-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
και ανεσηςουτε καν το απλουστερο... 5 πορτες!
Σοβαρα τωρα, καθαροαιμο 4Χ4 στην κατηγορια του νταστερ δεν υπαρχει στα χρηματα αυτα, ουτε καν στα 20Κ
jimny, SX4/ seidici., panda 4X4, terios, GV 3door ειναι μια- δυο κατηγοριες κατω. για να βρεις αντιστοιχο οχημα καινουριο πρεπει να ανεβεις πολυ χρηματικα...
-
Και σιγα την ποιοτητα κατασκευης που εχουν τα sx4/sedici fiat panda kai jimny.Με αυτα τα λεφτα παιρνεις πιο πολυ αμαξι και με αρκετες of road δυνατοτητες.Μονο στην αξιοπιστια το φοβαμαι.
-
Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
.Μονο στην αξιοπιστια το φοβαμαι.Γιατί?
-
Γιατι η Ρενω δεν ειναι και ο,τι καλυτερο στον τομεα αυτο.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Σίγουρα είναι σεβαστό ποσό!
Αλλά έχεις να αντιπροτείνεις κάποιο άλλο SUV με τετρακίνηση σε χαμηλότερη τιμή και τις δυνατότητες που παρέχει?18.300 εχει τωρα το Terios 1.3 (με a/c) με την 10% εκπτωση, και είναι ξεκάθαρα ένα αυτοκίνητο ανώτερης κλάσης και εχει και τη φήμη της Ιαπωνικης αξιποπιστιας. Ο 1.6 του Duster δεν ειναι καλύτερος από τον 1.3 του Terios.
Και τωρα που θα εχει 416€ τελη, φαντασου τι αξια μεταπώλησης θα εχει ενα Duster 4-5 ετων!
Όσοι το θέλετε βιαστειτε να αγοράσετε μεχρι τελος Οκτωβριου. -
Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
Γιατι η Ρενω δεν ειναι και ο,τι καλυτερο στον τομεα αυτο.Δεν ηταν.Τα τελευταία μοντέλα έχουν βγει μια χαρούλα.Και επίσης αυτό βγασίζεται στο Logan και το Sandero τα οποία έχουν βγει χρόνια τώρα και επίσης έχουν βγει σκυλιά.Η τετρακίνηση είναι από την Nissan άρα κατα την γνώμη μου δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.
-
[
18.300 εχει τωρα το Terios 1.3 (με a/c) με την 10% εκπτωση, και είναι ξεκάθαρα ένα αυτοκίνητο ανώτερης κλάσης και εχει και τη φήμη της Ιαπωνικης αξιποπιστιας. Ο 1.6 του Duster δεν ειναι καλύτερος από τον 1.3 του Terios.Και τωρα που θα εχει 416€ τελη, φαντασου τι αξια μεταπώλησης θα εχει ενα Duster 4-5 ετων!
Όσοι το θέλετε βιαστειτε να αγοράσετε μεχρι τελος Οκτωβριου.[/quote]
Ο 1.3 του terios ειναι λιγος για το αμαξωμα αυτο.Ο 1.6 του duster με το 6ταχυτο κιβωτιο ειναι σαφως δυνατοτερος. -
Προβλέπω σφαγή μεταξύ Terios και Duster ειδικά τώρα που τα τέλη κυκλοφορίας τους ανέβηκαν αρκετά*. Και όταν λέω σφαγή εννοώ κυρίως από την μεριά του Terios (αν και στην Dacia σίγουρα δεν τους ήρθαν καλά τα νέα τέλη) που τώρα πιέζεται και από την χαμηλή τιμή του Duster και από την αύξηση των τελών. Καιρός ήταν γιατί τόσο καιρό το μονοπώλιο τους είχε κάνει να τιμολογούν ότι θέλουν. Άντε λοιπόν να δούμε τις τιμές να πέφτουν και ίσως κάποια στιγμή (στο Terios 3) να δούμε και έναν κινητήρα της προκοπής που να μην κάνει σαν φορτηγό!
- Όπως έχω γράψει και αλλού μια άυξηση στα τέλη των 120€ ή και λίγο παραπάνω προσωπικά δεν μου λέει τίποτα ειδικά όταν μιλάμε για αγορά αυτοκινήτου. Απλά μέσα στον όλο πανικό σίγουρα θα επηρεάσει κάποιους από τους υποψηφίους αγοραστές.
