-
Ο χρήστης Βασιλης66 έγραψε:
**Η επίσημη απάντηση της εταιρίας στις 23/8/2010.
**
...
2. Η φθορά στον συμπλέκτη λοιπόν οφειλόταν στην εν γένει χρήση του αυτοκινήτου και όχι σε κάποια κατασκευαστική αστοχία ή σε μειωμένης αντοχής ανταλλακτικό. Αν εξάλλου υπήρχε κάποια κατασκευαστική αστοχία αυτή θα ήταν έκδηλη στα πρώτα κιόλας μέτρα που θα είχατε διανύσει με το καινούργιο σας αυτοκίνητο και όχι μετά από 17000 χιλιόμετρα.
...Ωραια απαντηση για ενα τοσο σοβαρο θεμα.
Τοτε πρεπει να διαφημιζουμε ολοι μας οτι η τετρακινηση του sx4 ειναι ενα παιχνιδακι που σου τρωει το συμπλεκτη και πρεπει να χρησιμοποιειται μονο σε extreme καταστασεις , 1 βημα πριν καλεσεις την οδικη βοηθεια να σε βγαλει απ' τις λασπες. Αλλα και παλι δεν εχω δει συμπλεκτη να φαγωνεται απο το χειροτερο οδηγο που τον πατιναρει με πολυ γκαζι στην ανηφορα πριν απο τα 50.000 χλμ.... Η ολη απαντηση μου φαινεται σαν μια διπλωματικη κοροιδια ολκης . Αποψη μου: Καντους τη ζωη δυσκολη οπως κανανε και τη δικια σου. Ο πελατης εχει παντα δικιο -
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
**Η επίσημη απάντηση της εταιρίας στις 23/8/2010.
**
...
2. Η φθορά στον συμπλέκτη λοιπόν οφειλόταν στην εν γένει χρήση του αυτοκινήτου και όχι σε κάποια κατασκευαστική αστοχία ή σε μειωμένης αντοχής ανταλλακτικό. Αν εξάλλου υπήρχε κάποια κατασκευαστική αστοχία αυτή θα ήταν έκδηλη στα πρώτα κιόλας μέτρα που θα είχατε διανύσει με το καινούργιο σας αυτοκίνητο και όχι μετά από 17000 χιλιόμετρα.
...Ωραια απαντηση για ενα τοσο σοβαρο θεμα.
Τοτε πρεπει να διαφημιζουμε ολοι μας οτι η τετρακινηση του sx4 ειναι ενα παιχνιδακι που σου τρωει το συμπλεκτη και πρεπει να χρησιμοποιειται μονο σε extreme καταστασεις , 1 βημα πριν καλεσεις την οδικη βοηθεια να σε βγαλει απ' τις λασπες. Αλλα και παλι δεν εχω δει συμπλεκτη να φαγωνεται απο το χειροτερο οδηγο που τον πατιναρει με πολυ γκαζι στην ανηφορα πριν απο τα 50.000 χλμ.... Η ολη απαντηση μου φαινεται σαν μια διπλωματικη κοροιδια ολκης . Αποψη μου: Καντους τη ζωη δυσκολη οπως κανανε και τη δικια σου. Ο πελατης εχει παντα δικιοΑυτό ακριβώς έχω σκοπό να κάνω!! Αν μάλιστα κάποιος έχει δ/νση ή email της επίσημης SUZUKI Ευρώπης, να το γράψει. Γιατί η κοροιδία έχει τα όρια της! Το αυτοκίνητο έκανε ελάχιστη χρήση της τετρακινησης και πάλι οι δίσκοι μύριζαν και στο πρώτο ζόρισμα παρέδωσαν πνεύμα!
