-
Συγκριτική παρουσίαση από το Autotriti:
Dacia Duster 1.6 4x2 vs Kia Sportage 2.0 4x2 vs Seat Altea Freetack 1.4 TSI 4x2:
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /96468.asp -
Θεωρώ πολλά τα 18.000€ για το βασικό Sportage! Σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν καλύτερες crossover 2κίνητες προτάσεις.
Καλή η σκέψη της VAG να βάλει στο όμορφο Freetrack τον 1,4Tsi αλλά μάλλον άργησε! Όπως καλή θα ήταν αν έβαζαν με 4κίνηση τον 1,8. Ακριβό πάντως παρα τον καλό εξοπλισμό! Φτηνό υποκαταστατο μόνο για το αντίστοιχο CrossTouran κάνει πλέον. Υπάρχει το Yeti 1,2 που και πιο μαζεμένο φαίνεται και δείχνει πιο ευχρηστο!
Το Duster -ψαχνοντας να βρουν ανταγωνιστή- θα 'συγκριθεί' με οτιδήποτε 4τροχο υπάρχει στην αγορά!
Αν το δει έξυπνα η Renault και πουλήσει ... 'πρωτοπορεία' σε κάποια θέματα/τομείς ίσως βγει πολύ κερδισμένη. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
To εργοστάσιο της Ρουμανίας δεν πρέπει να πρόκειται απο τις πλέον σύγχρονες γραμμές παραγωγής. Φυσικά την δουλειά άνετα την κάνει! Ενώ παρόντα σε πολλά στάδια τα 'ανθρώπινα' χερια!Και οι δυο 4κινήσεις (Nissan & VW) είναι αρκετά αξιόλογες. Ως προς τις δυνατότητες στέκονται άνετα ... στα λοιπά όμως είναι ένα συγκριτικό που δεν θα δούμε ποτέ.
Και μια photoshopιά αλά Nissan (Μινι ... Pathfinder)!
ααα πολυ ομορφο με την μασκα της Nissan ! να μια αλλαγη-καγκουρια που θα εκανα ανετα !
-
Ποσα θα δωσεις ομως για να το κανεις αυτο?? 1, 2Κ??? Παει το value for money!!!
-
ε οχι ρε και 1-2κ βαζεις την μασκα της Nissan και κρατας το σηματακι της dacia μην το μαμησεις και τελειως , απο εκει και περα ποσο να στοιχίζει μια νικελ μασκα ? ασε που οτι χανεις σε value for money το κερδιζεις σε μεταπωληση επειδη μετα θα ειναι nissan
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
απο εκει και περα ποσο να στοιχίζει μια νικελ μασκα ? ασε που οτι χανεις σε value for money το κερδιζεις σε μεταπωληση επειδη μετα θα ειναι nissanμου θυμιζει ενα αρθρο που ειχα διαβασει που ελεγε οτι αν αλλαξεις τα πισω φαναρια του αστρα με αυτα ισως να κερδισεις σε μεταπωληση αφου θα φαινεται σα φεισλιφτ!!!
-
Πήγα και το είδα απο κοντά
Πολύ ωραίο αμαξάκι!
Σωστό μέγεθος, με πολύ καλό εσωτερικό χώρο και καλό πορτ-παγκαζ.Τώρα αν θα έδεινα 17.290 (συν τελη, χρώμα, πινακίδες και κάποια έξτρα) κοντά δηλαδή στο 18άρι... δεν ξέρω. (για το 4χ4 πάντα)
Απο την μία δεν μου αρέσουν οι μαύροι προφυλακτήρες... απο την άλλη μου κάνουν κάπως πολλά τα 18 για αυτό το αμάξι.
Φυσικά το καλύτερ value for money είναι το βασικό 4χ2 με τα 13.990 (συν τελη, χρώμα, πινακίδες) που πάει κάπου στα 14.500 αλλά είναι δυκίνητο και με πολύ λιγότερο εξοπλισμό...Τεσπά, να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα και βλέπουμε.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το Duster -ψαχνοντας να βρουν ανταγωνιστή- θα 'συγκριθεί' με οτιδήποτε 4τροχο υπάρχει στην αγορά!
