-
Μήπως πέρασες από κανά ποτάμι μέσα ή τέλως πάντων μπήκες σε πολύ νερό; Μήπως πήρε δηλαδή νερό η εξάτμιση ή έκαψες αισθητήρα λ; Πιθανότατα να κάνω λάθος...
-
Οχι φιλε μου δεν εχω κανει κατι τετοιο.Στην αντιπροσωπεια για ραντεβου εχουν απο τριτη μετα το πασχα ουτε μονο για εγκεφαλο.Τωρα δεν εχω παρατηρησει οτι δυσλειτουργει το αυτοκινητο πχ δεν κομπιαζει δεν τραβαει δουλευει ρολοι!!Αυτο που με φοβιζει ειναι μην επιδεινωσω κανα προβλημα!!!
-
Μου το ειχε κανει μετα απο καποιες μικροδιακοπες για αρκετο χρονικο διαστημα και μετα την τοποθετηση ενος ενισχυτη δυναμης του μοτερ.Η βλαβη που διαγνωσθηκε ηταν προβλημα στο κυκλωμα ψεκασμου 3ου και 4ου κυλινδρου.Στη συνεχεια το μποξ αφαιρεθηκε και εκανα επαναπρογραμματισμο του εγκεφαλου.Μετα απο ενα διμηνο που τον εχω κανει,ανα διαστηματα νιωθω αυτες τις μικροδιακοπες,αλλα μεχρι στιγμης δεν μου εχει ξανα αναψει το τσεκ εντζιν.
Το αναμα της της ενδειξης αυτης το εχω ακουσει ξανα παντως απο κατοχο QQπου εχει τον ιδιο με μας κινητηρα. -
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Γεια σας παιδια!!Χθες ερχομενος απο ταξιδι μου αναβει ενα ωραιοτατο πορτοκαλι λαμπακι στο κεντρο του ταμπλο.Αυτο κατα το manual βλαβη στο συστημα ελεγχου του συστηματος αντιρρυπανσης!!Αυτο που μου ειπαν ειναι να το ανοιξω με 4000-4500 στροφες
πανω απο 3000 τελοσπαντων να ξεμπουκωσει.Ματαια οσο και να διατηρησα ψηλα τις στροφες με χαμηλη σχεση αυτο μουλαρωσε και δεν σβηνει.Μαλλον κατι αλλο πρεπει να συμβαινει γιατι εγω οπου μπορεσω το ανοιγω.Εχει κανεις αλλο τετοιο συμπτωμα????Τωρα του εχω βγαλει τον πολο απο την μπαταρια μηπως και σβησει μετα το ανοιγμα.Θα ενημερωσω για νεοτερα γαμω τα egr και dpf που πηγαν και τα εβαλαν!!!!!!α ρε γαμώτο, στην ίδια νταλίκα ήρθαν τα duster μας στην Πάτρα σχεδόν μαζί έβγαλαν βλάβη! Ελπίζω να μην είναι τίποτα τελικά. Που έβαλες πετρέλαιο; Νομίζω είναι ιδιαίτερα πιθανό απλώς να έβαλες κακής ποιότητας καύσιμο και να μην είναι τίποτα...
ΥΓ: τελικά παρήγγειλα καινούριο εγκέφαλο τιμονιού και τον περιμένω.
-
Γεια σας φιλοι μου.Το αυτοκινητο μπηκε στον εγκεφαλο και η βλαβη που βρεθηκε ηταν μπεκ 2ου κυλινδρου.Του καναμε reset το πηγαμε βολτα δεν ξαναματαναψε και μου φαινεται οτι πηγαινει καλυτερα το αυτοκινητο.Τι γνωμη εχετε ειναι θεμα καυσιμου???Μαλλον οχι γιατι εγινε σε ενα μπεκ.Θα ηθελα να ευχαριστησω την αντιπροσωπεια της renault στην Πρεβεζα του κυριου Ζηκιδη για την αμεσοτατη ανταποκριση στο προβλημα μου παρολο που δεν υπηρχε ραντεβου ουτε για δειγμα.Στην πολη μου απλα μου ειπαν ελα σε καμμια εβδομαδα να το δουμε ουτε συζητηση να μπει μονο στον εγκεφαλο!!!!
