-
Το τευχος Φεβρουαριου των 4 τροχων εχει επιτελους μια παρουσιαση του duster 1.5 dci 4x4 και μια δοκιμη του κινητηρα του σε juke 1.5dci.Ελπιζω σε καποιο επομενο τευχος να γινει αναλυτικη δοκιμη και παρουσιαση του 1,5 dci.Διαβασα στο autobild το τεστ το οποιο δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο.Εκεινο που μου εκανε εντυπωση ειναι το ποσο αργο ειναι το 1,6 βενζινα.Αν ισχυουν αυτα που λεει απο 60 σε 110 με τεταρτη το dci θελει 7,4 και το 1,6 21,5!!!!Ακομα λεει μια αργοπορια να παρει μπροστα το πρωι με κρυο καιρο παροτι του εχουν βαλει καλυτερα μπουζι!!!Μαλλον εννοει προθερμαντηρες.Αν αφησεις να σβησει το λαμπακι της προθερμανσης παιρνει πιστευω ακαριαια μπρος απο οτι εχω παρατηρησει.Αληθεια στο 1,5dci χρειαζεται να περιμενεις να σβησει το λαμπακι της προθερμανσης η οχι???Γνωστος μου που εχει πολο 1,2 πετρελαιο δεν κανει καμμια προθερμανση ουτε του ειπαν να κανει κατι τετοιο.Πιθανον ειναι πιο συγχρονος ο κινητηρας του και δεν εχει τετοιο λαμπακι.Το ιδιο μπορει να ισχυει και στον ολοκαινουργιο 1,6 diesel της renault
-
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Ακομα λεει μια αργοπορια να παρει μπροστα το πρωι με κρυο καιρο παροτι του εχουν βαλει καλυτερα μπουζι!!!Μαλλον εννοει προθερμαντηρες.Αν αφησεις να σβησει το λαμπακι της προθερμανσης παιρνει πιστευω ακαριαια μπρος απο οτι εχω παρατηρησει.Αληθεια στο 1,5dci χρειαζεται να περιμενεις να σβησει το λαμπακι της προθερμανσης η οχι???Γνωστος μου που εχει πολο 1,2 πετρελαιο δεν κανει καμμια προθερμανση ουτε του ειπαν να κανει κατι τετοιο.Πιθανον ειναι πιο συγχρονος ο κινητηρας του και δεν εχει τετοιο λαμπακι.Το ιδιο μπορει να ισχυει και στον ολοκαινουργιο 1,6 diesel της renaultη αρχη λειτουργιας του πετρελαιοκινητηρα ειναι η αυταναφλεξη του ιδιου καυσιμου λογω της (υψηλης) συμπιεσης και θερμοκρασιας*. οταν λοιπον ειναι κρυος ο κινητηρας δεν προ-υπαρχει υψηλη θερμοκρασια για να δουλεψει, γι' αυτο και τοποθετουνται οι προθερμαντηρες. στα πολυ κρυα αντε να κρατησει το πολυ 3 δευτερα, τις υπολοιπες μερες ουτε 1..
αυτο με το polo μου φαινεται λιγο κουλο. οσα diesel εχει τυχει να δω εχουν το συστημα αυτο με την χαρακτηριστικη πορτοκαλι ενδειξη.*γι' αυτο και 'ταιριαζει' απολυτα το τουρμπο με τα diesel. δωσ' τους πιεση και παρτους την ψυχη...
-
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΥΠΗΡΞΑ ΚΑΤΟΧΟΣ 14 ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.VW BEETLE,VISA CITROEN,DATSUN CHERRY 1300,DATSUN 1000,DATSUN 1600 GTI,ALFA 75 1600H,YUNDAI ACCENT.MAZDA MX3 1600,VW FOX 1400,SONATA HYUNDAI SONATA(ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ),DACIA DUSTER 4X2 ΒΕΝΖΙΝΗ.ΟΛΑ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ SONATA.ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΙΟ ΤΙΜΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΗΤΑΝ ΤΟ SONATA KAI (ΕΤΣΙ ΔΕΙΧΝΕΙ )TO DUSTER.ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ DRIVE TEST ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΝ,ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΣ.
ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ DUSTER EINAI H ΥΠΑΡΞΙΣ ΤΑΜΠΟΥΡΩΝ ΠΙΣΩ. -
Καταρχήν καλοτάξιδο φίλε μου !!!
To terios θα σε πάει εκεί που τα άλλα δεν θα φτάσουν ποτέ και με ποσοστό αξιοπιστίας που είναι το άθροισμα όλων των άλλων μαζί.
Σε τεχνική εταιρία δουλεύω, χιόνι, κρύο, πάγο και τρελές συνθήκες.
Η εταιρία μας είχε το προνόμιο να έχει πάρει αρκετά αυτοκίνητα από αυτά που έχετε αναφέρει παραπάνω ακόμα και duster 1,5dci 4x4.
Τα άλλα είναι απλά για πολύ λίγα. Είναι κούρσες με τετρακίνηση που αν την ζορίσεις λίγο παραπάνω πρέπει να πάρεις μάσκα από την μυρωδιά που έχει μέσα η καμπίνα και ας τα δείχνουν στα διαφημιστικά video ότι κάνουν “παπάδες” ναι άλλα για ' 10 λεπτά' μόνο πριν αρχίσει να παραδεινετε η τετρακίνηση τους.
Και από ανάρτηση ο πίσω άξονας στα φοβερά που αναφέρθηκαν επειδή είναι κούρσες έχουν 5 -10 cm βραχίονα το μικρο τερατοειδή όμως 40cm. Αυτό επειδή και εγώ δεν καταλάβαινα όταν το είδα στην πράξη τι σημαίνει έμεινα παγωτό. Περνάει από σημεία που τα άλλα λόγο έλλειψης άρθρωσης άπλα κολανε.
Ξέχασα να αναφερθώ και το μπλοκε στον πίσω άξονα.... Καλά τα ηλεκτρονικά συστήματα αλλά τα κλασικά πάντα είναι καλύτερα για τις σκληρές συνθήκες.
Το Terios Ένα από τα τελευταία 4wd με πραγματική 4κινηση. Εντάξει στο δρόμο κουράζει λίγο η τραχύτητα του κινητήρα άλλα το περπάτημα είναι πολύ άνετο σαν να οδηγάς κατή πολύ μεγαλύτερο.
Καλό θα είναι να μην το συγκρίνουμε με τα υπόλοιπα γιατί αν τα συγκρινεις σε δυνατότητες και αξιοπιστία είναι πολύ φθηνότερο και εμείς που τα ξεσκίζουμε λόγο δουλείας μπορούμε να σας το πούμε.
Όσο για την μη εισαγωγή τους πλέον στην ευρωπη το κανόνισαν και αυτό οι φίλοι μας γερμανοι κάνοντας τις εισαγωγές των ιαπωνικών αυτοκίνητων τόσο ακριβές που είναι ασύμφορες λόγο αντιστοιχίας νομίσματος € με γιεν και των προδιαγραφών euro που τεριαζουν στις δίκες τους κατασκευές που εάν δεν κατασκευάζονται κοντά στην ευρωπη είναι πολύ μα πολύ πιο ακριβά.
Κλείνοντας το θέμα των ανταλλακτικών θα γίνεται από το παλιό δίκτυο και πιθανό και από της toyota.
Αυτά γιατί δεν αντέχω άλλο να ακούω να συγκρίνουν μπριζολίτσες με καρπούζια.
Καλή συνεχεία σε όλους.
-
Καλα ολα αυτα που γραφεις,αλλα δεν εχουν και πολυ σχεση με το νημα
-
Ο χρήστης cmvrgr έγραψε:
Καταρχήν καλοτάξιδο φίλε μου !!!To terios θα σε πάει εκεί που τα άλλα δεν θα φτάσουν ποτέ και με ποσοστό αξιοπιστίας που είναι το άθροισμα όλων των άλλων μαζί.
Σε τεχνική εταιρία δουλεύω, χιόνι, κρύο, πάγο και τρελές συνθήκες.
Η εταιρία μας είχε το προνόμιο να έχει πάρει αρκετά αυτοκίνητα από αυτά που έχετε αναφέρει παραπάνω ακόμα και duster 1,5dci 4x4.
