-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Οι μέρες τότε ήταν βροχερές πράγμα που σημαίνει πως μονίμως ήμουν στην αριστερή με 140-190 προσπερνώντας τους αργούς που δημιουργούν συνθήκες ατυχήματος.
Το παραπάνω απόσπασμα δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό. Για τα 140, ok, πάει στην οργή. Αλλά τα 190 υπό βροχή τα βαφτίζουμε 'προσπέραση των αργών που δημιουργούν συνθήκες ατυχήματος';
Ο σκύλος τι δήλωσε για το θέμα;
Δεν είχε όρεξη για δηλώσεις γιατί είχε νευριάσει με τον βλάκα που πάτησε φρένο αντί να κεντράρει και να πατήσει γκάζι.
-
Καλησπέρα! Μέχρι τώρα διάβαζα μόνο, από προχτές είμαι πολύ θυμωμένη και είπα να το μοιραστώ...
Είμαι 30 χρόνια οδηγός και νόμιζα οτι τα είχα αντιμετωπίσει όλα, μέχρι την Κυριακή...
Ανέβαινα τη Συγγρού, στη μεσαία λωρίδα, βραδάκι στις 8:00 περίπου, ψιλόβροχο, χαζοκίνηση. Στο ύψος του πάρκινγκ στου Φιξ, το Matizάκι μου τραντάχτηκε δυνατά καθώς το όχημα που ήταν πίσω μου, ένα ασημί τζιπ, έπεσε πάνω μου. Ευτυχώς, φόραγα ζώνη και δεν χτύπησα, απλώς ταρακουνήθηκα και είχα απόσταση από τον μπροστινό μου και δεν τον χτύπησα... Βγήκα, πήγα να δω τι έγινε, δεν είχα κάτι φοβερό -εμφανώς τουλάχιστον- οπότε έκανα νόημα στον οδηγό του τζιπ να πάμε στην άκρη να ανταλλάξουμε στοιχεία. Μεγάλο λάθος! Ή μάλλον μεγάλη ηλιθιότητα! Καθώς έβγαινα δεξιά στο χώρο του πάρκινγκ, τον είδα έκπληκτη να γκαζώνει και να φεύγει ανάμεσα στα προπορευόμενα αυτοκίνητα… Τόσο κάγκελο έμεινα, που δεν πρόλαβα να πάρω ούτε νούμερο ούτε να προσέξω μάρκα…
Και αναρωτιέμαι αφελώς: Μα καλά, τι κέρδισε ο ξεφτιλισμένος άντρας με αυτό που έκανε; Πέντε λεπτά που θα καθυστερούσε; Εκτός κι αν ήταν ανασφάλιστος ή αν δεν είχε δίπλωμα ή ήταν μεθυσμένος, θα μου πείτε… Αλλιώς, απλώς γλύτωσε την ασφαλιστική του 1000€… Τόσα θα μου πάει η «μικρή» ζημιά! 1000€ «φόρος βλακείας», που δεν μου περισσεύουν, μέσα στις γιορτές…
Απίστευτη κακοήθεια, του είδους που δεν μπορεί να χωρέσει στο νου μου.
Για να αντιδράσω, από προχτές τον καταριέμαι από μέσα μου: «Που να βρει και τα 4 λάστιχά του σκασμένα, να του ξεφλουδίσει η μπογιά, να του σκουριάσει το σασί, να του μαραθούν οι καθρέφτες, να του στραβώσουν οι υαλοκαθαριστήρες, να του κοπεί η κεραία από τη βάση της, να τον κουτσουλίσει ένας γιγάντιος κόνδορας, να του ξεβιδωθεί η ρεζέρβα σε ανηφόρα και να του πέσει στη θάλασσα, να του μουχλιάσουν οι ταπετσαρίες, να πιάσουν τα πατάκια του μύκητες, να του μπλοκάρει το navigator, να κολλήσει το ραδιόφωνό του στο σταθμό της Αρχιεπισκοπής!»Αλλά γιατί απορώ; Εδώ ο άλλος προχτές, άφησε στον δρόμο χτυπημένο παιδάκι και έφυγε, για ένα τρακάρισμα θα λέμε; Και τι να πούμε για εκείνους που χτυπάνε ζώα και τα αφήνουν να ψυχορραγούν...
Απάνθρωποι, υπάνθρωποι, τζυπάνθρωποι... -
Του τυπου που σκοτωσε το παιδι στο Ψυχικο, ετσι και αλλιωσ δεν θα του κανανε τπτ.