Αν το δει έξυπνα η Renault και πουλήσει ... 'πρωτοπορεία' σε κάποια θέματα/τομείς ίσως βγει πολύ κερδισμένη.Δεν χρειάζεται καμία 'πρωτοπορία' ή άλλα κόλπα του μάρκετινγκ.
Στη χώρα μας τους καταναλωτές θα τους πείσει γι' αυτό ακριβώς που είναι, όπως έκανε και η Hyundai πριν 20 χρόνια. Ένα τίμιο αυτοκίνητο και μια οικονομική επιλογή για τα χρήματα που κοστίζει. Αντί να αγοράσει κάποιος μεταχειρισμένο (άλλης μάρκας), η Dacia του το προσφέρει στα ίδια χρήματα καινούριο.
Είναι ξεκάθαρα πιστεύω τα πράγματα.
-
Μέρος της 'πρωτοπορίας' που λέω και αυτό:
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αντί να αγοράσει κάποιος μεταχειρισμένο (άλλης μάρκας), η Dacia του το προσφέρει στα ίδια χρήματα καινούριο.Μάλλον έπρεπε να πω την 'ιδέα', το 'σκεπτικό' κλπ γιατί η λέξη πρωτοπορία οδηγεί ακόμα και σε τεχνολογία αιχμής!
-
Πες το απλά διαφοροποίηση προϊόντος
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αν το δει έξυπνα η Renault και πουλήσει ... 'πρωτοπορεία' σε κάποια θέματα/τομείς ίσως βγει πολύ κερδισμένη.Δεν χρειάζεται καμία 'πρωτοπορία' ή άλλα κόλπα του μάρκετινγκ.
Στη χώρα μας τους καταναλωτές θα τους πείσει γι' αυτό ακριβώς που είναι, όπως έκανε και η Hyundai πριν 20 χρόνια. Ένα τίμιο αυτοκίνητο και μια οικονομική επιλογή για τα χρήματα που κοστίζει. Αντί να αγοράσει κάποιος μεταχειρισμένο (άλλης μάρκας), η Dacia του το προσφέρει στα ίδια χρήματα καινούριο.
Είναι ξεκάθαρα πιστεύω τα πράγματα.
Η Hyundai έβγαλε πριν 20 χρόνια φτηνά αυτοκίνητα πόλης και το μικρό οικογενειακό Accent που έδωσε την δυνατότητα σε πολύ κόσμο να αποκτήσει μικρό οικογενειακό...
Η Hyundai έβγαλε φτηνή κουπεδιά για τους νέους και για όσους αισθάνονταν νέοι και δεν είχαν φράγκα για τα 'πορτοφολάτα αυτοκίνητα'...
Η Hyundai έκανε επιθετικό μάρκετινγκ (τιμές, προσφορές, δώρα, πλούσιοι εξοπλισμοί κλπ...) και για κάποια χρόνια ήταν πρώτη σε πωλήσεις...Το Duster δεν έχει καμιά σχέση με όλα αυτά.
Άλλο αυτοκίνητο, άλλο πελατολόγιο, άλλες ανάγκες, άλλη εποχή...Αλλιώς σκέφτονται οι Κορεάτες και εντελώς διαφορετικά οι ΡουμανοΓάλλοι...
-
Δεν είναι τόσο άσχετο καθώς σχολίασα για τα δεδομένα της Ελλάδας και όχι γενικά. Πέρα από αυτό όμως οι ομοιότητες υπάρχουν και σε άλλους τομείς.
Τα Hyundai του τότε βασιζόντουσαν σε μηχανικά μέρη της Mitsubishi.
