-
Βασικά δεν νομίζω να έχουν μπει αυτούσια από το Clio 2 χωρίς βελτιώσεις στο θέμα αξιοπιστία
-
Λοιπόν έχω κάνει 4900 χιλιόμετρα στο duster με κανένα απολύτως πρόβλημα ! μόνο σε μικρή ταχύτητα στην πόλη με δευτέρα κάνει ένα τριγμό σα να συντονίζει κάτι από τι πλευρά του συνοδηγού (kriti40 το έχεις ακούσει και στο δικό σου?)αν και όταν τους το πάω για service θα τους το πω . πολύ στο δρόμο με ρωτάνε και τους αρέσει πολύ κάποιος χθες μου είπε ότι ρώτησε και του είπαν 3 μήνες αναμονή γιατί δεν έχουν κανένα σε στοκ και σε κανένα χρώμα και τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από την παραγωγή είναι κλησμενα!για το dci.
-
Και δεν σου είπε ψέματα.
Έχει αρκετά μεγάλη αναμονή το diesel.Τα βενζίνη όχι και τόσο -
Ο χρήστης stathis1980 έγραψε:
Λοιπόν έχω κάνει 4900 χιλιόμετρα στο duster με κανένα απολύτως πρόβλημα ! μόνο σε μικρή ταχύτητα στην πόλη με δευτέρα κάνει ένα τριγμό σα να συντονίζει κάτι από τι πλευρά του συνοδηγού (kriti40 το έχεις ακούσει και στο δικό σου?)αν και όταν τους το πάω για service θα τους το πω . πολύ στο δρόμο με ρωτάνε και τους αρέσει πολύ κάποιος χθες μου είπε ότι ρώτησε και του είπαν 3 μήνες αναμονή γιατί δεν έχουν κανένα σε στοκ και σε κανένα χρώμα και τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από την παραγωγή είναι κλησμενα!για το dci.stathis 1980 ειχα το ιδιο προβλημα απο το jimny (1999 το αγορασα κανουργιο). Δες την ζωνη ασφαλειας του συνοδηγου. Ασφαλισε την και μετα κοιταξε εαν σου συντονιζει. Εαν οχι τοτε προερχεται απο την ζωνη σου και μην κανεις τιποτα, εαν συνεχιζει, κατι αλλο ειναι που παντως να ξερεις δεν ειναι τιποτα σοβαρο. Εγω με την ζωνη τυχαια το βρηκα και μεχρι εκεινη την στιγμη ειχα αγχωθει παρα πολυ. Παρεπιπτοντως εχω να σου πω οτι και το jimny μου ειχε βγαλει βλαβες. Η μια ηταν αστοχια της αντλιας βενζινας και η αλλη οταν κολησε ο θερμοστατης και κοντεψε να κολησει το μοτερ.(το οδηγουσε η γυναικα μου και δεν το καταλαβε). Γι' αυτο μην αγχωνεσαι!!
-
Πολυ ησυχια για το Duster?
Πηγα και το ειδα απο κοντα, το diesel, εχω την εντυπωση οτι χανει λιγο απο το χωρο αποσκευων σε σχεση με την βενζινη.
Εντυπωσεις: λιτο, απλο, ομορφο και χωρις πολλα μπλιμπλικια, οτι πρεπει για αυτοκινητο εκτος δρομου.
Τωρα δεν ξερω αν ειναι τοσο απλα και τα ηλεκτρικα του ή και ο κινητηρας του? -
Βασικά ο κινητήρας του είναι μια λίγο παλιότερη έκδοση του K4M αλλά με ποιο σύγχρονα ηλεκτρονικά(αυτά που έχουν και τα τωρινά Renault)
Τώρα αυτό που λες για τον χωρο αποσκευών είναι η διαφορά των 4χ4 από τα 4χ2.Μάλλον το βενζινοκίνητο που είχες δει ήταν δικήνητο
Τέλος το ότι υπάρχει ησυχία καλό είναι.Σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες είναι ικανοποιημένοι και δεν υπάρχουν προβλήματα μέχρι στιγμής -
Σωστος ο Orestisren.
Δηλαδη λες οτι ειναι μια εξελιγμενη μορφη παλαιοτερων ρενω?
Για πες μου για χωματοδρομους θα ειναι αντοχης?
Θελω να το κυκλοφορω κυριως(κατα 85%) το καλοκαιρι σε χωματοδρομους, θα ειναι αντοχης?
