-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...Μπορεί να είναι σκληρά...
Θεωρώ ότι τα σκληρά πλαστικά είναι πολύ ποιο ανθεκτικά και διατηρούνται πολύ περισσότερο στο χρόνο σε σχέση με τα μαλακά πλαστικά.
Δεν εννοώ τις μαλακές επιφάνειες τύπου αφρολέξ/δέρμα κλπ... αλλά για τα πλαστικά.
Τώρα τελευταία έχουν βγει αρκετά μοντέλα που σε πολλά σημεία τους έχουν μαλακά πλαστικά και είναι φανερό ότι η ποιότητά τους πάσχει.Για μένα είναι πολύ θετικό που έχει σκληρά πλαστικά ... ανθεκτικά.
Γενικά τα μαλακά πλαστικά δεν σημαίνουν απαραίτητα και στιβαρή κατασκευή.
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του Forum.
Έχω διαβάσει και τις 97 σελίδες του άρθρου αλλά συνεχίζω να προβληματίζομαι πολύ και θα ήθελα την βοήθεια σας.
Οι ανάγκες μου είναι οι εξής:- Κάνω την ημέρα 130χλμ. για να πάω στην δουλειά μου.(οπότε μια καλή λύση είναι το DIESEL)
- Είμαι στο ξεκίνημα της δικής μου οικογένειας. (αυξημένες ανάγκες για χώρους)
- Μου αρέσουν οι εκτός δρόμου διαδρομές και γενικότερα η φύση. (όχι κάτι τρελό). Το προηγούμενο μου αυτοκίνητο το είχα σπάσει μέσα στα βουνά. (Hyundai accent)
Έτσι προσπαθώντας να παντρέψω τις ανάγκες μου αυτές, το κομπιούτερ του μυαλού μου έδειξε το Duster. - Μου αρέσει το Duster σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ άσχημο.
- Με ενοχλεί λίγο η ποιότητα κατασκευής και μου αφήνει ερωτηματικά για την διάρκεια τον υλικών στο πέρασμα τον χρόνων, καθώς το αυτοκίνητο που θα επιλέξω το θέλω για μια 10ετία.
Θεωρείτε πως είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο με καλύπτει απόλυτα;
Είμαι συνειδητοποιημένος, δεν ζητάω πολλά.
Προηγούμενα αυτοκίνητα: ΒΜW 316, BMW M3, Golf gti, Hyundai Accent.
Θα εκτιμούσα πολύ την βοήθεια σας.
Σας ευχαριστώ.
Τα 1, 2 και 3 δείχνουν 4κίνητο και diesel. Αν δεν θέλεις κάποιο μτχ SUV ή κάποιο ίσως υπερυψωμενο 2κίνητο crossover τότε το Duster είναι ίσως το μοναδικό σε καινούριο.
Στο 5 ... ακόμα και τα πλαστικά του δοκιμασμένα είναι! Φυσικά 10 χρόνια χρήσης μετά ... κανένα αυτοκίνητο δεν δείχνει και είναι σε όλα του ΟΚ. -
Ο χρήστης xoxos έγραψε:
Παιδιά εγώ επειδή κάνω πολλά χλμ. την ημέρα όπως είπα πιο πριν, θεωρώ τον αυτόματο κλιματισμό ως βασικό στοιχείο για την ηρεμία μου αλλά παράλληλα και για οικονομία.
Το κακό με την Dacia είναι πως δεν φέρνει όλες τις εκδόσεις και στην Ελλάδα. πχ στην Γερμανία υπάρχει Duster με Clima, Duster με Νavi, Duster 15diesel 4x2 γιατί όχι κι εδώ ρε παιδιά.
Επίσης το κακό είναι πως δεν υπάρχουν από όσο γνωρίζω τουλάχιστον ανεξάρτητοι εισαγωγείς ώστε να έρθουν και οι άλλες εκδόσεις στην Ελλάδα.Δεν υπάρχει έκδοση μ' αυτόματο κλιματισμό.Ούτε η Prestige δεν έχει η οποία δεν εισάγεται και είναι η πλουσιότερη έκδοση που βγαίνει από τις γραμμές παραγωγής
Ούτε Navi εχει.Είναι μαμά Αξεσουάρ και μπαίνει στις αντιπροσωπείες
Αν θες άλλη έκδοση ας πούμε την Prestige που είναι η πιο πλούσια δεν έχεις παρα να βάλεις το δερμάτινο πακέτο και πίσω ηλεκτρικά παράθυρα στην Laureate.Τώρα για το Navi υπάρχει σαν αξεσουάρ.Αν θες βάλε κι αυτό -
Ο χρήστης apgi έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!
