-
Ναι οι αντιπροσωπεις Renault-Dacia ή συστεγάζονται 'η ειναι διπλα διπλα , το ιδιο και η Ford στακορ με την Mazda
-
καποιες κακες γλωσσες λενε οτι το sandero ξεπερασε το megane σε πωλησεις τον μηνα μαιο στην Γαλλία...!
-
Το Sandero στη Γαλλία πέρασε το Clio! Ισχύει... Υποθέτω το Megane εκ παραδρομής γράφτηκε, αφού το Clio είναι στην ίδια κατηγορία! Μάλιστα στην κατηγορία Β κάνανε το 1-2: 1. Dacia Sandero 2. Renault Clio με περίπου 14-15.000 κομμάτια το καθένα αν θυμάμαι καλά στο άρθρο που το διάβασα!
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Το Sandero στη Γαλλία πέρασε το Clio! Ισχύει... Υποθέτω το Megane εκ παραδρομής γράφτηκε, αφού το Clio είναι στην ίδια κατηγορία! Μάλιστα στην κατηγορία Β κάνανε το 1-2: 1. Dacia Sandero 2. Renault Clio με περίπου 14-15.000 κομμάτια το καθένα αν θυμάμαι καλά στο άρθρο που το διάβασα!εδω το link http://www.dacianews.com/dacia-register ... ce-in-may/
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σε όλες τις αντιπροσωπίες της Renault 'συστεγάζεται' και η Dacia.
Ο ίδιος πωλητής που θα σου δείξει το Megane RS θα σου δείξει και το Sandero 1,2.
...Σοβαρά μιλάς; ...
Δηλαδή ο ίδιος πωλητής είναι και για τις δύο μάρκες;
Δηλαδή πας για το sandero ή το duster και ο πωλητής αρχίζει και σου λέει να πάρεις renault;
Δεν είναι λογικό να προωθούν την renault;Προσπαθώ να καταλάβω την πολιτική πωλήσεων. Χλωμό. Άκρη δεν βρίσκω...
Στην αντιπροσωπεια στην Καβαλας ετσι ειναι, συστεγαζονται. Με αυτη τη λογικη βεβαια, μπορει ο πελατης να παει για ρενω και να καταληξει πχ σε ντατσια με καλυτερο εξοπλισμο. Ο εμπορος το ιδιο κερδος θα εχει, το ιδιο και η μητρικη εταιρεια, οποτε και να 'καπελωνεται' η ρενω σε καποιες κατηγοριες δεν ειναι προβλημα, αφου στην ιδια εταιρεια καταληγουν τα χρηματα
Οσο για τα μοντελα που κυκλοφορουν, σημερα ειδα πρωτη φορα σταματημενο ενα λογκαν με ρουμανικες μαλιστα πινακιδες. Πηγα απο κοντα να το περιεργαστω λιγο, πολυ συντηρητικο το σχημα του βεβαια, αλλα το εσωτερικο ηταν πολυ πιο ευχαριστο απ'οτι περιμενα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δηλαδή πας για το sandero ή το duster και ο πωλητής αρχίζει και σου λέει να πάρεις renault;
Δεν είναι λογικό να προωθούν την renault;
Προσπαθώ να καταλάβω την πολιτική πωλήσεων. Χλωμό. Άκρη δεν βρίσκω...Ο πωλητής να πουλήσει θέλει. Με την ίδια λογική που μπορεί να σου πει ότι το 5θυρο Clio δεν σου αρκεί για τις οικογενειακές (πχ) αναγκες σου και ότι η Laguna SW σου τις καλύπτει καλύτερα έτσι μπορεί να σου πει ότι και το Clio 1,2 έχει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά απο το Sandero 1,2. Στο χέρι του πελάτη είναι να επιλέξει τι ακριβώς θέλει.
Εξάλλου ... στα πλαίσια της οικονομικής πολιτικής της Dacia ένα επιπλέον κέρδος γι' αυτή είναι ότι χρησιμοποιεί ήδη έτοιμο δίκτυο και δεν 'χρεώνει'¨στη τιμή αγοράς των αυτοκινήτων της και τα πάγια, λειτουργικά έξοδα ενός νέου δικτύου (πώληση, συντήρηση κλπ).Και έχω δει όλη τη γκάμα στο δρόμο εκτός από το νέο duster! Στη Λαμία ειδικά έχω πετύχει πολλά επαγγελματικά και κάποια Sandero Stepway! Αθήνα πετυχαίνω που και που κανένα Sandero! Στη καλύτερη κανένα Logan MCV!
