-
Γεια σας φίλοι! Τελευταία έχω ακούσει ότι αυξήθηκαν οι διαρρήξεις στα αυτοκίνητα μας... Μέσα σε 1 μηνα έχουν παραβιάσει την κλειδαριά ενός φίλου μου σε διαφορετικές περιοχές (Μαύρο λιθάρι, ρέντη(village), πατησσια). Επίσης πριν από ένα μηνα διαρρήξανε το δικό μου, παραβιάζοντας την πόρτα (την λυγίσανε με κάποιο λοστό η κατσαβίδι από την πάνω μεριά και ανοίξανε την κλειδαριά) κλέβοντας απτό αυτοκίνητο μου έναν ενισχυτή ήχου αξιας 350 euro και σε προσπάθεια να μου βγάλουν και τα ηχεία, σπάσανε το ένα. Είναι η δεύτερη φορα που μου έχουν διαρρήξει το αμάξι, καθώς η πρώτη φορα ήταν πριν από 2 χρονια κάτω απτό σπίτι μου, μου πήρανε όλα τα χαρτιά και το radio/cd. Βεβαια δεν είχα συναγερμό σε καμια απτής 2 περιπτώσεις, τώρα όμως έβαλα. Και ήθελα να σας ρωτήσω για κάποια συμβουλή για να μη γίνεται στόχος το αυτοκίνητο μου(τα κλασσικά τα ξέρω, πχ να μη φαίνονται τα πράγματα η να μην έχω την βεντούζα του GPS στο τζαμι).
Έχω αγοράσει μια κουκούλα μικρή απτό πράκτικερ που σκεπάζει το μισό μέρος του αυτοκινητου(τζαμια, παρμπρίζ) το οποιο όταν το φοράω πάνω στο αμάξι, το κομμάτι που περνάει απτής πόρτες το βάζω μέσα από αυτές. Είναι καλή λύση να του φοράω κουκούλα? η γίνομαι στόχος και κάνω τους άλλους να νομίζουν ότι έχω πράγματα αξιας μέσα? Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
-
Γεια σας φίλοι! Τελευταία έχω ακούσει ότι αυξήθηκαν οι διαρρήξεις στα αυτοκίνητα μας... Μέσα σε 1 μηνα έχουν παραβιάσει την κλειδαριά ενός φίλου μου σε διαφορετικές περιοχές (Μαύρο λιθάρι, ρέντη(village), πατησσια). Επίσης πριν από ένα μηνα διαρρήξανε το δικό μου, παραβιάζοντας την πόρτα (την λυγίσανε με κάποιο λοστό η κατσαβίδι από την πάνω μεριά και ανοίξανε την κλειδαριά) κλέβοντας απτό αυτοκίνητο μου έναν ενισχυτή ήχου αξιας 350 euro και σε προσπάθεια να μου βγάλουν και τα ηχεία, σπάσανε το ένα. Είναι η δεύτερη φορα που μου έχουν διαρρήξει το αμάξι, καθώς η πρώτη φορα ήταν πριν από 2 χρονια κάτω απτό σπίτι μου, μου πήρανε όλα τα χαρτιά και το radio/cd. Βεβαια δεν είχα συναγερμό σε καμια απτής 2 περιπτώσεις, τώρα όμως έβαλα. Και ήθελα να σας ρωτήσω για κάποια συμβουλή για να μη γίνεται στόχος το αυτοκίνητο μου(τα κλασσικά τα ξέρω, πχ να μη φαίνονται τα πράγματα η να μην έχω την βεντούζα του GPS στο τζαμι).
Έχω αγοράσει μια κουκούλα μικρή απτό πράκτικερ που σκεπάζει το μισό μέρος του αυτοκινητου(τζαμια, παρμπρίζ) το οποιο όταν το φοράω πάνω στο αμάξι, το κομμάτι που περνάει απτής πόρτες το βάζω μέσα από αυτές. Είναι καλή λύση να του φοράω κουκούλα? η γίνομαι στόχος και κάνω τους άλλους να νομίζουν ότι έχω πράγματα αξιας μέσα? Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
-
-
Η καλύτερη λύση είναι α) να μην πλένεις το αμάξι συχνά(και η βροχή κάνει τη δουλειά της) και β) να είναι από 15ετία και πάνω...