παρήγγειλα το duster dci Laureate σε μαύρο χρώμα και θα το παραλάβω σε λίγο καιρό (ελπίζω να περάσει γρήγορα! )
θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τι ιδιαίτερο πρέπει να γίνει στα πρώτα χιλιόμετρα χρήσης, εννοώ για το 'στρώσιμο' του αυτοκινήτου.
υπάρχει κάποια τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί για να μην γίνει κάποια ζημιά στον κινητήρα και να 'ανοίξει' νορμάλ; π.χ στα πρώτα 1000 χιλιόμετρα να μην ξεπερνιούνται οι 6000 στροφές
ή έρχονται ήδη στρωμένοι οι κινητήρες από το εργοστάσιο οπότε δεν χρειάζεται να μπεις σε κάποια ιδιαίτερη διαδικασία;
προδιαγράφει για κάτι τέτοιο ο κατασκευαστής στο βιβλίο οδηγιών / service; αυτό μπορεί να μας το πει ο kriti40 ή ο stathis1980 ή όποιος το έχει ήδη στα χέρια του...Καλησπέρα.
'Μέχρι τα 1.500 χλμ μην ξεπερνατε τις 2.500 σ.α.λ. Μετά τα 1.500 μπορείται να οδηγείται πιο γρήγορα, μετά από τα 6.000 χλμ περίπου το αυτοκίνητο σας θα φτάσει στο μέγιστο των επιδόσεων του'. Απόσπασμα από το βιβλίο χρήσης του Dacia duster -
Κατανάλωση του Duster dci
Άφησα τον υπολογιστή ταξιδίου μέχρι τα 3.200 χλμ, με μέση ταχύτητα τα 51 χλμ/ώρα και τελική κατανάλωση τα 6,1 λιτ/100 χλμ.
Τα χιλιόμετρα έγιναν κατά 70% στην ένδειξη 2Χ4, τα 25% στην ένδειξη auto και το 5% στην ένδειξη 4Χ4.Σέρβις
Την Μ. Πέμπτη θα κάνω το πρώτο σεβις. Από την Renault μου είπαν ότι θα κοστίσει 75 € (Αλλαγή λαδιών, έλεγχος, εργατικά και ΦΠΑ). -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!
παρήγγειλα το duster dci Laureate σε μαύρο χρώμα και θα το παραλάβω σε λίγο καιρό (ελπίζω να περάσει γρήγορα! )
θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τι ιδιαίτερο πρέπει να γίνει στα πρώτα χιλιόμετρα χρήσης, εννοώ για το 'στρώσιμο' του αυτοκινήτου.
υπάρχει κάποια τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί για να μην γίνει κάποια ζημιά στον κινητήρα και να 'ανοίξει' νορμάλ; π.χ στα πρώτα 1000 χιλιόμετρα να μην ξεπερνιούνται οι 6000 στροφές
ή έρχονται ήδη στρωμένοι οι κινητήρες από το εργοστάσιο οπότε δεν χρειάζεται να μπεις σε κάποια ιδιαίτερη διαδικασία;
προδιαγράφει για κάτι τέτοιο ο κατασκευαστής στο βιβλίο οδηγιών / service; αυτό μπορεί να μας το πει ο kriti40 ή ο stathis1980 ή όποιος το έχει ήδη στα χέρια του...Φίλε μου όταν το παραλάβεις θα σου πουν και θα υπάρχουν και οδηγίες μέσα στο βιβλιαράκι του κατασκευαστή
Τώρα τις λεπτομέριες τις αφήνω στους κατόχους τους οποίους τους έχουμε χάσει η αλήθεια είναιΕγώ περίμενα περίπου 2,5 μήνες να το παραλάβω....
Όσο το ότι οι κάτοχοι χαθήκανε, μάλλον έχουμε πάρει τα βουνά.... -
Και καλά κάνετε
Γι αυτό είανι τ' αυτοκίνητα για να τα χαιρόμαστε -
Τι χρώμα λέτε παιδιά;
Λευκό ή Μαύρο; -
Ο χρήστης kriti40 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!