Εδώ στη 'φτωχομάνα' τα έχω δει όλα τα μοντέλα της εκτός απο το pickup. Περισσότερα Sandero και Stepway και κάποια MCV. Σπάνιο πουλί πρέπει να είναι το 4θυρο Logan.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Στην αντιπροσωπεια στην Καβαλας ετσι ειναι, συστεγαζονται. Με αυτη τη λογικη βεβαια, μπορει ο πελατης να παει για ρενω και να καταληξει πχ σε ντατσια με καλυτερο εξοπλισμο. Ο εμπορος το ιδιο κερδος θα εχει, το ιδιο και η μητρικη εταιρεια, οποτε και να 'καπελωνεται' η ρενω σε καποιες κατηγοριες δεν ειναι προβλημα, αφου στην ιδια εταιρεια καταληγουν τα χρηματα
...Ανάλογα τις κατευθύνσεις που δίνει η Κεντρική Δ/νση Πωλήσεων, η ίδια μητρική Renault...και με βάση πάντα, διάφορες άλλες παραμέτρους. Επίσης θεωρώ ότι τα ποσοστά κέρδους είναι διαφορετικά.
...
στην Βελμαρ στον Γέρακα στον ίδιο χώρο μόνο με ένα χώρισμα μικρό υπάρχουν 2 εκθέσεις , Saab & Seat. Λες να μπει ο άλλος για Seat και να του πει πάρε Saab ;
...Αποκλείεται εκ'των πραγμάτων να του πει να πάρει SAAB.
Αλλού απευθύνεται η SAAB και αλλού η SEAT...Εγώ που πήγα στην Λάμδα στην Νέα Κηφισιά, έχουν εκθέσεις FIAT μαζί με Hyundai και Renault και ο πωλητής στην FIAT μου έλεγε να προτιμήσω Hyundai ... και συγκεκριμένα το i30.
Μου έκανε φοβερή εντύπωση που σιγοντάριζε την Hyundai...Τυχαίο; Δεν νομίζω...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...Ανάλογα τις κατευθύνσεις που δίνει η Κεντρική Δ/νση Πωλήσεων, η ίδια μητρική Renault...και με βάση πάντα, διάφορες άλλες παραμέτρους. Επίσης θεωρώ ότι τα ποσοστά κέρδους είναι διαφορετικά.
...
στην Βελμαρ στον Γέρακα στον ίδιο χώρο μόνο με ένα χώρισμα μικρό υπάρχουν 2 εκθέσεις , Saab & Seat. Λες να μπει ο άλλος για Seat και να του πει πάρε Saab ;
...Αποκλείεται εκ'των πραγμάτων να του πει να πάρει SAAB.
Αλλού απευθύνεται η SAAB και αλλού η SEAT...Εγώ που πήγα στην Λάμδα στην Νέα Κηφισιά, έχουν εκθέσεις FIAT μαζί με Hyundai και Renault και ο πωλητής στην FIAT μου έλεγε να προτιμήσω Hyundai ... και συγκεκριμένα το i30.
Μου έκανε φοβερή εντύπωση που σιγοντάριζε την Hyundai...Τυχαίο; Δεν νομίζω...
μην πάρεις το cupraR είναι για αλήτες κοντράκηδες , πάρε το 9-3 turbo κ αυτό, να είσαι κ πρίμιουμ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
μην πάρεις το cupraR είναι για αλήτες κοντράκηδες , πάρε το 9-3 turbo κ αυτό, να είσαι κ πρίμιουμ.Κάπως έτσι...
ή αν το δεις ποιο σφαιρικά, το Leon ξεκινά από 14000euro και το αγοράζει μία μεγάλη γκάμα πελατολογίου, ενώ το SAAB από 26000euro και αφορά άλλη γκάμα πελατολογίου...
-
Δεν θα εκπλαγώ αν η Ρενώ 'σηκώσει', σταδιακά και σε βάθος χρόνου, την μούρη και τα κοστολόγια της Ντάτσια.