-
Πάντως από αυτά που λέει ο 'υπεύθυνος' αφήνει να εννοηθεί ότι τετρακίνηση σε στεγνή άσφαλτο ή χώμα δεν κάνει να χρησιμοποιήσεις. Μόνο σε σαθρό έδαφος και χιόνια κλπ. Κάτι που βέβαια ισχύει για όλα τα ψευτοτετρακίνητα χωρίς κεντρικό διαφορικό αλλά εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι τα περισσότερα αντέχουν αρκετά ενώ άλλα, όπως του συγκεκριμένου μοντέλου δεν τα πάνε καθόλου καλά....
-
Στο δικό μου μέχρις στιγμής (30.000 χλμ) δεν έχει εμφανιστεί κάτι περίεργο και μακάρι να μην προκείψει κάτι σχετικό. Στις αναβάσεις στο βουνό σχεδόν πάντα έχω την επιλογή στο auto4wd όχι μόνο σε χιόνια αλλά και σε βρεγένο οδόστρωμα. Επιπλέον σε ξηρό οδόστρωμα όταν με πιάνει όρεξη για καφρίλες επίσης επιλέγω auto4wd. Αγορά Μάϊος του 07.
-
Και στο δικο μου[26500 χλμ] δεν εχει εμφανιστει τιποτα με 4wd παντου εκτος πολης.Αλλά με αυτα που ακουω μια ανασφαλεια την εχω.Και 40000 χλμ να αντεξει παλι λιγα ειναι οταν στο mazdaκι ειχα κανει 165000 χωρις προβλημα.
-
Καταρχήν για αρχή και για να τους κοπεί λίγο ο βήχας και υφάκι να τους πεις πως θα κινηθείς εναντίον τους, πως δεν θα παραμείνεις αμέτοχος και θα προσφύγεις στην Suzuki Ιαπωνίας και όπου αλλού χρειαστεί μέχρι να δικαιωθείς και φυσικά πως θα τους δυσφημίσεις παντού (την ξεφτίλα που θα πάθουν ίσως την σκεφτούν καλύτερα). Επίσης πως θα κάνεις καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη (http://www.synigoros.gr/). Βέβαια ο συνήγορος δεν μπορεί πρακτικά να επιβάλλει κυρώσεις αλλά συστάσεις αλλά κάτι μπορεί να βγει.
- Το SX4 της αδερφής μου (Ιούνιος 2009) μέχρι στιγμής δεν παρουσίασε τίποτε
- Το ίδιο περίπου θέμα με τους δίσκους έχουν παρουσιάσει κατα καιρούς και άλλα 4κίνητα (Mazda CX7, Audi Q5 κλπ) και το πρόβλημα είναι τα οικολογικά υλικά πέδησης που χρησιμοποιούν
-
O Συνήγορος του Πολίτη σε βοηθάει μόνον όταν έχεις παράπονο με κάποιο δημόσιο οργανισμό πχ κάποιο ασφαλιστικό ταμείο, την πολεοδομία, τα υπουργεία κλπ κλπ και όχι εναντίον ιδιωτικών επιχειρήσεων. Μήπως εννοείς τον Συνήγορο του Καταναλωτή (http://www.synigoroskatanaloti.gr/).
-
Μπορεί να κάνω και λάθος
-
Δεν είσαι μόνος.
Αγορα sx4 4χ4 Ιούνιος 2010 από Κέρκυρα και την suzuki ΡΑΝΤΟΣ και ως τώρα έχω αλάξει:- Τα ηλεκτρικά παράθυρα Οδηγού.
- Τα ηλεκτρικά παράθυρα του συνοδηγού.
- Την Οροφή του sx4.
- O συναγερμός ΄΄μαιμού΄΄ δεν δουλευει σωστά.
και περιμένω να μου αλάξουν και τα 2 πίσω ηλεκτρικά παράθυρα.
Εντωμεταξύ με εγκαταλείπει σε ανηφόρα και μύριζε έντονα, και φυσικά μου λένε στην αντιπροσωπία οτι δεν ξέρω να οδηγώ.
κτλ....κτλ....και ως τώρα έχω κάνει 4000 Κμ ....και συνεχίζει τα ίδια....