Θα πλερωσει η ασφαλεια, θα φαει αυτος μαι ποινη της πουτσας με 2-3 χρονια αναστολη και ολα οκ.
-
Δυστυχώς έμαθες με τον άσχημο τρόπο ότι το πρώτο που κάνουμε σε περίπτωση (μικρο-)ατυχήματος είναι να κρατήσουμε την πινακίδα του άλλου αυτοκινήτου!
Κανένας άλλος οδηγός δεν είδε κάτι, σταμάτησε να βοηθήσει, ...;
-
Πολλοί ήταν γύρω, κανείς δεν σταμάτησε, όταν βρέχει όλοι γίνονται (ακόμα) πιο εγωιστές... Έναν ταξιτζή πήγα να σταματήσω λέγοντας 'το είδατε, με χτύπησε!' και μόνο που δε με έβρισε! Απογοήτευση...
-
-
Αλλά τα 190 υπό βροχή τα βαφτίζουμε 'προσπέραση των αργών που δημιουργούν συνθήκες ατυχήματος';Κύριε Λάππα, μου φαίνεται ότι αγνοείτε το αξίωμα *'Όσοι πάνε πιο αργά από μένα είναι γαϊδούρια που σέρνονται και όσοι πάνε πιο γρήγορα από μένα είναι ανεύθυνοι δολοφόνοι.' *:rtfm:
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έκοψε για να είναι σίγουρος ότι δε θα πέσει πάνω στον σκύλο και τον βγάλαμε και βλάκα; Θέλω να πιστεύω ότι έχασα κάτι από την περιγραφή.Τα πράγματα είναι απλά. Ο σκύλος δε θα πέρναγε το δρόμο αν δεν έκοβε ο βλάκας χαρακτηριστικά ώστε να του δώσει δυνατότητα να διασχίσει το δρόμο. Οι σκύλοι δεν είναι τόσο χαζοί όσο οι γάτες όταν περνάνε το δρόμο και ξέρουν συνήθως πότε θα πρέπει να περάσουν. Είδε αυτοκίνητο να κόβει, το αυτοκίνητο του έκοβε το οπτικό πεδίο και νόμιζε ότι ο δρόμος ήταν άδειος = πήγε να περάσει.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Οι σκύλοι είναι εντελώς ηλίθιοι και δέν υπολογίζουν αποστάσεις, ταχύτητες κτλ. και πολλές φορές σου πετάγονται στην ψύχρα. Απόδειξη οι δεκάδες σκοτωμένοι στην άκρη του δρόμου.Οι σκύλοι είναι άρχοντες μπροστά στις γάτες που γλυτώνουν μόνο λόγω μικρού όγκου και ταχύτητας. Οι γάτες είναι εντελώς απαράδεκτες στο πέρασμα του δρόμου και μπορεί να σταματήσουν στη μέση και να σε κοιτάνε (έτσι πάτησα μία πριν 2 χρόνια στα Μάλγαρα), ενώ πολύ συχνά, κάνουν και προσποίηση που σε μπερδεύει (έκανε πως γυρνάει πίσω στη δεξιά μεριά του δρόμου, φρενάρω και κόβω αριστερά όσο γίνεται για να μην τρακάρω με τον απέναντι ερχόμενο και η γάτα μένει εκεί = την πέρασα από πάνω και με τα 2 δεξιά λάστιχα).
Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, ο σκύλος δεν έφταιγε. Του έδωσαν τη δυνατότητα να περάσει και το έκανε νομίζοντας ότι ο δρόμος είναι άδειος μετά το δεξί αυτοκίνητο. Σκεφθείτε να βλέπετε το δρόμο από ύψος 50 cm και κατά πόσον μπορείτε να δείτε πέρα από το αυτοκίνητο που σας κλείνει την ορατότητα δεξιά.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Οι σκύλοι είναι εντελώς ηλίθιοι και δέν υπολογίζουν αποστάσεις, ταχύτητες κτλ. και πολλές φορές σου πετάγονται στην ψύχρα. Απόδειξη οι δεκάδες σκοτωμένοι στην άκρη του δρόμου.
Οι σκύλοι είναι άρχοντες μπροστά στις γάτες που γλυτώνουν μόνο λόγω μικρού όγκου και ταχύτητας. Οι γάτες είναι εντελώς απαράδεκτες στο πέρασμα του δρόμου και μπορεί να σταματήσουν στη μέση και να σε κοιτάνε (έτσι πάτησα μία πριν 2 χρόνια στα Μάλγαρα), ενώ πολύ συχνά, κάνουν και προσποίηση που σε μπερδεύει (έκανε πως γυρνάει πίσω στη δεξιά μεριά του δρόμου, φρενάρω και κόβω αριστερά όσο γίνεται για να μην τρακάρω με τον απέναντι ερχόμενο και η γάτα μένει εκεί = την πέρασα από πάνω και με τα 2 δεξιά λάστιχα).
Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, ο σκύλος δεν έφταιγε. Του έδωσαν τη δυνατότητα να περάσει και το έκανε νομίζοντας ότι ο δρόμος είναι άδειος μετά το δεξί αυτοκίνητο. Σκεφθείτε να βλέπετε το δρόμο από ύψος 50 cm και κατά πόσον μπορείτε να δείτε πέρα από το αυτοκίνητο που σας κλείνει την ορατότητα δεξιά.
Ευχαριστώ.
+3, γάτες.
Βάζουν το κεφάλι κάτω οι άτιμες και όποιον πάρει ο χάρος (συνήθως αυτές ).
Μία μάλιστα τρόμαξε από τα φώτα μου, ξεκινησε από δεξιά για αριστερά σε μονόδρομο με μία λωρίδα, έφτασε στα παρκαρισμένα αριστερά και ξανατρόμαξε και γύρισε πίσω .
Ευτυχώς τη πήρα χαμπάρι οτί είναι στούκας και είχα σταματήσει εντελώς όταν γύρισε πίσω. -
Έκοψε για να είναι σίγουρος ότι δε θα πέσει πάνω στον σκύλο και τον βγάλαμε και βλάκα; Θέλω να πιστεύω ότι έχασα κάτι από την περιγραφή.
Τα πράγματα είναι απλά. Ο σκύλος δε θα πέρναγε το δρόμο αν δεν έκοβε ο βλάκας χαρακτηριστικά ώστε να του δώσει δυνατότητα να διασχίσει το δρόμο. Οι σκύλοι δεν είναι τόσο χαζοί όσο οι γάτες όταν περνάνε το δρόμο και ξέρουν συνήθως πότε θα πρέπει να περάσουν. Είδε αυτοκίνητο να κόβει, το αυτοκίνητο του έκοβε το οπτικό πεδίο και νόμιζε ότι ο δρόμος ήταν άδειος = πήγε να περάσει.
Ευχαριστώ.
Διαφωνώ οριζόντια-κάθετα-διαγώνια γιατί έχω δει σε εθνική οδό σκύλο να πετάγεται ακριβώς μπροστά σε αυτοκίνητο. Προφανώς και δεν πρόλαβε ούτε φρένο να πατήσει ο οδηγός και ο σκύλος απογειώθηκε προς το αντίθετο ρεύμα. Ακόμα και 0,5% πιθανότητα να υπάρχει ο σκύλος να συνεχίσει, θα κόψω - αν μπορώ - και ο ερχόμενος με 'χίλια' ας πρόσεχε. Αυτό έλειπε να λύνουμε πρόβλημα με γραμμικό προγραμματισμό: χ πιθανότητα ο σκύλος να περάσει αν φρενάρω, 100-χ να μην περάσει, y πιθανότητα να περάσει αν δεν φρενάρω, 100-y να μην περάσει, z η πιθανότητα να έρχεται κάποιος με χίλια και να μην κόψει βλέποντάς με να κόβω απότομα και ταυτόχρονα να πεταχτεί κι ο σκύλος και να πέσει και μετεωρίτης, κτλ.
Θεωρώ απαράδεκτο τον χαρακτηρισμό σου για το συγκεκριμένο οδηγό που απλά ήθελε να είναι σίγουρος ότι δε θα χτυπήσει το σκύλο (εφόσον του φάνηκε ότι ο σκύλος ήταν έτοιμος να διασχίσει το δρόμο και δεν περπατούσε απλά παράλληλα στο δρόμο ή κοιμόταν).
-
Οι μέρες τότε ήταν βροχερές πράγμα που σημαίνει πως μονίμως ήμουν στην αριστερή με 140-190 προσπερνώντας τους αργούς που δημιουργούν συνθήκες ατυχήματος.
Το παραπάνω απόσπασμα δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό. Για τα 140, ok, πάει στην οργή. Αλλά τα 190 υπό βροχή τα βαφτίζουμε 'προσπέραση των αργών που δημιουργούν συνθήκες ατυχήματος';
Ο σκύλος τι δήλωσε για το θέμα;
Κύριε Λάππα, μου φαίνεται ότι αγνοείτε το αξίωμα 'Όσοι πάνε πιο αργά από μένα είναι γαϊδούρια που σέρνονται και όσοι πάνε πιο γρήγορα από μένα είναι ανεύθυνοι δολοφόνοι.'
