-
-
-
Προβληματισμός για την ψηλή θέση οδήγησης και από άλλον συμμετέχοντα στο διαγωνισμό
-
Πρέπει οπωσδήποτε να σχεδιάσουν Σπορ διθέσιο αυτοκίνητο?
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Πρέπει οπωσδήποτε να σχεδιάσουν Σπορ διθέσιο αυτοκίνητο?Αυτό ζητά ο διαγωνισμός.
Γιατί αναρωτιέσαι -
Λόγω της ψηλής θέσης οδήγησης και του υποπλαισίου που υπάρχει.Μ' αυτά εγώ κάτι σε σπορ sedan θα είχα σκεφτεί
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Λόγω της ψηλής θέσης οδήγησης και του υποπλαισίου που υπάρχει.Μ' αυτά εγώ κάτι σε σπορ sedan θα είχα σκεφτείΌντως είναι λίγο περίεργη η θέση οδήγησης.
Καλά , δεν πρέπει να τρελάθηκαν και στην μελέτη όταν την έδωσαν στη δημοσιότητα.
Εκτός και αν το πλαίσιο προορίζεται για 2 χρήσεις . Με κινητήρα πίσω και με κινητήρα μπροστά. -
-
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
αυτο εχει αρκετα μικρότερο wheelbase από το κανονικό , αλλά δεν πειράζει, οταν προσαρμοστει το σκιτσο στις αναλογίες του πλαισίου, το σχεδιαστικό μοτίβο στο κεντρο θα 'απλώσει' και θα φαίνεται πιο εντυπωσιακό
τελικά τζάμπα παραπονιόμουν για το πίσω μερος αμα δουλέψει κανείς το κομματι εκεινο, θα δειχνει καλυτερο και δεν θα εξέχει άσχημα
εχω σχεδόν τελειώσει τα blueprints της πρωτης συμμετοχής μου, μια από τις επόμενες ημέρες θα δω αν καταφερω να το κανω full 3d ή κάποιο τμημα του και τις λεπτομέρειες μετά με φωτοσοπ -
vengas τι έχεις φτιάξει μέχρι τώρα , ανέβασε τίποτα να το δούμε
-
vengas τι έχεις φτιάξει μέχρι τώρα , ανέβασε τίποτα να το δούμεβασικά εχω προετοιμαστεί να στείλω 5-6 και τα 2-3 τα εχετε ήδη δει , θα χρησιμοποιήσω σε αυτα τα 2-3 σχεδιαστικα στοιχεια από αλλα αυτοκινητα που εχω ηδη κάνει, και στα αλλα 3 θα σκεφτώ αργότερα γραμμές...
τωρα δοκιμάζω blueprints για αυτό
το δευτερο μαλλον θα προτιμησω και θα κάνω τις τελικές γραμμες για να τις χρησιμοποιήσω με τα Nurbs μετα
στο δευτερο που δεν το εχω αρχίσει ακόμη θα χρησιμοποιήσω το X και την οροφή από εδώ, αν βεβαια μπορεί να συνδυαστεί η οροφή με το πλαίσιο που έχουν δώσει
και αυτό
που ετοίμαζα τα blueprints πάνω σε Elise αλλά το πλαισιο της FF ειναι μεγαλύτερο θα πρέπει να το κανω λίγη επιμήκυνση
από τα υπόλοιπα 3, εχω βρει σχέδιο μονο σε ενα, αλλά θα το δείξω μετά...εχω κολλήσει στην πρόσθεση των roll bars, θα τα κάνω σε ματ χρωμα να μη ξεχωρίζουν πολύ και χαλάνε το υπόλοιπο -
Εμείς ακόμα βρισκόμαστε στη φάση αναζήτησης της φόρμας
-
Uploaded with ImageShack.us
-
Προσαρμογή του τελευταίου σχεδίου στις διαστάσεις του κατασκευαστή.
-
Προσαρμογή του τελευταίου σχεδίου στις διαστάσεις του κατασκευαστή.δειχνει ακόμη καλύτερο με το μακρύτερο μεταξόνιο
-
-
πολύ καλό και αυτό, απλές γραμμές, πού ωραία φωτα που του προσδίδουν μία ωραια 'αγριάδα'
μερικές φορές, όταν στο τέλος μπαίνουν και οι σκιάσεις, οι απλές γραμμές φαίνονται να κανουν το σχεδιο πιο δυναμικό από ότι στα πιο πολύπλοκα σχέδιακαποια από αυτες τις μερες θα δοκιμάσω να κάνω το 3d σχέδιο...αν δεν τα καταφέρω στις λεπτομέρειες, θα κάνω τα βασικά στοιχεία μόνο 3d και μετά λεπτομέρειες-περαιτερω σκιάσεις με φωτοσοπ, όπως λέει στις οδηγίες σε αυτό το βιβλίο
http://www.amazon.com/3D-Automotive-Mod ... 319&sr=8-1
το πλεονέκτημα του 3d ειναι οτι βρήσκεις ευκολα την γωνία που φαίνεται καλύτερα το σχέδιο, χωρίς να υπάρχουν διαφορές από όψη σε όψη, όπως πχ αν εκανα 3-4 οψεις 2d από διαφορετικές γωνίες στο φωτοσοπ -
-
Εμείς ακόμα βρισκόμαστε στη φάση αναζήτησης της φόρμας
το δεύτερο μου αρέσει, και εστιάζω σαν σημεία ενδιαφέροντος το 'αντισυμβατικό' νεύρο της πόρτας
και την αίσθηση πολύεδρου στην μούρη.
νομίζω όμως οτι τα φώτα δεν ταιριάζουν και θα ήθελα να δω μια 3/4 απο πίσω για να έχω καλύτερη οπτική του τελειώματος/δεσίματος της πόρτας με το αμάξωμα.(κάνε τρίγωνα ή τραπέζια για πίσω φώτα)δούλευε! ρε που όλο με τα σκυλιά παίζεις.
Σχεδιασμός Αυτοκινήτου