προδιαγράφει για κάτι τέτοιο ο κατασκευαστής στο βιβλίο οδηγιών / service; αυτό μπορεί να μας το πει ο kriti40 ή ο stathis1980 ή όποιος το έχει ήδη στα χέρια του...Φίλε μου όταν το παραλάβεις θα σου πουν και θα υπάρχουν και οδηγίες μέσα στο βιβλιαράκι του κατασκευαστή
Τώρα τις λεπτομέριες τις αφήνω στους κατόχους τους οποίους τους έχουμε χάσει η αλήθεια είναιΕγώ περίμενα περίπου 2,5 μήνες να το παραλάβω....
Όσο το ότι οι κάτοχοι χαθήκανε, μάλλον έχουμε πάρει τα βουνά....Καλημέρα! Και πρωί πρωί πήρα τα βουνά μια χαρά πάει !!!! και στο χωματοδρομο!οσο για το άσπρο η μαύρο το μαύρο είναι πολύ ωραιο!!αλλα σαν χρώμα θέλει προσοχή!
-
Παιδιά μου άρεσε πολύ αυτό
-
-
Δεν είναι όμορφο;
-
Πολύ τουμπανιασμένο είναι χωρίς λόγο είναι κατά τη γνώμη μου
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Πολύ τουμπανιασμένο είναι χωρίς λόγο είναι κατά τη γνώμη μου+1
Αρκετά καγκουρεμένο!
Και μόνο για γέλια οι αυτοκόλλητες ρίγες!
Γενικά φορτωμένο με 'αντίθετα' αξεσουάρ από off road εως ... ασφάλτου Εθνικής Οδού! -
Η αλήθεια είναι πως της σιδεριές της συχαίνομαι αλλά το υπόλυπο μου άρεσε.
-
Οι μπάρες μπορεί και μια χαρά να είναι αλλά ... μόνες τους. Ο συνδυασμός τους με χαμηλοπρόφιλα και 'αγωνιστικά' αυτοκόλλητα είναι χάλια!
-
Duster είναι αυτό;
Πολύ τούμπανο!!!! ....
Εμένα μου αρέσει ...
-
εγω παλι πιστευω πως το θεμα της ομορφιας ειναι θεμα του καθενος,εγω ασ πουμε οταν το παρω το πρωτο πραγμα που θα κανω ειναι να βαλω τις μαυρες ταινιες στο τελαρο της πορτας που του λειπουν,και να μειωσω ολο αυτο το νικελ της μπροστινης μασκας που δεν μου αρεσει ιδιαιτερα ετσι ωστε να μεινει μονο το σημα νικελ!
τωρα σε κατι πιο ουσιαστικο πιστευω, να κανω μια ερωτηση οσο αφορα την σχεση μεταδοσης της 1ης?
οταν λεμε εχει κοντη πρωτη,ποσο κοντη ειναι?
αν,αν λεμε το συκρινουμε με την 1η σχεση του jimny,ερχεται στην 1η σχεση απο το κανονικο κιβωτιο η πιο κοντα στην 1η σχεση απο το κοντο κιβωτιο?
ξερει καποιος να μας διαφωτισει πανω σε αυτο?
εγω τα μονα στοιχεια που βρηκα,οντας και οχι πολυ σχετικος,ειναι πως το duster στο manual λεει πως για καθε 1000 στροφες του κινητηρα δινει 5,57 χιλιομετρα.
ενω στο jimny λεει(σχεση μεταδοσης 1ης 4,42)
δεν ξερω εαν μπορουν να βοηθησουν αυτα τα νουμερα, αλλα εαν καποιος ειναι πιο σχετικος,ας μας διαφωτησει! -
Ο χρήστης φουσκωτος έγραψε:
εγω παλι πιστευω πως το θεμα της ομορφιας ειναι θεμα του καθενος,εγω ασ πουμε οταν το παρω το πρωτο πραγμα που θα κανω ειναι να βαλω τις μαυρες ταινιες στο τελαρο της πορτας που του λειπουν,και να μειωσω ολο αυτο το νικελ της μπροστινης μασκας που δεν μου αρεσει ιδιαιτερα ετσι ωστε να μεινει μονο το σημα νικελ!
τωρα σε κατι πιο ουσιαστικο πιστευω, να κανω μια ερωτηση οσο αφορα την σχεση μεταδοσης της 1ης?