Σε σχεση με ενα ποιο αγροτικο αυτοκινητο, και προσεξε, ειναι φθηνοτερο και σου προσφερει και χωρους επιβατων!!! -
Η 4κίνηση του ειναι καλή για εκτός δρόμου και ίσως με κάποια καλύτερα 'παπουτσάκια' (=ελαστικά) για χώμα να κάνει και θαυματα.
Γενικά τα SUV βγήκαν καλά 4κίνητα ... για την άσφαλτο και γι' αυτήν είναι στα περισσότερα οι προδιαγραφές του. Το μόνο ίσως ερωτηματικό που θα έθετα όχι μόνο στο Duster αλλά σε όλα της συνομοταξίας θα ήταν η αντοχή του συμπλέκτη. Φαντάζομαι δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα 4κίνητο Navara ή ένα Wrangler. -
Σωστη παρατηρηση,αλλα ειναι μονο ο συμπλεκτης?
Σε παλαιοτερα μοντελα μπορει να υπηρχε αντοχη, αυτη την αντοχη την εχει σημερα το Duster?
Αλλα και τα αλλα suv?
Η σε περιπου κανενα χρονο θα ειναι τενεκες? -
Νομίζω ότι τα κριτήρια για ένα εκτός δρόμου αυτοκίνητο πρέπει να είναι διαφορετικά από ένα ασφάλτινο. Ενα στιβαρό πλαίσιο, μια καλή τετρακίνηση (καλοδεχούμενα και κάποια ηλεκτρονικά συστήματα που θα βοηθούν), ένας κινητήρας ανθεκτικός και ... ικανός, ιδανικά για την περίσταση λάστιχα και μια αναρτηση να μπορεί να ισορροπεί το αυτοκίνητο.
Από εκεί και πέρα ποιοτητα πλαστικών, συναρμολόγηση κλπ κατασκευαστικά δεν νομίζω να έχουν ιδιαιτερη σημασία αφού ακόμα και τα καλύτερα off road του κόσμου δεν ήταν τα άτρωτα και αθόρυβα πχ στα πλαστικά τους.
Όλα αυτά βέβαια στη θεωρία αφού τα πάντα εξαρτώνται από τον οδηγό, τις συνθήκες, το είδος του -εκτός ασφάλτου- δρόμου κλπ. -
Κοιταξε φιλε μου, αν το πηγαινεις σε στρωτους χωματοδρομους με το εμποδιο να θεωρειται απροοπτο δε θα εχεις κανενα προβλημα.
Αν παλι θελεις ενα 'αγριοκατσικο' να εισαι ολη την ωρα με 2 τροχους στον αερα, ο,τι και να παρεις με αυτοφερομενο αμαξωμα θα ξεχειλωσει αργα η γρηγορα.
Οποτε αν απλα κινεισαι στο χωμα μια χαρα θα εισαι με το νταστερ
-
Σωστα, τα παντα εξατωνται απο τον οδηγο!
Αν ομως ειναι και το αυτοκινητο γεροδεμενο, οπως λεμε τοτε γινεται συμμαχος σου,σε τρεχει λιγοτερο στα σερβις και γενικοτερα το ευχαριστιεσαι! -
Ο κινητηρας αυτός μηχανικά είναι ψιλοζώο που σήμαινει ότι δεν καταλαβαίνει και πολλά .Η τετρακίνηση του είναι δοκιμασμένη και προέρχεται από την Nissan.
Αν το θες για φυσιολογικές εκτός δρόμου εξορμήσεις δεν θα έχεις πρόβλημα.Τώρα αν το θές όπως λέει ο Ευθύμης για να σκαρφαλώνεις παντού ε κάποια στιγμή θα διαλυθεί
Δεδομένου βέβαια ότι ο συμπλέκτης και το κιβώτιο είναι το ίδιο σε diesel και βενζίνη με άλλη βέβαια κλιμάκωση νομίζω δείχνει ότι έχει αρκετή αντοχή καθώς ένα σύστημα που μπορεί να διαχειριστεί 25 κιλά ροπής δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με τα 15 του βενζινοκινήτηρα.Τώρα το αυτοκίνητο μια χαρά γεροδεμένο είναι κατα τη γνώμη μου.Τι δηλαδή παραπάνω έχει ένα Niva που βασίζεται σε μηχανικά μέρη 30ετίας με ότι μειονεκτήματα έχει αυτό -
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του Forum.
