-
Ο χρήστης glenn077 έγραψε:
Ειναι αδικο να πας να δοκιμαζεις και μετα να αποχωρεις για να αγορασεις απο αλλου...βεβαια ειναι κατανοητο οτι σε συμφερει.Πες στον μαγαζατορα την πραγματικοτητα: οτι θα το παρεις απεξω εαν δεν κανει μια πραγματικα καλη τιμη και δωσε του το δικαιωμα να προσπαθησει να σε κανει πελατη.
Οκ. Μόλις είδα τα oakley RADAR από ξένο σάιτ 255ΔΟΛΑΡΙΑ και σε ελληνικό σάιτ, τα ίδια γυαλιά 291ΕΥΡΩ. Εδώ το ελληνικό σάιτ
[url]http://www.eye-shop.gr/eye-shop/gr/products_sun_det.asp?intProdID=48281&b=OAKLEY-RADAR- RANGE 9056 09-668 polarised-Sunglasses[/url]και εδώ το ξένο.
http://www.rei.com/product/758726Εξήγησέ μου: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ;
Κανεις απλα συγκριση των τιμων και τιποτε αλλο...
Αν ενδιαφερθεις να μαθεις θα δεις οτι δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα και δεν εχεις απαραιτητα δικαιο.Πχ γιατι το γαλα εχει 2Χ στο ψιλικατζίδικο και Χ στο σουπερμαρκετ;
Γιατι οταν ληγει το γαλα συχνα το αντικαθιστουν στο ραφι του σουπερμαρκετ οι παρασκευάστριες εταιρειες με φρεσκο χωρις χρεωση, ενω στο ψιλικατζίδικο δεν το κανουν αυτο;Παντως συμφωνω οτι οι ελληνικες εταιρειες πρεπει να βρουν επειγοντως τροπους να βελτιωθουν...η γενια των παππουδων που δεν ξερουν απο ιντερνετ φευγει...και πρεπει να σταματησουν να ανοιγουν επιχειρησεις με τα λειτουργικα κοστη στον Θεο (και αμεση μετακυλιση αυτων στον πελατη).
-
Κι εγώ είχα την εντύπωση ότι υπήρχε σχετικό θέμα αλλά δεν το βρήκα.
Δεν είναι μόνο ο φίλος αλλά ότι εγώ μελέτησα τις μπροσούρες και κοίταζα όχι τα μοντέλα (που εκείνη τη στιγμή δεν με ενδιαφέραν) αλλά το τι λένε για τους φακούς, τις ποιότητες, τα υλικά κλπ και μετά άρχισα να ρωτάω. Όταν είδα την μπροσούρα για τα Serengeti (που σημειωτέον δεν είχα ξανακούσει σαν μάρκα γυαλιών) τότε άρχισα να ενδιαφέρομαι.
Σ' ευχαριστώ!Σχετικά με τις τιμές, λόγω φίλου το πήρα σε πολύ καλή για Ελλάδα τιμή. Και συμφωνώ να προσπαθείς να βοηθήσεις τα καταστήματα που έχουν βιτρίνα, εμπόρευμα και προσωπικό και να γίνεις πελάτης λέγοντας ότι μπορείς να το βρεις φτηνότερα. Συνήθως όμως οι δυνατότητές τους εξαντλούνται στο τυπικό 10-15-20-25%....
-
Διάβασα σήμερα το θέμα που άνοιξες...Χτες αγόρασα μετά από πολλά χρόνια γυαλιά ηλίου. Φοράω γυαλιά μυωπίας τα τελευταία 22 χρόνια (από τα 14..) κι έτσι είχα γενικά συνηθίσει χωρίς τα ηλίου (άσχετα αν είναι κακό για την υγεία εν γένει τα καλοκαίρια). Πρόσφατα αγόρασα φακούς επαφής και, το ένα έφερε το άλλο...
