-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Άκη, πρόσεξε τη διαφορά: η λέξη μπίζνα έχει αρνητική χροιά και χαρακτηρίζει μια τυχοδιωκτική προσέγγιση. Άλλο το σκοτώθηκε ένας συντάκτης αυτοκινητιστικού περιοδικού και ιδρύσαμε ένα ινστιτούτο ασφαλούς οδήγησης (δες εδώ: http://www.ioas.gr/) και άλλο μυρίστηκα ψητό και μπήκα για την αρπαχτή. Σε αυτό αναφερόμουν εγώ. Δεν έχεις άδικο όμως ότι τελικά κάποιοι θα ωφεληθούν από αυτό. Σωστός.Να κάτι καινούργιο..
Ευχαριστώ ευελπιστώ να το μελετήσω κάποια στιγμή με άνεση αυτό το site..
Εχεις δίκιο με το να μένεις στη σωστή σημασία της λέξης.. με την ευκαιρία μιας και λέει το ημερολόγιο τοίχου συμπτωματικά σήμερα εκτός από τη γιόρτή, ένα: 'μετανοήτε', λέξη που την ακούμε και την συνδέουμε με τύψεις , ενώ έχει να κάνει με το μετά νοώ, δηλαδή το νοω μετα δηλαδή το ξανασκέφτομαι..
Ευχαριστώ φίλε. -
Kαι το αλλο που λεει...να αγοραζουμε ολοι αυτοκινητα με βαση τους αεροσακους, τα ηλεκτρονικα συστηματα, μπλα μπλα μπλα...ναι ωραια ολα αυτα αλλα για να παρει καποιος το υπερ-ασφαλες οχημα πρεπει να σκασει αρκετες δεκαδες χιλιαδες ευρω!
Το φτωχαδακι που εχει 3-4 χιλιαρικα για αμαξι πως ειναι δυνατον να παρει ενα τετοιο αυτοκινητο? Η ζωη αυτουνου εχει μικροτερη αξια που δεν μπορει να διαθεσει ενα τσουβαλι λεφτα και αναγκαστικα θα κυκλοφορει με ενα λιγοτερο ασφαλες αυτοκινητο γι αυτον και την οικογενεια του? -
Ωχ, όχι πάλι αυτό το επιχείρημα με τα χρήματα.
Μου θυμίζει αυτούς που ζητούν επίμονα να μειωθεί ο συντελεστής του ΦΠΑ στα κράνη, στο όνομα της ασφάλειας.
-
Εαν ξερει τι οδηγει καποιος τοτε προσαρμοζει την οδηγηση του αναλογα με το οχημα..ωστε να μην εμπλακει σε ατυχημα... Εγω δεν σκεφτικα ποτε ποσους αεροσακους εχει το αυτοκινητο που μου αρεσει να παρω... αλλα ισως ειμαι εξαιρεση...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Μου θυμίζει αυτούς που ζητούν επίμονα να μειωθεί ο συντελεστής του ΦΠΑ στα κράνη, στο όνομα της ασφάλειας.Τους έχω ακούσει και γω (δεν είμαι μηχανόβιος) και μου είχε φανεί λογικό το επιχείρημά τους. Τι γνώμη έχεις;
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Εαν ξερει τι οδηγει καποιος τοτε προσαρμοζει την οδηγηση του αναλογα με το οχημα..ωστε να μην εμπλακει σε ατυχημα... Εγω δεν σκεφτικα ποτε ποσους αεροσακους εχει το αυτοκινητο που μου αρεσει να παρω... αλλα ισως ειμαι εξαιρεση...και οταν πεσει το μοσχαρι που περασε το στοπ πανω σου τι κανεις?φουσκωνεις σακουλες σκουπιδιων?
-
Φροντιζω να μην πεσει κανενα μοσχαρι.... απο στοπ, ουτε απο κοκκινο φαναρι γιατι ΚΥΤΤΑΩ ποιος ερχεται απο δεξια -α ριστερα, οταν οδηγεις πρεπει να εισαι τσιτα στο τι κανουν οι αλλοι και πιστεψε με μπορεις να καταλαβεις αν καποιος προκειται να σφαξει η οχι ενα στοπ η κοκκινο.. Εχω αυτοκινητο που δεν εχει κανενα αεροσακο... οπως και αλλα που εχουν αναλογα τη χρονια που βγηκαν... σε καθε πριπτωση φροντιζω να μην πεσει κανενας επανω μου... γιατι τα θελω ατρακαριστα....
-
Ένα θανατηφόρο ατύχημα έγινε χτες το βράδυ στο 59ο χλμ. της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας που στοίχησε τη ζωή σε 2 ανθρώπους.
Πιο αναλυτικά, σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση μεταξύ ενός Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 45χρονος και ενός Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 20χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 45χρονος οδηγός και η 42χρονη συνεπιβάτιδά του και ελαφρά ο 20χρονος οδηγός. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Γιαννιτσών.
Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=co ... z2DQ5UrKEJ
Seleo.gr News -
Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ένας 22χρονος όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, ύψος Σχολής Πολέμου, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 48χρονος και στη συνέχεια προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού.
Ο 22χρονος μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου αργότερα κατέληξε.