Τα Dacia του σήμερα σε αυτά της Renault.Δεν υπάρχει μόνο το Duster. Υπάρχει και το Logan και το Sandero που μια χαρά παίζουν το ρόλο που είχε π.χ. το Accent.
Τότε όσοι αγόραζαν Hyundai/kia ήταν ακριβώς γι αυτό το λόγο. Με όριο τα 10κ αγόραζες καινούριο αυτοκίνητο με τις εγγυήσεις του (που για να πάρεις αντίστοιχο άλλης μάρκας ήθελες αρκετά παραπάνω χρήματα ή αλλιώς πήγαινες σε μεταχειρισμένο).
Επίσης, αν δεις λίγο πιο αντικειμενικά τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς με τις υπάρχουσες συνθήκες, μια χαρά θα ξαναγυρίσουμε στα επίπεδα του '90...
-
Απλώς δεν ακολούθησε την ίδια σειρά των μοντέλων με τους Κορεάτες.
Μετά το Logan (απλό 4θυρο φτηνό sedan) έβγαλε το Logan MCV (με MPV/SW χαρακτηριστικά), το Pickup (μια κατηγορία που και εκεί υπάρχει θέση για ... φτηνό με καρότσα), μετα το Sandero (κλασικό 5θυρο supermini), ακολούθησε το Stepway (σαν κάτι lifestyle supermini), έβγαλε το Duster (ένα φτηνό 5θυρο SUV που δεν υπήρχε στην αγορά) ενώ πιθανολογούνται μετέπειτα ένα Coupe και ένα μεσαίο Sedan. Να πω την αλήθεια πολλά στον αριθμό μοντέλα.Σε 20 χρόνια απο τώρα η Dacia ... δεν έχει λόγο να γίνει η τωρινή Hyundai/Kia για τον απλό λόγο πως υπάρχει η Renault με την δική της γκάμα! Πιστευω ότι σε 20 χρόνια θα εξακολουθεί αυτή τη θέση, τη θέση του value for money, low badget κλπ.
-
Βασικά η Ντάτσια είναι ένα σήμα, το οποίο ο κατέχων (Ρενώ) θα το πάει εκεί που θέλει αυτός χωρίς να την ρωτήσει. Η Χιουντάι ήταν και είναι ένα τσαεμπόλ (κολοσσός) που αποφασίζει μόνος του τις τύχες του.
Στις αρχές του '90 η Χιουντάι (όλη μαζί ) παρήγαγε το 8% του ΑΕΠ της Ν. Κορέας , ενώ η Ντάτσια ήταν ένα ξοφλημένο μικρό εργοστάσιο με παρωχημένα προιόντα.
Υπάρχουν ομοιότητες σε κάποια προιόντα με τότε και στην πολιτική τιμών, αλλά υπάρχουν και τεράστιες διαφορές σε θέματα γκάμας, προοπτικών, δυναμικής κ.α. και αυτά είναι πολύ σημαντικά στην εικόνα που αποκρυσταλλώνει ο πελάτης και που χαρακτηρίζει στο εφεξής την φίρμα στα μάτια του.
Κάποιος πρόεδρος της Χιουντάι είπε, όταν έκαναν μια τελετή για την επανεισαγωγή της φίρμας στην ελληνική αγορά στα τέλη του 1980 για το όραμα που είχαν το vision 2000, ότι το 2000 φιλοδοξούσαν να είμαστε στους πέντε μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο. Το κατάφεραν, και το κατάφεραν μόνοι τους. -
Η Dacia αυτή την αποστολή έχει εξαρχής. Να πλασάρει χαμηλού κόστους μοντέλα στην αγορά. Και ήδη από ότι έχω ακούσει στην Γαλλιά και σε άλλες χώρες κάνει καλά νούμερα σε πωλήσεις. Hyundai δεν πρόκειται σίγουρα να γίνει και ούτως ή άλλως δεν αποσκοπεί εκεί, ούτε σκοπεύει να αλλάξει φιλοσοφία στην πορεία.