Τελικά αγόρασα ένα ζευγάρι της Ray Ban made in Italy, polarised, mod RB3217
http://www.ray-ban.com/Greece/στα 100 ευρώ, από 144 τιμή ετικέτας...
Γενικά είμαι φαν των σχετικά μικρών και διακριτικών γυαλιών, είτε ηλίου είτε μυωπίας. Φανταστείτε ότι σε μυωπίας φοράω εφηφικά Ray Ban (46mm φακός)
Αυτά που πήρα τώρα έχουν 58χιλ. φακό και είναι απ τα μικρότερα..
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο επέμεναν οι 2 πωλήτριες στο μαγαζί να επιλέξω μεγαλύτερα γυαλιά
Onyx, είδα τα Serengeti και όντως φαίνονται πολύ κομψά και ποιοτικά. Αλήθεια, ποιο μοντέλο επέλεξες και σε τι τιμή το πήρες; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Κανεις απλα συγκριση των τιμων και τιποτε αλλο...
Αν ενδιαφερθεις να μαθεις θα δεις οτι δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα και δεν εχεις απαραιτητα δικαιο.Συγνώμη αλλά κάνεις ΠΟΛΥ μεγάλο λάθος. Επέλεξα ειδικά αυτή την περίπτωση επειδή δεν πρόκειται για ευπαθές προιόν αλλά για γυαλιά ηλίου. Επιπλέον και τα δύο μαγαζιά είναι ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ. Απλά το ένα είναι ελληνικό και το άλλο ξένο.
Στο ένα ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ μαγαζί λοιπόν που είναι ξένο σου τα δίνει 255 δολάρια, δηλαδή 179.2 Ευρώ, με σημερινές τιμές.
Στο άλλο ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ μαγαζί που είναι ελληνικό (Από το site: To ΧΧΧΧ είναι το online store των οπτικών καταστημάτων ΧΧΧΧΧ Όνομα), και άρα έχει τα ΙΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΟΣΤΗ με το ξένο, σου τα δίνει 291 ευρώ.
Διαφορά: 112 ΕΥΡΩ. Ίδια λειτουργικά κόστη, Ιντερνετικά μαγαζιά και τα δύο.
ΕΛΕΟΣ.
-
Υπάρχει και ένα άλλο θέμα.
Το ξένο 'μαγαζί' μπορεί να έχει το ίδιο λειτουργικό κόστος με το ελληνικό αλλάΑ. Έχουν τον ίδιο τζίρο, άρα κατ' επέκταση την ίδια τιμή χονδρικής από το εργοστάσιο οπτικών?
Β. Τα προιόντα επιβαρύνονται με τους ίδιους φόρους στις δύο διαφορετικές χώρες?
Γ. Έχουν τα ίδια περιθώρια κέρδους?
Δ. Μήπως κατα την εισαγωγή προκύψει και τελωνείο άμα είναι από εκτός ΕΕ και έχει και φόρους?
-
το eyeshop έχει και κανονικό μαγαζί στον Κορυδαλλό,έχει και χάρτη...
άρα δέν είναι ίδια τα λειτουργικά κόστη
εάν θέλετε να το συζητήσουμε,μπορώ να σας αποδείξω γιατί υπάρχουν οι διαφορές στίς τιμές ανάμεσα στα φυσικά καταστήματα και στα virtual. -
@ lazarefa
Κι εγώ φόραγα γυαλιά από κάπου 7-8 χρονών. Ένας από τους λόγους που πήρα φακούς (φέτος έκλεισα 20 χρόνια με φακούς!) ήταν για να μπορώ να φοράω γυαλιά ηλίου (και μάσκα σκι και κοινή μάσκα θαλάσσης).
Όμορφα τα γυαλιά σου και μάλλον ασυνήθιστα. Όπως πάρα πολλά άλλα τα γυαλιά σου φτιάχνονται από την Luxottica Ιταλίας.