Δεν είχε όρεξη για δηλώσεις γιατί είχε νευριάσει με τον βλάκα που πάτησε φρένο αντί να κεντράρει και να πατήσει γκάζι.
Ας απαντήσουμε, λοιπόν, στους νομοταγείς 'έξυπνους' που δεν κατάλαβαν.
Ο σκύλος, είδε το αυτοκίνητο να κόβει και θεώρησε ότι μπορεί να περάσει. Γιατί; Γιατί από το ύψος των 50 cm που κοιτάει το δρόμο, το αυτοκίνητο δεξιά (που μπήκε και στη ΛΕΑ για να του αφήσει χώρο να περάσει = τον κέντραρε κανονικότατα) του έκλεινε την ορατότητα, οπότε δεν ήξερε τι ακριβώς γινόταν μπροστά του. Τα ζώα όπως οι σκύλοι, έχουν νοητικές δυνατότητες παιδιών 2-3-4 ετών και αντιδρούν παρομοίως. Θέλω να περάσω, ο κίνδυνος φαίνεται να μην με εμποδίζει τόσο γιατί είμαι πιο γρήγορος, άρα περνάω. Δεν μπορεί να σκεφθεί ότι έρχονται και άλλα αυτοκίνητα που δε βλέπω γιατί πολύ απλά, δεν έχει στο μυαλό του την αφηρημένη σκέψη που σημαίνει ότι δεν ξέρει για ορατότητα, τι είναι το φρενάρισμα, ούτε μπορεί να καταλάβει ότι στην αρχή αυτός πάει γρήγορα και μετά πάει αργά, άρα φρενάρει γιατί φοβάται μην περνώντας πέσω πάνω του. Αυτά, τα σκέφτεστε εσείς που φαντάζομαι είστε πιο 'έξυπνοι' από ένα σκύλο. Ο σκύλος όμως, βλέπει ότι μπορεί να περάσει, δεν παίρνει από αλλού πληροφορία και περνάει. Τόσο απλό.
Δηλώσεις κλπ βλακείες που γράφετε, είναι εκτός φυσικής πραγματικότητας.
Το ζήτημα με το 'κεντράρω και πατάω γκάζι' είναι επίσης μια μεγαλειώδης βλακεία που γράφουν μερικοί 'εξυπνάκηδες' για να πουλήσουν πνεύμα. ΚΑΝΕΙΣ, πόσο μάλλον εγώ, δεν είπε να πατήσει ο άλλος γκάζι. Αυτό που ήταν βλακεία ήταν που έκοψε χωρίς να σκεφθεί τις αντιδράσεις του σκύλου. Ο σκύλος, αντέδρασε όπως θα αντιδρούσε ο κάθε σκύλος που έβλεπε κάποιον να του ανοίγει δρόμο (ειδικά φρένο και δεξιά = πέρνα ΤΩΡΑ). Μην ψάχνετε, λοιπόν, για άλλον βλάκα πέρα από αυτόν που έκοψε και δημιούργησε τις συνθήκες για ζημιά.
Πάμε τώρα και στις ταχύτητες. Για να κινηθείς σε τέτοιες συνθήκες έχεις δυστυχώς ΔΥΟ (2) επιλογές. Ή θα πας με την ταχύτητα των φορτηγών (δηλαδή 80-90) και θα μείνεις δεξιά ή θα πας αριστερά και θα προσπερνάς ό,τι μπορείς να προσπεράσεις. Οποιαδήποτε άλλη λύση, απλά προσθέτει κίνδυνο σε σημείο που για εμένα προσωπικά που δε με ενδιαφέρει ο νόμος, αλλά η ζωή μου, είναι απαράδεκτο. Εξηγούμαι καλύτερα. Αν πας με 120, το σπρέυ είναι τόσο έντονο που πίσω δε βλέπεις καθόλου. Όταν φτάσεις, λοιπόν, σε κάποιο φορτηγό, θα πρέπει να αλλάξεις λωρίδα και να βγεις αριστερά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ τι έρχεται πίσω σου, αλλά και μπροστά σου καθώς το φορτηγό σε τυφλώνει τελείως. Πώς θα το κάνεις αυτό με ασφάλεια; Ανάβω φλας και βγαίνω και αν πέσεις πίσω μου πληρώνεις; Η λύση, λοιπόν, είναι απλή. Κινείσαι με 140-150 συνεχώς και προσπερνάς τους πάντες που πηγαίνουν πιο αργά. Σε κομμάτια με 3 λωρίδες, μπορείς να πέσεις στα 120 στη μεσαία, οπότε και χαλαρά πηγαίνεις και με φορτηγά δεν μπλέκεις και μπορούν να σε προσπεράσουν από αριστερά. Σε κομμάτια με 2 λωρίδες όμως, απλά η τακτική του ορίου προσθέτει κίνδυνο και τίποτε περισσότερο.
