-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Το μόνο κακό που έχει είναι ότι μαζεύει άσχετους σαν εσάς.Επειδη εσυ δεν εχεις λεφτα για βενζινη για να εισαι στην αριστερη, δεν θα λες τους αλλοι ασχετους, ενταξει;
-
Καλά, 'γω πάω αργά και δεξιά γιατί έχω και κάτι δέκατα.
-
Το 'πες για το Γκολφ, φτάνει. Άλλωστε ο οδηγός του Γκολφ δε γράφει εδώ μέσα επίμονα ότι καλά έκανε. Εσύ επιμένεις ότι καλά κάνεις και μπαστακώνεσαι αριστερά.Δεν έχει σημασία αν το λέει ή όχι. Αυτό δε θα αλλάξει το αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης.
Αλλά εγώ απαντάω κυρίως στη θέση του πόσο επικίνδυνο είναι να μένεις εκεί. Απ' όλες τις απαντήσεις έχω την αίσθηση πως η πιο βαριά παράβαση που μπορεί να κάνει κανείς είναι να μείνει στην αριστερή λωρίδα χωρίς λόγο. Αν παρερμήνευσα τα προηγούμενα post συγγνώμη, αλλά εγώ αυτό κατάλαβα.
Ακόμη κι αν είναι παράβαση (που όπως το λέει το συγκεκριμένο άρθρο του Κ.Ο.Κ. αφήνει σίγουρα περιθώριο διττής ερμηνείας) δε νομίζω ότι είναι τόσο επικίνδυνη παράβαση. Καταλαβαίνω βέβαια πως όταν υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία αν δεν ξεκολλάς από την αριστερή λωρίδα συμβάλλεις στο να ενταθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά μέχρι εκεί...
-
Δεν υπαρχει καμια διττη ερμηνεια. Το αρθρο ειναι ξεκαθαρο.
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Το 'πες για το Γκολφ, φτάνει. Άλλωστε ο οδηγός του Γκολφ δε γράφει εδώ μέσα επίμονα ότι καλά έκανε. Εσύ επιμένεις ότι καλά κάνεις και μπαστακώνεσαι αριστερά.
Δεν έχει σημασία αν το λέει ή όχι. Αυτό δε θα αλλάξει το αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης.
Αλλά εγώ απαντάω κυρίως στη θέση του πόσο επικίνδυνο είναι να μένεις εκεί. Απ' όλες τις απαντήσεις έχω την αίσθηση πως η πιο βαριά παράβαση που μπορεί να κάνει κανείς είναι να μείνει στην αριστερή λωρίδα χωρίς λόγο. Αν παρερμήνευσα τα προηγούμενα post συγγνώμη, αλλά εγώ αυτό κατάλαβα.
Ακόμη κι αν είναι παράβαση (που όπως το λέει το συγκεκριμένο άρθρο του Κ.Ο.Κ. αφήνει σίγουρα περιθώριο διττής ερμηνείας) δε νομίζω ότι είναι τόσο επικίνδυνη παράβαση. Καταλαβαίνω βέβαια πως όταν υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία αν δεν ξεκολλάς από την αριστερή λωρίδα συμβάλλεις στο να ενταθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά μέχρι εκεί...
Έλεος
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το 'πες για το Γκολφ, φτάνει. Άλλωστε ο οδηγός του Γκολφ δε γράφει εδώ μέσα επίμονα ότι καλά έκανε. Εσύ επιμένεις ότι καλά κάνεις και μπαστακώνεσαι αριστερά.
Δεν έχει σημασία αν το λέει ή όχι. Αυτό δε θα αλλάξει το αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης.
Έλεος
Έλεος γιατί; Εγώ έχω την αίσθηση ότι υπήρξε μια τάση να αναχθεί σε δολοφονική παράβαση, η οποία σίγουρα δεν είναι. Κάθε μέρα σίγουρα όλοι βλέπουμε πολλά χειρότερα να γίνονται. (Και τέλος είπα συγγνώμη αν παρερμήνευσα τα posts σας, αλλά εγώ είτε ορθώς, είτε όχι έτσι τα εξέλαβα).
-
Δεν παρερμήνευσες τπτ. Καλά κατάλαβες ότι στη λέμε.
-
Έλεος γιατί; Εγώ έχω την αίσθηση ότι υπήρξε μια τάση να αναχθεί σε δολοφονική παράβαση, η οποία σίγουρα δεν είναι. Κάθε μέρα σίγουρα όλοι βλέπουμε πολλά χειρότερα να γίνονται. (Και τέλος είπα συγγνώμη αν παρερμήνευσα τα posts σας, αλλά εγώ είτε ορθώς, είτε όχι έτσι τα εξέλαβα).
Απλα να σκεφτεσαι περισσοτερο πριν ανεβασεις κατι στη ζουγκλα με τα αρπακτικα που λεγεται 4τ φορουμ!
-
Καλώς το σφίχτη.
-
Να τα λέμε αυτά.
-
Ban στα ζωα της ζουγκλας του 4ΤΦΟΡΥΜ!
-
Καλώς το σφίχτη.Ειδα το παρτυ κι ηρθα, τα ποπκορν που ειναι?