Γενικά οι πωλητές τα προωθούν τα γυαλιά ηλίου σαν ένα ακόμα αξεσουάρ μόδας, φέτος πχ της μόδας είναι τα μεγάλα. Του χρόνου θέλουν να τα πετάξεις και να πάρεις άλλα, όποια θα είναι της μόδας κι αυτοί θα ξαναοικονομήσουν! Ενώ αν πάρεις κάτι πιο κλασικό που σου πάει δεν θα το αλλάξεις εύκολα και δεν θα ξαναρπάξουν...
Πήρα το Serengeti σειρά Aviator, μοντέλο Velocity με κωδικό 7273. Τιμή δεν θα σου πω, ήταν φιλική (αν και πάλι ακριβή μου φάνηκε).
Εταιρικό site, χωρίς τιμές: http://www.serengeti-eyewear.com
Σε ιταλικό site: http://www.otticanet.it/serengeti.cfm?p ... ses_type=2
Σε αγγλικό site: http://www.sunglasses-shop.co.uk/sungla ... p?ID=11663
Σε αμερικάνικο site: http://www.sunglassesgiant.com/serveltit1.html
Η γυναίκα μου πήρε το Silhouette Diva 3176 (μάλλον παλιά σειρά, περίεργο σπάνιο γυαλί που όμως της πάει πολύ) σε χρώμα 2-6107, made in Austria.
Είναι τo τρίτο στη σειρά: http://www.otticanet.it/silhouette.cfm? ... ses_type=2Ο χρήστης gauguin έγραψε:
... serengeti ... τρομερά αποτελεσματικά στην απορρόφηση της ακτινοβολίας, μείωση των ανακλάσεων (polarised) αύξηση contrast...Το θέμα είναι ότι και πριν είχα επώνυμα γυαλιά και polarised αλλά η διαφορά στο μάτι μου είναι τεράστια, μάλλον οι επιπλέον επιστρώσεις και ποιότητα φακού είναι όντως υπαρκτές και αρκετά σημαντικές για να κάνουν τη διαφορά.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Υπάρχει και ένα άλλο θέμα.
Το ξένο 'μαγαζί' μπορεί να έχει το ίδιο λειτουργικό κόστος με το ελληνικό αλλάΑ. Έχουν τον ίδιο τζίρο, άρα κατ' επέκταση την ίδια τιμή χονδρικής από το εργοστάσιο οπτικών?
Β. Τα προιόντα επιβαρύνονται με τους ίδιους φόρους στις δύο διαφορετικές χώρες?
Γ. Έχουν τα ίδια περιθώρια κέρδους?
Δ. Μήπως κατα την εισαγωγή προκύψει και τελωνείο άμα είναι από εκτός ΕΕ και έχει και φόρους?
Μα τι λες τώρα;
Επειδή ψωνίζω συνέχεια από internet, ο φόρος στο τελωνείο δεν ξεπερνά τα 3 ευρώ maximum, για αγορά 800 δολαρίων από USA. Το ξένο κατάστημα δεν είναι εργοστάσιο, είναι ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ. Τα μεταφορικά είναι δεν είναι 30 - 35 ευρώ. Και πάλι μένει μια διαφορά 67 ευρώ. Που πάνε αυτά τα 67 ευρώ;
Απληστία, να τα πιάσουμε γρήγορα και εύκολα. Εκεί πάνε.
-
Ο χρήστης stratospuma έγραψε:
το eyeshop έχει και κανονικό μαγαζί στον Κορυδαλλό,έχει και χάρτη...
άρα δέν είναι ίδια τα λειτουργικά κόστη
εάν θέλετε να το συζητήσουμε,μπορώ να σας αποδείξω γιατί υπάρχουν οι διαφορές στίς τιμές ανάμεσα στα φυσικά καταστήματα και στα virtual.Οκ, προτείνω λοιπόν να συνεργαστούμε και να ανοίξουμε μια επιχείρηση. Ορίστε το μπίζνες πλαν:
Θα ανοίξουμε ένα ελληνικό σάιτ.
Θα διαφημίζουμε ότι πουλάμε γυαλιά.