-
γεια σε ολους να πω και εγω οτι δεν εχω οδηγηση πολυ ωρα το duster για να δω πως παει στο δρομο το οδηγησα για 5 χιλιομετρα το τεριοσ ωμως που εχω παει ταξηδι δεν με ικανοποιησε καθολου! ασε που ηταν πανακριβο και ακουγετε πολυ οκινιτηρας.περιμενω να ξεκαθαρισουν τα πραγματα και με τον καινουριο χρονο θα παρω μαλλων αν δεν αλλαξη κατι το duster.1600cdi.αν το εχει παρει καποιοσ ας γραψει πως ειναι!.
-
1.5 dci μάλλον εννοείς...Κάποιος είπε ότι το παρήγγειλε αλλά δεν έχει παραλάβει ακόμα!
Εναντι του Terios το Duster θεωρώ ότι υπερτερεί παντού εκτός από την ποιότητα πλαστικών και την εργονομία διακοπτών. Απλά. Πέραν του ότι πιστευω ότι είναι απο τα πιο υπερκοστολογημένα μοντέλα της ελληνικής αγοράς.
Ως προς την αξιοπιστία, το γεγονός ότι φέρει μηχανικά μέρη και όχι μόνο, απείρως δοκιμασμένα σε Renault είναι μεγάλο ατού! Δεν είναι τυχαίο νομίζω ότι όλα τα μοντέλα της Dacia σε όλες τις έρευνες αξιοπιστίας είναι στις πρώτες θέσεις. Και έχουν και εγγύηση 3 χρόνια ή 100.000 χιλιόμετρα. Βέβαια και τα Daihatsu δεν υπολείπονται ούτε ως προς την αξιοπιστία, ούτε ως προς τις εγγυήσεις. Εφάμιλα θα τα θεωρούσα σε αυτούς τους τομείς.
Επιπλέον ας μας πει κάποιος και για τιμές service της Daihatsu, τις τιμές ανταλλακτικών φανοποίιας, την επάρκεια ανταλλακτικών. Από γνωστούς κατόχους Sirion και Terios απλά ξέρω για απίστευτα υψηλές τιμές και για αναμόνη για βασικά ανταλλακτικά φανοποίιας άνω του μήνα! Δεν νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση σε αυτό το τομέα.
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Σίγουρα είναι σεβαστό ποσό!
Αλλά έχεις να αντιπροτείνεις κάποιο άλλο SUV με τετρακίνηση σε χαμηλότερη τιμή και τις δυνατότητες που παρέχει?18.300 εχει τωρα το Terios 1.3 (με a/c) με την 10% εκπτωση, και είναι ξεκάθαρα ένα αυτοκίνητο ανώτερης κλάσης και εχει και τη φήμη της Ιαπωνικης αξιποπιστιας. Ο 1.6 του Duster δεν ειναι καλύτερος από τον 1.3 του Terios.
Και τωρα που θα εχει 416€ τελη, φαντασου τι αξια μεταπώλησης θα εχει ενα Duster 4-5 ετων!
Όσοι το θέλετε βιαστειτε να αγοράσετε μεχρι τελος Οκτωβριου.Μονο που το Terios 1.3 ειναι μικρο αμαξι και σε ογκο και σε μηχανη.
Για μενα το Duster ειναι πιο αμαξι ,πιο επιβλητικο. -
Συγνώμη?Συγκρίνουμε αυτό
με αυτό
Πρώτον ανήκουν σε άλλη κατηγορία.Δευτερον το Daihatsu πάσχει σε χώρους και ο δυνατότερος κινητήρας του είναι πιο αδύναμος από του Duster.Τρίτον το μόνο που πλεονεκτεί είναι η ποιότητα των πλαστικών στο εσωτερικό.Δεν νομίζω ότι αξίζει να δώσεις για ομοδύναμους κινητήρες 4500 γιούρα παραπάνω από το Dacia για να πάρεις καλύτερη ποιότητα πλαστικών στο εσωτερικό την στιγμή που το Duster υπερτερεί σ' όλους τους υπόλοιπους τομείς.Κατ' επέκταση θεωρώ το Duster πολύ καλύτερη επιλογή από το Terios.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
...Τρίτον το μόνο που πλεονεκτεί είναι η ποιότητα των πλαστικών στο εσωτερικό...Άλλαξε πλαστικά το Terios;
Εγώ σε όσα Terios έχω μπει τα πλαστικά μου φάνηκαν εποχής 1990 Cuore...σε μπεζ χρώμα.Εγώ πάντως δεν αγόρασα το 2006 το (νέο) Terios εξαιτίας των πλαστικών (χρώμα/υφή/αίσθηση).