Τώρα, οι μεγάλες ταχύτητες των 180+, είναι λογικό αποτέλεσμα της επιλογής να έχεις καθαρό πεδίο μπροστά σου. Αν κινείσαι με 140-150 και φτάσεις κάποιον με αντίστοιχες ταχύτητες (πχ +10 Km/h σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση κατά ~3 m/s - για τους επιστήμονες 2,78 κρατώντας 3 σημαντικά ψηφία), πατάς λίγο γκάζι, πηγαίνεις στα 180, τον προσπερνάς όσο πιο γρήγορα γίνεται και μετά μπορείς να πας δεξιά ή να συνεχίσεις να κινείσαι αριστερά, χωρίς κάποιον μπροστά σου που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να κάνει το λάθος. Οι ταχύτητες αυτές, ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο στον κόσμο δεν είναι ασφαλείς, γι' αυτό και τις χρησιμοποιείς για προσπέρασμα ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Αυξάνεις για 30 s τις πιθανότητες ατυχήματος και τις μειώνεις αντιστοίχως για 10 min μέχρι να συναντήσεις κάτι παρόμοιο.
Το θεώρημα ή αξίωμα που χρησιμοποιεί ο κ. zorz είναι επίσης μία βλακεία και μισή που προφανώς μεταχειρίζεται όταν επιθυμεί να φύγει από τη δύσκολη κατάσταση. Ούτε το έχω μεταχειριστεί ποτέ, ούτε το υποστηρίζω. Τέτοιες 'έξυπνες' τακτικές που προσπαθούν να μειώσουν τον συνομιλητή, χρησιμοποιούνται από άτομα πτωχά σε επιχειρήματα, πλούσια όμως σε ανοησία, κακεντρέχια και επιθυμία να συνταχθούν με το κατεστημένο της κοινωνίας, του forum ή της οποιαδήποτε άλλης κοινωνικής ομάδας της οποίας επιθυμούν την αποδοχή. Θα ήταν ανόητο εκ μέρους μου να θεωρήσω γαϊδούρια ΟΛΟΥΣ τους οδηγούς εκείνης της ημέρας μιας και προσπέρασμα δεν έφαγα στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Ξάνθη - Πρέβεζα. Αντιστοίχως, θα ήταν ανόητο να θεωρήσω δολοφόνο κάποιον που με προσπέρασε με Cayenne γιατί το αυτοκίνητό του είναι πιο προσαρμοσμένο στις συνθήκες. Και όχι, ούτε Cayenne με προσπέρασε, αντιθέτως, προσπέρασα από Insignia Turbo μέχρι ΜΒ S500 σε συνθήκες καταρρακτώδους βροχής, απλά και μόνο γιατί ήξερα το δρόμο και τις στροφές που ακολουθούσαν.
Αυτά τα ολίγα γιατί όπως έχω ξαναγράψει, σε αυτό το forum περισσεύει η υπεροψία και η επιθετικότητα.
Ευχαριστώ.
Αν κάτι δεν σε ικανοποιεί στο forum μπορεις να το εγκαταλέψεις, δεν κρατάμε κανένα με το ζόρι εδω πέρα, δεν βλέπω καμια επιθετικότητα στα όσα εγραψαν οι συνομιλητές σου, αντίθετα διακρίνω μια τάση να αρπάζεσαι με οποιονδήποτε εχει αντίθετη άποψη μαζί σου mod -
-
Έτσι, πάντα οι άλλοι φταίνε. Οι βλάκες που πάνε μόνο με 80-90 υπο καταρρακτώδη βροχή και οι ηλίθιοι που φρενάρουν όταν τους πετάγεται σκύλος
-
...** Θέλω να περάσω, ο κίνδυνος φαίνεται να μην με εμποδίζει τόσο γιατί είμαι πιο γρήγορος, άρα περνάω. **Δεν μπορεί να σκεφθεί ότι έρχονται και άλλα αυτοκίνητα που δε βλέπω γιατί πολύ απλά, δεν έχει στο μυαλό του την αφηρημένη σκέψη που σημαίνει ότι δεν ξέρει για ορατότητα, τι είναι το φρενάρισμα, ούτε μπορεί να καταλάβει ότι στην αρχή αυτός πάει γρήγορα και μετά πάει αργά, άρα φρενάρει γιατί φοβάται μην περνώντας πέσω πάνω του. Αυτά, τα σκέφτεστε εσείς που φαντάζομαι είστε πιο 'έξυπνοι' από ένα σκύλο. Ο σκύλος όμως, βλέπει ότι μπορεί να περάσει, δεν παίρνει από αλλού πληροφορία και περνάει. Τόσο απλό...Σκυλίσιες σκέψεις?