Μόλις ο πελάτης πειστεί και μπει στη φόρμα παραγγελίας, από κάτω θα υπάρχει το ξένο σάιτ. Δηλαδή ενώ ο πελάτης θα βλέπει το ελληνικό, ουσιαστικά θα δίνει παραγγελία απ' το ξένο. Το προιόν θα έρχεται στο σπίτι κάποιου από εμάς. Θα το ανασυσκευάζουμε και θα το αποστέλλουμε στην διεύθυνση του παραλήπτη. Έτσι ο πελάτης θα νομίζει ότι παρήγγειλε από εμάς, αλλά θα έχει πληρώσει και παραγγείλει απ' τους Αμερικάνους.Με αυτές τις τιμές που είδατε θα μας έχουν μείνει στην τσέπη 67 ευρώ καθαρό κέρδος.
Λειτουργικά κόστη επιχείρησης; Βρείτε τα.Φυσικά αυτό που μόλις είπα είναι απάτη, και ούτε διανοούμαι να το προτείνω. Πλάκα κάνω έτσι; Απλά ήταν ένα ρητορικό τέχνασμα για να δείξω ότι ο Έλληνας μαγαζάτορας έχει αδικαιολόγητη απόκλιση τιμών.
-
glenn και εγώ ψωνίζω συνέχεια από το web.
Σε πρόσφατη αγορά 130 ευρώ από αμερική μου ήρθε τελωνείο 35 ευρώ, δηλαδή 30% επί της αξίας και περίμενα και εβδομάδες. Το έμπόρευμα ήταν ηλεκτρονικό γκάτζετ και είχε κάποιες διαστάσεις, δεν ήρθε στην κατηγορία των small packets που πάνε κατευθείαν ΕΛΤΑ ατελώνιστα.
Ποιός σου είπε ότι το ξένο κατάστημα είναι το ίδιο το εργοστάσιο? Εκείνο που λέω είναι ότι αν κάνει γερό τζίρο στο εργοστάσιο, πετυχαίνει και καλύτερες τιμές στις αγορές του και μπορεί να είναι πιο ανταγωνιστικός.
Φόροι σε κάθε χώρα : τι γίνεται?
Εκτός από τα προηγούμενα, τα 67 ευρώ μπορούν κάλλιστα να πηγαίνουν στο Γ, δηλαδή στο περιθώριο κέρδους το οποίο θέλει να έχει η κάθε επιχείρηση. -
Ας μην ξεχνάμε ότι το στήσιμο online καταστήματος επιδοτείται κάργα στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων. Το επιπλέον κέρδος όμως στην Ελλάδα σπάνια το έχει ο πελάτης, συνήθως πάει στον μαγαζάτορα.
Και αυτό είναι το θέμα, ότι επιλέγουν να κοστολογούν ώστε να έχουν κέρδος πχ 200% αντί για πχ 60%. Δεν ξέρω αν αυτό είναι νόμιμο ή όχι και αν το λένε κερδοσκοπία ή όχι αλλά εγώ το να τα πληρώνω αυτά που ζητάνε το λέω απλή ηλιθιότητα.... και δεν θέλω να είμαι τόσο ηλίθιος...
(οι χαρακτηρισμοί είναι επιεικείς.... λόγω forum) -
Eκτος των οσων αναφερθηκαν,εχουμε και αλλα θεματα για την τιμη,πχ θελει καποιος να ανοιξει καταστημα στο κεντρο,πληρωνει αέρα (κοπανιστο),μετα πληρωνει επιπροσθετως ενοικιο στον Θεο,δημοτικα τελη στον Θεο,ΙΚΑ-ΜΥΚΑ-ΣΥΚΑ υπαλληλων,μεχρι πριν απο λιγα χρονια η φορολογηση ηταν στο 40% επι των κερδων,ε βαλτε εσεις τωρα ποσο πρεπει να πουληθει ενα γυαλι στην Ελλαδα υπο τετοιες συνθηκες για να αφησει κερδος!
