-
stathis1980 σου εβαλαν οτι γραφει η αποδειξη, καλυτερα να ξαναπας απο εκει
-
Ο χρήστης vespas έγραψε:
stathis1980 σου εβαλαν οτι γραφει η αποδειξη, καλυτερα να ξαναπας απο εκειΣας ευχαριστω θα τους παρω τηλ τη δευτερα πρωι πρωι.
-
Βρε τι παθαμε με τους μαλακες στις αντιπροσωπιες!!! Για μια κωλοαλλαγη λαδιων ... automotive engineering πρεπει να εχουμε σπουδασει. Και δεν ενημερωνουν κιολας!
Απο Δευτερα και εγω με λαδια θα καταγινομαι...Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Οι τιμές για το service είναι πολύ καλές, για τον κοτσαδόρο δεν γνωρίζω για να συγκρίνω.
Τα λάδια να τα τσεκάρεις. -
sorry αλλα τετοιες τιμες δεν υπαρχουν πουθενα σε καμια μαρκα
με το μπαρδον δηλαδη αλλα 10 ευρω εκαναν τα λαδια ΟΛΑ τα λιτρα?
και 33 ευρω εκανε η εργασια..?? -
10 λογικά είναι το λίτρο.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
10 λογικά είναι το λίτρο.για να μην βαρεσω αναβολες τωρα επιτοπου ελπιζω να εχεις δικιο...
τα -απλα- μαθηματικα προσθετοντας αυτα που εγραψε το παλικαρι ομως, αλλα δειχνουν.... -
Μου θυμίσατε εναν ξα που πριν μερικα χρόνια εδω σερρες του βάλανε λαθος λαδια στο cordoba κ το αυτοκίνητο λιγα μετρα μετά την αντιπροσωπεία σταμάτησε μεγαλεία λεμε!
Κ μετα σε λενε περιμένετε εξω απο το συνεργείο παρακαλώ (για να βάλουμε οτι λάδια ξέμειναν )
-
Μετά από την τελευταία άνοδο στον Ομαλό, έχω να διαπιστώσω τα εξής σε σχέση με την συμπεριφορά στο χιόνι :
-
Ροπή ικανοποιητική σε συνδυασμό με την κοντή πρώτη. Δεν καταπονείται ο συμπλέκτης.
-
Απόκριση Anti- Spin πιο αργή από την αναμενόμενη, παρόλα αυτά ξεκόλλησε το Duster από συνθήκες διαγώνιου σπιναρίσματος. (Αλήθεια υπάρχει κάπου καταγεγραμμένη η λογική λειτουργίας του συστήματος για να ξέρουμε τι να περιμένουμε;)
-
Τελικά το όριο το έθεσαν τα ελαστικά (χωρίς αλυσίδες).
-
Πολύ άνετη ανάβαση σε κακοτράχαλο δρόμο (προς καταφύγιο Καλλέργη).
-
Πολύ καλή κατανάλωση : Ανάβαση με μέσο όρο 50 ΚΜ/Η σε άσφαλτο (2Χ4), χιόνι - σπιναρίσματα - ξεκολλήματα σε αγροτικό επαρχιακό δρόμο (4Χ4 LOCK) και επιστροφή (σύνολο περ. 100 ΚΜ) έκαψε περ. 7 LT απλό Diesel.
Αυτά.
P.S : Γιώργο Χαθήκαμε!!!
-
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Φίλε Σταθη
Κανονικά 5W30 Solaris έπρεπε να σου βάλουν όσον αφορά τα λάδιαστην εντολη επισκευης εχουν γραψει 5w30 ενω σττην αποδηξη10w40 τωρα το προσεξα αλλα δεν ξερω τη εβαλλαν!
Μάλλον η απόδειξη είναι σωστή
Και χωρίς να θέλω να σε τρομάξω αλλα αν έβαλες 10W40 είσαι εκτός προδιαγραφών που σημαίνει ότι παίζει να πρέπει να ξαναλλάξεις συντομα
Βέβαια αν έχουν βάλει 10W40 να πάς να κάνεις φασαρία και να γίνει δωρεάν η αλλαγη
Αυτό το πράγμα άλλα να λέει η εντολή κι άλλα να βάζουν δεν στέκειΠήρα τηλέφωνο για τα λάδια και μου είπε ότι το αυτοκίνητο μου παίρνει τα 10W40 γιατί δεν έχει φίλτρο μικροσοματιδιον και να μην ανησυχώ, βέβαια και στο πρώτο service ta 10w40 έβαλαν.