-
Δεν παρερμήνευσες τπτ. Καλά κατάλαβες ότι στη λέμε.Στο σημείο του κινδύνου δε μπορώ να συμφωνήσω. Πού είναι ο κίνδυνος δηλαδή αν κάθεσαι αριστερά όταν είναι άδειος ο δρόμος; Αντί να μου τη λέτε μπορείτε να μου απαντήσετε. Περισσότερο καλό θα μου κάνετε έτσι.
Εγώ θεωρώ πάντως πολύ πιο επικίνδυνους αυτός που χτυπάν 160 στην Περιμετρική βρέξει - χιονίσει και κινούνται έτσι κάνοντας σφήνες μεταξύ των αυτοκινήτων. Αν το να μένεις αριστερά με άδειο δρόμο πίσω σου είναι πιο επικίνδυνο εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να το δω...
-
Εγώ θεωρώ πάντως πολύ πιο επικίνδυνους αυτός που χτυπάν 160 στην Περιμετρική βρέξει - χιονίσει και κινούνται έτσι κάνοντας σφήνες μεταξύ των αυτοκινήτων.Μην ξεχνάς και το Γκολφ.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Καλώς το σφίχτη.
Ειδα το παρτυ κι ηρθα, τα ποπκορν που ειναι?
Να τα ποπ κορν
να και το κουτι με τις μαλακιες
Καντε την δουλεια σας αφοβα
-
Αν δεν κάνω λάθος η χρήση της κόρνας απαγορεύεται ρητώς από τον ΚΟΚ 'Ηχητικές και φωτεινές προειδοποιήσεις...'. Οπότε και αυτο που κάνεις να πατάς κόρνα δηλαδή στον μπροστά σου αν δεν φεύγει από την αριστερή είναι μάλλον παράνομο
-
Δεν παρερμήνευσες τπτ. Καλά κατάλαβες ότι στη λέμε.
Στο σημείο του κινδύνου δε μπορώ να συμφωνήσω. Πού είναι ο κίνδυνος δηλαδή αν κάθεσαι αριστερά όταν είναι άδειος ο δρόμος; Αντί να μου τη λέτε μπορείτε να μου απαντήσετε. Περισσότερο καλό θα μου κάνετε έτσι.
Εγώ θεωρώ πάντως πολύ πιο επικίνδυνους αυτός που χτυπάν 160 στην Περιμετρική βρέξει - χιονίσει και κινούνται έτσι κάνοντας σφήνες μεταξύ των αυτοκινήτων. Αν το να μένεις αριστερά με άδειο δρόμο πίσω σου είναι πιο επικίνδυνο εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να το δω...
Δεν είναι θέμα τι μπορεί να δείς και τι όχι. Το θέμα είναι πως με βάση τον ΚΟΚ πρέπει να είσαι δεξιά. Τι δεν καταλαβαίνεις;
-
Ο χρήστης Commissar έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος η χρήση της κόρνας απαγορεύεται ρητώς από τον ΚΟΚ 'Ηχητικές και φωτεινές προειδοποιήσεις...'. Οπότε και αυτο που κάνεις να πατάς κόρνα δηλαδή στον μπροστά σου αν δεν φεύγει από την αριστερή είναι μάλλον παράνομοΟρίστε το σχετικό άρθρο:
ΑΡΘΡΟ 37 : Ηχητικές και φωτεινές προειδοποιήσεις
-
Η χρήση ηχητικών οργάνων προειδοποίησης επιτρέπεται μόνο:
α) Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, για την αποφυγή δυστυχήματος.
β) Εκτός κατοικημένων περιοχών, κατά το προσπέρασμα, για να ειδοποιηθεί ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος, αν αυτό είναι απαραίτητο.
γ) Όταν μεταφέρονται με οχήματα άτομα, τα οποία κινδυνεύουν ή έχουν άμεση ανάγκη ιατρικής βοήθειας. -
Η χρήση των ηχητικών οργάνων πρέπει να μην παρατείνεται πέραν του απολύτως αναγκαίου χρόνου.
-
Οι οδηγοί αυτοκινήτων οχημάτων μπορούν τη νύκτα, αντί ηχητικών προειδοποιήσεων, να δίνουν τις φωτεινές προειδοποιήσεις, του άρθρου 36 παρ. 4 του παρόντος Κώδικα.
-
Ο οδηγός σχολικού λεωφορείου ή οχήματος μεταφοράς ατόμων με μειωμένη κινητικότητα οφείλει να έχει αναμμένο το σύστημα φωτεινού συναγερμού, όσο χρόνο διαρκεί η επιβίβαση ή αποβίβαση.
-
Οι οδηγοί αυτοκινήτων οχημάτων, εκτός από την περίπτωση ακινησίας του οχήματος, επιτρέπεται να θέτουν σε λειτουργία τα φώτα έκτακτης ανάγκης (σύστημα φωτεινού συναγερμού), μόνο όταν κινδυνεύουν τρίτοι από το δικό τους όχημα.
Μάλλον η περίπτωση 1.β) το δικαιολογεί, οπότε μένω ήσυχος.
-
-
Κατά το προσπερασμα λεει όχι πριν. Δεν λεει πουθενα να κορνάρεις για να σου κάνουν ακρη.Ούτε λεει να κορνάρεις για να προειδοποιήσεις ότι θες να περασεις.
Είναι σαφέστατο αν ξερεις ελληνικα νομιζωedit διόρθωση. Έλειπε ένα ούτε κι άλλαζε το το νόημα
-
Δε βλεπω να μιλαμε καλα το ελληνικος στο πατριδα
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#