Έχω διαβάσει και τις 97 σελίδες του άρθρου αλλά συνεχίζω να προβληματίζομαι πολύ και θα ήθελα την βοήθεια σας.
Οι ανάγκες μου είναι οι εξής:-
Κάνω την ημέρα 130χλμ. για να πάω στην δουλειά μου.(οπότε μια καλή λύση είναι το DIESEL)
-
Είμαι στο ξεκίνημα της δικής μου οικογένειας. (αυξημένες ανάγκες για χώρους)
-
Μου αρέσουν οι εκτός δρόμου διαδρομές και γενικότερα η φύση. (όχι κάτι τρελό). Το προηγούμενο μου αυτοκίνητο το είχα σπάσει μέσα στα βουνά. (Hyundai accent)
Έτσι προσπαθώντας να παντρέψω τις ανάγκες μου αυτές, το κομπιούτερ του μυαλού μου έδειξε το Duster. -
Μου αρέσει το Duster σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ άσχημο.
-
Με ενοχλεί λίγο η ποιότητα κατασκευής και μου αφήνει ερωτηματικά για την διάρκεια τον υλικών στο πέρασμα τον χρόνων, καθώς το αυτοκίνητο που θα επιλέξω το θέλω για μια 10ετία.
Θεωρείτε πως είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο με καλύπτει απόλυτα;
Είμαι συνειδητοποιημένος, δεν ζητάω πολλά.
Προηγούμενα αυτοκίνητα: ΒΜW 316, BMW M3, Golf gti, Hyundai Accent.
Θα εκτιμούσα πολύ την βοήθεια σας.
Σας ευχαριστώ.
-
-
Ο χρήστης xoxos έγραψε:
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του Forum.
Έχω διαβάσει και τις 97 σελίδες του άρθρου αλλά συνεχίζω να προβληματίζομαι πολύ και θα ήθελα την βοήθεια σας.
Οι ανάγκες μου είναι οι εξής:-
Κάνω την ημέρα 130χλμ. για να πάω στην δουλειά μου.(οπότε μια καλή λύση είναι το DIESEL)
-
Είμαι στο ξεκίνημα της δικής μου οικογένειας. (αυξημένες ανάγκες για χώρους)
-
Μου αρέσουν οι εκτός δρόμου διαδρομές και γενικότερα η φύση. (όχι κάτι τρελό). Το προηγούμενο μου αυτοκίνητο το είχα σπάσει μέσα στα βουνά. (Hyundai accent)
Έτσι προσπαθώντας να παντρέψω τις ανάγκες μου αυτές, το κομπιούτερ του μυαλού μου έδειξε το Duster. -
Μου αρέσει το Duster σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ άσχημο.
-
Με ενοχλεί λίγο η ποιότητα κατασκευής και μου αφήνει ερωτηματικά για την διάρκεια τον υλικών στο πέρασμα τον χρόνων, καθώς το αυτοκίνητο που θα επιλέξω το θέλω για μια 10ετία.
Θεωρείτε πως είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο με καλύπτει απόλυτα;
Είμαι συνειδητοποιημένος, δεν ζητάω πολλά.
Προηγούμενα αυτοκίνητα: ΒΜW 316, BMW M3, Golf gti, Hyundai Accent.
Θα εκτιμούσα πολύ την βοήθεια σας.
Σας ευχαριστώ.
Αν θες απαραίτητα κάτι τετρακίνητο με diesel τότε το Duster καλή επιλόγη και ωραία τιμή. Η πιότητα κατασκεύης είναι επίσης καλή σε σχέση με τα λεφτά που δίνεις. Τώρα άλλιως κοίτα και κάνα μεταχειρισμένο πενταετίας και μπορεί να βρείς κάτι καλό. Άλλιως αυτό είναι πολύ καλό σαν επιλόγη.
-
-
Λοιπόν.Όντως αν κινηθείς στο Duster δεδομένων των προηγούμενων αυτοκίνητων θα έχεις ένα πρόβλημα να συνηθήσεις το ποιοτικό του κομμάτι
Τα υλικά δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα αντοχής στο χρόνο.Μπορεί να είναι σκληρά αλλά όπως και σ' άλλα αυτοκίνητα αντέχουν.