-
Φιλε ikarus εχεις ενα δικιο με το asr.Ουτε εγω εχω καταλαβει πως δουλευει!!Κανονικα σε καθε σπιναρισμα επρεπε να αναβει το λαμπακι.Αλλα δεν γινεται παντα ετσι.Στο τεριος που ειχα οταν ανεβαινα λασπωμενο δρομο το λαμπακι αναβοσβηνε συνεχως ενω στο νταστερ με πολυ αραιοτερη συχνοτητα εως καθολου.Τι συμβαινει??Μαλλον ετσι ειναι προγραμματισμενο.Δεν ξερω αν στο lock δουλευει περισσοτερο.Εγω το δοκιμασα σε 2χ4 και auto.Σε χαλικι αν ξεκινησεις σπιναροντας δεν αναβει το asr ενω στο τεριος ναι.Θελει ψαξιμο.Α πρεπει να βρω και την ασφαλεια του abs γιατι προχτες που κατεβαινα ενα λασπωμενο χωματοδρομο δεν σταματαγε με τιποτα.Καλο θα ηταν να μπει και διακοπτης μεσα στο αυτοκινητο να απομονωνεται.Φιλε stathis ποια νταστερ εχουν φιλτρο σωματιδιων??Απο 1/1/2011 και μετα??Ξερει κανεις???Πως καταλαβαινεις οτι εχεις τετοιο φιλτρο????
-
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Φιλε ikarus εχεις ενα δικιο με το asr.Ουτε εγω εχω καταλαβει πως δουλευει!!Κανονικα σε καθε σπιναρισμα επρεπε να αναβει το λαμπακι.Αλλα δεν γινεται παντα ετσι.Στο τεριος που ειχα οταν ανεβαινα λασπωμενο δρομο το λαμπακι αναβοσβηνε συνεχως ενω στο νταστερ με πολυ αραιοτερη συχνοτητα εως καθολου.Τι συμβαινει??Μαλλον ετσι ειναι προγραμματισμενο.Δεν ξερω αν στο lock δουλευει περισσοτερο.Εγω το δοκιμασα σε 2χ4 και auto.Σε χαλικι αν ξεκινησεις σπιναροντας δεν αναβει το asr ενω στο τεριος ναι.Θελει ψαξιμο.Α πρεπει να βρω και την ασφαλεια του abs γιατι προχτες που κατεβαινα ενα λασπωμενο χωματοδρομο δεν σταματαγε με τιποτα.Καλο θα ηταν να μπει και διακοπτης μεσα στο αυτοκινητο να απομονωνεται.Φιλε stathis ποια νταστερ εχουν φιλτρο σωματιδιων??Απο 1/1/2011 και μετα??Ξερει κανεις???Πως καταλαβαινεις οτι εχεις τετοιο φιλτρο????Μάλλον από τον αριθμό πλαισίου το καταλαβαίνουν .
-
Ο χρήστης stathis1980 έγραψε:
Φίλε Σταθη
Κανονικά 5W30 Solaris έπρεπε να σου βάλουν όσον αφορά τα λάδιαστην εντολη επισκευης εχουν γραψει 5w30 ενω σττην αποδηξη10w40 τωρα το προσεξα αλλα δεν ξερω τη εβαλλαν!
Μάλλον η απόδειξη είναι σωστή
Και χωρίς να θέλω να σε τρομάξω αλλα αν έβαλες 10W40 είσαι εκτός προδιαγραφών που σημαίνει ότι παίζει να πρέπει να ξαναλλάξεις συντομα
Βέβαια αν έχουν βάλει 10W40 να πάς να κάνεις φασαρία και να γίνει δωρεάν η αλλαγη
Αυτό το πράγμα άλλα να λέει η εντολή κι άλλα να βάζουν δεν στέκειΠήρα τηλέφωνο για τα λάδια και μου είπε ότι το αυτοκίνητο μου παίρνει τα 10W40 γιατί δεν έχει φίλτρο μικροσοματιδιον και να μην ανησυχώ, βέβαια και στο πρώτο service ta 10w40 έβαλαν.
'Οντος εάν δεν υπάρχει φίλτρο μικροσωματιδίων ένα οποιοδήποτε 10W40 είναι εντάξει. Εάν υπάρχει τότε μόνο το ELF Solaris 5W30 PDF το οποίο έχει πάρα πολη μικρή περιεκτικότητα σε θείο. Τώρα εάν υπάρχει PDF φίτρο ή οχι πέραν του αρ. πλαισίου φαίνεται και από κάτω εάν σκύψεις και δεις το μεσαίο καζανάκι. Εάν μπροστά από αυτό έχει ένα κυλινδρικό τμήμα τότε έχει φίλτρο.
Σήμερα πήγα και άλλαξα λάδια κηνητήρα και βαλβολίνες στα 5000 χλμ. Οι βαλβολίνες αλλάχθηκαν μίας και άκουγα ένα βουητό όπως έχω ξαναπεί ιδιαίτερα στα 90km/h. Προσπάθησα την ώρα που άδειζαν οι βαλβολίνες να δώ εάν λαμπιρίζει κάτι στο φως, ρινίσματα μετάλου δηλαδή αλλά δεν είδα κάτι. Ο μηχανικός είπε ότι υπήρχαν κάποια ρινίσματα, εκείνος βέβαια κοίταξε στο δοχείο που άδειασε τις βαλβολίνες που επιμελώς είχε καθαρίσει πρίν. Κρίμα που δεν μπόρεσα να τις δω και εγώ στο δοχείο.