Τα άλλα είναι απλά για πολύ λίγα. Είναι κούρσες με τετρακίνηση που αν την ζορίσεις λίγο παραπάνω πρέπει να πάρεις μάσκα από την μυρωδιά που έχει μέσα η καμπίνα και ας τα δείχνουν στα διαφημιστικά video ότι κάνουν “παπάδες” ναι άλλα για ' 10 λεπτά' μόνο πριν αρχίσει να παραδεινετε η τετρακίνηση τους.
Και από ανάρτηση ο πίσω άξονας στα φοβερά που αναφέρθηκαν επειδή είναι κούρσες έχουν 5 -10 cm βραχίονα το μικρο τερατοειδή όμως 40cm. Αυτό επειδή και εγώ δεν καταλάβαινα όταν το είδα στην πράξη τι σημαίνει έμεινα παγωτό. Περνάει από σημεία που τα άλλα λόγο έλλειψης άρθρωσης άπλα κολανε.
Ξέχασα να αναφερθώ και το μπλοκε στον πίσω άξονα.... Καλά τα ηλεκτρονικά συστήματα αλλά τα κλασικά πάντα είναι καλύτερα για τις σκληρές συνθήκες.
Το Terios Ένα από τα τελευταία 4wd με πραγματική 4κινηση. Εντάξει στο δρόμο κουράζει λίγο η τραχύτητα του κινητήρα άλλα το περπάτημα είναι πολύ άνετο σαν να οδηγάς κατή πολύ μεγαλύτερο.
Καλό θα είναι να μην το συγκρίνουμε με τα υπόλοιπα γιατί αν τα συγκρινεις σε δυνατότητες και αξιοπιστία είναι πολύ φθηνότερο και εμείς που τα ξεσκίζουμε λόγο δουλείας μπορούμε να σας το πούμε.
Όσο για την μη εισαγωγή τους πλέον στην ευρωπη το κανόνισαν και αυτό οι φίλοι μας γερμανοι κάνοντας τις εισαγωγές των ιαπωνικών αυτοκίνητων τόσο ακριβές που είναι ασύμφορες λόγο αντιστοιχίας νομίσματος € με γιεν και των προδιαγραφών euro που τεριαζουν στις δίκες τους κατασκευές που εάν δεν κατασκευάζονται κοντά στην ευρωπη είναι πολύ μα πολύ πιο ακριβά.
Κλείνοντας το θέμα των ανταλλακτικών θα γίνεται από το παλιό δίκτυο και πιθανό και από της toyota.
Αυτά γιατί δεν αντέχω άλλο να ακούω να συγκρίνουν μπριζολίτσες με καρπούζια.
Καλή συνεχεία σε όλους.
Γίνε αν θες λίγο πιο συγκεκριμένος γιατί μιλάς πολύ γενικά. Μιλάς για κούρσες με τετρακίνηση που αν τις ζορίσεις λίγο παραπάνω παίρνεις μάσκα από την μυρωδιά που έχει μέσα η καμπίνα κτλ κτλ. Αναφέρεσαι στο DUSTER 1.5Dci; Δηλαδή οδηγήσατε στην εταιρεία που εργάζεσαι το συγκεκριμένο μοντέλο και έγιναν όλα όσα περιγράφεις; Και για να ξεκαθαρίσω κάτι ΔΕΝ είμαι κάτοχος DUSTER αλλά είναι μέσα στις πρώτες επιλογές μου όταν έρθει η ώρα να αγοράσω αυτοκίνητο. Παρακολουθώ αυτό το forum και γενικά έχω διαβάσει διάφορες κριτικές για το DUSTER και δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάτι τόσο αρνητικό όπως το περιγράφεις εσύ. Θα με ενδιέφερε λοιπόν να μάθω (υποθέτω ότι θα ενδιαφέρει και άλλους εδώ μέσα) αν όλα αυτά που γράφεις έχουν γίνει στην πράξη ή απλά είναι υποθέσεις.