-
Oπως ειχα γραψει και παραπανω μου ειχε αναψει κι εμενα,η διαγνωση ηταν κυκλωμα 3ου και 4ου κυλινδρου και οπως κι ενα μετα το ρισετ ολα καλα.Να οφειλεται στο καυσιμο το βλεπω απιθανο γιατι βαζω v power σε καρατσεκαρισμενο πρατηριο.
Σου εκανε εσενα καποιες μικροδιακοπες εν κινησει? -
Οχι φιλε δεν μου εκανε κατι ουτε διακοπες ουτε τιποτε!!!!Δεν ξερω αν πρεπει να ριξω κανα μαντζουνι στο ρεζερβουαρ.Καπου εχω ακουσει οτι μονο καθαριστικα της βυρτ εγκρινει η renault για τα πετρελαιοκινητα αλλα δεν ξερω αν αυτο ευσταθει.Θα κανω καποια ταξιδια τωρα το πασχα και θα δω αν αναψει παλι και θα ενημερωσω.
-
Ο χρήστης Hlias_GR έγραψε:
Φιλε Ηλια κανα νεο απο το προβλημα σου με το τιμονι???Βρηκες ποιο ηταν το προβλημα???
Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο. Χθες τελικά μου είπαν πως θέλει αντικατάσταση ο εγκέφαλος υποβοήθησης τιμονιού. Για να γίνει η διάγνωση αρχικά επικοινώνησαν με τα κεντρικά στην Αθήνα κι αυτοί με Γαλλία.
Δεν υπάρχει καν στην Ελλάδα. πρέπει να τον παραγγείλουμε από Γαλλία (10 μέρες; 2 εβδομάδες;).
Δεν έδωσα το ΟΚ ακόμα γιατί σκέφτομαι και για μεταχειρισμένο (γιατί φυσικά δεν είναι κάθολου φθηνός) αν και με αποθάρρυναν από αντιπροσωπεία. Μου είπαν πως ο ίδιος εγκέφαλος από άλλο μοντέλο ρενό μπορεί να μη δουλεύει σωστά λόγω άλλου προγραμματισμού.
Έμπλεξα για 5 μόλις μήνες μετά την εγγύηση...ωωχ. Ποιον επέλεξες; Μεταχειρισμένο ή καινούργιο και με τι κόστος;
-
Γειας σας φιλοι μου και χρονια πολλα.Μετα απο μια εβδομαδα εντατικων χιλιομετρων ολα καλα δεν αναψε ξανα τιποτα.Απο οτι μου ειπε ο τεχνικος καποιο σπουπιδακι περασε απο το μπεκ και το αποθηκευσε σαν δυσλειτουργια στιγμιαια και τιποτα περισσοτερο.Κατα τα αλλα εκανα μια αλλαγη φιλτρου πετρελαιου στα 62000χλμ και φιλτρου αερα στα 30000χλμ.Το φιλτρο πετρελαιου ειχε πιασει σαν πισσα στο κατω μερος βεβαια δεν το πηρα ομως να το χειρουργησω να δω παραμεσα.Σκεφτομαι να του βαζω στο ρεζερβουαρ αυτο (http://www.wurth.gr/uploads/infos/P 0 ... -13043.pdf)προληπτικα!!!!
-
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Γειας σας φιλοι μου και χρονια πολλα.Μετα απο μια εβδομαδα εντατικων χιλιομετρων ολα καλα δεν αναψε ξανα τιποτα.Απο οτι μου ειπε ο τεχνικος καποιο σπουπιδακι περασε απο το μπεκ και το αποθηκευσε σαν δυσλειτουργια στιγμιαια και τιποτα περισσοτερο.Κατα τα αλλα εκανα μια αλλαγη φιλτρου πετρελαιου στα 62000χλμ και φιλτρου αερα στα 30000χλμ.Το φιλτρο πετρελαιου ειχε πιασει σαν πισσα στο κατω μερος βεβαια δεν το πηρα ομως να το χειρουργησω να δω παραμεσα.Σκεφτομαι να του βαζω στο ρεζερβουαρ αυτο (http://www.wurth.gr/uploads/infos/P 0 ... -13043.pdf)προληπτικα!!!!Και πολύ καλά θα κάνεις. Ένας ταξιτζής, ένας με τράκτορα και ένας με SUV (φίλοι μου) χρησιμοποιούν παρόμοια καθαριστικά.