Όσο για τα λάδια, προσοχή μιας και απο ότι φένεται δεν έχουν ενημερώσει τους τεχνικούς σχετικά με το PDF φίλτρο και την απαίτηση για ELF Solaris 5W30. Φεύγοντας λοιπόν και πριν πληρώσω είδα πάνω στον πάγκο του τεχνικού 5 άδεια δοχεία με το 10W40 τους έβαλα και τα άλλαξαν επι τόπου. Ο τεχννικός μου είπε οτι ιδέα δεν είχε για αυτή την απαίτηση. Κάποιος λοιπόν δεν τον ενημέρωσε. Οπότε προσοχή μεγαλή παιδιά να είστε απο πάνω τους. Στο οικονομικό τώρα 5δοχεία λίτρου ELF Solaris 5W30 PDF πρός 20€ και 25€ εργασία σύνολο 125€. -
Να τα λέτε στην αρχή στην εντολή που δίνετε κι όχι τελευταία στιγμή
Να ζητάτε δηλαδή συγκεκριμένο λάδι και αλλαγή φίλτρου γιατί ούτε αυτή την κάνουν αν δεν φτάσει 30000 χιλιόμετρα το αμάξι -
'
Συγνώμη παιδιά αλλά έχω ξενερώσει και με τον δικό μου{service} αλλά από ότι γράφουν και άλλη δεν είμαι ο μόνος. υποτίθεται ότι απευθυνόμαστε σε ειδικούς και ξέρουν. δηλαδή αν πάει κάποιος και αφήσει το αυτοκίνητο του τη θα κάνουν? που κανονικά απαγορεύεται να είσαι εκεί. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Δεν ξέρω τη θα κάνω αλλά θα το ψάξω περισσότερο. όταν πήγα την πρώτη φορά στα 15000χιλ μου είπαν ότι η ότι η οδηγία ήταν να γίνει αλλαγή λαδιών φίλτρου δεν θυμάμαι πρέπει να ήταν και άλλα αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι η οδηγία τους έλεγε να κάνουν και αλλαγή στα λάστιχα δηλαδή να βάλουν τα εμπρός πίσω και μάλιστα με ρώτησαν και τους είπα να κάνουν αυτό που λέει η επίσημη οδηγία . στη δικιά μου περίπτωση με καθησύχασε αλλά εγώ έχω δυο χαρτιά με διαφορετικούς τύπους λαδιού , αν και μου είπε ότι έκανε λάθος η κοπέλα.
-
@ Stathis,
Πήγαινε στο συνεργείο σου και δώσε στον υπεύθηνο της τεχνικής υποστήριξης του σερβις, συνήθως είναι ο προιστάμενος ή ο εργοδηγός του, τον Αρ. Πλαισίου σου και πες να σου τυπώσουν μέσα από ένα Site/Πρόγραμμα που έχουν μέσα από το εργοστάσιο τα ειδικά κατασκευαστικά χαρακτηρηστικά του δικού σου αυτοκινήτου. Εκεί περιλαμβάνονται τα πάντα πχ. 1,5 dci ή 1,6 -- 4x4 ή 4x2, -- με ESP ή Χωρίς -- με PDF ή χωρίς. Απο εκεί προκύπτει και το ανάλογο σέρβις που πρέπει να γίνει στο δικό σου αυτοκίνητο. Πάντως το βλέπω πολύ δύσκολο έως απίθανο να μην έχεις PDF φίλτρο. Και κάτι ακόμα, για μένα έτσι όπως είναι τα πράγματα πάρε τηλ. το τεχνικό τμήμα της PGA και δώσε τον Αρ. Πλαισίου και ρώτα ότι θέλεις είναι πολύ εξυπηρετικά τα παιδιά εκεί. Το τηλ. είναι 2111070700. Αφού μηλήσεις και ρωτήσεις περί PDF και τα λοιπά, μην ξεχάσεις να πας στο συνεργείο σου και να τους πεις να σου τυπώσουν τα στοιχεία που σου ανέφερα παραπάνω.
@ Orestis,
Ορέστη τι λες να κάνω να αλλάξω και φίλτρο τώρα έστω και αν έχω κάνει 50 χλμ ή να το αφήσω.
-
Όχι τώρα άστο
Στο κατω κάτω η εταιρεία προβλέπει ένα φίλτρο κάθε 30000
Απλα στην επόμενη έχε το στα υπόψιν σου -
Όχι τώρα άστο
Στο κατω κάτω η εταιρεία προβλέπει ένα φίλτρο κάθε 30000
Απλα στην επόμενη έχε το στα υπόψιν σουΕυχαριστώ.
Μιας και γνωρίζεις τόσα πολλά, μήπως γνωρίζεις τι προδιαγραφών και πόση ποσότητα βαλβολίνες πέρνει το σαζμάν στο 1.5dci 4χ4. Αν γνωρίζεις σε ELF ακόμη καλύτερα. -
Συγνώμη αλλα αυτό δεν το γνωρίζω
-
Συγνώμη αλλα αυτό δεν το γνωρίζωΟκ Ευχαριστώ
Dacia Duster