Προανάκριση ενεργείται από το Β’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
by Δημήτρης ΤσάκωναςRead more: http://www.seleo.gr/index.php?option=co ... z2E0mpjLOR
Seleo.gr News -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Όταν ανέφερα τα μαργαριτάρια της Φυσικής, είχα στο μυαλό μου το παράδειγμα της μετωπικής πρόσκρουσης δύο ίδιων αυτοκινήτων (π.χ. Clio) με 90 χλμ/ω, όπου έλεγε ότι είναι σα να τρακάρει το Clio σε ακίνητο εμπόδιο (τοίχο) με 180. Αυτό θυμάμαι απέξω, αλλά νομίζω ότι ήταν 1-2 ακόμα που έβγαζαν μάτι.λοιπον εχουμε
ΝΟΜΟΙ ΚΡΟΥΣΗΣ
http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/colsta.html
εχουμε
α) m1=m2, u1=u2...ιδια ταχυτητα και μαζα...
β) m1>>m2, u1=0, u2=x...ακινητος τοιχος, ακινητο τρενο κτλ...τρεξτε το ..
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
Όταν ανέφερα τα μαργαριτάρια της Φυσικής, είχα στο μυαλό μου το παράδειγμα της μετωπικής πρόσκρουσης δύο ίδιων αυτοκινήτων (π.χ. Clio) με 90 χλμ/ω, όπου έλεγε ότι είναι σα να τρακάρει το Clio σε ακίνητο εμπόδιο (τοίχο) με 180. Αυτό θυμάμαι απέξω, αλλά νομίζω ότι ήταν 1-2 ακόμα που έβγαζαν μάτι.
λοιπον εχουμε
ΝΟΜΟΙ ΚΡΟΥΣΗΣ
http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/colsta.html
εχουμε
α) m1=m2, u1=u2...ιδια ταχυτητα και μαζα...
β) m1>>m2, u1=0, u2=x...ακινητος τοιχος, ακινητο τρενο κτλ...τρεξτε το ..
δεν χρειαζεται φυσικη για να αποδειχθει οτι δεν ειναι το ιδιο
το απεναντι κλιο θα παραμορφωθει, ο απεναντι τοιχος οχι
edit εννοω οτι δεν χρειαζονται εξισωσεις
-
Είμαι πολύ στενοχωρημένος.
Ανέβαινα προς Εκάλη και πριν το φανάρι της Ν Ερυθραιας είχε πολυ κίνηση.
Σε κάποιο σημείο αφήνω κενό και και κανω νευμα σε μια 15 χρονη αν θέλει να περάσει. Ήταν πεζή.
Μόλις βγαίνει μπροστά απο το αμάξι μου περνάγε αέρα πάνω στην διαχωριστική ντελιβαρας.
Την πέτυχε ο τύπος με αρκετά χλμ.
Έπεσαν και οι δυο. Το κοριτσάκι σηκώθηκε αλλα δεν μπορούσε να σταθεί και κάθισε στο πεζοδρόμιο να ηρεμήσει.
Εύχομαι ολα να πήγαν καλα. -
μια λωριδα ανα κατευθυνση ειχε ο δρομος?αν ναι ο ντελιβερας τη γαμησε...
-
σχετικο:
'κυριε δικαστα εγω αναγκαστικα βγηκα στο πλαι του αυτοκινητου για να αποφυγω να πεσω πανω του οταν αυτο σταματησε αποτομα. κ ξαφνικα ειδα μια κοπελιτσα να περναει απο μπροστα μου. Σε σημειο μαλιστα που δεν εχει ουτε φαναρι ουτε διαβαση ουτε τιποτα κ δεν ειχε καμμια δουλεια να περναει το δρομο απο εκει'.
-
'εφόσον ακολουθούσατε το αυτοκίνητο, οφείλατε να ήσασταν προετοιμασμένος για ενδεχόμενη απότομη ακινητοποίησή του και να είχατε τη σχετική απόσταση ασφαλείας'
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Είμαι πολύ στενοχωρημένος.
Ανέβαινα προς Εκάλη και πριν το φανάρι της Ν Ερυθραιας είχε πολυ κίνηση.
Σε κάποιο σημείο αφήνω κενό και και κανω νευμα σε μια 15 χρονη αν θέλει να περάσει. Ήταν πεζή.
Μόλις βγαίνει μπροστά απο το αμάξι μου περνάγε αέρα πάνω στην διαχωριστική ντελιβαρας.
Την πέτυχε ο τύπος με αρκετά χλμ.
Έπεσαν και οι δυο. Το κοριτσάκι σηκώθηκε αλλα δεν μπορούσε να σταθεί και κάθισε στο πεζοδρόμιο να ηρεμήσει.
Εύχομαι ολα να πήγαν καλα.Έμεινες στο σημείο; Φώναξατε τροχαία κλπ;
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
'εφόσον ακολουθούσατε το αυτοκίνητο, οφείλατε να ήσασταν προετοιμασμένος για ενδεχόμενη απότομη ακινητοποίησή του και να είχατε τη σχετική απόσταση ασφαλείας'ακριβως.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Μου θυμίζει αυτούς που ζητούν επίμονα να μειωθεί ο συντελεστής του ΦΠΑ στα κράνη, στο όνομα της ασφάλειας.
που βλέπεις το παράλογο ?
τι μυαλά έχει ο κόσμος ρε γμτ
-
γι αυτο υπαρχει και το ebay...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
που βλέπεις το παράλογο ?
τι μυαλά έχει ο κόσμος ρε γμτ
OK, I'll bite. Γιατί μόνο στα κράνη;
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#