Βεβαια εαν ο κοσμος δειξει οτι δεν εχει ορεξη να πληρωνει αερηδες και νταβατζιλικια,τοτε και ο μαγαζατορας προσαρμοζεται αναλογα.
Ειδικα στα γυαλια υπαρχει και η αλλη ανοιχτη πληγη που λεγεται εγχειρισεις laser,που πλεον πιανουν και τους μεγαλους σε ηλικια (με μονιμο φακο) και ετσι τα μαγαζια χανουν πολυ πελατεια αφου στο τελος δεν θα εχουν που να βαλουν τα γυαλια -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Eκτος των οσων αναφερθηκαν,εχουμε και αλλα θεματα για την τιμη,πχ θελει καποιος να ανοιξει καταστημα στο κεντρο,πληρωνει αέρα (κοπανιστο),μετα πληρωνει επιπροσθετως ενοικιο στον Θεο,δημοτικα τελη στον Θεο,ΙΚΑ-ΜΥΚΑ-ΣΥΚΑ υπαλληλων,μεχρι πριν απο λιγα χρονια η φορολογηση ηταν στο 40% επι των κερδων,ε βαλτε εσεις τωρα ποσο πρεπει να πουληθει ενα γυαλι στην Ελλαδα υπο τετοιες συνθηκες για να αφησει κερδος!Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο και τα γνωρίζω όλα αυτά. Απλά η τακτική των ντόπιων είναι εξοργιστική. Και δεν μιλάω μόνο για το εν λόγω κατάστημα γυαλιών. Μιλάω και για ρολόγια και άλλα πολλά παραδείγματα απείρως εξοργιστικότερα. Ουσιαστικά κάνουν το internet προέκταση της βιτρίνας τους αποσιωπώντας πλήρως τα benefits που προκύπτουν για τον πελάτη. Δηλαδή με βλέπουν ως θύμα και την πάρτη τους ως κυνηγό. Ε, η οικονομία δεν είναι έτσι. Κερδίζει αυτός που βρίσκει win win situations.
-
το ξέρω ότι αυτή η συζήτηση δέν θα οδηγήσει πουθενά γιατί οι ξερόλες περισσεύουν στο θρέντ,αλλά εγώ θα τα πώ για τήν τιμή τών όπλων...
1ον τιμές λιανικής
υπάρχει κατάλογος προτεινομένων τιμών που εκδίδει ο Έλληνας αντιπροσωπος. Συνήθως το κατάστημα συμμορφώνεται με αυτόν στίς αναγραφόμενες τιμές,για να μήν υπάρχει διαφορά με άλλους συναδέλφους στο ίδιο γυαλί. Απο κεί και πέρα η καλύτερη τιμή που πιθανώς θα γίνει είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε μαγαζάτορα-πχ σε ένα ιδιόκτητο κατάστημα,υπάρχει περιθώριο για κάποια καλύτερη τιμή λόγω λειτουργικών εξόδων2ον διαφορές τιμών στα internet shop
είναι πολύ απλό. το internet shop δέν έχει φυσική παρουσία του εκάστοτε μοντέλλου. Έχει μόνο φωτογραφίες. Αυτό σημαίνει ότι δέν έχει αγοράσει-επενδύσει χρήματα στο εμπόρευμα. Το φυσικό κατάστημα έχει τα γυαλιά 'ζωντανά' για δοκιμή και επιλογή. Έχει επενδύσει μεγάλα ποσά για να έχει στη διάθεση του καθένα 600,700,800, ακόμα και 1000 κομμάτια στα μεγάλα μαγαζιά. Από τα 1000 πχ, κομμάτια μέσα σε μία καλή σαιζόν θα πουληθουν τα 800 και πολλά λέω. Τα υπόλοιπα θα βγούνε εκτός μόδας τήν επόμενη σεζόν και άρα παθητικό εμπόρευμα. Αναγκαστικά το μαγαζί θα υπολογίσει το περιθώριο κέρδους του με βάση τα 1000 κομμάτια και όχι τα 800. Χώρια πρέπει να υπολογίσουμε νοίκια,μισθούς,εισφορές ταμείων κλπ.οπότε συγκρίνετε:
