-
Συγχαρητήρια στον vengas για την αλματώδη βελτίωσή του. Ειδικά το πίσω μέρος που έχεις φτιάξει μου αρέσει πάρα πολύ ενώ τα rendering που κάνεις δεν τα φτάνω με τίποτα. Επίσης είναι πολύ όμορφη η bmw 1 του Κωνσταντίνου αλλά νομίζω πως το μοντέλο παραγωγής θα κινηθεί σε άλλα πλαίσια, φοβάμαι αρκετά πιο άσχημο, μακάρι να διαψευσθώ. Ορίστε λοιπόν και 2 δικά μου σχέδια που έκανα μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα.
-
Ο χρήστης Thanas_4 έγραψε:
δεν τα φτάνω με τίποταδεν είναι δύσκολα, αν παρατηρήσεις φωτό και σκίτσα επαγγελματιών θα βελτιωθείς
εγώ είδα 3-4 tutorial στο youtube σχετικά με το πώς επιλέγουν να βάλουν τις λάμψεις και τις σκιάσεις, όλα ακολουθούσαν τους ίδιους κανόνες, τους είχε πει και ο Κωνσταντίνος, η γραμμή που καθρευτίζεται ο ορίζοντας στα πλάγια και πως θα χρησιμοποιηθεί για να δείξει τις πλάγιες γραμμες του αυτοκινήτου, η παχιά γραμμη λάμψης που διατρέχει στην ακρη το παρμπριζ και πιάνει και το πλαινό παράθυρο και δείχνει πώς πάει το A pillar και όλη η οροφή, μαζί με την κατάλληλη συνέχεια της πάνω στο καπώ που να δείχνει την διαφορετική κλίση του καπώ και πώς διαμορφώνεται αυτό μέχρι το ύψος των φώτων κλπ...
εχω βάλει στόχο αυτό το rendering
αν και είναι δύκολη η ταμπλέτα μου στο χειρισμό της και χρειάζεται ιδιαίτερα εκεί στα φτερά πάνω από τις ρόδες, ελπίζω να το πετύχω κάποια στιγμή, εχω πολύ δρόμο ακόμη, πρέπει να κατσω καμιά μέρα στον υπολογιστή κανενα 12ωρο να το πετύχω
και ένα rendering με τις σκιάσεις στις θέσεις που συνήθως χτυπά το φως και τις τελευταίες στις θέσεις των σκιάσεων εδω φαίνεται καλύτερα η χρήση της σκίασης/λάμψης πάνω στο καπώ και το πώς δείχνει την κλίση του σε κάθε σημείο
-
Παίδες , ακολουθούμε τους κανόνες (κάπου πρέπει να βασιστεί φυσικά κάποιος) αλλά χωρίς να πέφτουμε στην παγίδα της αντιγραφής και της επαναληπτικότητας.
Το σχέδιο ή το rendering πρέπει να εκφράζει την ταυτότητά σας και να είναι άμμεσα αναγνωρίσιμο οτι είναι Το δικό σας σχέδιο. -
Η χαρά της δημιουργίας.
http://www.carbodydesign.com/2010/10/fiat-mio-fcc-iii-concept/ -
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Ωραίο σχέδιο
-
Η πίσω όψη έμεινε ημιτελής για απόψε...συνέχεια αύριο.
-
-
Ποιο καλό παιδί θέλει να προσθέσει χρώμα?
-
δεν ειμαι σε υπολογιστη που εχει φωτοσοπ, αλλά εκανα μια προχειρη κατανομη των μερων που θα πρέπει να πέφτει φως
οι γραμμες που δειχνουν το τζαμι kai ta pillar της οροφης θα πρεπει να διατηρηθούν, ενώ οι γραμμές που ορίζουν το προφίλ δεξιά και κάτω του παραθύρου μπορούν να γινουν λιγότερο εντονες, και να χρησιμοποιηθεί στο φωτοσοπ οι λαμψεις για να προβληθούν, όπως ακριβώς και στο mantide κατω, στο φτερό του πίσω τροχού, που φαίνεται ξεκάθαρα πως διαμορφώνεται και σε ποιες περιοχές χτυπά το φως έντονα...
