-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Δεν βλέπω τον λόγο που η Alfa δεν θα πουλαγε με τον 1,75 turbo ( για να μην πω και με τον 1.4 η τον 1.6 diesel).
Πες τα χρυσόστομε, όταν τα ελεγα εγώ πέρσι τον Οκτώβριο , με κράξανε.
Μια χαρά θα ήταν η giulia με τον 1.4 170 άλογα και περίπου 25κ.
Τότε θα έκανα το σκατό παξιμάδι και θα την έπαιρνα (και δεν είμαι αλφίστι, φαντάσου), πόσο μάλλον κάποιος με καλύτερα οικονομικά από μένα.nickthetrib from tapatalk
Το ξέρεις ότι η τιμή αγοράς δεν έχει σχέση με τα κυβικά του κινητήρα ε; Γιατί να κάνει 25κ με 170 άλογα ενώ κάνει 37400 με 150;
Για την Ελλάδα μιλώντας. -
25 δεν πρόκειται έτσι και αλλιώς να κανει, αλλα προφανώς θα εκανε λιγότερα απο τον ντιζελ 150ps οπως αντίστοιχα και η βενζινη merc και bmw ειναι φθηνότερες απο τον αντίστοιχο ντιζελ λιγότερων ps η οπως η giulia βενζινη 200ps κανει λιγότερα απο την diesel 180ps.
-
Το diesel premium στην τιμή αναιρειται στην Ελλάδα λόγω των χαμηλότερων διοξειδίων.
Αλλά οκ, ας πούμε ότι υπάρχει. Πόσο να 'ναι; 2; 3 χιλιάρικα;
Ωραία, θα βάλει η alfa το παλιότερο μοτέρ που έχει διαθέσιμο στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα της που θέλει να πλασάρει σαν premium; Γιατί, για να κατέβει στα 32-35 χιλιάρικα;
-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Ωραία, θα βάλει η alfa το παλιότερο μοτέρ που έχει διαθέσιμο στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα της που θέλει να πλασάρει σαν premium;
Αυτος κι εγω πιστευω οτι ειναι ο κυριος λογος.
-
Οι Γερμανοί που πέφτουν ακόμη χαμηλότερα δλδ δεν ειναι premium?
Εδώ ειναι σχεδόν σίγουρο οτι η νέα 5αρα και α6 θα βάλουν τους 1.4 και 1.5, τι λεμε τώρα. -
Αλλο λεμε ,αλλο λες.
Παλι.. -
Και θα κάνουν 60000. Αλλά είναι άδικη η σύγκριση, είναι και μια κατηγορία πάνω τα παραδείγματα σου.
Πες μου εσύ premium Γερμανικό μεσαίο sedan που να κάνει κάτω από 38 χιλιάρικα.Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Πες μου εσύ premium Γερμανικό μεσαίο sedan που να κάνει κάτω από 38 χιλιάρικα.
Sent from my iPad using Tapatalk
Τι εννοείς; Φυσικά η 3αρα το α4 και η merc c
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αλλο λεμε ,αλλο λες.
Παλι..Τι λέτε δλδ ; ( γιατι φαίνεται ειναι διαφορετικό απο αυτο που γράφεται)
-
Οτι δεν εβαλε τον tbi για λογους κυρους-'πριμιουμοσυνης' ,οχι κυβισμου.
-
Η BMW έχει βασική (με 136 άλογα βενζίνη) 34055.
Το Α4 (με 150 άλογα βενζίνη) 37250.
Η C120 (με 129 άλογα βενζίνη) έχει 37150.Αν δοκιμάσεις να βάλεις είτε πετρέλαιο, είτε παρομοια ισχύ με τη giulia, είτε τον ίδιο εξοπλισμό πας κατευθείαν 40-45. Κι αυτό γιατί έχουν φροντίσει να κάτσει η τιμή προ φόρων τους ακριβώς πριν ανέβουν κλίμακα (τιμές κράχτες δηλαδή).
Γι'αυτά μιλάς;
-
Αυτές λέω.
Οι τιμες αν κανεις δυο κλικ στο σάιτ των 4τ ειναι
Απο 32.500 το α4
Απο 34.600 η c160
Τριάρα οκ. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Οτι δεν εβαλε τον tbi για λογους κυρους-'πριμιουμοσυνης' ,οχι κυβισμου.Προφανώς ναι. Απλως προφανέστατα αυτο ειναι ΛΑΘΟΣ εκ μέρους του fca.