Φυσικό κατάστημα:
μεγάλη ποικιλία για ΔΟΚΙΜΗ,άρα ξέρω ότι μου πηγαίνει-ταιριάζει-σωστό μέγεθος
επιστημονική υποστήριξη από εξειδικευμένο Οπτικό-συμβουλές-απορίες
after sales-ανταλλακτικά ρυθμίσεις σφυξίματα παράπονα
αλλαγέςvirtual κατάστημα
το βλέπεις-το παίρνεις,άν δέν σου πηγαίνει ,τό'φαγες
after sales ανύπαρκτο-τότε θα θυμηθούμε να φορτωθούμε τον οπτικό της γειτονιάς
αλλαγές-επίσης ανύπαρκτοοι διαφορές λοιπόν στίς τιμές,δέν οφείλονται στην αισχροκέρδεια,αλλά σε κάποια πραγματικά δεδομένα που έχουν να κάνουν με εγγενείς διαφορές.
αυτό αφορά και σε άλλα ήδη του εμπορίου,ρούχα παπούτσια ηλεκτρονικά,όπου υπάρχουν και eshop,αλλά δέν είναι όλα ίδια.Πχ μπορείς να πάρεις μιά τηλεόραση από eshop,αλλά παπούτσια ή ρουχα,πώς θα πάρεις;;;Δέν γίνεται ,ρε παιδιά... -
virtual κατάστημα
αλλαγές-επίσης ανύπαρκτοπάρ' το αλλιώς θα βρείς
-
το ξέρω ότι αυτή η συζήτηση δέν θα οδηγήσει πουθενά γιατί οι ξερόλες περισσεύουν στο θρέντ,αλλά εγώ θα τα πώ για τήν τιμή τών όπλων...1ον τιμές λιανικής
υπάρχει κατάλογος προτεινομένων τιμών που εκδίδει ο Έλληνας αντιπροσωπος. Συνήθως το κατάστημα συμμορφώνεται με αυτόν στίς αναγραφόμενες τιμές,για να μήν υπάρχει διαφορά με άλλους συναδέλφους στο ίδιο γυαλί. Απο κεί και πέρα η καλύτερη τιμή που πιθανώς θα γίνει είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε μαγαζάτορα-πχ σε ένα ιδιόκτητο κατάστημα,υπάρχει περιθώριο για κάποια καλύτερη τιμή λόγω λειτουργικών εξόδων2ον διαφορές τιμών στα internet shop
είναι πολύ απλό. το internet shop δέν έχει φυσική παρουσία του εκάστοτε μοντέλλου. Έχει μόνο φωτογραφίες. Αυτό σημαίνει ότι δέν έχει αγοράσει-επενδύσει χρήματα στο εμπόρευμα. Το φυσικό κατάστημα έχει τα γυαλιά 'ζωντανά' για δοκιμή και επιλογή. Έχει επενδύσει μεγάλα ποσά για να έχει στη διάθεση του καθένα 600,700,800, ακόμα και 1000 κομμάτια στα μεγάλα μαγαζιά. Από τα 1000 πχ, κομμάτια μέσα σε μία καλή σαιζόν θα πουληθουν τα 800 και πολλά λέω. Τα υπόλοιπα θα βγούνε εκτός μόδας τήν επόμενη σεζόν και άρα παθητικό εμπόρευμα. Αναγκαστικά το μαγαζί θα υπολογίσει το περιθώριο κέρδους του με βάση τα 1000 κομμάτια και όχι τα 800. Χώρια πρέπει να υπολογίσουμε νοίκια,μισθούς,εισφορές ταμείων κλπ.οπότε συγκρίνετε:
Φυσικό κατάστημα:
μεγάλη ποικιλία για ΔΟΚΙΜΗ,άρα ξέρω ότι μου πηγαίνει-ταιριάζει-σωστό μέγεθος
επιστημονική υποστήριξη από εξειδικευμένο Οπτικό-συμβουλές-απορίες
after sales-ανταλλακτικά ρυθμίσεις σφυξίματα παράπονα
αλλαγέςvirtual κατάστημα
αλλαγές-επίσης ανύπαρκτοοι διαφορές λοιπόν στίς τιμές,δέν οφείλονται στην αισχροκέρδεια,αλλά σε κάποια πραγματικά δεδομένα που έχουν να κάνουν με εγγενείς διαφορές.