-
Κοίτα δεν είπα ότι είναι φανταστικά απλά ότι είναι καλύτερα από του Duster(εξαιρείται το καφέ πλαστικό στην έκδοση Laurete το οποίο έχω λατρέψει )
-
Δεν έχω μπει σε Duster. Αν ποτέ μπω θα έχω άποψη και για αυτό...
-
απο τα τιμιοτερα και πολυ καλα αυτοκινητα, που αξιζουν με το παραπανω και το τελευταιο cent!
H συνεργασια με την ρενο ειναι ευεργητικη! -
Συγνώμη?Συγκρίνουμε αυτό με αυτό
Πρώτον ανήκουν σε άλλη κατηγορία.Δευτερον το Daihatsu πάσχει σε χώρους και ο δυνατότερος κινητήρας του είναι πιο αδύναμος από του Duster.Τρίτον το μόνο που πλεονεκτεί είναι η ποιότητα των πλαστικών στο εσωτερικό.Δεν νομίζω ότι αξίζει να δώσεις για ομοδύναμους κινητήρες 4500 γιούρα παραπάνω από το Dacia για να πάρεις καλύτερη ποιότητα πλαστικών στο εσωτερικό την στιγμή που το Duster υπερτερεί σ' όλους τους υπόλοιπους τομείς.Κατ' επέκταση θεωρώ το Duster πολύ καλύτερη επιλογή από το Terios.Θα παίξω πάλι το ρόλο του 'συνήγορου του διαβόλου', γιατι έχω την αίσθηση ότι κάποιοι γράφουν σαν να ειναι μέτοχοι της Dacia ή Renault (δεν μιλάω προσωπικα για Orestisren).
Το Duster υπερτερει σε χώρους αλλα και το Τεριος είναι εξαιρετικό παρά το ότι ειναι κάπου 30 εκ μικρότερο σε μηκος (βολικώτερο παρκινγκ), με μόνη εξαίρεση τη στριμωγμένη θεση οδήγησης για ψηλο οδηγό (1.90+). Σε εμενα δινει την εντύπωση πολυ καλύτερης ποιότητας, ότι εχει εξαρτηματα που 'δεν σπανε', σε αντιθεση με κατι διακόπτες και χερουλια του Duster που ειναι ψευτικα και με τη συχνη χρηση θα σου μείνουν στο χερι καποια στιγμη.
Αν θυμαμαι καλά πρέπει να έχει και ένα άθλιο κάλυμα/μοκετα στο χώρο αποσκευών. Θετική εντύπωση ποιότητας τα αμορτισερακια στο άνοιγμα του καπώ.
Γενικα υπάρχει μια ανομοιογενεια στην εικονα του Duster και τα 'κακά' σου βαζουν ιδέες και για τι εκπτωσεις μπορει να έχουν κανει και στα μηχανο/ηλεκτρολογικα.
Το Τεριος ειναι ασυγκριτα καλυτερο 4χ4, πιό ψηλό και κοντό, έχει γωνιες πρόσβασης που πλησιάζουν τις 50 μοιρες (!) εχει LSD.
Με κινητηρα 1.3 εχει επιταχυνση 0-100 σε 15' και τελικη 155, ενω το Duster 1.6 εχει 12,8 και 160. Καμια ουσιαστική διαφορα για μένα, όποιο και να παρεις πρεπει να πηγαινεις χαλαρά.
Πιστεύω ότι το Duster ειναι καλυτερη επιλογη σαν γενικής χρησης (να υπαρχει 1 στην οικογενεια) ενώ το Terios καλυτερο σαν 2ο, ειδικα αν πλεονεκτει σε τελη και δεν ειναι ακριβότερο. -
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Συγνώμη?Συγκρίνουμε αυτό με αυτό
Πρώτον ανήκουν σε άλλη κατηγορία.Δευτερον το Daihatsu πάσχει σε χώρους και ο δυνατότερος κινητήρας του είναι πιο αδύναμος από του Duster.Τρίτον το μόνο που πλεονεκτεί είναι η ποιότητα των πλαστικών στο εσωτερικό.Δεν νομίζω ότι αξίζει να δώσεις για ομοδύναμους κινητήρες 4500 γιούρα παραπάνω από το Dacia για να πάρεις καλύτερη ποιότητα πλαστικών στο εσωτερικό την στιγμή που το Duster υπερτερεί σ' όλους τους υπόλοιπους τομείς.Κατ' επέκταση θεωρώ το Duster πολύ καλύτερη επιλογή από το Terios.Θα παίξω πάλι το ρόλο του 'συνήγορου του διαβόλου', γιατι έχω την αίσθηση ότι κάποιοι γράφουν σαν να ειναι μέτοχοι της Dacia ή Renault (δεν μιλάω προσωπικα για Orestisren).