-
Ντάξει, δεν περίμενα ποτέ να συναντήσω άνθρωπο ο οποίος θα επιμένει περί βλακείας οδηγού που φρέναρε βλέποντας σκύλο που ετοιμαζόταν να περάσει δρόμο. Πιο πολύ μ' αρέσει η παράθεση αριθμών/εξισώσεων προς απόδειξη του ισχυρισμού αυτού.
Σε παρακαλώ πολύ, πες μας τον αριθμό του κινητού σου ώστε, όποτε βλέπουμε σκύλο στο δρόμο, να σε παίρνουμε ένα τηλέφωνο. Θα σου αναφέρουμε τα δεδομένα (αποστάσεις, ταχύτητες, αριθμός αυτοκινήτων επί της οδού, ράτσα, φύλο, κλίση κορμού σκύλου, κτλ) και θα μας λες αν ο σκύλος έχει όντως πρόθεση να περάσει το δρόμο ή όχι. Έτσι θα αποφασίζουμε αν πρέπει να φρενάρουμε ή να συνεχίσουμε την πορεία μας.
Εγώ δε σε ευχαριστώ.
Υ.Γ.: Προφανώς και τα 'περί κεντραρίσματος του σκύλου' ήταν χιούμορ, αλλά όποιος έχει τη μύγα ...
-
Αν κάτι δεν σε ικανοποιεί στο forum μπορεις να το εγκαταλέψεις, δεν κρατάμε κανένα με το ζόρι εδω πέρα, δεν βλέπω καμια επιθετικότητα στα όσα εγραψαν οι συνομιλητές σου, αντίθετα διακρίνω μια τάση να αρπάζεσαι με οποιονδήποτε εχει αντίθετη άποψη μαζί σου mod
Θα σου απαντήσω με το σχόλιο που έκανες σε δικό μου post σε άλλη ενότητα:
**Απο τον κανονισμό χρησης και τι απαγορεύεται
Η χρήση απρεπών, ειρωνικών, προκλητικών, προσβλητικών, δυσφημιστικών ή υβριστικών εκφράσεων καθ΄ οποιουδήποτε είτε δημόσια στο 4T-Forum είτε με προσωπικό μήνυμα.**
Αυτό που έκαναν, λοιπόν, οι συνομιλητές μου, δεν είναι επίθεση, αλλά είναι ειρωνεία. Αν δεν τη διακρίνεις, σου παραθέτω τον ορισμό από το λεξικό του Εμμ. Κριαρά:
ΕΙΡΩΝΕΙΑ: εμπαιγμός, κοροϊδία των ελαττωμάτων ή των αδυναμιών των άλλων γραπτά ή με λόγια και με τρόπο λεπτό, συνήθως με έκφραση προσποιητής άγνοιας, με χρήση υπονοουμένων και με απόκρυψη ή αναστροφή του πραγματικού νοήματος των λόγων, λεπτός σαρκασμός.
Αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις αυτά που έγραψα νωρίτερα σαν quote, θα διαπιστώσεις τον ορισμό της ειρωνείας, δηλαδή θα διαπιστώσεις κάτι παράνομο σύμφωνα με τον κανονισμό του forum. Η αντίδρασή μου είναι φυσιολογική όταν δέχομαι ειρωνικά σχόλια χωρίς αντίστοιχες παρατηρήσεις. Θα αμυνθώ όπως μπορώ κατηγορώντας τους επιτιθέμενους με τη σειρά μου και θα σχολιάσω πως στο forum αυτό υπάρχουν επιθέσεις (έστω και επιθέσεις ειρωνείας), εμπάθεια, εγωισμός και ό,τι άλλο παρατηρώ.