Τώρα που το λες, έτσι ακριβώς διέρρηξαν και το 206 του γείτονα(λύγισαν-στράβωσαν την πόρτα του οδηγού από το πάνω μέρος)...
-
Βρε κ γω 206 εχω του 2000, μηπος εισαι ο γειτονάς μου? Παντος ειμαι απελπισμενος... Καθε φορα που αφηνω το αμαξι έχω αγχος...
-
Βγαλε το ηχοσυστημα απο το αυτοκινητο
Παρε φυλλασομενο γκαραζ
Μετακομισε στην ΕκαληΔυστυχως ολα τα αλλα ειναι ημιμετρα!
-
Βρε λες; 'Ετσι την έπαθες και' συ;
-
Ναι... Παντος να προσεχετε πολύ τα αμαξια σας όταν τα αφήνετε δίπλα στο ΑΛΛΟΥ η στο village στο ρεντη...
Τι να γινει... παντου σε κλεβουν... ακόμα και στο ιντερνετ μου εχουν κλεψει κωδικους... και δεν μπορω να πω οτι ειμαι τοσο απρόσεκτος...
-
Θαμαμαι μια καθηγητρια μου που λεγε μια τακτικη που εφαρμοζαν οι Ιταλοι οταν πρωτοβγηκαν τα CD-player στα αυτοκινητα και τα θεριζαν.Επειδη ηξεραν οτι και το CD-player να βγαλουν και τα χαρτια να παρουν μαζι τους οι κλεφτες θα το ανοιγαν το αυτοκινητο μπας και βρουν κατι πολυτιμο αφηναν ανοιχτο το παραθυρο και δεναν με αλυσιδα το τιμονι σε πασαλακια με το σκεπτικο οτι αφου θα το ανοιξουν που θα το ανοιξουν το αυτοκινητο,ας μην το κανουν καποια ζημια.Μου χε δειξει και φωτο με 4 αυτοκινητα παρκαρισμενα ετσι.Θα προσπαθησω να βρω καμια ν ανεβασω.
Παντως η ποιο καλη λυση ειναι να βγαλεις το ηχοσυστημα και να αφηνεις ανοιχτο το ντουλαπακι.Επισης αυτοκολλητακια απο μαρκα ηχοσυστηματος που πιθανον υπαρχει στο αυτοκινητο καλο θα ειναι να μην υπαρχουν. -
Τον περασμενο Σεπτεμβριο,και οσο το αυτοκινητο βρισκοταν σε παρκινγκ κεντρου διασκεδασης (ανευ φυλακα), βρηκα την δεξια πορτα του Punto παραβιασμενη.
Προφανως εβαλαν λοστο στο πανω μερος και μολις ανοιξε λιγακι την τραβηξαν με το χερι , βαζοντας κοντρα με το ποδι... (Βρηκα και σχετικο αποτυπωμα παπουτσιου )
Σα να ανοιγεις κονσερβοκουτι!Στο αυτοκινητο δεν υπηρχε κανενα αντικειμενο αξιας ή μη σε κοινη θεα,ουτε r-cd. Ηταν ολα στο ντουλαπακι... Το μονο αυτοκολλητο που ειχα ηταν απο τον συναγερμο.
Παρ'ολα αυτα, προσπαθησαν να ανοιξουν το αμαξι, μαλλον χωρις επιτυχια αφου δεν πηραν τιποτα. Λογικα καποιος βγηκε εκεινη την ωρα απο το κεντρο διασκεδασης ή χτυπησε ο συναγερμος.
Ευτυχως, η ζημια ηταν μικρη και επισκευαστηκε με σχετικα μικρο κοστος. Βεβαια, θα ηταν καλυτερα για ολους να μου σπασουν απλα το τζαμι.
Εκτοτε, αφηνω το αυτοκινητο μονο σε πολυ φωτεινο σημειο.
Αφαιρω τα παντα απο το εσωτερικο του, και αφηνω το ντουλαπακι ανοιχτο.