Κάτι ανάλογο έκανε το Λαικό με την Σκόντα. Έχουν σχέση τα κοστολόγια του πρώτου Οκτάβια με αυτά του σημερινού?
Και αυτό με την Ντάτσια το βλέπω πιθανό να γίνεται διότι η Ρενώ έχει και την την Λάντα την οποία βλέπω να κρατάει εσαεί στους κατιμάδες. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Δεν θα εκπλαγώ αν η Ρενώ 'σηκώσει', σταδιακά και σε βάθος χρόνου, την μούρη και τα κοστολόγια της Ντάτσια.
Κάτι ανάλογο έκανε το Λαικό με την Σκόντα. Έχουν σχέση τα κοστολόγια του πρώτου Οκτάβια με αυτά του σημερινού?
Και αυτό με την Ντάτσια το βλέπω πιθανό να γίνεται διότι η Ρενώ έχει και την την Λάντα την οποία βλέπω να κρατάει εσαεί στους κατιμάδες.Εχει η Ρενω την Λαντα ?
-
Aπό όσο ξέρω όχι.
Ο φίλος μάλλον μπερδεύτηκε επειδή μπήκε χορηγός στην Renault F1.
-
Η Ρενώ έχει το 25% της AvtoVaz Lada και κάποιες διευρυμένες αρμοδιότητες στον στρατηγικό σχεδιασμό και στην τεχνική υποστήριξη νέων μοντέλων βάσει ενός μέγκα ντιλ που έκαναν οι Πούτιν και Σαρκοζί πριν από λίγα χρόνια, αλλά πάει σαν τον κάβουρα μέχρι τώρα.
-
Πράγματι από το 2008:
http://www.renault.com/en/Groupe/cooper ... tovaz.aspx
http://renaultnewsgr.blogspot.com/2010/ ... tovaz.html -
25% είναι ποσοστό που να λέμε ότι ανήκει στην Renault ?
-
Δεν της ανήκει καθ' ολοκληρίαν. Έχει στο χαρτοφυλάκιό της ένα 25% της εταιρείας και επίσης έχει επιφορτιστεί τον πολύ σημαντικό ρόλο της περεταίρω ανάπτυξης, εκσυγχρονισμού και τεχνικής της υποστήριξης από την εποχή του σιδήρου και χαλκού στο σήμερα.
Και δοθέντος ότι το όνομα Λάντα έχει σχεδόν σβήσει από τις δυτικές αγορές, αλλά αντίθετα έχει μεγάλο σουξέ στην Ρωσσία και στις πρώην σοβιετίες καθώς και σε ορισμένους τριτοκοσμικούς όπου οι μισθοί κυμαίνονται συνήθως από 140-250 ευρώ, εκτιμώ ότι η Λάντα θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμη στους κατιμάδες.
Βολεύει όλους αυτό. Και η εταιρεία θα πουλάει, και ασπίδα έναντι ορισμένων κινέζικων εισαγωγών θα είναι, και χώρο προσφέρει για να ψηλώσει και να διαφοροποιηθεί εταιρικά η Ντάτσια εντός του ομίλου και να τραβάει λίγο καλύτερα εξαρτήματα από το σούπερ μάρκετ της μαμάς. -
Post μου πριν δυο μέρες!
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το Duster -ψαχνοντας να βρουν ανταγωνιστή- θα 'συγκριθεί' με οτιδήποτε 4τροχο υπάρχει στην αγορά!Σήμερα είδα στο Autobild συγκριτικό τεστ του 2κίνητου Duster με τα QQ 1,6, ... το Opel Astra και ... το Citroen C3!
Η σειρά καταταξης ... προβλέψιμη και λίγη σημασία έχει! -
ειπαμε το duster το συγκρινουμε με οτι να ναι...το c3 ομως που κολλαει...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
...το c3 ομως που κολλαει...Δεν αναφέρει ξεκάθαρα το 'γιατί' αλλά το λέει ... ανταγωνιστικό!
Επειδή το Duster εχει το πατωμα του Sandero (που είναι supermini)?
Το καλοεξοπλισμένο Duster είναι λίγο ακριβότερο απο το μικρό 1,4 γαλλικό?
Ποιος ξέρει? -
Φανταζομαι παντως να μην προχωρησανε να συγκρινουν το c3 με τα υπολοιπα ε;
Dacia Duster