-
Καλησπέρα κι από εμένα.Όντας πρώην κάτοχος ενός Favorit της μετά VW εποχής, από το οποίο πέραν της πενιχρής ποιότητας δεν είχα κανένα πρόβλημα, θα ήθελα να μου πείτε όσοι έχετε το 1.5 4Χ4 τί πρόβληματα έχετε αντιμετωπίσει είτε μηχανικά είτε ηλεκτρικά και εάν υπάρχει γενικά υποστήριξη ικανοποιητική από τις αντιπροσωπείες.Επίσης αν είναι ο ίδιος κινητήρας σε nissan renault dacia ισχύουν τα ίδια πράγματα για το service?Δηλαδή αν δεν είμαι ικανοποιημένος από το service του αντιπροσώπου της renault μπορώ να το πάω στη Nissan?Και κάτι τελευταίο.Αξίζει να δώσεις τη διαφορά για να πάρεις την έκδοση που είναι καθρέφτες και προφυλακτήρες βαμμένοι στο χρώμα του αμαξώματος?
Σας ευχαριστώ όλους και συγγνώμη αν σας κούρασα... -
Τα πρώτα duster είχαν βγάλει κάποιο θέμα με το δείκτη βενζίνης. Αλλά λύθηκε σε όλους εντός εγγύησης. Στα τελευταία δεν έχει ακουστεί ξανά κάτι τέτοιο. Κάποιο άλλο κλασσικό πρόβλημα δεν θυμάμαι να έχει εμφανιστεί.
Τα service είναι γενικά αρκετά οικονομίκα. Μεμωνομένοι αντιπρόσωποι σε όλα τα δίκτυα υπάρχουν που είναι προς αποφυγήν. Αν είσαι Αθήνα θα βρεις κάτι καλό σίγουρα. Επαρχία όμως είναι πιο περιορισμένα τα πράγματα.
Ο κινητήρας ίδιος είναι και έχουν ίδια συντήρηση σε Renault,Nissan,Dacia και σύντομα στη mercedes a class. Οπότε δεν θα έχεις θέμα για ότι αφορά κινητήρα να πηγαίνεις και αλλού.
Εννοείς αν αξίζει η διαφορά μεταξύ Ambiance και Laureate? Αν εννοείς αυτό ναι. Καθώς το Ambiance έχει κ άλλες ελείψεις πέρα από τις εμφανείς π.χ. δεν έχει προεντατήρες ζωνών ασφαλείας κλπ κλπ. Αν αντέχεις οικονομικά πρόταση μου Laureate με ESP.
Βέβαια νομίζω η οικονομική διαφορά μεταξύ των 2 εκδόσεων αυτή τη περίοδο πρέπει να είναι αισθητά μεγάλη γιατί στην Ambiance πρέπει να ισχύει -1.500 ενώ στην Laureate όχι. Αλλά το τελευταίο με επιφύλαξη.
-
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Τώρα έχω ένα picanto στο οποίο έσπάσε ο στρόφαλος (προβληματική πάρτιδα).Γιατί να βάλω esp σε 4Χ4?Δε μπερδεύει στο χώμα?Σε τί τιμή φτάνει με esp?
-
Για την επιρροή του ESP στο χώμα ας σου απάντησει κάποιος που το έχει δοκιμάσει. Δεν γνωρίζω να σου πω περισσότερα.
-
Ο χρήστης jpk chios έγραψε:
Καλησπέρα κι από εμένα.Όντας πρώην κάτοχος ενός Favorit της μετά VW εποχής, από το οποίο πέραν της πενιχρής ποιότητας δεν είχα κανένα πρόβλημα, θα ήθελα να μου πείτε όσοι έχετε το 1.5 4Χ4 τί πρόβληματα έχετε αντιμετωπίσει είτε μηχανικά είτε ηλεκτρικά και εάν υπάρχει γενικά υποστήριξη ικανοποιητική από τις αντιπροσωπείες.Επίσης αν είναι ο ίδιος κινητήρας σε nissan renault dacia ισχύουν τα ίδια πράγματα για το service?Δηλαδή αν δεν είμαι ικανοποιημένος από το service του αντιπροσώπου της renault μπορώ να το πάω στη Nissan?Και κάτι τελευταίο.Αξίζει να δώσεις τη διαφορά για να πάρεις την έκδοση που είναι καθρέφτες και προφυλακτήρες βαμμένοι στο χρώμα του αμαξώματος?