Δε νομιζω οτι μπορω να κανω και τιποτα αλλο... -
Εγώ στο σπίτι μου, παρκάρω σε κλειστό υπόγειο πάρκινγκ... στην δουλειά μου, παρκάρω κάτω από την κάμερα ασφαλείας του κτηρίου... τώρα για κάπου αλλού... προσέχω και εγώ να είναι 'φωτεινό' και 'πολυσύχναστο' μέρος...ώστε να μην μένει στιγμή μόνο του!
-
Ασφαλεια κλοπης (ολικη, μερικη) με μια μικρη επιβαρυνση..
-
Έχω τηλειδοποίηση στον συναγερμό του αυτοκινήτου αλλά την ειδοποίηση στο σπίτι την ενεργοποιώ πολύ σπάνια. Για καλή μου τύχη μια μέρα που την είχα ανάψει, χτύπησε κι όταν κατέβηκα είδα το καπό παραβιασμένο (έβαλαν το χέρι από την γρίλια και έσπασαν το καλώδιο που το ανοίγει).
-
-
Σήμερα άνοιξαν αυτοκίνητο συναδέλφου, του στράβωσαν το πλαίσιο της πόρτας και ενώ μέσα στο ντουλαπάκι είχε 60 ευρώ, τα βρήκε στα πατάκια και του πήραν μόνο μία πυξίδα/θερμόμετρο/κλπ που είχε μέσα!
-
Τελικά η ΜΟΝΗ σίγουρη λύση για να μην πλησιάσουν το αμάξι σου είναι η παρακάτω:
Νοτιοαφρικανική εφεύρεση που λόγω των αμέτρητων Carjacking που γίνονται εκεί είναι ΠΛΗΡΩΣ νόμιμη (εκεί)
-
Και εδώ νόμιμο θα έπρεπε να είναι. +διάφορες τεχνικές τύπου 'Saw', και σιγά μην νοιαστώ για το &&&^$σταρδο που θέλει να με κλέψει.
-
Δυστυχώς παρέχουμε στις περιουσίες μας ότι καλύτερο γίνεται αλλά πάντα δεν έχουν επιτυχία ...
Στο σπίτι κλειστό υπόγειο παρκινγκ, στη δουλειά περιφραγμένος χώρος με πόρτα με τηλεχειρισμο. Πέρσι στην Αγ. Δημητρίου στο Αχεπα για επισκεπτήριο της μισής ώρας βρέθηκα και σπασμένο τζάμι οδηγού βρήκα και να λείπουν όλα μου τα CD στις 2 θήκες που είχα στις τσέπες στη πλατη των καθισμάτων και ένας διαφημιστικός 'Zippo' με το κουτάκι ... μέσα στο σταχτοδοχείο. Οι ζημιές δε πολύ μεγαλύτερες της λείας ... τζάμι οδηγού, μηχανισμός παραθυρου, σταχτοδοχείο και το καπάκι απο το ντουλαπάκι του συνοδηγού που το έσπασαν και βιολογικός καθαρισμός (από την σιχαμάρα μου στην ιδέα ότι ένας βρωμιάρης ακούμπησε τα πάντα εκεί μέσα). -
Εδώ τα καλά CD εδώ τα καλά CD... έλα πάρε καλέ κύριε...αυθεντικά είναι λέμε...
Άμα τα πάρεις όλα... δώρο και αυτός ο συλλεκτικός (και καλά) Zippo!!! Ευκαιρία λέμε! -
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Εδώ τα καλά CD εδώ τα καλά CD... έλα πάρε καλέ κύριε...αυθεντικά είναι λέμε...
Άμα τα πάρεις όλα... δώρο και αυτός ο συλλεκτικός (και καλά) Zippo!!! Ευκαιρία λέμε!Αληθινά ήταν τα CD ... το ραδιοcd του Micra δεν έπαιζε μαιμού, μαυρα, πειρατικά, αντίγραφα κλπ ...
ΥΓ. Αργότερα με ενημέρωσαν ότι αυτό είναι 'πρόβλημα' και μου άλλαξαν ραδιοcd.
Προστασία από διαρρήξεις...