αυτό αφορά και σε άλλα ήδη του εμπορίου,ρούχα παπούτσια ηλεκτρονικά,όπου υπάρχουν και eshop,αλλά δέν είναι όλα ίδια.Πχ μπορείς να πάρεις μιά τηλεόραση από eshop,αλλά παπούτσια ή ρουχα,πώς θα πάρεις;;;Δέν γίνεται ,ρε παιδιά...Εγώ για την οικονομία της συζήτησης σου λέω ότι έχεις δίκιο. Άλλωστε ούτε από εμπόριο γνωρίζω ούτε από αντιπροσωπείες ούτε από τιμολογήσεις ούτε από τίποτα. Ειλικρινά μιλάω.
Μερικές επισημάνσεις μόνο.
-Αλλαγές στα ιντερνετικά μαγαζιά γίνονται. Άνετα. Αλλά είναι λίγο χρονοβόρο.
-Αν ξέρεις το νούμερό σου και προσέξεις μπορείς να αγοράσεις και ρούχα και ρούχα. Το κάνω χωρίς κανένα πρόβλημα 3-4 χρόνια.
- Η αισχροκέρδεια είναι εθνικό μας σπορ, δε βλέπω γιατί να μην είναι και στο θέμα που συζητάμε.
-Πολλά ιντερνετικά μαγαζιά , κυρίως του εξωτερικού, έχουν και 'φυσική' παρουσία.
-
το ξέρω ότι αυτή η συζήτηση δέν θα οδηγήσει πουθενά...Είπες κάποια πράγματα. Τίποτε σ' αυτά που είπες δεν είναι λάθος. Είναι όλα σωστά και πάνω - κάτω γνωστά.
Εγώ θα σου κάνω μια απλή ερώτηση: Εμένα ως πελάτη γιατί να με νοιάξουν όλα αυτά; Εγώ βλέπω μια διαφορά 67 ευρώ και ένα -πίστεψέ με- καλό after sales service με δεκτές επιστροφές κλπ.
Μία φορά που κάτι Άγγλοι πήγαν να μου κάνουν τον κινέζο, στις δύο μέρες απάνω έλαβαν notice απ' τη δικηγόρο μου. Με παρακαλούσαν να μου τα δώσουν πίσω με τόκο. Επέλεξα να μην πάρω τον τόκο, αλλά μόνο τα λεφτά μου.
-
Παντως ετσι απο περιεργεια εκανα μια μικρη ερευνα..δοκιμασα ενα γυαλι persol που μου αρεσε και μετα πηγα να το βρω στο διαδικτυο.
Η τιμη του τοπικου μαγαζιου (μικρο συνοικιακο με προσωπικη εργασια) ήταν ίδια ή καλυτερη!
Βεβαια να σημειωσω οτι δεν εψαξα ατελειωτα ιντερνετικα μαγαζια,εριξα μια ματια σε 2-3 που μου φαινονταν ΟΚ και οχι μαϊμουδοπωλεία. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οι τιμές στα μαγαζιά (οι αρχικές, στην ετικέτα, προ της σίγουρης έκπτωσης) είναι ακριβές σχετικά με αυτές του internet... ίσως γύρω στο 100% επάνω!! Πιθανότητα το πιο οικονομικό είναι η μελέτη και επιλογή μοντέλου στο κατάστημα και μετά η αγορά από το διαδίκτυο (αν έχετε υπομονή και αν το εμπιστεύεστε...)
off topic, αλλά αυτό το θεωρώ πολύ μεγάλη ματζιριά και πολύ άδικο.