Απλά το να πλασαριστεί στη χώρα μας σε υψηλές θέσεις σε πωλήσεις, ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύουμε (και σε ακόμα πιο δύσκολες που έρχονται), δεν είναι καθόλου απίθανο.
Για αυτό και ο παραλληλισμός με τη Hyundai πριν 20 χρόνια στην χώρα μας.
-
Δεν ξέρω για ποια γκάμα DACIA μιλάτε, αλλά μέχρις στιγμής μόνο στο ίντερνετ έχω δει αυτή την γκάμα...
Στο δρόμο δεν έχω δει ακόμα αυτοκίνητο DACIA... και κάποια μοντέλα από ότι ξέρω είναι αρκετό καιρό στην παραγωγή.
Επίσης δεν έχω δει ακόμα επίσημη εμπορία Dacia, με λογότυπα κλπ...κλπ... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Επίσης δεν έχω δει ακόμα επίσημη εμπορία Dacia, με λογότυπα κλπ...κλπ...Σε όλες τις αντιπροσωπίες της Renault 'συστεγάζεται' και η Dacia.
Ο ίδιος πωλητής που θα σου δείξει το Megane RS θα σου δείξει και το Sandero 1,2.Εδώ πάνω μάλιστα ένας έχει στην έκθεση του το Duster δίπλα στο Koleos και το ρουμάνικο δείχνει πολύ πολύ ομορφότερο από το ... κορεάτικο!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σε όλες τις αντιπροσωπίες της Renault 'συστεγάζεται' και η Dacia.
Ο ίδιος πωλητής που θα σου δείξει το Megane RS θα σου δείξει και το Sandero 1,2.
...Σοβαρά μιλάς; ...
Δηλαδή ο ίδιος πωλητής είναι και για τις δύο μάρκες;
Δηλαδή πας για το sandero ή το duster και ο πωλητής αρχίζει και σου λέει να πάρεις renault;
Δεν είναι λογικό να προωθούν την renault;Προσπαθώ να καταλάβω την πολιτική πωλήσεων. Χλωμό. Άκρη δεν βρίσκω...
-
Στην Αθήνα η ΡΕΝΗΛ και η ΠΛΑΜΑΡ έχουν διαφορετικές εκθέσεις για τα Dacia! Δεν ξέρω αν έχουν και άλλες!
Και έχω δει όλη τη γκάμα στο δρόμο εκτός από το νέο duster! Στη Λαμία ειδικά έχω πετύχει πολλά επαγγελματικά και κάποια Sandero Stepway! Αθήνα πετυχαίνω που και που κανένα Sandero! Στη καλύτερη κανένα Logan MCV! -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σε όλες τις αντιπροσωπίες της Renault 'συστεγάζεται' και η Dacia.
Ο ίδιος πωλητής που θα σου δείξει το Megane RS θα σου δείξει και το Sandero 1,2.
...Σοβαρά μιλάς; ...
Δηλαδή ο ίδιος πωλητής είναι και για τις δύο μάρκες;
Δηλαδή πας για το sandero ή το duster και ο πωλητής αρχίζει και σου λέει να πάρεις renault;
Δεν είναι λογικό να προωθούν την renault;Προσπαθώ να καταλάβω την πολιτική πωλήσεων. Χλωμό. Άκρη δεν βρίσκω...
γιατί σου φαίνεται περίεργο ;
στην Βελμαρ στον Γέρακα στον ίδιο χώρο μόνο με ένα χώρισμα μικρό υπάρχουν 2 εκθέσεις , Saab & Seat. Λες να μπει ο άλλος για Seat και να του πει πάρε Saab ;
απλά συστεγάζονται αφού είναι ιδίων συμφερόντων εν ελλάδι. (Ομιλος Βασιλάκη)
κάτι αντίστοιχο θα γίνεται και στην Dacia. Λογικό αφού υπάρχει έτοιμο δίκτυο από την μαμά Renault ειδικά σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς.
Dacia Duster