-
Το γνωρίζεις φυσικά ότι οι τιμές έχουν αλλάξει από 1η Ιουνίου ε;
Αυτές που σου είπα είναι οι τιμές από τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες.
Υπάρχουν προωθητικες ενέργειες κατά περιόδους βέβαια, αλλά και η alfa έχει αντίστοιχη.
-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Το γνωρίζεις φυσικά ότι οι τιμές έχουν αλλάξει από 1η Ιουνίου ε;Αυτές που σου είπα είναι οι τιμές από τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες.
Δεν γνώριζα οτι το site κινείται με ρυθμούς σαλιγκαριού να βάλει τις σωστές.
Το ρεζουμε της υπόθεσης ειναι εσένα γιατι θα σε χάλαγε η δυνατοτητα να πάρεις το αυτοκινητο με τον 1.75 και πρεπει ντε και καλα να φορτώθεις 2000 η 2200κ.εκ (χαρχαλο)ντιζελ -
Προσωπικά αν έπαιρνα giulia δεν θα έπαιρνα πετρέλαιο. Αλλά αν έδινα 45 χιλιάρικα για αυτοκίνητο (ή 50) σίγουρα δε θα ήταν βασικό μου κριτήριο αν θα πρέπει να δώσω 440€ το χρόνο παραπάνω για φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Θα ήταν βασικό μου κριτήριο να έχει το αυτοκίνητο που αγοράζω την τελευταία τεχνολογία, κι όχι ας πούμε ένα μοτέρ που οδεύει προς κατάργηση.
-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Η BMW έχει βασική (με 136 άλογα βενζίνη) 34055.
Το Α4 (με 150 άλογα βενζίνη) 37250.
Η C120 (με 129 άλογα βενζίνη) έχει 37150.Αν δοκιμάσεις να βάλεις είτε πετρέλαιο, είτε παρομοια ισχύ με τη giulia, είτε τον ίδιο εξοπλισμό πας κατευθείαν 40-45. Κι αυτό γιατί έχουν φροντίσει να κάτσει η τιμή προ φόρων τους ακριβώς πριν ανέβουν κλίμακα (τιμές κράχτες δηλαδή).
Γι'αυτά μιλάς;
By the way μόλις μπήκα στα site audi και merc και οι τιμες ειναι
Α4 απο 34.850
C160 απο 34.670 -
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Προσωπικά αν έπαιρνα giulia δεν θα έπαιρνα πετρέλαιο. Αλλά αν έδινα 45 χιλιάρικα για αυτοκίνητο (ή 50) σίγουρα δε θα ήταν βασικό μου κριτήριο αν θα πρέπει να δώσω 440€ το χρόνο παραπάνω για φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Θα ήταν βασικό μου κριτήριο να έχει το αυτοκίνητο που αγοράζω την τελευταία τεχνολογία, κι όχι ας πούμε ένα μοτέρ που οδεύει προς κατάργηση.Sent from my iPad using Tapatalk
Προσωπικά αν έπαιρνα giulia και εγώ δεν θα έπαιρνα πετρέλαιο. 45-50 χιλιαρικα παντως για αυτοκινητο δεν θα τα έδινα με τίποτα, ουτε καμία όρεξη θα είχα να πληρώνω και απο πάνω φόρο πολυτελούς διαβίωσης ( που μπορεί και μελλοντικά να σου πουν να δώσεις το δεξί νεφρό). Αντίθετα έναν πιο μικρο κινητηρα 1.4 η 1.75 με λιγότερα λεφτά και λιγότερα ασφάλιστρα και φόρους θα το σκεφτόμουν. Audi,merc,bmw αυτο προφανώς το εχουν λάβει υπόψιν τους η Alfa όχι.
-
Στα 35 παίρνεις τέτοιο. Εντελώς γυμνό leasing-only version (τασια, μανιβελες στα παράθυρα κλπ)
Εκεί δηλαδή τα έδινες;
Γιατί η giulia με όλα τα άλλα ίδια και με 1.75 μοτέρ αντί 2.0 φθηνότερη δεν θα ήταν. -
Τώρα τα συμπεράσματα σου κατα την γνώμη μου ειναι όχι μόνο λανθασμένα αλλα στερούνται και λογικής.
Με το ίδιο σκεπτικό η merc και bmw 1.6 ειναι αδύνατο να ειναι φθηνότερη της διλιτρης οπως και το audi 1.4 του διλιτρου.
Η συζήτηση νομίζω έφτασε σε αδιέξοδο.
ALFA ROMEO GIULIA