Το Duster υπερτερει σε χώρους αλλα και το Τεριος είναι εξαιρετικό παρά το ότι ειναι κάπου 30 εκ μικρότερο σε μηκος (βολικώτερο παρκινγκ), με μόνη εξαίρεση τη στριμωγμένη θεση οδήγησης για ψηλο οδηγό (1.90+). Σε εμενα δινει την εντύπωση πολυ καλύτερης ποιότητας, ότι εχει εξαρτηματα που 'δεν σπανε', σε αντιθεση με κατι διακόπτες και χερουλια του Duster που ειναι ψευτικα και με τη συχνη χρηση θα σου μείνουν στο χερι καποια στιγμη.
Αν θυμαμαι καλά πρέπει να έχει και ένα άθλιο κάλυμα/μοκετα στο χώρο αποσκευών. Θετική εντύπωση ποιότητας τα αμορτισερακια στο άνοιγμα του καπώ.
Γενικα υπάρχει μια ανομοιογενεια στην εικονα του Duster και τα 'κακά' σου βαζουν ιδέες και για τι εκπτωσεις μπορει να έχουν κανει και στα μηχανο/ηλεκτρολογικα.
Το Τεριος ειναι ασυγκριτα καλυτερο 4χ4, πιό ψηλό και κοντό, έχει γωνιες πρόσβασης που πλησιάζουν τις 50 μοιρες (!) εχει LSD.
Με κινητηρα 1.3 εχει επιταχυνση 0-100 σε 15' και τελικη 155, ενω το Duster 1.6 εχει 12,8 και 160. Καμια ουσιαστική διαφορα για μένα, όποιο και να παρεις πρεπει να πηγαινεις χαλαρά.
Πιστεύω ότι το Duster ειναι καλυτερη επιλογη σαν γενικής χρησης (να υπαρχει 1 στην οικογενεια) ενώ το Terios καλυτερο σαν 2ο, ειδικα αν πλεονεκτει σε τελη και δεν ειναι ακριβότερο.Έχουμε άλλο σημείο εκκίνησης σκέψης.Εγώ λέω πως με 15550(μιλάω για το δικίνητο όπως κατάλαβες)μπορείς να πάρεις ένα μικρομεσαίο με πολλούς χώρους άνεση και αξιοπρεπη εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας που μπορείς να βάλεις μέσα μια οικογένεια με τζάτζαλα μάτζαλα και να πας άνετα ένα ταξίδι χωρίς να είναι πολύ μεγάλο για να σε εμποδίζει να το χρησιμοποιείς στην πόλη.Τώρα εάν κάποιος το θέλει τετρακίνητο πέρνει όλα τα παραπάνω + την τετρακίνηση και τις εκτός δρόμου δυνατότητες του αυτοκινήτου.Το πρόβλημα με το Terios είναι ότι είναι πολύ μικρό για να βάλεις μέσα οικογένεια και να πας ταξίδι δηλαδή είνα δυσκολότερο να αγοραστεί από ανθρώπους που δεν μπορούν να έχουν και δεύτερο αυτοκίνητο λόγω αυτού αλλά και λόγο της τιμής του που σχετικά με το προηγούμενο είναι αρκετά υψηλότερες.Στο κάτω κάτω αυτούς στοχεύει η Dacia.Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός
-
Συγνώμη?Συγκρίνουμε αυτόμε αυτό
Πρώτον ανήκουν σε άλλη κατηγορία.Δευτερον το Daihatsu πάσχει σε χώρους και ο δυνατότερος κινητήρας του είναι πιο αδύναμος από του Duster.Τρίτον το μόνο που πλεονεκτεί είναι η ποιότητα των πλαστικών στο εσωτερικό.Δεν νομίζω ότι αξίζει να δώσεις για ομοδύναμους κινητήρες 4500 γιούρα παραπάνω από το Dacia για να πάρεις καλύτερη ποιότητα πλαστικών στο εσωτερικό την στιγμή που το Duster υπερτερεί σ' όλους τους υπόλοιπους τομείς.Κατ' επέκταση θεωρώ το Duster πολύ καλύτερη επιλογή από το Terios.
Το terios πάντως είναι ένα πιό σύγχρονο αυτοκίνητο με πραγματική τετρακίνηση , σασί , κινητήρα με ότι αυτά συνεπάγονται .
-
Εγω επειδη κατεχω το 50% της Dacia και 40% της Renault ψηφιζω Dacia.
Dacia Duster