-
Λαχείο σου έπεσε.
Η οροφή τί έπαθε?
-
..μου είπαν ότι δεν την κόλλησε καλά η suzuki και έπρεπε να την αλλάξουν γιατί υπήρχε κίνδυνος να πέσει και να μας πλακώσει
όπως οδηγούσα. -
Τα παράθυρα τί πρόβλημα παρουσίασαν?
-
Ο χρήστης agk έγραψε:
..μου είπαν ότι δεν την κόλλησε καλά η suzuki και έπρεπε να την αλλάξουν γιατί υπήρχε κίνδυνος να πέσει και να μας πλακώσει
όπως οδηγούσα.;;;;;;;;;;; τι είναι πάλι αυτό; προφανώς δε μιλάμε για ηλιοροφή (δεν προεφερόταν ούτε ως extra), αλλά για την κανονική οροφή! Τι δεν κόλλησαν; δηλαδή κουνιόταν;;; εκτός κι αν εννοείς την εσωτερική επένδυση της οροφής;
-
Ότι αφορά την οροφή, μιλάμε για την εσωτερική επένδυση του SX4 (η SUZUKI την λέει οροφή), η οποία άρχισε να ξεκολά από το πίσω μέρος.
Αυτό πρέπει να είχε ξεκινήσει πριν την αγορά του από εμένα.Η εδώ SUZUKI στην Κέρκυρα (ΡΑΝΤΟΣ) την έβγαλε φωτογραφίες και τις έστειλε στα κεντρικά και αυτή αποφάσισαν την αντικατάσταση της. Μου είπαν επίσεις ότι υπάρχει κίνδυνος να ξεκολήσει
ξαφνικά ολόκληρη.
Ότι αφορά τα παράθυρα έκαναν έντονο θόρυβο καθώς ανέβαιναν και είχαν μια ταλάντωση και μου είπαν ότι φταίνε οι γρύλοι και πρέπει να αντικατασταθούν.
Μάλιστα αναγκάστηκα μόνος μου και ξήλωσα τους ανεμοθραύστες (;) που είχαν βάλει σαν αξεσουάρ (Γνήσιοι SUZUKI) γιατί τα παράθυρα έβρισκαν πάνω τους και αρχικά νόμισα ότι έφταιγε αυτό.
Και παρότι άλαξαν τους γρύλους, ένας μικρός θόρυβος υπάρχει ακόμα καθώς και η ταλάντωση.
Ενδιαφέρον έχει το ότι άλλαξαν τους γρύλους στις μπροστινές πόρτες ,που σημαίνει να ανοίξουν και να κλείσουν τα πλαινά
να βγάλουν τους παλιούς και να βάλουν τους καινούργιους να πιάσουν τους παλιούς με όλα τα γράσα και να γρασάρουν τους νέους, να δοκιμάζουν πότε το ένα και πότε το άλλο παράθυρο χωρίς φυσικά γάντια και χωρίς να πλύνουν ούτε μια φορά τα χέρια τους. Δεν έχω όμως παράπονο γιατί καθάρισαν με azax τα τζάμια και καθάρισαν τα γράσα από τις πόρτες,τα καθίσματα,το ταμπλό, τα πατάκια με χαρτί κουζίνας.
Τώρα περιμένω τον δευτερο γύρο με την αλλαγή των πίσω γρύλων.
Και εφόσον το έφερε η κουβέντα και είχα πει για τον συναγερμό του SX4 σας λέω ότι μου είπαν (από την SUZUKI ΡΑΝΤΟΣ) ότι έβαλαν τον εργοστασιακό που είχα παραγγείλει, και παράγγειλα τον εργοστασιακό γιατί μου είπαν ότι αν δεν ήταν SUZUKI ο συναγερμός,δεν θα ισχύει η εγγύηση του αυτοκινήτου.
Ο συναγερμός λοιπόν τοποθετήθηκε και την επομένη μείναμε με τα παράθυρα στη μέση, ούτε πάνω, ούτε κάτω.
