με αίσθηση βάθους...κάτι. -
Thanas μου άρεσε ιδιαίτερα η εκτέλεση στο σχέδιο του mitsubishi... θα ήθελα να δω περισσότερα σκίτσα σου με αυτό το στυλ γραφής..γνωμη μου, να συνεχίσεις να δουλεύεις σε αυτό τον τόνο και ίσως με ακόμη πιο 'θορυβώδη' και ακατάστατη γραφή..θεωρω ότι το σκίτσο είναι πιο περιπετειώδες έτσι..
τώρα παίδες θέλω να ρωτήσω κάτι..κατα πόσο θεωρείτε ότι έχει νόημα να φτιάξω ένα portfolio στο cardesignnews? προφανώς σε αυτή τη φάση τα σχεδια είναι 100% ερασιτεχνικά..ειναι η τρέλα και μόνο..ξερω τα portfolios δεν αφορούν μόνο επαγγελματίες αλλα ποιό το νόημα να στήσω κάτι που στην τελική δεν πρόκειται να το δει και κανείς..ξέρω, ηλίθια ερώτηση με προφανή απάντηση αλλά θέλω να ακούσω τη γνώμη κάποιων με μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση...
εδώ ένα σχέδιο που δούλεψα για αρκετές ωρίτσες..
-
τώρα παίδες θέλω να ρωτήσω κάτι..κατα πόσο θεωρείτε ότι έχει νόημα να φτιάξω ένα portfolio στο cardesignnews? προφανώς σε αυτή τη φάση τα σχεδια είναι 100% ερασιτεχνικά..ειναι η τρέλα και μόνο..ξερω τα portfolios δεν αφορούν μόνο επαγγελματίες αλλα ποιό το νόημα να στήσω κάτι που στην τελική δεν πρόκειται να το δει και κανείς..ξέρω, ηλίθια ερώτηση με προφανή απάντηση αλλά θέλω να ακούσω τη γνώμη κάποιων με μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση...
portfolio σε Local Motors? και επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες έχουν portfolio εκεί
-
..κατα πόσο θεωρείτε ότι έχει νόημα να φτιάξω ένα portfolio στο cardesignnews? προφανώς σε αυτή τη φάση τα σχεδια είναι 100% ερασιτεχνικά..ειναι η τρέλα και μόνο..ξερω τα portfolios δεν αφορούν μόνο επαγγελματίες αλλα ποιό το νόημα να στήσω κάτι που στην τελική δεν πρόκειται να το δει και κανείς..ξέρω, ηλίθια ερώτηση με προφανή απάντηση αλλά θέλω να ακούσω τη γνώμη κάποιων με μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση...
εδώ ένα σχέδιο που δούλεψα για αρκετές ωρίτσες..
Το νόημα της συμμετοχής μέσω μιας σειράς σχεδίων και των στοιχείων σου , σε ένα site όπως το cardesignnews και άλλα , είναι η εμπειρία της ετοιμασίας του και οι πιθανότητες που δημιουργούνται για ανταλλαγή απόψεων και σχολίων μεταξύ εσένα και των άλλων μελών.
Κάτι είναι και αυτό , βάζει ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα που θέλεις να χτίσεις.Αλήθεια , γιατί αυτό που βλέπουμε σου πήρε 'αρκετές ωρίτσες'
-
Αλήθεια , γιατί αυτό που βλέπουμε σου πήρε 'αρκετές ωρίτσες'
θεωρώ πολύ σημαντικό το πως 'στέκεται' μεσα στο χαρτί ένα σχέδιο..πως υποστηρίζεται και τι αίσθηση δημιουργεί..στην προκειμένη περίπτωση πειραματίστηκα πολύ με όλα αυτά τα εφέ, το περιβάλλον και τον τρόπο που αυτά θα συνδυαστούν και όχι με το μοντέλο καθαυτό..κ όλο αυτό προέκυψε μετά από πολύ 'βάψε κ σβήσε' οπότε πηρε αρκετές ωρίτσες..
-
Αλήθεια , γιατί αυτό που βλέπουμε σου πήρε 'αρκετές ωρίτσες'
θεωρώ πολύ σημαντικό το πως 'στέκεται' μεσα στο χαρτί ένα σχέδιο..πως υποστηρίζεται και τι αίσθηση δημιουργεί..στην προκειμένη περίπτωση πειραματίστηκα πολύ με όλα αυτά τα εφέ, το περιβάλλον και τον τρόπο που αυτά θα συνδυαστούν και όχι με το μοντέλο καθαυτό..κ όλο αυτό προέκυψε μετά από πολύ 'βάψε κ σβήσε' οπότε πηρε αρκετές ωρίτσες..
Παραθέτω ένα τυχαίο σχέδιο που αλίευσα απο το http://www.cardesign.ru/portfolio/pro/2487/1362/19650/
Mε ελάχιστη επεξεργασία του περιβάλοντος χώρου , έχει δοθεί βαρύτητα στο 'αντικείμενο' της μελέτης (που είναι το οχημα) , τονίζοντας μάλιστα το μέρος εκείνο που είναι σε πρώτο πλάνο (πίσω μέρος).
Στο σχέδιό σου , εκτός του λογότυπου που εμφανίζεται κάτω αριστερά , το αντικείμενο της μελέτης δεν έχει να παρουσιάσει κάποια ταυτότητα ή αναγνωρισιμότητα γραμμών. Αδυναμία που εντείνεται από το 'φλου' της επεξεργασίας.
Πρότασή μου , μην αντιμετωπίζεις το automotive design ως γραφιστικό θέμα. -
Γεια χαρά σε όλα τα παλικάρια. Είμαι κι εγώ ένας πολύ αρχάριος σχεδιαστής και θα 'θελα τα φώτα όσων ξέρουν να με κατατοπίσουν. Μία πολύ βασική ερώτηση. Υπάρχει κανένας Έλληνας σχεδιαστής στο εξωτερικό,σε κάποια γνωστή εταιρεία; Να ξέρουμε που πάμε βρε αδερφέ... Θα χαρώ πολύ να αντιμετωπίσω ένα ζεστό κλίμα και βοήθειες ώστε να γίνω καλύτερος κι όπου μπορώ να βοηθήσω κι εγώ με χαρά.
Σημείωση: Ασχολούμαι με εξωλέμβιες μηχανές θαλάσσης και σπουδάζω στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης στη σχολή Οχημάτων. Αυτή η πληροφορία ήταν για την περίπτωση που χρειαστείτε βοήθεια.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!! -
than00liz. , καλώς ήρθες στη μικρή μας παρέα
Υπάρχουν οι εξής:
Κωβός Σωτήρης (με δικό του σχεδιαστικό γραφείο στην Ιταλία)
Σαριδάκης Γιώγος (GM)
Λιαμάδης Γιώργος (Peugeot)
Zαπατίνας Ανδρέας (Ιταλία , πρέπει να έχει γραφείο και στην χώρα μας)
και ακόμη 2-3 άλλοι που μου διαφεύγουν αυτοί τη στιγμή. -
Ανδρέα συμφωνώ με τον Κωνσταντίνο. Και σ' αυτό το τελευταίο, όπως και σε προηγούμενες πινακίδες που έδειξες, φάνηκε σαν η έννοια σου να ήταν να φτιάξεις, π.χ. το εξώφυλλο ενός βιβλίου με πρότζεκτ της εταιρείας, ή π.χ. ένα wallpaper. Δε λέω ότι είναι κακό, απλώς συμφωνώ με τον Κων/νο ότι 'χάνεται' η ουσία του θέματός σου.
Σχεδιασμός Αυτοκινήτου