Σας ευχαριστώ όλους και συγγνώμη αν σας κούρασα...Καλημέρα. Είμαι κάτοχος του Laureate 1.5 dCi (χωρίς esp) εδώ και 16 μήνες και έχω διανύσει 42.000 χλμ. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι τα ακόλουθα:
- Αν δεν σε ενοχλεί η προχειρότητα του, ακόμη και οι βίδες στις ποτηροθήκες είναι στραβά βιδωμένες, και έχεις χρόνο να επενδύσεις σε συνεργείο για τα μικροπροβλήματα που θα βγάλει το αμάξι είναι σχετικά καλό.
- Στη πρώτη γενιά είχαμε όλοι πρόβλημα με τον δείκτη καυσίμου (λάθος ένδειξη), εμένα μου έβγαλε πρόβλημα και στην αντλία νερού, η οποία αλλάχτηκε μετά από πολύ περίμενε. Άλλα προβλήματα που έχω ακούσει είναι στο cd player, στο δίσκο, στο a/c που τα σωληνάκια ήταν γυρισμένα προς τα μέσα και μούχλιασε η μοκέτα, ένα παράθυρο που συντονίζει....
- Με έχει πάει παντού (σε άμμο δεν το βάζω, αλλά έχω ανέβει στην κορυφή των λευκών ορέων χωρίς γκρίνια) και με πάει και γρήγορα και με άνεση και σχετικά οικονομικά(6.2 lit/100 χιλ).
- Νομίζω ότι αξίζει η πιο πλούσια έκδοση (Laureate) από την Ambiance.
- Για το σέρβις δεν το χω ψάξει
αν κάτι άλλο θες ρώτησε με
-
Βέβαια Kriti40 αν θυμάμαι σωστά πρέπει εντός του forum να είναι ο μόνος που είχες τόσα προβληματάκια μαζεμένα. Το κλασσικό που είχαν οι πρώτες παρτίδες ήταν ο δείκτης καυσίμου αλλά στις νέες δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα. kriti40 ελπίζω αφού έλυσες τα πρώτα προβληματάκια να συνεχίσεις αβασάνιστα να γράφεις χιλιόμετρα στα βουνά.
-
Το δικό μου έβγαλε πρόβλημα με την αντλία νερού και τον δείχτη καυσίμου, τα υπόλοιπα που αναφέρω είναι αναφορές άλλων κατόχων.
-
Για σας παιδια! Ειμαι υποψήφιος αγορααστης του 1,5 DCi και θα ηθελα να με βοηθήσετε σε μία ερώτηση:
στην εθνική πιάνει εύκολα ταχύτητα 130-150Km/h? (από θόρυβο,κρατήματα σε τέτοιες ταχύτητες τι λέει?)
Το θέλω για καθημερινά μεγάλα δρομολόγια..
Τι κατανάλωση έχει σε ανοικτό δρόμο?
Ευχαριστώ! -
Με τον 1.6 στα 130-150 πρέπει να είναι σχετικά θορυβώδες. Με τον 1.5 DCi νομίζω δεν πρέπει να ισχύει το ίδιο γιατί λόγω μεγαλύτερης ροπής το αμάξι δεν ζορίζεται. Πρέπει να είναι αρκετά πιο ξεκούραστο. Σίγουρα δεν είναι υπόδειγμα, αλλά δεν προβληματίζει.
Για μεγαλύτερη ασφάλεια αν κινείσαι κυρίως άσφαλτο μπορείς να προσθέσεις ESP που προστίθεται στο 1.5 DCi και αν αντέχεις και οικονομικά, απλά πολύ πιθανό να πηγαίνεις σε παραγγελία και να αυξάνει η αναμονή.
Σε ανοιχτό δρόμο θα είσαι σίγουρα κάτω από το 6,5 για να μην πω και κάτω από 6. Πχ παραπάνω αναφέρει ο kriti40 ότι έχει μεικτή 6,2. Γενικά η κατανάλωση μην σε προβληματίζει στο πετρελαιοκίνητο. Είναι από τα θετικά του.
Αν δεν σε ενοχλεί το λιτό εσωτερικό του και το σήμα στη μάσκα προχώρα άφοβα. Είναι ένα τίμιο αμάξι για αυτά που δίνεις.