Εσύ και άλλοι σαν κι εσένα, large ή πιο συχνά δήθεν large τύποι είναι που το φτάσατε σε αυτό το σημείο. Εγώ αντίθετα το βλέπω αλλιώς, το βλέπω ότι μας κλέβουν. Δεν ξέρω ποιος, ο εισαγωγέας, ο μαγαζάτορας ή άλλος αλλά το θέμα είναι ότι όπως και σε αρκετά άλλα προϊόντα οι τιμές στην Ελλάδα είναι πολύ, μα πολύ πιο υψηλές από αυτές για το ίδιο πράγμα σε άλλες χώρες. Δείτε και σε ρούχα κλπ, δεν μιλάμε για 10-20% αλλά μερικές φορές για πάνω από 100%!! Και αυτό δεν ισχύει μόνο για διαδικτυακά μαγαζιά αλλά ακόμα και για κανονικά καταστήματα που πληρώνουν ενοίκιο, υπαλλήλους κλπ και σίγουρα κλέβουν λιγότερο την εφορία από τους δικούς μας....
Τη χρήση του δευτέρου προσώπου δεν την κατάλαβα ακριβώς αλλά το παρακάμπτω.
Το φυσικό μαγαζί δεν μπορεί να ανταγωνιστεί στις τιμές το ιντερνετικό μαγαζί, γιατί έχει μεγαλύτερα πάγια κόστη. Ως αντάλλαγμα όμως μπορεί να σου προσφέρει κάποια υπηρεσία, την οποία δε χρεώνει, και την οποία δεν μπορεί να σου προσφέρει το ιντερνετικό μαγαζί. Αν εσύ πάρεις την υπηρεσία δωρεάν από το φυσικό μαγαζί με πρόθεση να αγοράσεις το προϊόν από το ιντερνετικό, είναι σα να κλέβεις το μαγαζάτορα. Χρησιμοποιείς τα πλεονεκτήματά του για να ενισχύσεις τον ανταγωνιστή του.
Ορισμένοι μπορεί να το θεωρούν αυτό θεμιτό, ορισμένοι μπορεί να θεωρούν θεμιτό και το να 'απαλλωτριώσουν' τα γυαλιά από το μαγαζί, εγώ δεν το θεωρώ θεμιτό.
Δε λέω ότι ψωνίζω από φυσικά μαγαζιά, ούτε ότι με ενδιαφέρει και τόσο το αν κλείσουν ή όχι, ούτε ότι τα προτιμώ (συνήθως προτιμώ τα ιντερνετικά), απλά θεωρώ άδικο να τους κλέβω, αυτό λέω. -
εγω αγοραζω σχετικα οικονομικα γυαλια ηλιου με 100-120 Ε το πολυ ,ωστε να μη τα λυπαμαι να τα φοραω στη παραλια,οταν πεφτουν κατω,να μη κουβαλαω συνεχεια την θηκη τους,και να μη λυπηθω αν τα χασω η μου σπασουν
ειμαι αντιθετος να δινω 150-200 Ε για γυαλια που θα τα ταλαιπωρησω,ισως χαραξω,σπασω,χασω
σε αυτες τις τιμες πιστευω οι φακοι πανω κατω εχουν ιδια ποιοτητα
μακαρι να μπορουσα να εχω ενα πολυ καλο ζευγαρι που θα το χρησιμοποιω στο αμαξι και στην εξοδο για καφε κτλ,και ενα για την παραλια,αλλα δυστυχως δε μπορω να δωσω τοσα λεφτα
οποτε παιρνω σχετικα οικονομικα και τα αλλαζω ανα 2 χρονια
Περί γυαλιών ηλίου...