Βάζουμε το κλειδί του συναγερμού για να τον απομονώσουμε αλλά τίποτε, τελικά για να βγάλει το βράδυ το SX4 του βάλαμε νάυλον και την επομένη τους το πήγαμε και μέχρι να φτάσουμε μισοδούλευαν τα παράθυρα, τέλος μας άλαξαν τις πλακέτες και τα ''φώτα''. Πάντος για να ξέρετε και εσεις ο εργοστασιακός συναγερμός του SX4 όταν το βάλετε θα σας δείχνει ότι κάποια πόρτα είναι ανοικτή ενώ δεν είναι, θα σας ξηλώσουν το πλαινό μερος κοντά στο μοχλό του πορτ παγαζ και σας προσθέσουν κάποια διοδάκια εφόσον κόψουν κάποια καλώδια, θα σας τον στηρίξουν με δεματικά κάτω από το τιμόνι, θα τρυπήσουν με τρυπάνι
το μέταλο κάτω από το τιμόνι για να στηρίξουν το αντικραδασμικό που ποτέ δεν δουλεύει και τέλος θα τρυπήσουν με τρυπάνι και πάλι το ταμπλό (αριστερά του τιμονιού) για να σας βάλουν το ενδεικτικό LED του συναγερμού και κάποια κλειδαριά του και φυσικά
θα σας το κολήσουν με σιλικόνη....και θα σας κάνουν και μερικές γρανζιουνές στο ταμπό για να μην τους ξεχνάτε.
η ιστορία έχει και συνέχεια αλλά ας την αφήσουμε για άλλη φορά..........................................
SX4 4x4 ΑΓΟΡΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 4000km
Ποιότητα SUZUKI - Εξυπηρέτηση SUZUKI -
Μεγάλο κανάλι τραβάς βρε φίλε.
-
Λυπάμαι πολύ για την ταλαιπορία.
Αυτό με την οροφή το είχα συναντήσει σε συνεργείο της εταιρίας πριν λίγους μήνες σε καινούριο τότε Swift (όχι στο τωρινό εντελώς νέο). Μαζί με τις πινακίδες ... έβαζαν και νεα επένδυση οροφής.
Είχα πετύχει και την απάντηση του υπευθυνου στην ιδιοκτήτρια. 'Κατασκευαστική αστοχία που επιδεινώθηκε μάλλον απο τις αναταράξεις του 'σφιχτού' αμαξώματος'.
Άντε καλά!!! -
Καλά κρασά
-
Διαβάζοντας την απάντηση της SUZUKI για τον συνάδελφο και συνοδηπόρο που λέει :
((Αγαπητέ κύριε Στασινόπουλε,
- Πράγματι στις 09/08/2010 και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή της εταιρίας μας Ράντος & ΣΙΑ ΟΕ διαπιστώθηκε ότι είχε καταστραφεί ολοσχερώς ο δίσκος συμπλέκτη του αυτοκινήτου σας. Η φθορά που είχε υποστεί ο δίσκος είχε προκληθεί από την υπερθέρμανση του υλικού τριβής (δίσκος) εξαιτίας έντονου 'πατιναρίσματος' δηλαδή χρήσης του συμπλέκτη. Φθορά από την υπερθέρμανση είχε υποστεί τόσο το πλατό όσο και το ρουλεμάν - αντλία του συμπλέκτη.
Τα υλικά τριβής όπως ο δίσκος συμπλέκτη δεν καλύπτονται από εγγύηση καλής λειτουργίας (δείτε σελίδα 8 του βιβλίου εγγύησης και συντήρησης του αυτοκινήτου σας) καθώς η φθορά τους εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την εν γένει χρήση του αυτοκινήτου.