-
Τι σχέση έχει η ροπή με τον θόρυβο; Ο θόρυβος είναι συνάρτηση χροιάς κινητήρα, στροφών αυτού, ηχομόνωσης, κύλισης και αεροδυναμικής. Στους τελευταίους 4Τ έχει τεστ του Duster 1.5 dci 4x4 και λέει ότι η χροιά του κινητήρα είναι έντονη σε όλο το φάσμα των στροφών. Με δε τελική τα 168, στα 150 θα πιέζεις αρκετά το μοτέρ. Επίσης στο συγκριτικό τους, έκαψε 8.8 λίτρα στα 100.
-
To λέω με την έννοια ότι δεν ανεβάζει πολύ στροφές ο 1.5 DCi εν αντιθέση με τον 1.6 ο οποίος ανεβάζει στροφές και ζορίζεται πολύ.
Το τι λένε οι 4Τ δεν με πολυαπασχολεί. Η κατανάλωση που δίνουν είναι απίστευτα τρελή.
Για να δούμε με ρεαλιστικά νούμερα τι κάνει:http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=3
6,39 μέση έχουν με τη minimum να πιάνει 4,84 με δείγμα 70 αυτοκίνητα και σε ρεαλιστικές συνθήκες.
Με τα δε 168 δεν είναι απαραίτητο στα diesel ότι πιέζεις πολύ τον κινητήρα. Γενικά τα diesel δεν βγάζουν μεγάλες τελικές αλλά στο φάσμα ταχυτήτων που κινούνται δεν ζορίζονται και ιδιαίτερα και σίγουρα καμία σχέση γενικότερα με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα.
-
Όλα εξαρτώνται από την κλιμάκωση. Έχει κοντό κιβώτιο το Duster από ότι διαβάζω. Πάντως τα 8+ δε μου φαίνονται καθόλου περίεργα αν λάβουμε υπόψη την κακή αεροδυναμική, τις απώλειες της τετρακίνησης και το βάρος. Στα 150, θέλωντας και μη χρησιμοποιεί ένα μεγάλο ποσοστό της ισχύος του. Λογικό είναι να καίει πολύ παραπάνω από ότι στα 110. Θεωρώ ότι αυτά τα 5άρια και τα 6άρια είναι με ταχύτητες χελώνας.
-
Μήπως κάποιος κάτοχος 1,5 dCi θα μπορούσε να μας πει σχετικά με κρατήματα και κατανάλωση σε ταχύτητες 130-150 Km/h από προσωπική εμπειρία??
-
Ειμαι κατοχος ενος 1.5 dci esp.Εχω κανει απο 1/9/2011 8500 χλμ και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.Δεν εχω καποιο προβλημα ουτε με δεικτη καυσιμων ουτε με στραβες βιδες.Εμενα ξεχασαν το γρι πλαστικο στη αριστερη πλευρα του καθισματος του συνοδηγου!!!Κατα τα αλλα εχει πολυ κρατημα και ανεση.Για ακομα καλυτερο κρατημα αστο μονιμα στο auto οχι οτι εχει προβλημα στο 2wd.Το αυτοκινητο γερνει φυσιολογικα για 4χ4. Με ταχυτητες εως 140χλμ μου εκαψε 7,5 λιτρα τα 100 με λαστιχα all terain, με τα μαμισια λαστιχα ειχα λιγοτερη καταναλωση πολυ λογικο.Εχει οντως πολυ κοντο κιβωτιο αλλα εμενα μου αρεσει ειδικα στα off.Λογω κυνηγετικης δραστηριοτητας εχω κανει πολλα χιλιομετρα off.Το αυτοκινητο δεν σταματαει πουθενα ειδικα στο lock.Δεν εχει τα τρια διαφορικα του terios και την μονιμη τετρακινηση αλλα τα καταφερνει εξισου καλα.Το terios ποναει στον κινητηρα με την ροπη να αποδιδεται πολυ ψηλα και μυριζεις δισκο ευκολα.Tωρα ο 1,6 130 ιππων καλος ειναι με ενα σωρο παντεντες αλλα εγω θα περιμενα να δοκιμαστει οπως ο 1,5 που ειναι σκυλι.
Dacia Duster