-
Δηλαδή φίλε TEOHUNTER ούτε γάτα, ούτε ζημιά! Προσωπικά εγώ κάθε 5 γεμίσματα βάζω πρόσθετο για τον καθαρισμό των μπεκ ενώ για τον μήκυτα κάθε 10000. Βέβαια το αυτοκίνητο ακόμη έχει λίγα χλμ (μόλις 25000) αλλά λειτουργεί σαν ρολόι.
-
Δεν ξερω το κοστος αυτων των προσθετων,αλλα αν ειναι σχετικα υψηλο και καθε πεντε γεμισματα να βαζεις και ενα,τοτε εξισωνεται η τιμη του πετρελαιου με της βενζινης.
-
Μόλις 11 ευρώ ήταν το κόστος στο τελευταίο φιαλίδιο που προμηθεύτηκα και το 'μοίρασα σε 2 μέρη'. Το κόστος αυτό νομίζω πως δεν είναι αποτρεπτικό αν είναι να έχω μια σχετική ηρεμία στο κεφαλάκι μου.
-
Σωστα,δεν ειναι σημαντικο το κοστος αυτο.Θα το δοκιμασω.
-
Τελικά έβαλα καινούριο εγκέφαλο στο τιμόνι (όχι μεταχειρισμένο). Όλα καλά τώρα. Αν και φοβόμουν μάλιστα πως δε θα έκανα πάσχα με το αυτοκίνητο, το είχα πάρει από Μ. Τετάρτη. Η αρχική τιμή που μου έδιναν για το ανταλλακτικό ήταν περίπου στο χιλιάρικο και μου έκαναν στη συνέχεια μία έκπτωση. Αυτή είναι η λιανική τιμή που δίνουν όλες οι αντιπροσωπείες.
Τελικά όμως πρέπει να πω πως μου έκαναν μια πολύ σημαντική έκπτωση (σε συνεργασία με τον εισαγωγέα) -
Ο χρήστης Hlias_GR έγραψε:
Τελικά έβαλα καινούριο εγκέφαλο στο τιμόνι (όχι μεταχειρισμένο). Όλα καλά τώρα. Αν και φοβόμουν μάλιστα πως δε θα έκανα πάσχα με το αυτοκίνητο, το είχα πάρει από Μ. Τετάρτη. Η αρχική τιμή που μου έδιναν για το ανταλλακτικό ήταν περίπου στο χιλιάρικο και μου έκαναν στη συνέχεια μία έκπτωση. Αυτή είναι η λιανική τιμή που δίνουν όλες οι αντιπροσωπείες.
Τελικά όμως πρέπει να πω πως μου έκαναν μια πολύ σημαντική έκπτωση (σε συνεργασία με τον εισαγωγέα)Νομικά μπορούσαν να μην το κάνουν. Αλλά δε μπορείς να μην κάνεις έκπτωση καλή σε πελάτη που η εγγύηση έχει λίγους μήνες που έληξε. Κάνεις καλό και στο όνομα της εταιρίας που εξυπηρετείς. Μου φαίνεται το νέο ανταλλακτικό έχει δύο χρόνια εγγύηση.
-
Ο χρήστης Μαρουσιώτης έγραψε:
Σωστα,δεν ειναι σημαντικο το κοστος αυτο.Θα το δοκιμασω.Τελικά δοκίμασες κάτι για το αγρίμι; Αν ναι, εντυπώσεις;
-
Σπυρο,δεν το εχω βαλει ακομα.Η αμελεια ειναι ενα απο τα ελατωματα μου.Και εχω πολλα...
-
Μην ανησυχείς. Δεν είσαι ο μόνος. Εγώ να δεις...
-
Dacia Duster