2 Όπως μπορείτε να δείτε οι επιλογές AUTO και 4WD, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, πρέπει χρησιμοποιούνται σε χιόνι ή λάσπη ή εν γένει σαθρά οδοστρώματα, ενώ η επιλογή για στεγνό δρόμο και σκληρές επιφάνειες (όπως ο τσιμεντόδρομος που αναφέρετε), είναι η εμπρόσθια κίνηση 2WD...........))
Συμπέρανα ότι εγώ που οδηγούσα το IGNIS 4x4 για πολλά χρόνια κακός το χρησιμοποιούσα το καλοκαίρι
και γενικά όταν είχε καλό καιρό με στεγνούς δρόμους και σκληρές επιφάνειες (!!!) αλλά έπρεπε να το κυκλοφορούσα μόνο τον
χειμώνα που έχει λάσπη....μιας και έχει μόνιμη τετρακίνηση και φυσικά σε ΜΑΛΑΚΕΣ επιφάνειες.
Πολύ καλή διαφήμηση από την SUZUKI για τα αυτοκίνητα της, αλλά έπρεπε να το πεί πρίν το αγοράσουμε.agk
- Πράγματι στις 09/08/2010 και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή της εταιρίας μας Ράντος & ΣΙΑ ΟΕ διαπιστώθηκε ότι είχε καταστραφεί ολοσχερώς ο δίσκος συμπλέκτη του αυτοκινήτου σας. Η φθορά που είχε υποστεί ο δίσκος είχε προκληθεί από την υπερθέρμανση του υλικού τριβής (δίσκος) εξαιτίας έντονου 'πατιναρίσματος' δηλαδή χρήσης του συμπλέκτη. Φθορά από την υπερθέρμανση είχε υποστεί τόσο το πλατό όσο και το ρουλεμάν - αντλία του συμπλέκτη.
-
Ο χρήστης agk έγραψε:
Συμπέρανα ότι εγώ που οδηγούσα το IGNIS 4x4 για πολλά χρόνια κακός το χρησιμοποιούσα το καλοκαίρι
και γενικά όταν είχε καλό καιρό με στεγνούς δρόμους και σκληρές επιφάνειες (!!!) αλλά έπρεπε να το κυκλοφορούσα μόνο τον
χειμώνα που έχει λάσπη....μιας και έχει μόνιμη τετρακίνηση και φυσικά σε ΜΑΛΑΚΕΣ επιφάνειες.
Πολύ καλή διαφήμηση από την SUZUKI για τα αυτοκίνητα της, αλλά έπρεπε να το πεί πρίν το αγοράσουμε.agk
Έχω την εντύπωση πως ενώ το ignis έχει μόνιμη τετρακίνηση το sx4 έχει συνεκτικό συμπλέκτη και εκεί δημιουργείται το όποιο θέμα.
Πάντως έχουν κατά καιρούς εκφράσει αρκετά παιδιά παράπονα για το θέμα συμπλέκτης στο sx4.
Στο δικό μου με 30.000 χλμ με αρκετό χιόνι όπου κυρίως έβαζα τη ρύθμιση στο auto και σπάνια στο lock αλλά και χρήση της επιλογής auto σε στροφοδιαδρομές με βροχή δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα μέχρις σήμερα.Τώρα έτυχε, πέτυχε, ένας θεός ξέρει μάλλον...
-
Η ιστορία η δικιά μου ξεκίνησε όταν το sx4 μετά από από 2 μήνες περίπου από την αγορά του με άφησε στο τέλος περίπου μιας ανηφόρας και ενώ είχα τη ρύθμιση στο auto, αυτό ξανα έγινε άλλες 3 φορές έκτοτε, και κάθε φορά βγάζει αυτή την γνωστή μυρωδιά.
Με βροχή ούτε εγώ εως τώρα δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα.
Πάντος για την ώρα το πηγαίνω μόνο σε κατηφόρες και στο ίσιο, αν μου τύχη καμιά ανηφόρα το ανεβάζω με την όπισθεν.
agk
SUZUKI SX4 - αλλαγή δίσκου-πλατώ