Επίσης, αν διαβάσεις το τελευταίο post του lokatzis, θα διακρίνεις αυτό που γράφεις:
# Η ατεκμηρίωτη ή ανώνυμη καταγγελία κατά τρίτου.
Γράφει:
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Πιο πολύ μ' αρέσει η παράθεση αριθμών/εξισώσεων προς απόδειξη του ισχυρισμού αυτού.Πράγμα όχι μόνο ειρωνικό και ανακριβές, αλλά ΨΕΥΔΕΣ 1000% διότι, αυτά τα νούμερα που παραθέτω, έχουν σχέση με ταχύτητες κίνησης στην Ε.Ο. και των αντίστοιχων επιπτώσεων της βροχής στην οδήγηση με αυτές τις ταχύτητες και ΟΧΙ στη σχέση φρεναρίσματος - σκύλου κτλ όπως ΨΕΥΔΩΣ αναφέρει το συγκεκριμένο άτομο. Μπορείς να διαβάσεις το αντίστοιχο post και να δεις αν υπάρχουν νούμερα σχετικά με το σκύλο ή όχι πριν εκφέρεις άποψη.
Και κλείνω με την αντίστοιχη παράθεση:
Σε παρακαλώ πολύ, πες μας τον αριθμό του κινητού σου ώστε, όποτε βλέπουμε σκύλο στο δρόμο, να σε παίρνουμε ένα τηλέφωνο. Θα σου αναφέρουμε τα δεδομένα (αποστάσεις, ταχύτητες, αριθμός αυτοκινήτων επί της οδού, ράτσα, φύλο, κλίση κορμού σκύλου, κτλ) και θα μας λες αν ο σκύλος έχει όντως πρόθεση να περάσει το δρόμο ή όχι. Έτσι θα αποφασίζουμε αν πρέπει να φρενάρουμε ή να συνεχίσουμε την πορεία μας.
Σαφώς μιλάμε για ειρωνεία που απαγορεύεται από τον κανονισμό του forum που ΕΣΥ, ο mod, έκανες παράθεση νωρίτερα και σε άλλο post προς εμένα.
Περιμένω, λοιπόν, τις αντίστοιχες παρατηρήσεις και στους υπόλοιπους που παραβιάζουν τον κανονισμό εμφανώς και κατ' εξακολούθηση, όπως μπορεί να παρατηρήσει ο καθένας με τις παραθέσεις που χρησιμοποίησα.
Ή χρησιμοποιούμε επιχειρήματα ή διαστρεβλώνουμε ό,τι γράφει ο συνομιλητής και ο διάλογος παύει να υπάρχει και αναλωνόμαστε σε συνεχείς επιθέσεις - αντεπιθέσεις. Θα ήθελα όμως να το διευκρινίσει η διαχείριση αυτό. Αν υπάρχει μονομερής εφαρμογή του κανονισμού, θα ήθελα να προστεθεί στο άρθρο. Να γράφει δηλαδή, απαγορεύεται η ειρωνεία από τον pipinos1976 και αντιθέτως επιτρέπεται από τους κάτωθι χρήστες: .....
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Σκυλίσιες σκέψεις?Ακριβώς. Ο σκύλος έχει νοημοσύνη μικρού παιδιού και τίποτε παραπάνω. Πάω απέναντι να βρω φαγητό, να εξερευνήσω. Αυτό σκέφτεται ο σκύλος. Βλέπει ότι προλαβαίνει να περάσει, περνάει, ασχέτως αν τελικά υπήρχαν και άλλα αυτοκίνητα. Δεν τα έβλεπε και η έλλειψη φαντασίας των ζώων δεν του επιτρέπει να σκεφθεί ότι υπάρχουν εκεί, όπως κάνει ένας άνθρωπος που περνάει μπροστά από λεωφορείο πχ και ελέγχει για μηχανάκια πριν βγει τελείως στη μέση του δρόμου.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έτσι, πάντα οι άλλοι φταίνε. Οι βλάκες που πάνε μόνο με 80-90 υπο καταρρακτώδη βροχή και οι ηλίθιοι που φρενάρουν όταν τους πετάγεται σκύλοςΦταίνε, αυτοί που φταίνε κάθε φορά και όχι άλλοι. Αν έχεις τη νοημοσύνη, κρίνεις ποιος φταίει και ποιος όχι σε κάθε περίπτωση. Οι γενικεύσεις και οι λοιπές φασιστικές αντιλήψεις του στυλ φταίνε πάντα οι άλλοι, αυτοί που πάνε αργά είναι γαϊδούρια, αυτοί που πάνε γρήγορα είναι δαιμονισμένοι, είναι όμορφες φράσεις που δυστυχώς δεν μπορώ να πω γιατί δεν οδηγούν σε συμπεράσματα. Αν εσένα σου αρέσουν οι γενικεύσεις, τότε, μπορείς να τις συζητάς με όποιον θέλεις, αλλά μην τις βάζεις στο δικό μου λόγο. Μπορώ να κατηγοριοποιήσω, αλλά πάντα κρατάω μια πισινή γιατί 100% δεν υπάρχει ΠΟΤΕ.