Βέβαια θέλουν λίγη προσοχή όπως σ' όλα τ' αυτοκίνητα στο κάτω κάτω της γραφής αλλά αν υπάρχει αυτή τότε δεν υπάρχει προβλημα
Τωρα με τα υπόλοιπα που γράφεις μάλλον νομίζω ότι σε καινούριο με τόσα λεφτά μάλλον είναι μονόδρομος το Duster -
Καλησπέρα σε όλους!
παρήγγειλα το duster dci Laureate σε μαύρο χρώμα και θα το παραλάβω σε λίγο καιρό (ελπίζω να περάσει γρήγορα! )
θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τι ιδιαίτερο πρέπει να γίνει στα πρώτα χιλιόμετρα χρήσης, εννοώ για το 'στρώσιμο' του αυτοκινήτου.
υπάρχει κάποια τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί για να μην γίνει κάποια ζημιά στον κινητήρα και να 'ανοίξει' νορμάλ; π.χ στα πρώτα 1000 χιλιόμετρα να μην ξεπερνιούνται οι 6000 στροφές
ή έρχονται ήδη στρωμένοι οι κινητήρες από το εργοστάσιο οπότε δεν χρειάζεται να μπεις σε κάποια ιδιαίτερη διαδικασία;
προδιαγράφει για κάτι τέτοιο ο κατασκευαστής στο βιβλίο οδηγιών / service; αυτό μπορεί να μας το πει ο kriti40 ή ο stathis1980 ή όποιος το έχει ήδη στα χέρια του... -
Ο χρήστης apgi έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!
παρήγγειλα το duster dci Laureate σε μαύρο χρώμα και θα το παραλάβω σε λίγο καιρό (ελπίζω να περάσει γρήγορα! )
θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τι ιδιαίτερο πρέπει να γίνει στα πρώτα χιλιόμετρα χρήσης, εννοώ για το 'στρώσιμο' του αυτοκινήτου.
υπάρχει κάποια τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί για να μην γίνει κάποια ζημιά στον κινητήρα και να 'ανοίξει' νορμάλ; π.χ στα πρώτα 1000 χιλιόμετρα να μην ξεπερνιούνται οι 6000 στροφές
ή έρχονται ήδη στρωμένοι οι κινητήρες από το εργοστάσιο οπότε δεν χρειάζεται να μπεις σε κάποια ιδιαίτερη διαδικασία;
προδιαγράφει για κάτι τέτοιο ο κατασκευαστής στο βιβλίο οδηγιών / service; αυτό μπορεί να μας το πει ο kriti40 ή ο stathis1980 ή όποιος το έχει ήδη στα χέρια του...Φίλε μου όταν το παραλάβεις θα σου πουν και θα υπάρχουν και οδηγίες μέσα στο βιβλιαράκι του κατασκευαστή
Τώρα τις λεπτομέριες τις αφήνω στους κατόχους τους οποίους τους έχουμε χάσει η αλήθεια είναι -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
...Μπορεί να είναι σκληρά...Θεωρώ ότι τα σκληρά πλαστικά είναι πολύ ποιο ανθεκτικά και διατηρούνται πολύ περισσότερο στο χρόνο σε σχέση με τα μαλακά πλαστικά.
Δεν εννοώ τις μαλακές επιφάνειες τύπου αφρολέξ/δέρμα κλπ... αλλά για τα πλαστικά.
Τώρα τελευταία έχουν βγει αρκετά μοντέλα που σε πολλά σημεία τους έχουν μαλακά πλαστικά και είναι φανερό ότι η ποιότητά τους πάσχει.Για μένα είναι πολύ θετικό που έχει σκληρά πλαστικά ... ανθεκτικά.
-
Παιδιά εγώ επειδή κάνω πολλά χλμ. την ημέρα όπως είπα πιο πριν, θεωρώ τον αυτόματο κλιματισμό ως βασικό στοιχείο για την ηρεμία μου αλλά παράλληλα και για οικονομία.
Το κακό με την Dacia είναι πως δεν φέρνει όλες τις εκδόσεις και στην Ελλάδα. πχ στην Γερμανία υπάρχει Duster με Clima, Duster με Νavi, Duster 15diesel 4x2 γιατί όχι κι εδώ ρε παιδιά.
Επίσης το κακό είναι πως δεν υπάρχουν από όσο γνωρίζω τουλάχιστον ανεξάρτητοι εισαγωγείς ώστε να έρθουν και οι άλλες εκδόσεις στην Ελλάδα.
Dacia Duster