επίσης φαίνεται και πώς θα αναδειχτεί το σημείο πίσω από το παράθυρο που σχηματίζεται μία ''γέφυρα'(το ειπα μπακάλικα ) πάνω από το c-pillar
-
γινεται πιο απλος ο τροπος δημιουργιας 3d μοντελου, το μοντελο θα δημιουργειται κατευθείαν από το σκιτσο
http://pages.cpsc.ucalgary.ca/~samavati ... 9-kara.pdf -
'Κρέμασε' το τοπικό....
-
Απογευματινή ενασχόληση...
-
Πολυ ωραιος κωλ@ς
-
-
Ο χρήστης Thanas_4 έγραψε:
Η πρώτη φάση περιλαμβάνει μόνο σκίτσα και ένα βίντεο παρουσίασης, 6 ομάδες θα περάσουν στη δεύτερη φάση και αυτές θα χρηματοδοτηθούν για να κατασκευάσουν μοντέλα 1:4 και να κάνουν αεροδυναμικούς ελέγχους κτλ. Μετά από αυτές 3 θα βγουν νικήτριες. Το κύριο έπαθλο είναι ένα χρηματικό ποσό και 3 μήνες πρακτική στο σχεδιαστικό κέντρο της Ferrari. Κάτι αντίστοιχο του διαγωνισμού του 2005 θα είναι μάλλον. Είναι παγκόσμιας κλίμακας διαγωνισμός αλλά στην Ελλάδα είμαστε το μόνο πανεπιστήμιο που θα συμμετάσχει.Όσο για ομάδα, ψάχνω να βρω άτομα με καλό backround που έχουν όρεξη για πολύ δουλειά, το maximum είναι 3 άτομα σε κάθε ομάδα. Θα ξέρω σύντομα πόσοι και ποιοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος από το δικό μας πανεπιστήμιο τουλάχιστον. Το καλό είναι ότι θα πάρουμε αρκετή βοήθεια από πολλούς καθηγητές σε θέματα όπως εργονομία, υλικά και πολλά άλλα.
Θάνο , πολύ δουλειά , έξυπνο στήσιμο και καλή επιτυχία!
Οποιαδήποτε θέση θα είναι μεγάλη κατάκτηση!Αν χρειαστείς κάτι , στη διάθεσή σου.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πρίν 5 χρόνια είχα στείλει ένα σχέδιό μου σε διαγωνισμό ενός γαλλικού περιοδικού (δεν κέρδισε ), μπορείτε να δείτε την 5σέλιδη παρουσίαση εδώ:
Καλό ...πολύ καλό!
-
τα κονσεπτ του προηγούμενου διαγωνισμού
http://www.desktopcar.net/ferrari/concepts-of-the-myth/
το τετραπορτο πρεπει να ειναι Ελληνα -
Άποψή μου είναι πως αυτό http://www.desktopcar.net/ferrari/concepts-of-the-myth/Ferrari_Testarossa.jpg.html ήταν αυτό με το περισσότερο ενδιαφέρον.
Αλήθεια το σχέδιο που επικράτησε πιο είναι?
-
4 νικητες ειχανε
http://www.allcarnews.com/article/ferra ... -the-myth/
Fiorano και Millechili τα αγαπημενα μου
Η Fiorano για τη γραμμή του παραθύρου(αλλά δεν ήταν και κάτι τόσο πρωτότυπο) και to Millechili για τις ωραιες δυναμικές γραμμές του... ειδικά στα περιγράμματα των παραθύρων...thanas μη τσιγκουνευτείτε σε φαντασία , καντε κατι με ισχυρο χαρακτηρα, να μη μοιαζει και τοσο με τα υπόλοιπα Φεραρι
Ιταλοί ειναι αυτοί και όχι ξενέρωτοι Vagεληδες.....
ας μην ξεχνάμε οτι οταν παρουσιάστηκε η Reventon οι μισοί ειπαν τι ειναι αυτή, αλλά με τη διαφορετικότητα της στο τελος κερδισε το θαυμασμό σχεδόν όλων
Σχεδιασμός Αυτοκινήτου