Σαφώς και δεν έγραψα πως αυτοί που πάνε με 90 υπό καταρρακτώδη βροχή φταίνε. Αυτοί θα πιάσουν δεξιά και θα κινηθούν κανονικά. Δικιά μου προτίμηση είναι να πηγαίνω με 140-150 αν μου το επιτρέπει η ορατότητά μου, ώστε να μην είμαι πίσω από το σπρέυ και κινδυνεύω κάθε φορά (συχνά δηλαδή) που πλησιάζω φορτηγό και πρέπει να το προσπεράσω. Αυτό έγραψα και όχι ότι κάποιοι είναι ηλίθιοι. Αν είδες να γράφω κάτι τέτοιο, κάνε μια παράθεση ώστε αν έχεις δίκιο να ανακαλέσω το λάθος μου και να ζητήσω δημοσίως συγγνώμη. Αν όμως δεν έχω γράψει κάτι τέτοιο, χρωστάς μια συγγνώμη και η διαχείριση σου χρωστάει μια παρατήρηση για το ψεύδος και την ειρωνεία που απαγορεύεται από τον κανονισμό.
Για τον τύπο που φρέναρε χωρίς λόγο όταν είδε το σκύλο, έγραψα σαφώς ότι έκανε βλακεία γιατί έδωσε την ευκαιρία στο σκύλο να περάσει το δρόμο. Αν δεν έκοβε ή αν έστω άφηνε το γκάζι χωρίς φρένο και έφερνε το αυτοκίνητο πιο αριστερά, ο σκύλος δε θα ξεκίναγε καν να περάσει και δε θα κινδυνεύαμε. Τόσο απλό είναι. Άλλωστε, 3 αυτοκίνητα στο δρόμο χρειάζονται < 5 s να απομακρυνθούν από έναν ακίνητο σκύλο που κάθεται στην άκρη της ΛΕΑ και κοιτάει το δρόμο σκεπτόμενος πότε θα περάσει.
Ευχαριστώ.
-
[...]Για τον τύπο που φρέναρε χωρίς λόγο όταν είδε το σκύλο, έγραψα σαφώς ότι έκανε βλακεία γιατί έδωσε την ευκαιρία στο σκύλο να περάσει το δρόμο. Αν δεν έκοβε ή αν έστω άφηνε το γκάζι χωρίς φρένο και έφερνε το αυτοκίνητο πιο αριστερά, ο σκύλος δε θα ξεκίναγε καν να περάσει και δε θα κινδυνεύαμε. Τόσο απλό είναι. Άλλωστε, 3 αυτοκίνητα στο δρόμο χρειάζονται < 5 s να απομακρυνθούν **από έναν ακίνητο σκύλο **που κάθεται στην άκρη της ΛΕΑ και κοιτάει το δρόμο σκεπτόμενος πότε θα περάσει.Ευχαριστώ.
[...]Θεωρώ απαράδεκτο τον χαρακτηρισμό σου για το συγκεκριμένο οδηγό που απλά ήθελε να είναι σίγουρος ότι δε θα χτυπήσει το σκύλο (εφόσον του φάνηκε ότι ο σκύλος ήταν έτοιμος να διασχίσει το δρόμο και δεν περπατούσε απλά παράλληλα στο δρόμο ή κοιμόταν).
Στην προηγούμενη δημοσίευσή μου είχα γράψει το παραπάνω θέλοντας να διαχωρίσω την περίπτωση ενός σκύλου που κινείται προς το δρόμο από αυτήν ενός σκύλου που απλά χαζολογάει/κάθεται στην άκρη του δρόμου. Στη 2η περίπτωση ούτε κι εγώ θα ακινητοποιούσα το αυτοκίνητό μου. Απλά άφηνα το γκάζι, ή θα φρέναρα ελαφρά, και θα ήμουν σε ετοιμότητα.
Στην αρχική σου δημοσίευση νομίζω ότι δεν ξεκαθάριζες το ποια περίπτωση ισχύει.
Υ.Γ.: Γενική παρατήρηση βάσει των διαφόρων δημοσιεύσεών σου: Χαλάρωσε λίγο.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#