οταν λεμε εχει κοντη πρωτη,ποσο κοντη ειναι?
αν,αν λεμε το συκρινουμε με την 1η σχεση του jimny,ερχεται στην 1η σχεση απο το κανονικο κιβωτιο η πιο κοντα στην 1η σχεση απο το κοντο κιβωτιο?
ξερει καποιος να μας διαφωτισει πανω σε αυτο?
εγω τα μονα στοιχεια που βρηκα,οντας και οχι πολυ σχετικος,ειναι πως το duster στο manual λεει πως για καθε 1000 στροφες του κινητηρα δινει 5,57 χιλιομετρα.
ενω στο jimny λεει(σχεση μεταδοσης 1ης 4,42)
δεν ξερω εαν μπορουν να βοηθησουν αυτα τα νουμερα, αλλα εαν καποιος ειναι πιο σχετικος,ας μας διαφωτησει!Φιλε μου καλημερα. Μπορω να σε βοηθησω διοτι ειχα το jimny για 6 χρονια και τα γνωριζω καλα αυτα. Τα 4,42 km/1000sal ειναι η πρωτη με το αργο κιβωτιο ομως. Η κανονικη ηταν εαν θυμαμαι καλα 6.5. Παντως να γνωριζεις τα αυτοκινητα που εχουν αργες σχεσεις αυτο σημαινει οτι η υποδιαιρεση της ταχυτητας αφορα ολες τις σχεσεις (δευτερα ,τριτη κ.λ.π). Η πρωτη του duster ειναι πολυ κοντη για κανονικο κιβωτιο με αποτελεσμα να μην χρειαστεις σχεδον ποτε αργες σχεσεις. Βεβαια με την πρωτη αργο στο jimny ανεβαινα στην κυριολεξια παντου.Με το duster χωρις να το εχω δοκιμασει πιστευω στο 95% των περιπτωσεων. Δεν ξερω εαν σε καλυψα με αυτα . Οτι αλλο θελεις ρωτησε με.
-
Μου αρεσει που βλεπω διαφορετικους ανθρωπους να ρωτανε διαφορετικα πραγματα και να καταλαβαινουμε ολοι κατι παραπανω απο αυτα τα λιγα που γνωριζουμε!
Θα ηθελα να ρωτησω και να μας πει αν καποιος ξερει για την στρεπτικη ακαμψια ενος αυτοκινητου, οπως και να ρωτησω για την στρεπτικη ακαμψια του Dacia Duster? Συγκριση με αλλα αυτοκινητα και αν παιζει καποιο ρολο στην αντοχη του αυτοκινητου?
Υπαρχει τιμη μοναδος μετρησης?
Που κατατασεται το Duster? -
Ο χρήστης MJT έγραψε:
Μου αρεσει που βλεπω διαφορετικους ανθρωπους να ρωτανε διαφορετικα πραγματα και να καταλαβαινουμε ολοι κατι παραπανω απο αυτα τα λιγα που γνωριζουμε!Θα ηθελα να ρωτησω και να μας πει αν καποιος ξερει για την στρεπτικη ακαμψια ενος αυτοκινητου, οπως και να ρωτησω για την στρεπτικη ακαμψια του Dacia Duster? Συγκριση με αλλα αυτοκινητα και αν παιζει καποιο ρολο στην αντοχη του αυτοκινητου?
Υπαρχει τιμη μοναδος μετρησης?
Που κατατασεται το Duster?Πω πω όλο και δυσκολεύουν οι ερωτήσεις σου
Σε λίγο θα θέλουμε τον υπέυθυνο εξέλιξης του αυτοκινήτου κι αυτό ς πιστευώ δεν θα μπορεί να απαντήσει
Από κάποια τεστ σε περιοδικα που έχει γίνει αναφορά στο θέμα αυτό λέγεται ότι έχει πολύ καλή ακαμψία κι ότι ακόμα και με με τον έναν τροχό 'κρεμασμένο' για αρκετή ώρα το αυτοκίνητο δεν παρουσιάζει στρευλώσεις.
Η στρεπτική ακαμψία νομίζω είναι το κατα πόσο άκαμπτο είναι το αυτοκίνητο στις στις στροφές και συνήθως κανένα αυτοκίνητο με οροδή δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα
Τα κάμπριο κατα κύριο λόγο έχουν πρόβλημα σ' αυτό τον τομέα
Dacia Duster